Tax.lt narys audrulyte

A
Tax.lt narys nuo
2006-08-01
audrulyte
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-05-05 08:59 Darbo teisė » PROFESINES RIZIKOS VEIKSNIU VERTINIMAS » #396104
mes tai irgi matavimus per VDI uzsisakem, o pats vertinimas apie 1200 lt su pvm atsiėjo. susitarėm su vienu konsultantu, tai bent jau popierinę dalį vertinimo padarė, man teliko parašus susirinkt ir atsispausdint reikiamą kiekį tų paruoštų PRV kortelių atskiroms pareigybėms bei susegti juos į vieną dokumentą su pavadinimu "PRV vertinimas".
o vat pakalbi su kokia "sabelija", tai toks įspūdis, kad be gerų 10 000 lt nė iš vietos, kad VDI atlieka tik kontrolinius matavimus ir jie rimtai PRV netinka. Hmm... lupa pinigus už nieką. O ir dar tas jų vertinimas - viską matuot (prie kompų ir pan.), o kai paprašai įvertint mobilaus vadybininko darbo vietą, kuris didesnę laiko dalį praleidžia ne ofise, o miške, tai ir išsižioja - "o ką ten mauoti miške?". Lyg mums svarbiausia būtų tie matavimai - tereikėjo įžvalgos, kokios rizikos tyko dirbant tokį darbą (užvirs medis) ir kokių prevencijos priemonių galima imtis, dalį tų rizikų aš ir ofise sėdėdama išmąsčiau, tik kadangi mažai raukiu DSS įstatymuose, man reikėjo pašalinės pagalbos, kad viską pagal reikalavimus sutvarkyt, pasiremiant teisės aktais ir t.t.

Beje, gal kas žino, kas kiek laiko reikia iš naujo daryti PRV? kiek žinau, PRV atliekama keičiantis darbo vietai, pobūdžiui, įrankiams ir pan. O kas kiek laiko ją reikia daryti iš naujo, jei darbo sąlygos kaip ir nesikeičia?
2007-03-22 15:54 Darbo teisė » Darbų sauga » #383700
Teisės, pareigos... Visai pasiklydau tarp DS popieriukų ir t.t.
Turiu Darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos specialisto pažymėjimą ir įmonės vadovas nori mane paskirti atsakinga už visus įmonės DS reikalus, tame tarpe ir vykdyti darbuotojų saugos ir sveikatos tarnybos funkcijas. Čia viskas būtų kaip ir aišku, bet iškilo toks niuansas, ar tokiu atveju DS žurnaluose aš turėsiu pasirašinėti DS žurnaluose, kad instruktavau tą ir tą asmenį, ar ir toliau į žurnalus turi pasirašinėti darbdavys?
Beje, tuo pačiu dar pasiteirausiu, gal kas turit miško ruošos darbų vadybininko (ar panašios veiklos, kai miškas tik vietoje įvertinamas, organizojami miško darbai, prižiūrimas kirtimas ir pan.) saugos ir sveikatos instrukciją? Nieko panašaus nepavyko rasti smile O labai reiktų, nes atliekant PRV nuspręsta buvo, kad reikia ir jiems SSI
2007-03-21 15:26 Darbo teisė » Šventinės nedarbo dienos » #383362
kadangi balandžio 30 d. pirmadienis, o gegužės 1 d. antradienis - šventinė, manau, kad dauguma įmonių (tame tarpe ir valstybinės) už tą pirmadienį atidirbinės balandžio 28 d., šeštadienį, tai tas šeštadienis ir bus 1 val. trumpesnė darbo diena. Tokiu būdu išeina 19 dd ir 151 val. balandžio mėnesį
2006-08-01 14:14 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #302059

Mergyte rašė: Tai Jūsų tiekimo vadybininkas tai vairuotojas ?

ne, bet problema tame, kad realiai tiekimo vadybininkai biure būna ne dažniau nei porą kartų per mėnesį, o šiaip dirba savarankiškai išsimėtę po Lietuvą, tai ir prikibo, atseit pareiginės blogos, nes orientuotos į biure sėdintį darbuotoją, nors taip nėra.
2006-08-01 13:56 Įvairūs » Pareiginės instrukcijos » #302046
Sveiki,
gal kas turit tiekimo vadybininko pareigines instrukcijas?
Mūsiškės pasirodo netinka, nes jose "netiksliai nusakytas darbo pobūdis, nenurodyta darbo specifika", t.y. nenurodyta, kad tiekimo vadybininkas yra keliaujantis darbuotojas ar pan. Buvo čia ne per seniausiai darbo inspekcija į svečius užsukus, tai išpurtė da net - tą taisyt, anas blogai ir taip be galo be krašto.
Iš anksto dėkui.
2006-08-01 09:55 Įvairūs » Atleidimas iš darbo » #301901
Sveiki, gal kas galėtų skubiai suteikti informacijos?
įmonė nori atleisti darbuotoją dėl jo kaltės (netikslus dokumentų pildymas ir kita veikla, dėl kurios įmonė patyrė nuostolių). Yra darbuotojo pasiaiškinimas dėl tokios veiklos. Norėtume tą darbuotoją atleisti pagal 136 str. 3 d. Ar tokiu atveju užtektų tik direktoriaus įsakymo su darbuotojo parašu "susipažinau ir sutinku", ar reiktų daryt kažką panašaus į drausminės nuobaudos-atleidimo skyrimą su darbuotojo parašu?
Labai labai reikia!!!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui