Tax.lt narys indineta

I
Tax.lt narys nuo
2007-04-18
indineta
forume parašė 16 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-04-20 23:53 Įvairūs » Atostoginių skaičiavimas » #392586

romen rašė:

indineta rašė: Jeigu aš išeinu iš darbo gegužės mėn., tai man už nepanaudotas atostogas išmoka bus skaičiuojama nuo vasario - balandžio mėn. užmokesčio?
O jeigu aš turiu biuletenį balandžio mėn., tai tada bus skaičiuojama nuo vasario ir kovo užmokesčio, o kaip bus su trečiu mėnesiu, nuo kurio reikia skaičiuoti atostogas? Balandis bus trečias (bet aš už jį uždarbio neturiu juk, visą mėnesį nedarbingumas) ar sausis?
Paaiškinkit, prašau.
Skaičiuojama iš dirbtų dienų ir uždirbto darbo užmokesčio.Sirgimas neturi reikšmės.Bus skaičiuojama iš 02 ir 03 mėn.

Dėkui smile
2007-04-19 13:45 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Kaip įdėti temą į Favoritus? » #391875

Muuuse rašė: Jei zvilgteltum siek tiek auskciau, pamatytum funkcija "ieskoti"
o siek desiniau yra funkcija "itraukti tema i favoritus", reiketu labiau apsidairyti.

Nu gi šakės šakuotos smile
Ne visi dieną mato smile
Dabar pamačiau, toks jausmas, kad tik dabar atsirado, nes kad ir kaip dairiausi, na niekaip naradau, o čia tik šast - ir atsirado po komentaro smile
Dėkui, Muuuse smile
2007-04-19 13:12 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391854

lorita rašė: Gal ne visai į diskusiją:). Buvo toks atvejis - atleidom žmogų paties prašymu, o jisai nepranešė apie nedarbingumą atleidimo metu. Uždarytą biuletenį žmogus pristatė į Sodrą, o tenai..žmogus jau mėnuo kaip atleistas. Sodra skambino į darbovietę. Darbuotojas pristatė biuletenį, buvo paskaičiuota už 2 d.d., įrašyta atleidimo data, pataisytos atleidimo formos Sodrai (VMI) ir tiek..
Buvo klausimas, ar pristatyti uždarytą biuletenį darbovietei, jei atleistas ligos metu - sakyčiau, taip.

Labai čia viskas į diskusiją. Tik kuo giliau, tuo daugiau šaknų...
Pasirodo, dar reikia mokėti interpretuoti įstatymus, kas, kad jie visiems vienodai parašyti - kiekvienas savaip išvarto. smile
2007-04-19 12:48 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Kaip įdėti temą į Favoritus? » #391841
Sveiki.
Na, niekaip nerandu tokios informacijos. Parašykit kas nors, arba bent nurodykit, kur skaityti paaiškinimą. Nes noriu sekti temą, o ji man "sekasi" tik per paštą - žinutes ten atsiunčia. O aš noriu Įsidėti į savo Favoritus. O gal čia tokios galimybės nėra? Dėkui.
Antra. Noriu pasiieškoti ko nors per paiešką, tik kad tos paieškos niekur nerandu. Tik kai atsidariau rašyti naują temą, tada jau yra pasiūlymas pasinaudoti paieška. Tai visada, kai ko nors nori paieškoti, reikia pradėti rašyti naują temą, kad duotų paieška pasinaudoti?
Nesuprantu aš čia nieko... Jooo, sunki naujokų integracija...
Dėkui, kas padės. smile
2007-04-19 12:39 Įvairūs » Atostoginių skaičiavimas » #391837
Jeigu aš išeinu iš darbo gegužės mėn., tai man už nepanaudotas atostogas išmoka bus skaičiuojama nuo vasario - balandžio mėn. užmokesčio?
O jeigu aš turiu biuletenį balandžio mėn., tai tada bus skaičiuojama nuo vasario ir kovo užmokesčio, o kaip bus su trečiu mėnesiu, nuo kurio reikia skaičiuoti atostogas? Balandis bus trečias (bet aš už jį uždarbio neturiu juk, visą mėnesį nedarbingumas) ar sausis?
Paaiškinkit, prašau.
2007-04-19 11:38 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391793

deimile13 rašė:
Dėl šito čia tiesos rasti tikrai neįmanoma... Papasakosiu savo įvykį, mano vyras buvusioje darbovietėje parašė prašymą atleisti pats, prieš pietus, nuo pietų išėjo iš darbovietės ir pasiėmė nedarbingumo pažymėjimą. paskambino pranešė ir sekretorei, ir buhalterei, kad turi nedarbingumo pažymėjimą. Kai uždarė nedarb pažym po 2 savaičių, buhalterė atsisakė priimti pažymėjimą, sodra jo taip pat nepriima, liepia nešti į įmonę, nes jie neturėjo teisės atleisti. Kur besikreipėm, visur buvo vienas atsakymas, kad negalima atleisti kol sergama. Na mes ir stumdėmės pusę metų, rašėm skundus ir į valst sodrą, ir į valst darbo inspekciją. Visi tvirtino vieną, kad atleista neteisėtai. Tabelyje įmonė parodė 8 darbo valandas, nors žmogus išbuvo tik iki pietų. Gavom raštiškus atsakymus ir iš sodros, ir iš darbo inspekcijos, kuriose patariama kreiptis tik į teismą, nes jie neturi teisės priversti įmonę užpildyti nedarbingumo pažymėjimo šaknelės. Ar gali dar turėti kantrybės ieškoti teisybės? Dėl tos kvailos šaknelės iki teismų prieita...
Nusispjovėm, užmiršom ir įkūrėm savo įmonę..., stengiamės būti kuo tolerantiškesni savo darbuotojų atžvilgiu. smile

Tai vat aš tą ir pagalvojau, kur reiks man, jau būnant atleistai, nešti nedarbingumo lapelį? Ko tai man keistai atrodo tas išėjimas savo noru nedarbingumo metu...
Bet, jeigu po nedarbingumo pirmą dieną atleistų, tai lygtais ir gerai skamba.
2007-04-19 11:05 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391770
Klausimas ne į temą - kaip man įsidėti šią temą į Favoritus? Arba bent nurodykit, kur apie tai paaiškinta...
Nes sekti temą norisi, tačiau tas sekimas gaunasi per pašto dėžutę, negerai...
Dėkui.
2007-04-19 10:41 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391748
[quote:c0f41708a1]Jei atleidimas bus ligos metu, sodra nedarbingumą mokės ir toliau.

Iš sodros tinklapio:

Ligos pašalpa skiriama, jeigu:
...
- tapo laikinai nedarbingu darbo laikotarpiu;
...

Taigi, jei nedarbingumo pažymėjimas buvo išduotas tada,
kai dar skaiteisi darbe, ligos pašalpa mokama toliau.[/quote]

Dėkui, prosasKaip malonu, kad čia taip išsamiai galima gauti tokios, eiliniam piliečiui nesuprantamos, informacijos smile

Tai šit kaip gaunasi - aš net galiu neuždaryti savo nedarbingumo, norint, kad mane atleistų iš darbo.
Bet man juk reikia pristatyti į darbovietę jį... Turiu gi užpildyti popierius, susijusius su ligos pašalpos mokėjimu... Ir tada, jeigu mane atleis iš darbo mano ligos metu, kur aš tą pasibaigusį nedarbingumo pažymėjimą pristatysiu? Į darbovietę ar reikės tiesiai į Sodrą nešti?
Dar šitą situaciją paaiškinkit man, prašau. smile
2007-04-18 22:54 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391629

prosas rašė:

Loreta13 rašė:

prosas rašė: Kartais "16 serga", jei savo noru atleidžiama ligos metu.
Vajetau, pas mane ligoniai kai serga, tai serga:)) o ne kvailus prašymus rašo, tai neįvertinau tokios situacijos. Prosas teisus.


Ligoniai gal nelabai prašymus rašo :)
Bet būna, kad parašo, o paskui suserga :)
O čia tik pyst ir atleidžiamas terminui suėjus.
Koks netikėtumas :)

Jeigu išsamiau, tai mano situacija tokia. Aš jau planavau išeiti iš darbo, tačiau susirgau, dar nespėjus paduoti prašymo apie išėjimą. Į darbą po nedarbingumo grįžti nesiruošiu. Tai vat ir klausiau, ar galiu aš paduoti prašymą nedarbingumo metu.
Tai taip supratau, kad padavus prašymą nedarbingumo metu ir tęsiant nedarbingumą dar 14 d., reikalingų dėl atidirbimo, aš galiu būti atleista iš darbo tą dieną, kai pasibaigia mano nedarbingumas. O sekančią dieną turiu nuvykti į darbą sutvarkyti visus popierius. Ir man nereikės tą dieną dirbti.
Ar teisingai supratau?
2007-04-18 16:52 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391484
Oi ne, tik ne kava su tortais visokiai...
Tikiuosi, išeisiu be didelių pykčių, bet "tortų" tai tikrai nebus. smile
Dėkui už pagalbą. Labai gerą puslapiuką suradau smile
2007-04-18 16:32 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391464

Mandera rašė:
na, pas mus tai dazniausiai zmogus tik atsiskaitineja ir tabelyje jam rasomos 2 ar 3 darbo val., bet darbdavys turi teise reikalauti dirbti pilna darbo diena.

Net gi taip - turi teisę reikalauti? Geras čia... Tai gal pirmiausia reikia susižinoti ar reikalaus manęs dirbti?
O čia pagal įstatymą gaunasi tas reikalavimas?
2007-04-18 16:26 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391460

Mandera rašė:
Zinoma, prasyma del atleidimo galima rasyti ir nedarbingumo laikotarpyje, bet jus atleidimo diena bus pirma po nedarbingumo, nes atleidimo diena yra darbo diena. Tai, jei pvz. jusu nedarbingumo pazymejimas baigiamas 2007-04-18, tai atleista jus busite pirma diena po nedarbingumo, t.y. 2007-04-19.

Tai tada aš turėsiu nueiti pirmą dieną po nedarbingumo į darbą ir dirbti?
Ar ta diena tik skaitysis, kaip mano darbo diena, o aš nedirbsiu, tik dokumentus tvarkysiu?
2007-04-18 15:37 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391427
Dėkui už atsakymą.
Registruotu laišku aš nesiūsiu. Manau, kad galima nedarbingumo metu nuvykti į darbovietę ir parašyti prašymą dėl atleidimo iš darbo?
Tai ar galima taip padaryti, kad aš dabar parašau prašymą, mano nedarbingumas tęsiasi dar 14 dienų ir paskutinė nedarbingumo diena yra ir paskutinė mano darbo diena?
2007-04-18 14:10 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391347
Sveiki,
Reikia jūsų pagalbos, parašiau į "Įvairius", tačiau gal čia bus teisingiau.
Aš susiruošiau išeiti iš darbo, tačiau susirgau, pasiėmiau nedarbingumo lapelį.
1. Tai ar galiu dabar, būdama nedarbingumo metu, rašyti prašymą dėl išėjimo iš darbo?
2. Ar, darbdaviui nesutinkant mane atleisti anksčiau , kaip po 14 d., aš turėsiu grįžusi po nedarbingumo atidirbti tas 14 d.? Ar, jeigu mano nedarbingumas tęsis 14 d. ar daugiau, mano nedarbingumo pasibaigimo diena bus ir mano paskutinė darbo diena? Ar aš turėsiu dar sekančią dieną po nedarbingumo pasibaigimo vykti į darbovietę tvarkyti atleidimo dokumentų?
3. Ar aš galiu išeiti pagal 127.2 str. (būnant nedarbingume), parašiusi prašymą prieš tris darbo dienas, ar čia prisitaiko šis straipsnis mano situacijoje? Ar straipsnyje yra minimas tik sunkus nedarbingumo gavimas, dėl ko jau nebebūtų galima toliau dirbti savo darbą, o eilinis peršalimas į tą kriterijų neįeina?
4. Ir dar gal šioje temoje prie to pačio atsakysit man. Nepanaudotos atostogos bus apmokamos pagal kurių mėnesių pajamas? O išeitinė pašalpa būna tokiu atveju, kai pats darbuotojas išeina savo noru? Jeigu taip, tai tada nuo kurių mėnesių yra skaičiuojama išeitinė pašalpa ir kiek proc. ji sudaro nuo atlyginimo?
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
2007-04-18 14:09 Darbo teisė » Darbuotojo priėmimas ir atleidimas iš darbo » #391345
Sveiki,
Reikia jūsų pagalbos, parašiau į "Įvairius", tačiau gal čia bus teisingiau.
Aš susiruošiau išeiti iš darbo, tačiau susirgau, pasiėmiau nedarbingumo lapelį.
1. Tai ar galiu dabar, būdama nedarbingumo metu, rašyti prašymą dėl išėjimo iš darbo?
2. Ar, darbdaviui nesutinkant mane atleisti anksčiau , kaip po 14 d., aš turėsiu grįžusi po nedarbingumo atidirbti tas 14 d.? Ar, jeigu mano nedarbingumas tęsis 14 d. ar daugiau, mano nedarbingumo pasibaigimo diena bus ir mano paskutinė darbo diena? Ar aš turėsiu dar sekančią dieną po nedarbingumo pasibaigimo vykti į darbovietę tvarkyti atleidimo dokumentų?
3. Ar aš galiu išeiti pagal 127.2 str. (būnant nedarbingume), parašiusi prašymą prieš tris darbo dienas, ar čia prisitaiko šis straipsnis mano situacijoje? Ar straipsnyje yra minimas tik sunkus nedarbingumo gavimas, dėl ko jau nebebūtų galima toliau dirbti savo darbą, o eilinis peršalimas į tą kriterijų neįeina?
4. Ir dar gal šioje temoje prie to pačio atsakysit man. Nepanaudotos atostogos bus apmokamos pagal kurių mėnesių pajamas? O išeitinė pašalpa būna tokiu atveju, kai pats darbuotojas išeina savo noru? Jeigu taip, tai tada nuo kurių mėnesių yra skaičiuojama išeitinė pašalpa ir kiek proc. ji sudaro nuo atlyginimo?
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
2007-04-18 13:08 Įvairūs » Darbuotojo atleidimas » #391315
Sveiki,
aš susiruošiau išeiti iš darbo, tačiau susirgau, pasiėmiau nedarbingumo lapelį.
1. Tai ar galiu dabar, būdama nedarbingumo metu, rašyti prašymą dėl išėjimo iš darbo?
2. Ar, darbdaviui nesutinkant mane atleisti anksčiau , kaip po 14 d., aš turėsiu grįžusi po nedarbingumo atidirbti tas 14 d.? Ar, jeigu mano nedarbingumas tęsis 14 d. ar daugiau, mano nedarbingumo pasibaigimo diena bus ir mano paskutinė darbo diena? Ar aš turėsiu dar sekančią dieną po nedarbingumo pasibaigimo vykti į darbovietę tvarkyti atleidimo dokumentų?
3. Ar aš galiu išeiti pagal 127.2 str. (būnant nedarbingume), parašiusi prašymą prieš tris darbo dienas, ar čia prisitaiko šis straipsnis mano situacijoje? Ar straipsnyje yra minimas tik sunkus nedarbingumo gavimas, dėl ko jau nebebūtų galima toliau dirbti savo darbą, o eilinis peršalimas į tą kriterijų neįeina?
4. Ir dar gal šioje temoje prie to pačio atsakysit man. Nepanaudotos atostogos bus apmokamos pagal kurių mėnesių pajamas? O išeitinė pašalpa būna tokiu atveju, kai pats darbuotojas išeina savo noru? Jeigu taip, tai tada nuo kurių mėnesių yra skaičiuojama išeitinė pašalpa ir kiek proc. ji sudaro nuo atlyginimo?
Iš anksto dėkoju už atsakymus.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui