Tax.lt narys lemurrr

L
Tax.lt narys nuo
2006-10-05
lemurrr
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-02-24 13:47 PVM » Vežėjų paslaugų PVM » #767753

Rainis rašė: Užtenka, tik turėkite kopijas CMR.

Ačiū.
2010-02-24 12:11 PVM » Vežėjų paslaugų PVM » #767634

Rainis rašė:

lemurrr rašė: Sveiki , nekaip nerandu forumuose atsakymo, nors panašus klausimai kaip ir buvo. Gal kas nors gali pakomentuoti . Prekes keliauja iš Belgijos į Kazachstana per Lietuvą. Iš Belgijos į Lietuvą atveža vienas vežėjas iš Lietuvos į Kazachstaną išveža kitas. Prekių eksportas forminamas Lietuvoje Belgijos kompanijos vardu. Eksporto deklaracijoje nurodyta šalis siuntėja/eksportuotoja - Belgija. Ar gali vežėjas, išrašantis sąskaitą Lietuvos įmonei maršrutui Belgija - Lietuva taikyti 0proc. PVM? Mokesčių inspekcija neturi vieningos nuomonės šituo klausimu.

Gali.
Keista, kad mokesčių inspekcija to nežino, nes atvejis nėra sudėtingas. Prekių vežimas maršrutu Belgija - Lietuva yra sudėtinė dalis viso maršruto Belgija - trečioji šalis (eksportas). Ir kiekvienai daliai galima taikyti nulinį PVM tarifą, tik pasilikti įrodymus apie galutinį vežimo tašką.

Ačiū už atsakymą. O jei vežėjas iš Belgijos į Lietuvą turi tik CMR , T1 nebuvo formintas, nes turedami bendra muitinės erdvę visi kaip ir turi teisę forminti eksporta iš bet kokios Europos Sąjungos vietos. Taip pat turi eksporto deklaraciją , kur nurodyta eksporto šalis - Belgija bei CMR nuo Lietuvos iki Kazachstano. Ar to užtenka , kad butu galima taikyti 0 tarifa?
2010-02-24 10:12 PVM » Vežėjų paslaugų PVM » #767449
Sveiki , nekaip nerandu forumuose atsakymo, nors panašus klausimai kaip ir buvo. Gal kas nors gali pakomentuoti . Prekes keliauja iš Belgijos į Kazachstana per Lietuvą. Iš Belgijos į Lietuvą atveža vienas vežėjas iš Lietuvos į Kazachstaną išveža kitas. Prekių eksportas forminamas Lietuvoje Belgijos kompanijos vardu. Eksporto deklaracijoje nurodyta šalis siuntėja/eksportuotoja - Belgija. Ar gali vežėjas, išrašantis sąskaitą Lietuvos įmonei maršrutui Belgija - Lietuva taikyti 0proc. PVM? Mokesčių inspekcija neturi vieningos nuomonės šituo klausimu.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui