Tax.lt narys Darfo

D
Tax.lt narys nuo
2007-01-21
Darfo
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-02-22 19:24 Mokslas » Finansininkas Vs buhalteris » #374709

Girele rašė:

Darfo rašė: pritarciau kazkieno jau mientai nuomonei, kad i finansininkus ir buhalterius galima pazvelgti per valdymo bei finansinės apskaitos prizmes - is esmes buhalteriui pakanka ismanyti fin apskaita, op va finansininkui salia dar butinso gilesnes zinios - kas ir kodel, vienzo - valdymo apskaitos supratimas, salia to dar ir corp finance.

Taip tai taip, bet aš praktikoje jau nepirmą kartą susiduriu su atvirkštiniu varaiantu, kai finansininkas (dažniausiai tai būna neseniai mokslus baigęs ambicingas vyrukas), nei velnio nesigaudo buhalterinėje apskaitoje, todėl buhalteriui tenka ruošti visas finansines ataskaitas, jas pateikti finansininkui, kuris jas copy-paste, ir neša direktoriui...
Liudna, bet faktas, todėl kuo toliau, tuo labiau gėda, kad vadinuosi FD, nes tarp dirbančių praktinių buhalterių požiūris į finansininkus yra prastas...


Na kaip cia pasakius. Bent teoriskai, buhalteris nelabai gali atlikti finansininko/valdymo apskaitos darba, nes ten jau reik ne tik buh. ziniu. Reik kompanijos planu ir ateiciai, ivairiu scenariju, jei kalbam apie ateiti.. Na nebent jei jau analizupojame pardavimu/kastu pasiskirtymus ir pan, tai jau tada gali ir buhalteris suskuroti kazka...
2007-02-22 14:11 Mokslas » Finansininkas Vs buhalteris » #374613
pritarciau kazkieno jau mientai nuomonei, kad i finansininkus ir buhalterius galima pazvelgti per valdymo bei finansinės apskaitos prizmes - is esmes buhalteriui pakanka ismanyti fin apskaita, op va finansininkui salia dar butinso gilesnes zinios - kas ir kodel, vienzo - valdymo apskaitos supratimas, salia to dar ir corp finance.
2007-02-08 09:59 Bendra » Darbas mokesciu srityje » #369514

kodelciukas rašė: Na, nzn, kaip ten del Big4 konkursu nerealumo, bet jie didelemis algomis nelepina.

Sita ir man teko girdeti. Siaip domina nebutinai Big 4, bet kad apart ju net nezinau, ar daug kas uzsiima "mokesciu optimizavimu" ir pan dalykais. Cia forume labiau rasoma apie buhalterinius/teisinius mokesciu aspektus, o vat man bent teoriskai labai norisi i ta "optimizavima" pasigilinti.

kls > dekui uz palaikyma ;)
2007-02-06 18:31 Bendra » Darbas mokesciu srityje » #368825
Na VMi net nezinau, biurokratozuota struktura... o ir su mokesciais ten susiduriama is kitos ;) barikadu puses. Man priimtina ir idomu kitas aspektas - sakykim, kai buna ziurima is konsultantu puses (kad ir tu paciu Big 4), zinoma, tai jau nerealus konkursas ir pan ten patekti, bet kazkaip tiesiog susidomejau ju veikla, nes ten jie kaip suprantu daugiau uzsiima mokesciu planavimu, vadinamu optimizavimu
2007-01-29 14:03 Bendra » Darbas mokesciu srityje » #365260

iresak rašė: Pirmiausiai patarčiau gerbt forumo dalyvius, neužvedinėt naujų temų. Forumo dalyviai dauguma buhalteriai tai tau reikėtų kreiptis į VMĮ su tokiais klausimais.


Atsiprasau, jei sutrukdziau.
Taciau forumas, apie mokescius ir nors ir buhalteriai, manau, suprantat si reikala.
2007-01-29 13:37 Bendra » Darbas mokesciu srityje » #365235
SVEIKI,

Esu dar tik studentas bet domiuosi mokesciais, ateityje galbut ir darbu sioj srityje. Tad turiu keleta klausimu profesionalams.

Pirmiausia - koks issilavinimas geriau tinka mokesciu srity dribanciajam - teisinis ar ekonominis. Kiek tenka susidurti, daznai cia dirba teisininkai, o kadangi esu "priesingo" ekonomistu klano atsotvas, tai ir idomu...

Dar - ar mokesciu srityje darbas turi sezoniskumus, ar gali buti visgi labiau paskirstomas laike ir planuojamas, nei sakykim tu paciu auditoriu.
Ir: ka patartumet studijuojanciam, kokiose srityse gilintis, jei domina veliau darbas su mokesciais?

Is anskto dekoju :)
2007-01-25 15:39 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #364021
Del rogiu - visiska teisybe.

O niekieno nei kreslo, nei kedes uzimti nenoriu, tiesiog ir atsiranda klausimu norint isesti i sau tinkamas ir patinkancias roges smile
2007-01-25 12:10 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #363788

IrenaR rašė: Svajoti ir norėti nedraudžiama, o netgi būtina. Dabartinė karta turi daugiau ambicijų už vyresniuosius, ir tai sveikintina. Ir geriausia, kai kryptį numatai iš anksto. Čia forume daugiausia apskaitos srityje dirbantys, todėl palyginti visas minėtas sritis kažin ar pavyks. Vis tik pradžioje daugiausia praktinės patirties įgytum dirbant vieninteliu buhalteriu kad ir nedidelėje įmonėje.

Labai dekui uz atsakyma.
Kaip ir nujauciau, buhalterinio darbo patirtis butu sitom visom sritim naudinga. O kaip del mokesciu? kiek tenka girdeti ten labiau reikalingi teisininkai, ekonomistai ten lyg ir antram plane? ar is tikro?


del direktoriu, EY ir pan: na baige studijas ir net studentai daznai startuoja nuo asistentu (auditoriaus ir kt. pareigybiu).
Dabar tiksliai nepamenu, bet ar isvis yra minetose imonese is big 4 direktoriai, juk ten tas partnerystes principas praktikuojamas.
2007-01-24 19:45 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #363461
Hmz....
Na bandau skaityti ta savo rasliava pats.. nu kad nesakiau, kad iskart noriu buti auditorium, ar kad manes visas Big 4 isskestom rankom laukia... smile

Tiesiog klausiu patarimu ir pastebejimu... kokia tu darbu specifika? is isores atrodo, kad tose pavyzdziui pateikose imonese viskas tas pats, ty tie trys skyriai (galbut ju yra ir daugiau) dirba panasu darba, o kaip yr is tikro, kuo skiriasi tu skyriu rutina?
2007-01-24 15:32 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #363374
Na , kolegos profesionalai, negi sunku kazka parasyti...
n sutinku, kad klausimu priskaldziau, kad ne t tingu skaityti juos, bet jei kas nors kazka is patirties parasytumet, buciau dekingas :)
2007-01-21 21:00 Įvairūs » Darbo/karjeros pasirinkimas - mokesciai, auditas, apskaita? » #361657
Tai va esu naujokas, kas turbut matyti ir is temos pavadinimo. Tikiuosi tema rasau i ta skyreli, i kuri ir reiktu, sorry jei klystu ;)

Esu studentas, studijuoju ekonomika. Rimtai renkuosi tarp siu sriciu - mokesciu, audito ir apskaitos. Is esmes, visu tarptaut firmu kaip EY, PWC, KPMG ir Deloitte pagrindas ir yra sie skyriai. Galbut ir nepavyks iskart i ten pakliuti, bet jusu info padetu bent rengtis tolesniem darbam :)
Tad noreciau platesniu , jei galima , apibudinimu, kaip ten butu su darbo specifika, kokia karjeros kreive, ty mazdaug gal vienoj pozicijoj reik daug dirbti norint prasimusti, kitur lengviau, bet gal algos mazesnes...
Vienzo, labai domintu dirbanciu tose srityse nuomones:
kokie skirtumai - darbo (kur daugiau popierizmo, nuobodulio, rutinos ir atv)
- atlyginimo
- kur karjera greitesne
- kur patirtis universalesne
- kurios pozicijos darbuotojai dabar ir ateity reikalingesni
- kokie reiklaujamu ziniu skirtumai?

Taip pat idomu, ar ekonominis issilavinimas netrukdytu dirbti mokesciu srityje, nes ten lyg ir favoritai teisininkai, kiek teko susidurti ir girdeti.
Ir siaip visi komentarai sia tem alabai laukiami, uz juos esu labai dekingas (b)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui