Tax.lt narys BAJO

B
Tax.lt narys nuo
2006-08-23
BAJO
forume parašė 34 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-05-11 19:44 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #949171

mkristi rašė: Sveiki, nenorėjau kurti naujos temos, tai gal aš truputį ne į temą, bet tikiuosi nepyksite. Dirbu NAMIE, buhaltere, ar galiu pretenduoti į atostoginius? dėkui

Dirbu pagrindiniame darbe, o taip pat turiu namuose vadinamu naminiu imoniu. Atostoginius saziningai susiforminu kasmet, kad nesikauptu, taciau kokios man atostogos priklauso, juk ir taip tose imonese i darba neinu, o darbus pasidarau kada noriu.
2011-01-16 11:28 Įvairūs » FR0711 » #902668
2010 metai individuali imone pertvarkyta i UAB. Pasiliko skola savininko inaso, nes nebuvo laisvu lesu ismoketi. Ar reikia deklaruoti sia suma, kaip paskola suteikta fizinio asmens. Paskolos sutarties juk nera, cia tik likes neismoketas savininko inasas. Aciu uz atsakyma
2010-03-16 14:40 Bendra » IĮ pertvarkymas į UAB » #776755

Tess rašė: Matyt.
Džiaugiuosi savo notare. Galiu bet kada paskambinti pasikonsultuoti. Nei karto dėl jos neturėjau problemų JAR. smile Dirbu su ja jau 4 metus.
Tai skaitau čia apie kitus notarus ir pradedu dar labiau vertinti tai ką turiu. smile

Jums turbūt dažnai reikia notarės paslaugų, tai turit savo :) O čia kaip vienkartinis kartas, tai ir papuoli pas bet ką :)
2010-03-16 14:16 Bendra » IĮ pertvarkymas į UAB » #776732

Tess rašė:

BAJO rašė: Įstatinis kapitalas balanse nesimato, mes kapitalą formavome pinigais ir pristatėme pažymą iš banko, kad sąskaitoje yra tiek pinigų, koks formuojamas įstatinis kapitalas. O sprendime dėl pertvarkymo ir parašėme iš ko jis bus formuojamas.

Kai įstatinis kapitalas inešamas į banką, jokio balanso nereikia.
Kai įstatinis kapitalas įnešamas į kasą, reikalingas balansas. kaip kitaip įrodyti, kad jis suformuotas.

Mūsų notarė norėjo balanso, kad pinigai ir sąskaitoje yra. Čia gal nuo notarų priklauso
2010-03-16 14:12 Bendra » IĮ pertvarkymas į UAB » #776728

Tess rašė:

BAJO rašė:

zodiakas rašė: Tai savininko sprendimas 03.02, iš JAR irgi 03.02(čia kur gavome persitvarkymo statusą)Tai išeina kad 03.02 dienai reikia balanso.Ir už kurį laikotarpį pas jus notarai prašo? Įdomu, gal ne taip ką aš suprantu?

Pertvarkiau vasario mėnesį indivudualią į UAB, tai notaras balanso prašė 2009.12.31. dienai

O kaip ten matosi įstatinis kapitalas? smile

Įstatinis kapitalas balanse nesimato, mes kapitalą formavome pinigais ir pristatėme pažymą iš banko, kad sąskaitoje yra tiek pinigų, koks formuojamas įstatinis kapitalas. O sprendime dėl pertvarkymo ir parašėme iš ko jis bus formuojamas.
2010-03-16 14:07 Bendra » IĮ pertvarkymas į UAB » #776722

zodiakas rašė: Jums gerai kaip konkrečiai pasako kokiai datai, o pas mus kažkokia išsiblaškius laksto po kabinetą ir sako "nu turbūt reikia už puse metų, tikriausiai ir registrų centras už tokį laikotarpį prašys".Notarė pati taip šneka.Tai kaip man tokiam buhalteriui susigaudyti?
O tai jūsų prašė 12.31 dienai už 2009 metus?

Dauguma jų vienodos :) Mūsiškė, net nesugebėjo ant vieno dokumento antspaudo uždėti, registrų centras atmetė, tačiau pinigus sugėbėjo iš karto paimti :) Kiek aš supratau į voką(kurį turėjau nunešti į registrų centrą) ji įdėjo tik užpildytitus JAR, kurie reikalingi registrų centrui, įstatus ir registrų centro anksčiau išduotas pažymas apie pavadinimo laikiną įtraukimą. Visus kitus dokumentus( balansą, pranešimus kreditoriams, skelbimą ir t.t.) pasiliko sau.
2010-03-16 13:53 Bendra » IĮ pertvarkymas į UAB » #776712

zodiakas rašė: Tai savininko sprendimas 03.02, iš JAR irgi 03.02(čia kur gavome persitvarkymo statusą)Tai išeina kad 03.02 dienai reikia balanso.Ir už kurį laikotarpį pas jus notarai prašo? Įdomu, gal ne taip ką aš suprantu?

Pertvarkiau vasario mėnesį indivudualią į UAB, tai notaras balanso prašė 2009.12.31. dienai
2010-01-03 16:29 Darbo teisė » Papildomas darbas » #737535
[quote=Regvita][quote=Loreta]Matai, Regvita, viskas būtų aišku, jei pagal atskiras DS atlyginimai būtų tokie dideli, kaip tu čia parašei.
Gi pas mane situacija graudžiai juokinga - pagal abi DS DU - po 400 Lt.
Vat ir nebeišnaudojamas visas
Tokiu atveju darbuotojas savo prašyme nurodo pagal kiekvieną DS atskirai konkrečius
O kaip pritaikyti konkrecius kiekvienai DS, jeigu kiekviena menesi kintamas atlyginimas?
2010-01-03 15:59 Darbo teisė » Papildomas darbas » #737522

Regvita rašė: Taip Loreta, dirbant pagal atskiras DS turi būti darbuotojo pasirinkimas pagal kurią DS jo skaičiuojamoms pajamos už darbą būtų taikomas neapmokestinamas pajamų dydis. Jei jis dirbtų dvejuose pareigose, kurios būtų sugretinamos ir su juo sudaryta tik viena DS, tuomet jam visos socialinės garantijos priklausytų nuo šios vienos DS. Tuo tarpu dirbant pagal kelis DS, kad ir toje pačioje darbovietėje darbuotojas įgyja atskiras socialines garantijas pagal kiekvieną DS.

Taciau cia ar nereiketu vadovautis protingumo principu, nes juk zinoma visas uzdirbamas darbo uzmokestis per abi sutartis ir galima butu visai sumai pritaikyti . Tuo paciu ir zmogui nereiketu sekanciais metais pildyti metines pajamu deklaracijos del pajamu mokescio susigrazinimo.
2009-09-29 16:13 Apskaita & Auditas » Del ISO parengimo » #704421
Mes dėjome į sąnaudas. Auditui taip pat tiko.
2009-09-14 13:39 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697915

Aleksiukas rašė: Jei turėčiau vyr. buhalterį, kuris visus metus puikiai dirba ir padaro savo darbą per pusdienį, tai pasiūlyčiau sutrumpinti jo darbo laiką ir atitinkamai sumažinti atlyginimą.

Būkime protingi ir sąžiningi, juk kiekviename darbe būna dienų, kai darbo tik pusdieniui turime, o kitomis dienomis pilna diena ir daugiau. Tai per ta dieną ir galima kitokius darbelius pasidaryti. Manau, nėra tokių įmonių kur vyr.buhalteris turi darbo pusdieniui, o sėdi darbe visą dieną. Vieną dieną daugiau darbų, kitą mažiau.
2009-09-14 11:20 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697782

holdingas rašė: Teisingai kažkas minėjo apie genučių darbą.
Geras buhas, mano manymu tas, kuris (aišku, susitaręs su darbdaviu) ateina kada nori, išeina, kada nori ir daro, ką nori.
Na, ali poperiai turi būti, škia, kaip aptekoj, kitaip kam visas tas cirkas, ane?


Visiškai pritariu, viskas kaip aptekoj smile
2009-09-14 10:49 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697757
Tai negi kai naujas darbuotojas dirba greičiau už buvusįjį manote, kad primokėti (premijuoti) reikia už spartumą. manau jei turi laiko gali pasisiūlyti atlikti kokį kitą darbą už papildomą atlygį arba padėti kolegoms, kurie nespėja, bet tikrai ne dirbti kitų įmonių darbus. Būdama vadovu to niekaip netoleruočiau. Viena kolegė, dirbanti buhaltere draudimo kompanijoje ir spėjanti greičiau susitvarkyti pasisiūlė papildomai padirbėti vadybininke (prie telefono). vadovui patiko jos siūlymas ir ji gauna papildomus procentus už pratęstas arba pasirašytas sutartis. Buhalterija nenukentjo. Nė vienas nepralošė. Abu gavo naudos ir liko patenkinti.
Aišku gali papulti ir bukas vadovas. Bet nuo tokių vaistas tik vienas - dirbti ir ieškotis vietos pas protingus.[/quote]

Galima pasisiūlyti atlikti kitą darbą, tačiau, kurį sugebėčiau atlikti, tai ir tie darbuotojai suspėja savo darbus nudirbti. Negi siūlysiesi griovio kasti ... ar pasiūlysi kažkurį darbuotoją atleisti ir dirbti jo darbus.
Ir kartais nereikia suprasti tiesmukiškai, kad jeigu dirbi darbo metu papildomus darbelius, tai ant kabineto durų uždedi lentelę, kad dabar tvarkoma kitos įmonės apskaita. Dauguma turbūt net nesupranta ir nežino, kad dirbami ir kiti darbai....nes pagrindinis darbas visada pirmiausia atliekamas ir niekada atėjus kitiems darbuotojams ko nors paklausti, nesakoma, kad dabar užsiėmęs.
2009-09-12 20:46 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697597

Lea rašė: Sioje vietoje man vienas momentas nelabai prie sirdies, bet tai kaip sakoma tik mano asmenine subjektyvi nuomone.
Manau kad papildomu darbeliu tvarkymas pagrindinio darbo metu - ne visai etiska to pagrindinio darbo darbdavio atzvilgiu ir kolegiu (jeigu tokiu yra).
Tiesiog man girdeta tokia situacija, kai skyriuje kur dirbo vyr. fin. ir kelios buhalteres buvo be galo daug darbo, buhes nespedavo, are virsvalandzius, o vyr. fin tuo metu tvarke savo asmeninius darbelius...Prieina buhe patarimo pas vyr. fin, o ana net imones buh programos neatidarius. smile


Pagrindinis darbas tikrai nenukiancia ir vadovas visa tai zino. Pirmiausia visada atliekamas pagrindinis darbas, tik ji atlikus, dirbamas asmeninis. O koks skirtumas: ar darbo metu vedama kitos imones apskaita ar sedima kokiame nors forume ir rasinejamos blevyzgos. Skirtumas tik tas, kad uz pirma varianta gaunami pinigai.Nei viena buhaltere daugiau nedirba ir nesedi po darbo, jeigu susitvarko savo darbus gali eiti namo. Taip pat jeigu yra reikalas, visada padedama kitoms buhalterems susitvarkyti su ju darbais, taip pat ir administratorei.
2009-09-12 18:44 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697578
Nieko as cia nemalu. Kai zinai ka darai, tai ir greitai viska pasidarai. Zinoma visi zmones yra su skirtingais darbo tempais ir pacio mastymo tempais. Taip pat reikia , kad darbas patiktu, kuri dirbi, nes kitaip nesidirbs. Zinoma i ta pusdieni neieina istatymu analizavimas ir ju sekimas. Taip pat kai klausiama kiek uz kazkokios imones apskaitos vedima norima, tai niekas nesutinka uz 200 litu tvarkyti, taciau reiktu, jeigu turi ziniu, ir ivertinti per kiek laiko sutvarkysi ta apskaita.

prosas rašė: Jei pusdienis už 200 Lt čia yra popigis buhalteris.
Tai koks tada bus pobrangis?
Oi bl... malat žiūriu čia visokias nesąmones
2009-09-12 17:19 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #697552
As nedideliu imoniu apskaita tvarkau pigiai. Kodel. Todel, kad pagrindineje imoneje uzdirbu pakankamai neblogai, galeciau ir netureti tu papildomu imoneliu, taciau nuo seno tvarkau jiems ir tvarkau pigiai, kadangi tu papildomu imoniu apskaita sugebu sutvarkyti savo pagrindinio darbo metu. Taip pat zinau, kiek uztrunku, taigi ir nesu plesikas, nes ivertinu realu darbo laika. Jeigu uz menesi apskaita sutvarkau per gera pusdieni, tai daugiau kaip 200 lituku ir neimu. Taigi esu kaip ir popigis buhalteris. Taciau po mano tvarkymo, nemanau, kad reikes kazkam vel is naujo moketi. Uz atlikta darba atsakau. Taip pat dar vienas ivertinimas yra tai, kad kazkada uzsiminus, kad gal man uztenka tu papildomu darbeliu, is karto visi pradejo kelti kaina, kad tik tvarkyciau toliau. Taigi , nevisada pigus buhalteris yra blogas buhalteris. Zinau labai daug brangiu buhalteriu, taciau mano akimis nelabai geru.
2009-06-07 20:27 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #661789
Taip, mane domina, kai individualios imones automobilis priklauso individualiai imonei, o ne asmeniskai savininkui. Taciau savininkas vazineja tuo automobiliu ir i namus ir is namu ir laiko namu garaze. Tada ir iskyla klausimas su tuomis pajamomis natura. Ar cia jos bus traktuojamos tam savininkui, nes savininkas juk jokio darbo uzmokescio negauna ?
2009-06-05 23:09 Gyventojų pajamų mokestis » Pajamos natūra » #661579
Kai transporto priemone priklauso individualiai imonei ir sia transporto priemone individualios imones savininkas vazineja ir i darba ir po jo namo. Tada iseina, kad tai savininko pajamos natura, ar cia neliecia individualiu imoniu savininku, nes jie nedirba pagal darbo sutartis?
2008-12-28 11:11 Gyventojų pajamų mokestis » Naujos GPM skaičiuoklės » #594184

tomukas rašė: pridėjau ir vaikus, bandom dabar
Atlyginimo skaičiuoklė


Ar nereiketu dar patobulinti visos darbo vietos kainos, nes dirbantieji pagal darbo sutartis, valstybės tarnautojai, politikai moka 6 proc. nuo pajamų, nuo kurių skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos (t.y. nuo darbo užmokesčio ir kitų su darbo santykiais susijusių pajamų) bei 3 proc. nuo šių pajamų už minėtus asmenis moka draudėjas (juridinis asmuo).
2007-10-09 11:00 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #444253
Už ketvirtą ketvirtį reikia mokėti be centų po 37,00 litus už mėnesį, iš viso 111,00Lt

Jei kam aktualu - 1826,30 Lt
Individuali įmonė už savo savininką turi sumokėti 1826,30 x 2% = 36,53 Lt.
Už IV ketvirtį - 36,53 x 3 = 109,59 Lt.[/quote]
2007-02-08 14:09 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #369747
Laba diena.
Gal kas galėtumėte rekomenduoti buhalterinę programą vesti apskaitą statybinėje įmonėje.
2007-01-31 12:53 Bendra » Padėkite! » #366481
Svetlica,
o jis su tuo verslo liudijimu gali teikti paslaugas tik fiziniams asmenims ar kita problema
2006-11-30 14:31 Bendra » PINIGAI IND.ĮM. » #345093
Atsiskaitomoji sąskaita padidėja ta pravesta suma, o savininko įnašai taip pat padidėja ta suma
2006-11-14 08:40 Bendra » individuali įmonė » #338860
Mūsų įmonė įregistruota seniai, kada dar tų nuostatų nereikėjo. Tai ar šiandien mes privalome juos registruoti? Ar yra išleistas kažkoks įstatymas, kad individualios įmonės įregistruotos kažkada, dabar privalo užregistruoti įmonės nuostatus?Ačiū už atsakymą.
2006-11-14 08:18 Bendra » individuali įmonė » #338836
Labadiena. Esame individuali įmonė ir norime iš banko imti paskolą įkeisdami turtą. Bankas reikalauja atnešti individualios įmonės nuostatus. Ar privaloma individualioms įmonėms Registrų centre užregistruoti įmonės nuostatus (nuostatai supatantu, kaip UAB - įstatai0. Ačiū už atsakymus
2006-10-18 13:45 Mokslas » Labai prašau atsakykite!!!!!!! » #329869
1.Ne
2.Ne
3.UAB
4.100
2006-09-21 15:43 Įvairūs » Forma FR0528 » #320568
Jeigu įmonėje nepatvirtinta kainodaros sistema, tai reikia rašyti 3. Įdomu būtų pamatyti tą kainodaros sistemą, gal kas esate pasitvirtinę.
2006-09-07 14:29 Darbo teisė » Kokia sutarti sudaryti » #315102
Ačiū TESS ir ARADIJAI
2006-09-07 14:21 Darbo teisė » Kokia sutarti sudaryti » #315093
Labadiena. Norėčiau sužinoti:
-ar galima sudaryti darbo sutartį su darbuotoju, kad jis dirbs pas save namuose ir kokie niuansai toliau seka (įmonė IĮ, nenorinti atidaryti ofiso, o reikalingas žmogus kompiuteriu tekstus rinkti - kokias 2 valandas į dieną)
2006-09-06 15:50 Mokslas » Kur mokėtės/mokotės? » #314546

Aradija rašė: Ne as klp, bet kaune pigiau smile o be to jau biagusi viena AŽŪM norejosi toliau testi tradicijas ir tobuleti zemes ukio sferoje smile o jei rimtia tai klp univere neipirkau smile bet dabar nesigailiu, labai faina isvaziuoji, pailsi nuo visko, ir ta atmosfera tokia savotiska, ir tas studentu miestelis akademija man patinka. tik vienas patarimas neimk bendrabucio Gustaicio g. va ten tai kosmaras smile


Sakai, Aradija, sesijoje pailsi, o ta atmosfera savotiška, tai kokia ji ten?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui