Tax.lt narys Hamas

H
Tax.lt narys nuo
2007-01-21
Hamas
forume parašė 38 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-08-24 13:46 Programinė įranga » Excel ir Access naudojimas apskaitoje » #1086682
Problema su funkcija sumifs (arba sumif) . Noriu, kad vienas iš sumavimo kriterijų (jų yra bent 3) būtų data (dar geriau - mėnuo). jei įvedu, kad sumuot reikšmes, lygias nurodytai datai, viskas dar gerai gaunasi:
=SUMIF(A1:A8;"="&"2012.01.02";B1:B8)

Bet jei noriu, kad sumuotų, pvz., reikšmes didesnes nei nurodytai datai rezultata rodo nulį:
=SUMIF(A:A;"<="&"2012.01.02";B:B),

ar sumuotų mėnesio reikšmes, vistiek raso nuli
=SUMIF(A:A;MONTH("2012.01.02");B:B)

Nors visokiuose forumuose skaičiau, kad turi veikti. Ką blogai darau, kur klaidos? O gal geriau kažkokią kitą funkciją naudoti?

P.s. kažko neleidžia pridėti pavyzdžio failo - duoda pasirinkti, ir nebėra ką spausti, kad iki galo jį prikabinti
2012-01-05 15:32 Biudžetinių įstaigų apskaita » Viešieji pirkimai » #1017378
Sveiki, noriu paklausti dėl kainodaros.
Pvz. kuro kolonėlėse konkurso sąlygose galima nurodyti, kad bus perkama pagal "kolonėlės stulpo" kainas atėmus nuolaidą (kito būdo turbūt nelabai ir yra). Kažkaip panašiai norėčiau pirkti ir kitokias prekes, pvz. ž.ū. chemiją, trąšas, detales ir pan., nes pvz. trąšų kainos mer metus gali pabrangti ar atpigti du kartus, taigi arba pardavėjas išvis nerizikuos pateikti pasiūlymo su fiksuota prekės kaina, arba "įvertinęs savo riziką" pasiūlys labai aukštas kainas, ir reikės pirkti, nes jų vistiek reikia. Ar tikrai nusižengsiu įstatymui, jei, pvz., trąšų pirkimo kainodaroje naudosiu "kolonėlės kuro" kainodarą? - parduoda prekes pagal įmonės tos dienos kainas, atėmus sutartyje nurodytą nuolaida??

Iš anksto Ačiū už patarimus, ar bent pasvarstymus.
2009-11-10 13:04 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #719415
dar pora klausimuku (jei ne cia, prasau pataisykite):

ar ukininkas gali savo inasu inesti natura (pvz. sekla, trasas, galu gale benzina/kura)?

ar ukininkas gali zalia dyzeli nurasyti ir nedeklaruoto lauko dirbimui? ar pgl. istatymus ir pan., tai jau didele "nuodeme"?
2009-11-03 13:19 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #716859

Finval rašė:

Hamas rašė: Gal yra koks leidinys, po visu siu mokesciu reformu ka ukininkas privalo moketi, kaip yra ten su tais pajamu mokesciais ir t.t. (apie sodra ir VMI jau viskas aisku).
taip pat gal kas zinote koki nauja leidinuka ar knygele, kur nuo A iki Z butu isaiskinta pradedant nuo nulio- kokiu ziniarasciu ir pan. reikia, ka ir kada VMI reikia uzregistruoti (kaip antai IT priskiriama dali ukiui ir pan), kokias pazymas issiimti ir pan.

Labai abejoju, kad knygose apie ūkio buhalterinę apskaitą rasite atsakymus į savo klausimus smile Nes ten daugiau išdėstytas pats apskaitos vedimo principas, o kas liečia mokesčius, tai reik jau studijuoti pačius įstatymus. Juolab, kad yra ir rekomendacijos ūkininko ūkio apskaitai, taip pat galioja ir Buhalterinės apskaitos įstatymas, VASai.
Nei vienoje knygoje tikrai nerasite, kad būtų ūkininko apskaita suderinta su įstatymais. Juolab pačiais naujausiais smile
Pvz. aš visą ūkininko ūkio apskaitą darau pagal UAB'o pavyzdį. Tie patys žiniaraščiai, sąskaitų apyvartos, kasos knyga, banko sąskaitų apyvartos, nurašymo aktai ir t.t.

P.S. Pabandykit čia paklausinėt, nes yra ūkininkų, kurie patys veda apskaitą.
www.zemesukis.com/forumas/


na, kas del mokesciu, jau daugmas issiaiskinau - kadangi nevirsiju 14 EDV, kaip ir nieko (isskyrus sodra) moketi nereikia. Vat kaip tamsta minejote, tuos "pacius principus" as ir pats daugmaz moku, ir rezultata, t.y. balansa, PN, pinig sraut. gaunu, bet tu visu ziniarasciu kasos knygu kaip ir nera.
kazkaip itariu, kad tamsta viska idelaiai teisingai, pgl. visus reikalavimus darote, gal galite smulkiai, nieko nepraleidziant surasyti, ko is tikruju (is tu visu ziniarasciu ir pan.) reikia - noriu viena karta viska susitvarkyt taip, kad butu viskas ciki, ir nebutu niekam prie ko kabintis.
2009-11-02 21:31 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #716612
o kokio senumo jos leidyba?
2009-11-02 20:59 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #716607
Gal yra koks leidinys, po visu siu mokesciu reformu ka ukininkas privalo moketi, kaip yra ten su tais pajamu mokesciais ir t.t. (apie sodra ir VMI jau viskas aisku).

taip pat gal kas zinote koki nauja leidinuka ar knygele, kur nuo A iki Z butu isaiskinta pradedant nuo nulio- kokiu ziniarasciu ir pan. reikia, ka ir kada VMI reikia uzregistruoti (kaip antai IT priskiriama dali ukiui ir pan), kokias pazymas issiimti ir pan.

as pats sau vedu ta apskaita, jau keli metai, bet ekselyje; balansai,PN ataskaitos aisku gaunasi, bet "gilesnes" dokumentacijos pas mane, svelniai tariant, nedaug.

pagelbekit ziniomis, jei kas gerai zinot ir galit,

Aciu :)
2008-02-27 11:24 Pelno mokestis » Ilgalaikis turtas » #495364
na, man viena specialistė išaiškino, kad nieko tokio, nes ūkininkai nemoka pelno mokesčio ir dar ten kažkas, tai tipo galima iš esmės ir mazint tą metų sk.

bet va iškilo kitas klausimas, kas gali ką pasakyt apie lengvojo automobilio naudojima ūkininko ūkyje? - isgirdau 2 nuomones:
viena sako, kad tipo jį galima naudoti tik 50 proc. (nu ir visos sanaudos jam ir pan.)
kita sako, kad viskas normaliai jį gali naudot ir 100 proc.
kaip yra iš tiesų? nes logiškai tai tikrai aš jį naudoju 100 proc. ūkio reikmem, ir butu netgi žalinga man kažkokių išlaidu 50 proc. PVM. atimp ti pan.?
2008-02-27 09:51 Pelno mokestis » Ilgalaikis turtas » #495297

Rolf rašė:

Hamas rašė: tai taip iseina, jei mano auto 7 metu, tai jau turiu ji nudevet ne greiciau kaip per 10 m.??
pataisykit jei klystu, bet kazkaip kertasi su logika - kuo senesnis auto, tuo ilgiau ji nudevet reik??


Taip jau yra.


na gerai, o paziurejus is kitos puses - ar kasnors gali man buti, jei ta auto nudevesiu, tarkim, per 6 metus?
2008-02-27 09:40 Pelno mokestis » Ilgalaikis turtas » #495288

Rolf rašė:

Hamas rašė: Sveiki, nelabai radau kur kitur paklaust, o čia irgi nesinori 37 psl. (ar pan.) perverst.
tai va, per kiek minimaliai metų gali būti nudėvėtas pirktas nenaujas auto (jei yra skirtumas, tai ūkininko ūkio auto)?
kas galit atsakykit - skubiai reikia,
Aciu


mic.vmi.lt/documentpublicone.do?&id=10000...

tai taip iseina, jei mano auto 7 metu, tai jau turiu ji nudevet ne greiciau kaip per 10 m.??
pataisykit jei klystu, bet kazkaip kertasi su logika - kuo senesnis auto, tuo ilgiau ji nudevet reik??
2008-02-27 09:33 Pelno mokestis » Ilgalaikis turtas » #495286
Sveiki, nelabai radau kur kitur paklaust, o čia irgi nesinori 37 psl. (ar pan.) perverst.
tai va, per kiek minimaliai metų gali būti nudėvėtas pirktas nenaujas auto (jei yra skirtumas, tai ūkininko ūkio auto)?
kas galit atsakykit - skubiai reikia,
Aciu
2007-10-07 18:30 Įvairūs » ŽŪB kapitalo didinimas??? » #443762

Loreta rašė: Viskas - ŽŪB įstatyme. Kadangi pati su tuo nesusijusi, komentuoti negaliu. Tačiau ten gana aiškiai III skirsnyje apie tai kalbama
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...


Ąčiū
2007-10-07 16:10 Įvairūs » ŽŪB kapitalo didinimas??? » #443743
Sveiki,
atsiprašau, jei tokia ar panaš tema jau yra, bet per paiešką nieko neradau:(
Esminis klausimas - kaip ŽŪB didinamas įstatinis (pagrindinis) kapitalas? - isleidziant naujus pajus, ar dar kaip? nes cia juk ne ūkininkas, paprastai turbut negalima inest pinigu?
Ąčiū
2007-02-18 15:16 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373048
AČIŪ, bandysiu paskaityti;)
2007-02-18 14:45 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373043

Loreta13 rašė: Hamas Rašyti galima bet kokiomis priemonėmis
Jei jūs sugalvosite dėvėt 3 metus, o PMĮ sako, kad reik 5, papulsite į labai keblią jums situaciją, nes dalis jūsų nusidėvėjimo bus neleidžiami atskaitymai.
Todėl, jei norite didinti eksploatacijos metus- jūsų valia, bet pabandykite sumažinti...:))

Pas mane šiek tiek priešinga situacija - anksčiau nebuvau skaitęs PMĮ, ir nelabai kompetetingų žmonių patartas, parašiau, kad bus eksploatuojama daugiau metų nei PMĮ sako. Dėl to dabar ir kilo klausimas, ar yra kokianors galimybė sumažinti tą eksploatuojamų metų skaičių iki to, ką sako PMĮ?
2007-02-18 14:39 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373040
Matot investicinio projekto Jus, su visa derama pararba rašau, net ir pasisamdę spacialistą, neparašysite ir per 2 mėn., o tiek kiek man reikia, išmanant tikrai įmanoma ir 3-jų metų buhalteriją sutvarkyti per dieną ar dvi, taip kad ir šį kartą, Jūsų šypsniai, manau, nevisai vietoj. Butent dėl aukščiau paminėtų priežasčių ir labai mažos apimties as nenoriu eiti pas rimtą buhalterį ir bandau pats viską suprasti ir išsiaiškinti, tuo labiau, kai kažkas gaunasi - net idomu tampa;)
2007-02-18 14:21 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373034
Nu, jei jau taip norite lietuviškų raidžių - prašom, tik puikiai žinau, kad nevisuose kompiuteriuose paskui jas sugeba atkoduoti ir parodyti. Kas dėl mano išsilavinimo, išskaidydamas Jusų abejones galiu pasakyti, kad jis tikrai nenupirktas, tiesiog pati buhalterinė apskaita man visada buvo nekenčiamiausia ir nemegiamiausia sritis, todėl ir stengiausi gilintis kitur. O pareikšdami, kad diplomas pirktas ir pan. galite labai ižeisti žmogu. Lenkdamas galva prieš Jusu buhalterines žinias, galiu drasiai pasakyti, kad turbut už bet kurį iš jūsų esu visa galva aukštesnis investicinių, finansinių projektų ir dar keliose srityse, nor dėl to nebandau parodyti, kad buhalteriai yra kvailesni (nors net kažkas iš Jūsų tarpo kažkurioj iš temų kažkodel bandė tokią nuomonę įpiršti), nes jie neišmano visu ekonominiu rinkos subtilybiu ir pan.
Visi mes esame profesionalai savo srityje, todėl gal nebandykime vieni kitų sumenkinti (kad ir kaip tai atrodytu lietuviška ir smagu), bet būkime pakantesni ir, jei galime, padėkime.
Aš draugiškai paprašiau pagalbos sferoje, kurioje pats neišmanau, bet kai gaunu tokius atsakymus, atrodo, kad būtų daug pigiau ir maloniau viena rimta buhalteri pasisamdyt dienai ir kad išaiškintų viska.
2007-02-18 13:32 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373023
aciu uz ats.
to SALOME - o kuo remiantis is pradziu nusistato imone? - kiek zinau, paziuri i "rekomenduojama" norma, ir pgl. ja mazdaug pati nustato, isivaizduoju, kad ir pakeisti taip pat turetu buti imanoma, ar klystu.
beje, visu labai atsipraau uz BLOGA lietuviu kalba - kaip gaunas,taip.

dabar man tik liko neaiskumas, jei pradedu naudoti , tarkim 03,26, o nusidevejima skaiciuoju tik, kaip saket, pradedant nuo sekancio pilno menesio, tai kada bus tiksli data, iki kada numatoma naudoti ta turta - iki, tarkim, 2015,03,25 ar iki 2015,03,31?
2007-02-18 12:14 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373012
taip pat norejau paklaqusti - jei tarkim, turta ivedei i eksploatacija ir nutati jo nusidevejimo norma, tarkim, 10 proc., bet pgl. normatyvus galetu but ir maziau, ar galima po kurio laiko to turto naudojimo, pvz. po metu ar dvieju, padidinti nusidevejimo procenta?
2007-02-18 11:52 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373010
cia kaip tas issprogusias akis suprasti?
2007-02-18 11:47 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373008
aisku, aciu, o jei ivesta, imkim ta pati pvz. 2005.02. 26 , nusidevejimo norma, tarkim, 10 proc, tai turtas bus nusidevejes ar 2015.02.25, ar 2015.02.30 (nes nusidevejimas pradetas skaiciuot nuo kt. men?
2007-02-18 11:37 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #373005
trumpas klausimas - jei ilgalaiki turta (masina, traktoriu ar dar bet ka) isigijau menesio vidury (pvz 26 diena) ir nuo tos pacios dienos ivedziau ji i eksploatacija - kaip su nusidevejimu - as nuo to dienos ir pradet skaiciuot, ar tik nuo kt. pilno menesio?
2007-02-16 19:21 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372753
nu kajau - pasisaipet is manes, smagiau? svarbu kad i sveikata, "dvejubine", ar kaip as ten parasiau - gavosi netycia - jei pastebejot - klaviaturoj sios raides viena salia kitos:)
o kas nuosirdziai atsaket - labai aciu:)
2007-02-16 18:56 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372736
nu jau dabar visiskai susivele galvoj tai ka zinojau - tai kaip nurasinet reikia - nusistatai nusidevejimo procenta, atimi is vertes ta lita, ir nurasineji tiksliai kiek gaunas, ar ne?
2007-02-16 18:42 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372732
aisku, labai aciu uz paaiskinimus. Tik jei 0 Lt - lygesne suma nusiraso kasmet:)
2007-02-16 18:30 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372728
aciu labai uz info - faktiskai buhalteriu as visai nesidarbuoju, tik savo cia kokia buhalterija suvest reikia, ir kiekvienakart ji mane pjauna, o buhalterio nepasisamdau tik todel, kad pats baiges ekonomika ir kvailas unoras neleidzia:)
beje, gal galetumet dar paaiskinti, kodel yra geriau turto likvidacine verte palikti 1 Lt?
2007-02-16 18:03 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372726

Spanguole rašė: Galima dėti į užbalansinę saskaitą, jei vedate dvejybinę apskaitą.

vedu dvejubine apskaita, o ka reiskia "uzbalansine saskaita"?
2007-02-16 18:02 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372725
nu, gal aisku, aciu labai,
prie to paties gal galit atsakyti, apie ivedamo i eksploatacija ilgalaikio turto likvidacine verte - kaip geriau, palikti viena Lt, ar nuli?
2007-02-16 17:30 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372719
nebebus komentaru?:(
2007-02-16 17:16 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372717

Loreta13 rašė: O šiaip jau "įvedimo " aktelis ar pažyma turi prasmę. Net jei tai ne jūsų turtas, neskaičiuojate jo nusidėvėjimo, bet va teisingai nustatyti datą, surašius kokį nors popierėlį (šalia sutarties), kad būtų galima eksploatuot ir remontuot įmonės vardu, būtų labai gražu:)) Tarkime, tai gali būti turto perdavimo-priėmimo aktas.


atsiprasau uz neiprusima, bet jei to turto niekur buhalterinese jokiose sask. neitraukiu, tai prie ko tas "ivedimo aktelis" - i kur jis iveda, jei jokiose sutartyse ar ziniarasciuose tos auto ner??
2007-02-16 17:08 Bendra » Turto ivedimas i buh. apskaita pgl. panaudos sutarti » #372714
bet salia kito ilgalaikio turto, tarkim i ilgalaikio turto ziniarasti, nereik rasyt?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui