Tax.lt narys riestaine

R
Tax.lt narys nuo
2006-11-30
riestaine
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-03-29 17:35 Apskaita & Auditas » Transporto įmonių apskaita » #1046988
Turiu klausimą tiems, kas turi kuro talpyklą saviems poreikiams tenkinti. Kokius dokumentus reikia turėti? T.y. Grįžau į įmonę po ilgesnio laiko, o per tą laiką spėjo talpyklą mokesčiuose įregistruoti. Talpykla mobili, registrų centre neregistruota (kadangi ne stacionaras). Noriu susirikiuoti viską, bet nerandu jokių jos dokumentų, tik kažkokią pažymą.
Anksčiau naftos produktų joje apskaitai vesti buvo pildomas apskaitos žurnalas, surašomi priėmimo į talpyklą aktai. Bet išeidama buhalterė (kadangi išėjo ne visai draugiškai) tik paminėjo, kad yra pasikeitusi kažkokia apskaitos tvarka. Kaip susitvarkyti man tos talpyklos apskaitą? P.s. Talpykla keletą mėnesių buvo tuščia, bet planuojamas užpirkimas.
2012-03-10 15:02 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #1039766
Dekui uz pagalba :)
2012-03-09 16:14 Apskaita & Auditas » Komandiruotės LR teritorijoje » #1039655
gal galite padėti: direktorius buvo išsiustas komandiruotei Lietuvoje 1 dienai. Parvežė sąskaitą už apgyvendinimą viešbutyje 700 Lt smile ar galiu traukti į komandiruotės sąnaudas?
Niekur nerandu gyvenamojo ploto nuomos normos Lietuvoje...
2012-03-09 15:57 Bendra » Avansinė apyskaita » #1039654
Viskas aišku, dėkui už atsakymą smile
2012-03-09 15:02 Bendra » Avansinė apyskaita » #1039589

rimantas88 rašė:
Per atskaitingą asmenį. Nežinau, kas TAXe paleido gandus, kad viską kam nėra dokumentų galima traukti į neleidžiamus, bet tai yra pavojingai klaidinga nuomonė.


Tuomet gal reikia traukti kaip avansą atskaitingam asmeniui (kad atskaitingas asmuo tas sumas yra skolingas įmonei)?
O jeigu dokumentus kai kurioms išlaidoms turiu, bet sveikas protas neleidžia jų traukti į sąnaudas?
2012-03-09 14:24 Bendra » Avansinė apyskaita » #1039539
Klausimukas: įmonės direktorius turi įmonės debetinę kortelę. Kai kurioms savo išlaidoms pateisinti nepristato jokių dokumentų (s/f ir pan.). Tas sumas traukiu į pelną didinančias sąnaudas? Ir ar tokias išlaidas galiu nurodyti tik suvedinėdama debetinės kortelės išrašus, ar turiu parodyti per direktoriaus AA? Ir ar visas mokėjimus debetine kortele turiu rodyti per AA?
2012-03-07 15:57 Bendra » Pareigų pakeitimas » #1039039
Noriu pasiteirauti. Iki šiol į įmonės direktoriaus pareigas buvo įdarbintas pats įmonės savininkas (vienintelis įmonės akcininkas). Šiuo metu įdarbinam naują "statytinį" direktorių, o buvusį direktorių perkeliam tarkim, į komercijos vadovo pareigas. Kaip tvarkingai susitvarkyti sprendimus ir įsakymus?
Išsirašau vienintelio akcininko sprendimą buvusiam direktoriui atleisti ir naujam paskirti. O kas turi perkelti buvusį direktorių į kitas pareigas? Akcininkas ar naujasis direktorius? smile Ir ar turi buti pasirašoma nauja darbo sutartis buvusiam direktoriui?
2012-03-07 12:30 Apskaita & Auditas » Transporto įmonių apskaita » #1038936
Dėkui už pagalbą smile
2012-03-06 21:48 Apskaita & Auditas » Transporto įmonių apskaita » #1038777
Turbut kvailas klausimas, bet kaip pajamuojate sąskaitas už transporto priemonių remontą ir detales, skirtas jiems remontuoti? Ar detalizuojate? Ankstesnė buhalterė smulkiai detalizuodavo kiekvieną detalę ar paslaugą, medžiagas "kaupdavo" medžiagų sandėlyje ir tik paskui nurašydavo į sąnaudas. Dabar mūsų samdoma buhalterinė įmonė liepia tiek medžiagas, tiek remonto paslaugas "varyti" vienu pavadinimu "suteiktos paslaugos" tiesiai į sąnaudas nieko nedetalizuojant. Ar teisingai jie daro? Aišku, gal taip paprasčiau, bet ar teisinga? Ar nekils problemų? smile
2012-03-06 21:36 Apskaita & Auditas » Transporto įmonių apskaita » #1038770

Byla rašė:
Atsakykite man į klausimą tokį kvailą : kuo jūs vadovaujatės skaičiuodami Lietuvoje sunaudotą kurą. Paslaugos atliekamos pagrinde užsienyje. Ar tik iš kelionės lapų išrenkate nuvažiuotus km ? Ar dar kokią schemą turite išdirbę ? Klausinėju dėl aplinkos taršos mokesčio apskaičiavimo. Ačiū.

Audito kompanija, kuri tvarko mūsų įmonės buhalteriją, padarė paprasčiau: maždaug statistiškai susiskaičiavo vidurkį, kiek viso pravažiuotų km yra važiuota Lietuvoje. Išsirašė direktoriaus įsakymą, kad 15 proc viso įmonės sunaudoto kuro laikyti sunaudotu važiuojant Lietuvos keliais (tikslaus teksto negaliu atkurti). Jie teigė, kad daugelis įmonių taip daro ir problemų neturi. Svarbu, kad to procento nepamažintum smile
2012-02-24 01:55 Bendra » Avansinė apyskaita » #1034476
Noriu paklausti. Jeigu porai darbuotojui išduotos įmonės debetinės kortelės, į kurias iš pagrindinės sąskaitos periodiškai pervedamos pinigų sumos. Darbuotojai jomis naudojasi atsiskaitydami už įmonei teikiamas paslaugas. Ar reikia atskirai užvesti tiems darbuotojams AA? Iki šiol jų nevedžiau...

Dar noriu paklausti, nors nežinau ar į temą smile
direktorius (kuris yra ir įmonės savininkas) naudojasi įmonės debetine kortele. Išsitraukusi išrašą matau, kad nemažai atsiskaitymu ja daryta savo reikmėms tenkinti. Kaip parodyti tas išlaidas apskaitoje?
Ir jeigu kai kurioms išlaidoms (pvz., apgyvendinimo viešbutyje komandiruotės metu, ar maitinimo paslaugoms) pateisinti nepristato s/f, negaliu tų išlaidų traukti į komandiruotės sąnaudas?

Ir dar klausimas smile Ar galima tam pačiam asmeniui užvesti keletą avanso apyskaitų - tarkim, komandiruočių išlaidoms ir atsiskaitymams už paslaugas, nesusijusias su komandiruotėmis?
2011-09-20 15:43 Įvairūs » Avansinė apyskaita » #988088
Noriu paklausti. Vairuotojui grįžus iš komandiruotės užpildau jo avansinę apyskaitą komandiruotės laikotarpiui. Tarkim, jeigu prieš važiuojant į komandiruotę jam nebuvo išmokėtas avansas, visas išlaidas dengė iš savų pinigų. Užpildžius avansinę joje matosi įmonės skola jam. Po savaitės jam pavedimu yra pervedama skolos suma. Dar po kelių dienų jis vėl vyksta į komandiruotę ir grįžus vėl tam komandiruotės laikotarpiui pildau avansinę. Kadangi tarp šių komandiruočių buvo atliktas mokėjimas, o komandiruotės avansines pildau tik komandiruotės laikotarpiui, tai apmokėjimo avansinėse apyskaitose nesimato. Ar reikia atspausti kokį nors žiniaraštį, kuriame matytusi pavedimas, kuris paaiškintų prieš tai buvusios ataskaitos galutinio likučio ir po to einančios ataskaitos pradžios likučio nesutapimą? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui