Tax.lt narys asluta

A
Tax.lt narys nuo
2006-10-19
asluta
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2006-10-19 11:23 Darbo teisė » del nelaimingo atsitikimo tyrimo » #330230
Apie visus nelaimingus atsitikimus būtina pranešti VDI. Skirtumas tas, kad lengvus nelaimingus atsitikimus tiria pati įmonė, užpildo aktą ir per 7 d.d. priduoda VDI inspektoriui, o sunkius ir mirtinus tiria VDI.
Viso tyrimo medžiagą reikia 4 egz. daryti: vienas lieka įmonėje, kitas inspekcijai, trečias sodrai, o ketvirtas nukentėjusiam.
Visi aktai lengvų, sunkių ar mirtinų nelaimingų atsitikimų turi būti registruojami nelaimingų atsitikimų registracijos žurnale.
Visa info yra Nelaimingų atsitikimų tyrimo nuostatuose.


Huanna rašė:

hau rašė: bet dabar kiek skaitau istatymus, tai nerandu kur parasyta, kad reikia pranesti darbo inspekcijai apie visus nelaimingus atsitikimus. radau, kad reikia pranesti tik apie sunkius ir mirtinus. O lengvus nelaimingus patys istiriam ir tada akta siunciam i inspekcija. visai susimeciau.. smile


aktas tai ir yra pranesimas apie nelaiminga atsitikima.
sodrai reikia pranest. kai rasysit visus popierius --- tai ir pamatysit kur atvaizduot kada buvo pranesta apie atsitikima ir kita...
2006-10-19 11:07 Darbo teisė » Sveikatos patikrinimai?? » #330215
Sveikatos tikrinimas privalomas kiekvienam įmonės darbuotojui. Tikrinimosi tvarka:
1. Ateinan į darbą darbuotojas turi pats (savo lėšomis) pasitikrinti sveikatą, bet, kad sveikatos tikrinimo kenksmingi faktoriai atitiktų atliekamą darbą. Ten turi būti įrašas, kad jis tą darbą dirbti gali. Atneštas dokumentas gali būti: sveikatos knygelė ar pažyma, kuri galioja 1m.;
2. Periodiniai sveikatos tikrinimai atliekami kas 1m ar kas 2m priklausomai nuo kenksmingų faktorių. Patikrinimui reikalinga Kontingento pažyma patvirtinta visuomenės sveikatos centre. Tą pažymą gali pasidaryti kiekviena įmonė pati. Pasidarai, nuneši į VSC ir uždeda štampuką.
Tada pagal tą pažymą sudarai sveikatos tikrinimo grafiką, pasirašytinai supažindini darbuotojus, kada jie turi tikrintis sveikatą. Ir pasibaigus sveikatos galiojimui pati įmonė, savo lėšomis, siunšia ar pasikviečia gydytojus, tikrinti darbuotojų sveikatą. Tada jau reikia užpildyti med.knygelę pagal ankščiau aprašytą kontingento pažymą.

Nežinau ar dar reikia šitos info. Bet matau, kad nemažai diskutuota šia tema, o išsamaus atsakymo ir niekas neparašęs.
Viskas aprašyta atrodo sudėtingiau nei yra realiai. Iš tikrųjų nesunku, tik pirmą kartą kenksmingų faktorių kodus iš įstatymo susirinki užtrunka.



Vidaite rašė:

burbuliaaa rašė: Aš paskambinau į Nacionalinį sveikatos tyrimų centrą ir man pasakė, kad nustatyti rizikos faktorių būtina, jie atvažiuoja, įvertina, kaina apie 300-400Lt. Tai dabar nesuprantu... Neatlikus šios procedūros negaliu darbuotojų siųsti tikrintis sveikatos?



man irgi įdomu, ar galima patiems susitvarkyt su rizikos faktoriais, neišmetant pinigų kažkokioms bobelkoms iš neaiškių firmų.
buvo čia pas mus užsukę su nemokamu patikrinimu. ir tas blogai ir anas blogai, o to nėra ir tas turi būt ir anas.. vienintelis išsigelbėjimas - jų organizuojami kursai už nemažą kainą arba sutartis su jų firma ir jie mus nuo visų nelaimių (vdi) apsaugos.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui