Tax.lt narys riki

R
Tax.lt narys nuo
2003-11-05
riki
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2003-11-06 10:23 Įvairūs » Pažymos apie darbo užmokestį » #41298

simas rašė: Kokiu pagrindu savininkas galėtu išsiimti iš kasos pinigus sau, kad butu galima traktoti kaip savininko pajamas (išskyrus gryną pelną, kurio nėra)?

Jeigu praieitais laikotarpiais buvo pelnas ir jis dar nebuvo išimtas, tai savininkas gali išsiimti ataskaitiniu laikotarpiu pinigus, net jei ataskaitiniu laikotarpiu yra nuostolis. O jeigu dar tik pirmus metus dirba arba visą laiką buvo nuostolis, tai tada savininkas neturi teisės sau išsiimti pinigus, nebent tik savo įnašus, kuriuos buvo įnęšęs įmonės veiklai.
2003-11-06 08:54 Įvairūs » Darbo užmokestis » #41255

Natalija1 rašė: Ir vėl gi tu Riki sakai, pažiūrėti kada buvo pardavimai, ir tuos kurie įvyko darbuotojo ligos metu jam neužskaityti.
bet visas bajeris tas, kad kol jis sirgo pardavimai tikrai įvyko ir nemaži, ir įvyko jie tikrai to darbuotojo dėka.
Tai kaip tuomet daryti?

Tai tada gal jeigu vadovas sutinka, kad tai jo dėka uždirbti pinigai, tai procento ir nemažinti dėl tų kelių dienų, o sumažinti tik atlyginimą.
2003-11-06 08:51 Įvairūs » Darbo užmokestis » #41252

Natalija1 rašė: Reikalas tas Riki, kad tam darbuotojui pažadėta mokėti nuo jo padarytos apyvartos.

Tai tada gal galima būtų atskirti, kokia apyvarta yra jo - ar kokias sutartis su klijentais jis pasirašė, ar jei jis vykdo pardavimus, tai atimti tos dienos pardavimus, kada jis sirgo. Pas mus vadybininkai taip pat gauna nuo apyvartos, bet jie dirba salone, tai jeigu jie nedirbo, jiems skaičiuojant procentą, paprasčiausiai atimama tos dienos, kada jie nedirbo, apyvarta.
2003-11-06 08:43 Įvairūs » Darbo užmokestis » #41247

Natalija1 rašė: taip Mona as irgi taip maniau, bet mano dirikas nepasirašė man tabelio, sako per daug gerai būtų jeigu taip būtų. Dabar visi masiškai eis sirgti ir gaus dvigubus atlyginimus.

Sugalvojau taip:
procentus palikau ramybėje, nes man atrodo jog jų judinti negalima
o tą pastovią dalį perskaičiavau į faktiškai dirbtas dienas ir gavau 371,74

kaip manai ar teisingai?


Aš irgi taip daryčiau, tik dar pažiūrėčiau, ar už nedirbtas dienas nereikia sumažinti procento nuo apyvartos.
2003-11-06 08:40 Įvairūs » Darbo užmokestis » #41245

Mona rašė: kazkaip man tai atrodo labai paprasta. Priskaiciuok jam normaliai ta 1300Lt ar panasiai. Tiek, kad nuskaicius mokescius liktu 950 i rankas. Gali susirasti internete skaiciuokle siam reikalui. www.apskaita.mums.lt

O spalio 28, 29 dienomis paskaiciuok dvi ligos dienas is darbdavio lesu.
Taigi , spalio 01 -27 dienomis jis i rankas gaus 950Lt. O 28, 29 dienomis gaus uz pirmas ligos dienas dar kazkiek nedaug litu.
Veliau tegul serga kiek sirdis geidzia smile


Jis negali gauti 950 Lt., nes jis spalio 28 d. nedirbo, todėl darbo užmokestis jau turi būti proporcingai sumažintas. Jeigu jis nedirbo iki pat spalio pabaigos, tai jis gaus dar mažiau. O jei jam sumokėti ir 950 Lt. ir už ligos dienas, tai jis tas kelias dienas gaus dvigubai. Nemanau, kad įmonės vadovas norėtų mokėti dvigubai. smile
Taip pat dar reikėtų pažiūrėti, kaip vadovas jam žadėjo mokėti nuo apyvartos, ar nuo visos apyvartos bet kuriuo atveju, ar tik nuo tos apyvartos, kuri gauta tomis dienomis, kada jis dirbo.
2003-11-06 08:22 Įvairūs » Pažymos apie darbo užmokestį » #41235
Mūsų savininkei irgi kažkada reikėjo pažymos apie gautas pajamas, tik neprisimenu, kur ją reikėjo pristatyti, tai mes į tą pažymą rašėme tik tas sumas, kurias ji buvo išsiėmusi iš įmonės kasos sau, kaip savo pajamas.
O bet ką į pažymą tikrai nerašyčiau. Žinau atvejį, kai darbuotojas buvo paprašęs buhalterės, kad ji jam į pažymą parašytų daugiau darbo užmokesčio, o po kurio laiko pas tą buhalterę atėjo iš įstaigos, gavusios pažymą, ir patikrino. Buvo labai daug nemalonumų.
[quote:db4979d191] Noriu paklausti, ką galima būtu kažka panašaus nupiešti PĮ savininkui?
Jis nekur nedirba , o teismui butinai reikia pristatyti ( dėl vaiko globos ).
Prašo, kad parašyčiau bet ka, atseit ten netikrina. Kaip manote, ką rašytumete mano vietoje [/quote]
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui