Tax.lt narys Vanil

V
Tax.lt narys nuo
2003-12-03
Vanil
forume parašė 63 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-12-04 11:59 Bendra » Komandiruotė » #464247

Nira rašė:
Manyciau, jog reiketu parasyti isakyma, jog sumakomi papildomi dienpinigiai uz isbuta uzsienyje laika, del tam tikros priezasties. Taciau kyla klausimas ar darbuotojas dirba ta diena ar "atostogauja".


Ačiū Nira.
Dėl dienpinigių ir man taip atrodo. Bet, kaip Tu sakai: "ar darbuotojas dirba, ar atostogauja?". Realiai, darbai jau visi padaryti, lieka tik laukimas, o atostogos ne savo noru, o priverstinės, irgi būtų panašu į žmogaus teisių pažeidimą. Tai kaip elgtis iš tikrųjų? Ar gali žmogus būti komandiruotėje atostogų metu? (galėtų ir mane į kokią Kiniją atostogoms iškomandiruoti:)
2007-12-04 11:36 Bendra » Komandiruotė » #464227
Sveiki visi!
Gal galėtumėt pagelbėti?
Įmonės darbuotojai išvyko į komandiruotę. Įsakymas parašytas, dienpinigiai išmokėti. Pagal įsakymą ir lėktuvų bilietus jie šiandien turi išskristi atgal į Lietuvą, bet, dėl neaiškių priežasčių lėktuvas užlaikomas, bent jau dienai, o gal ir ilgiau. Ten jiems duoda viešbutį, bet kaip su dienpinigiais? Ar turiu sumokėti dienpinigius ir už tą papildomai išbūtą komandiruotėje laiką? Kaip turėčiau traktuoti jų nebuvimą? Rašyti dar vieną įsakymą dėl komandiruotės pratęsimo?
Sos...
Kaip elgtis?
2007-02-27 10:06 Blevyzgos » Galvosūkis kolegoms ir juristams » #375896

Soffy rašė: Pirmiausia galima pamėginti gražinti tuos laiškus jiems atgal, galima parašyti ant voko, kad tokių nėra ir nebebus šiuo adresu niekada. Nunešti į paštą ir ten pasakyti, kad nėra tokios kontoros.
Tiems, kam galima paskambinti - paskambinti, o paskui daryti taip, kaip Petronėlė siūlo:), niekas neįrodys, kad tie laiškai aplamai buvo atsiųsti.
Aš vis tik mesčiau tuos laiškus ir toliau į kokią dėžę nuo bananų, negaliu išmesti jokio valdiško popieriuko:)).

Ant buto durų pakabinti skelbimą: TOKIA kontora išsikėlė VMI adresu:).
Užjaučiu šiaip jau, nuoširdžiai užjaučiu:).


Ačiū, Soffy už užuojautą smile
O dėl bananų dėžės, tai pradžioje ir mes kaupėme visus laiškus, po to skambinom jiems, kad pasiimtų, o iš jų net paprasčiausio "ačiū" nesulaukėme. Po to dar pakaupėm, bet jau nebeskambinom, laukėm, gal patys paskambins, bet, kaip supratom, jiems ta korespondencija visiškai nereikalinga, o, kadangi už jų spaudos tvarkymą, archyvavimą, skambinėjimą jiems ir pan. mums niekas nemoka, tai nusprendėm šio "darbo" nebedirbti, o visą jiems adresuotą korespondenciją atiduodavome vaikui "suskaityti", po ko jau sekdavo kitas etapas- šiukšlių dėžė ir konteineris smile

Šiaip, nebenorim, kad mums juos kas primintų... O juo labiau įvairiiais "teismo sprendimais" ir pan...
2007-02-27 09:51 Blevyzgos » Galvosūkis kolegoms ir juristams » #375884

Petronele rašė:

Vanil rašė:
Na, nebent gal dar būtų koks kelias?


Mest tuos laiškus į šiukšliadėžę ir nesukti sau galvos. smile


Kurį laiką mes taip ir darėm smile
Bet kai pradėjo paštininkai su registruotais laiškais, adresuotais kažkokiems negirdėtiems asmenims, į duris skambinėti tuo laiku, kai vaikas miega- kantrybė trūko smile ...
2007-02-27 09:36 Blevyzgos » Galvosūkis kolegoms ir juristams » #375871

Tess rašė: [quote:cc7a3ceca4]Teisiskai yra du keliai: vienas tai teisminiu keliu panaikinti sutikimą registruoti bendrove bute (tačiau teks nurodyti rimtas priežastis,kodėl
tai ketinate padaryti: pvz.nurodytu adresu jus nuolat trikdo TŪB kreditoriai).

Antrasis kelias: teikti advokato uzklausas Migracijos tarnybai ir nustatyti
dabartinius bendrovės narių adresus bei veliau su šiais zmonėm susitarti gražiuoju, jog būtų pakeisti bendrovės įstatai ir bendrovėi suteiktas kitas adresas.
[/quote]

Ačiū Tess. smile
Įtariu mums tiks tik pirmas būdas smile , nes dėl išsiregistravimo irgi "bandėm" susitarti, o kai atsibodo klausyti pažadų ir nematyti jokių veiksmų tai išregistravom ir be jų... Na, o viena iš labai rimtų priežasčių manau galėtų būti ta, kad mes, kaip dabartiniai buto šeimininkai, jokio sutikimo registruoti įmonę tuo adresu nesame davę ir apie tai, kad ji ten buvo registruota, informuoti nebuvome.
Na, nebent gal dar būtų koks kelias?
2007-02-27 09:13 Blevyzgos » Galvosūkis kolegoms ir juristams » #375856
Sveiki kolegos

Nesinorėjo atidarinėti naujos temos, bet ir šios pavadinimas pasirodė tinkantis.
Taigi, iškilo tokia problemėlė:
Prieš 3,5 metų nusipirkome butą. Ankstesnieji šeimininkai išsikėlė ir net nepasirūpino išsiregistruoti iš to buto, tai priverstine tvarka juos išregistravome. Atrodytų, kaip ir viskas, bet ne... Paskutiniu metu mus užatakavo visokie laiškai iš valdiškų instancijų su reikalavimais, grasinimais ir t.t. sumokėti visokius mokesčius, kurie adresuoti TŪB, kuri, kaip dabar paaiškėjo yra registruota mūsų adresu. Pažiūrėjau ir VMI puslapyje ir registruose, įtariu Sodroje taip pat, gal dar kažkur- visur ta kažkokia įmonė registruota mūsų adresu.

Brangūs kolegos, gal turit kokių minčių, o gal buvot susidūrę kaip galima būtų panakinti mūsų adresą iš visų tų registrų, su buvusiu šeimininkų nebeturime jokių kontaktų, o ir jam, kaip suprantame, viskas DZIN.

Bandysime skambintis į tas institucijas, bet man įdomu, kaip viskas gali pakrypti, juk įmonė be adreso būti negali, o kitų duomenų jokių nėra...
2007-01-31 08:48 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #366262

grazuolyte rašė: smile smile
sorry nieko nebesuprantu

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

3. Mokestis už aplinkos teršimą sumokamas ir mokesčio už aplinkos teršimą deklaracijos formos Aplinkos ministerijos įgaliotai institucijai ir Valstybinei mokesčių inspekcijai pateikiamos ne vėliau kaip per 30 dienų nuo mokestinio laikotarpio pabaigos.

na mano duomenys naujesni smile smile


Kodėl naujesni?

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Statusas: Aktuali nuo 2006 03 16 smile smile smile

Manyčiau šie duomenys naujesni smile

O, kadangi abiejų statusai vienodi (įstatymai), ir abu galiojantys smile , tai, manyčiau, galima argumentuoti, kad vadovaujamės naujesniu (o kartu ir patogesniu smile )

P.S. Visada sakiau- Lietuva-stebuklų šalis smile
2007-01-31 08:31 Gyventojų pajamų mokestis » FR0471 B klasės pajamų deklaracija » #366244

wolf rašė:

dadinda rašė:

tinkis rašė: O kaip su antstoliais? Ar juos reikia traukti (turiu galvoj sne baudas, o jiems skirtas sumas už išieškojimą)?


Manyčiau, kad reikia, jei tos sumos viršija 290. Kodas tas pats-90.

Ar tikrai pevedant sumas galite atskirti kuri suma yra isieskojimas, kuri antstolio pajamos ?


Bet jei tos sumos išieškotos iš darbuotojo, tai jos jau parodytos prie to darbuotojo A kl. pajamų. Tai prie ko čia tada B kl. pajamos smile smile
2007-01-30 12:15 Gyventojų pajamų mokestis » FR0471 B klasės pajamų deklaracija » #365807

kristinele rašė: Sveiki,
...
būsimas uab akcininkas registravo imonę ir gautas kvitukas už noratęs paslaugas, kvitas išrašytas aišku tam busimam akcinikui (jo vardas pavardė), ar reikia parodyti tas išmokėtas notarui sumas formoje 0471?
Ir dar pasitikslinimui jai individuali imonė sugrąžino savininko inaša lyg deklaruoti nereikia?
Dėkinga.


Jei išmokos suma nitarui viršija 290, tai reikia deklaruoti. Tik gali susidurti su viena problemėle- ant kvito dažniausiai būna užrašyta tik notaro vardas ir pavardė, o nei asmens kodo, nei PVM mok. kodo nėra. Tokiu atveju gali susirasti to notaro PVM mok.kodą VMI svetainėje (žinoma, jei Tau pasisekė ir tas notaras yra PVM mokėtojas smile )

Jei IĮ grąžino savininkui įnašą- tai ir nebus jokių pajamų. O jei nėra pajamų, tai nėra ir ko deklaruoti smile

Sėkmės smile
2006-10-24 10:27 Bendra » Pinigų skolinimas įmonėms » #331541

artas71 rašė: Siaubingai atsiprašau- FR0475 C priedas.


Aš nepykstu smile. O preido dar ir didelis AČIŪ už modifikuotą pvz smile , kažką panašaus ir įsivaizdavau.

O vis dėl to, kaip su kitais klausimais? Gal kas galėtumėte padėti?
Laaabai, laaabai prašau smile
2006-10-23 21:37 Bendra » Pinigų skolinimas įmonėms » #331430

artas71 rašė:
...........
Visa ši abrakadarba pildoma į formos FR0453 C priedą.

...............................

Esminiai momentusai:
- *pažymos apie sumokėtą mokestį buvimas (analogas DAS forma -FR0021)
- **tik ją turėdamas, gali atskaityti PM.


Pala, pala, Artai,
Forma FR0453 su visais priedais, tame tarpe ir C, galiojo tik už laikotarpius iki 2003-12-31, o mano laikotarpis 2006-ieji smile
O palūkanoms galioja tas pats, kaip ir dividendams?
Tokiu atveju:
1. jei negautume pažymos apie sumokėtą mokestį, tai, kaip pajamas reiktų parodyti tik tą sumą, kurią gavome ir ją visą apmokestinti 15% ?
2. jei gautume tą pažymą, tai rodytume kaip pajamas visą sumą, tada parodytume, kad kita valstybė pasiėmė 10%, ir nuo tos visos sumos dar sumokėtume savo valstybei 5%?
Ar aš teisingai galvoju?

Padėkite smile

Plyyyyz smile
2006-10-23 16:47 Bendra » Pinigų skolinimas įmonėms » #331381
Gal kas susidūrėte su tuo, kai Lietuvos įmonė paskolina pinigus užsienio įmonei. Ši, grąžindama paskolą su palūkanomis iš palūkanų išskaičiuoja PM prie pajamų šaltinio ir sumoka savo valstybėje.

Klausimas- Kaip tada su tų palūkanų apmokestinimu pas mus? Dvigubo apmokestinimo sutartis su ta valstybe yra pasirašyta, tik tie rezidentai ir nerezidentai visai susuko galvą, kad finale nieko nebesuprantu. smile

Gal kas paprastai ant pirštų galėtumėt paaiškinti ką daryti? Būtų laabai didelis AČIŪ.
2006-09-27 14:27 Įvairūs » Forma FR0528 » #322754

malius rašė: Dėl PVM. Aš pateikiu savo įmonės deklaraciją, asocijuota įmonė pateikia savo deklaraciją. Duomenys turėtų kažkaip sutapti, bent jau bendra suma. Jei pard. be PVM, O pirkimo - su PVM, tai asocijuota įm. parodys atvirkščiai. tai kaip sutaps?


Vat ir aš apie tą patį pagalvojau skaitydama šią temą.
Manyčiau kad visiems reiktų rašyti be PVM'o ir pardavimo ir įsigyjimo sandorius, juk visose kitose ataskaitose jį (PVM) atskiriame smile

Ar aš kažkur grybauju? smile
2006-08-22 11:16 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #308025

Zanulia rašė: Ka tik skambinau į Žaliajį tašką. Sakė, kad mes jau ne pirmi metai kaip deklaruojam pakuotes, tai įmonė yra įregistruota ir mums nekur nereikia papildomai registruotis.
Prigasdinot jus manę smile


Ačiū, o tai jau ir man akys ant kaktos iššokusios buvo smile
Vadinasi ir mums registruotis nereikia, jei jau ne pirmi metai deklaruojam pakuotę smile
2006-08-22 09:44 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #307974

tiga rašė: Mes importuojam prekes su pirmine ir visomis kitomis pakuotėmis. Pati pasiskambinau jau susiradau , kad registruotis reikės nuo2007m. pas mus gaunasi tretinės pakuotės- medinių dėžių, padėklų -nemažai, per ketvirtį kažkur apie 5t. O dar juk stovi apskaityta nuo ankstesnių metų. Labai nesinori už ją mokėti, tai gal bandysiu tartis su Ateities ekologija dėl pažymų gavimo, vis bus pigiau. Įdomu kas turi patirtie sšioje srityje smile


Kur registruotis? Kažką praleidau? smile

O dėl "Ateities ekologijos", tai mes su jais dirbame, žymiai mažiau mokėti reikia.
2006-08-21 16:44 Apskaita & Auditas » Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt? » #307790

Kukaracha rašė: "Брыська Кальчинска" 4-asis Šmidtų-Kalčinskų vaikas - aišku priimsime smile


Čia man dabar kaip- įsižeisti ar rankutėm ploti? smile
2006-08-21 16:26 Apskaita & Auditas » Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt? » #307772

Kukaracha rašė: Ne , ateik, mes Šmidtai-Kalčinskai didelė šeimyna ir dar vienas broliukas - tai tik džiaugsmas smile


O sesutę Kalčinską ar priimsit? smile
2006-08-21 16:24 PVM » Patalpų nuomos PVM » #307769

_Rasa rašė:

ritukse rašė: Sveiki musų įmonė nuomoja patalpas su PVM ir dabar nori nuomotis patentininkas ne PVM mokėtojas ar galiu jam išrašyti sąskaita su PVM


o kodėl turėtų jam būti be PVM, jei visiems rašinėjat su PVM?
gal kiti turi kitokių nuomonių?


Vat man irgi patiktų- ateini į parduotuvę, sakai "aš ne PVM mokėtojas", ir visas prekes parduoda man be PVM-o. Uch! smile
Žinoma su PVM-u smile
2006-08-21 16:17 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #307766

viguda rašė:

Virgulka rašė: benzinas 0,75, dyzelinas 0,85, dujos 0,53 . jeigu šitų reikia :)

Atsargiai smile
Čia ne tarifai, o kuro tankis iš litrų į kilogramus, o tarifai yra Benzinas 21; Dyzelinas 22, suskystintos dujos 20, suslėgtos dujos 16.


O yra automobilių varomų suslėgtomis dujomis? smile
2006-08-21 16:14 Apskaita & Auditas » Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt? » #307764

Kukaracha rašė:
Tai aš busiu trečias Kalčinskas - nes kaip ir KLS , "logine" ir turiu "K" raidę ir ne 1. Bet aš "gerasis" Kalčinskas - nekeršysiu smile


Na va ir paskutinę vakanciją užėmė smile . O aš jau pradėjau džiaugtis, kad šilta vietelė atsirado smile
2006-08-21 16:04 Apskaita & Auditas » Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt? » #307758

volgadon rašė: Juoj Kalčinskų bus tiek kiek leitenanto Šmidto vaikų.


Aš kažko nežinau, o kiek tas leitenantas vaikų turėjo? smile
2006-08-21 15:48 Apskaita & Auditas » Kodėl Kalčinskas nesupranta VAS-ų ir ar jam gali padėti tax.lt? » #307742

Cha-cha rašė: Mes tave patį išmesim smile


Ir patys seminarą pravesim smile
2006-08-21 15:44 Bendra » VAS ir PMI neatitikimai » #307738

Vilcik rašė: Kaip suprantu bet kuriuo atvėju tai būtų neleidžiami atskaitymai.


Koks skirtumas, jei vertė 0?
2006-08-21 15:13 Blevyzgos » Skerdykla Nr. 5 » #307719

Soffy rašė: Blogai miegojau šiandien, miegas ima smile.


Stop stop smile smile Dieną dirbti reikia, o miegoti naktį smile

Nors čia, kaip kam išeina smile
2006-08-18 13:07 Apskaita & Auditas » Sąskaitos valentingumas arba kokių taisyklių laikotes, koresponduodami sąskaitas » #306819

Rolf rašė:

Čekių nereikia registruoti.


Aš taip ir maniau smile
2006-08-18 13:05 Apskaita & Auditas » Sąskaitos valentingumas arba kokių taisyklių laikotes, koresponduodami sąskaitas » #306818

irmoske rašė: Įdomu, ar Holdingas ir ant Arto puls??? smile


Holdingui pietų pertrauka smile
2006-08-18 13:03 Apskaita & Auditas » Sąskaitos valentingumas arba kokių taisyklių laikotes, koresponduodami sąskaitas » #306813

nieko_sau rašė: Plius dar visi čekiukai patenka į sąskaitų registrą.


O nuo kada čekiukus reikia registruoti sąskaitų registre smile smile smile smile
2006-08-18 12:57 Darbo teisė » padekite » #306808

Wilme rašė:

Soffy rašė: O SoDroje kaip tas atleidimo straipsnis pasimato?


Kaip gali matytis??? smile tik DS matosi... smile


Būtent smile
Sodrai pranešame tik atleistojo vardą, pavardę, asm.kodą, sodros pažymėjimo numerį ir atleidimo datą. Kiek žinau tokio punkto, kaip atleidimo priežastis 2a-SD formoje nebuvo. O gal kažkas pasikeitė, gal aš kažko nežinau smile
Atleidimo straipsniuką įrašom tik į DS ir DS registracijos žurnalą smile
2006-08-16 20:02 Įvairūs » Klaida internetiniame banko pavedime » #306146
Ajai....
Užjaučiu smile smile
2006-08-16 19:06 Blevyzgos » PADEKIT! » #306121

Asara rašė: tai niekas ir nevalget vytintos elnienos smile smile


Prašiau, prašiau, bet niekas nedavė smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui