Tax.lt narys pievva

P
Tax.lt narys nuo
2007-05-01
pievva
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2007-06-10 11:40 Bendra » Darbas kasos aparatu » #407401
Sveiki, pas mane š.m. sausio-balandžio mėn panašios bėdos kaip ir lenacka1117 . Įmonė priima iš klientų užsakymus ir avansą, paskui po 2-3 mėn prekės gaunamos ir parduodamos, klientas sumoka likusią sumą. Ir visos tos įplaukos suvarytos į tiek nuo išrašytų PVM sąskaitų-faktūrų, kitaip tariant kai kuriais atvejais sudubliavo tas pačias pajamas ir mokėtiną PVM, nes anot jos mokesčiai tikrindami vis tiek taip padarys ir jokie taisymai čia nepadės. Ar ji teisi? Čia diskusijoje paskaičiau, kad tokius dalykus lyg ir būtų galima ištaisyti. Koks dokumentas turėtų būtų surašytas taisant: buhalterinė pažyma ar aktas, patvirtintas įmonės vadovo?
Ir dar, šiuo metu iš ankstesnių mėnesių tebėra nemažai gautų avansų, kurie įmušti į kvitą jau buvo deklaruota ir sumokėta pvz, kovo mėn?
2007-06-03 22:43 Bendra » Skolinimasis iš akcininkų » #405066

artas71 rašė:

Pagal Vertybinių popierių įstatymą yra apibrėžta, kas yra profesionalus investuotojas/rinkos dalyvis.Visi kiti, neatitinkantys
kriterijų, yra neprofesionalūs.
2 str.
12. Fizinių asmenų pripažinimo profesionaliais investuotojais kriterijai:
www3.lrs.lt/pls/inter2/dokpaieska.showdoc_...



Kodėl Jūs manote, kad Finansų įstaigų įstatyme kalbant apie „kitus asmenis, galinčius kvalifikuotai įvertinti skolinimosi riziką“ turimi galvoje būtent VP įstatyme nurodyti profesionalūs investuotojai į vertybinius popierius?
Mano atveju niekas Į VP neinvestuoja, tiesiog skolina įmonei ir vienintelis apribojimas dėl paskolos dydžio kurį radau nurodytas Finansų įstaigų įstatyme. Ar tikrintojams neužkliūna tokios įstatinį kapitalą viršijančios paskolos ir kaip galima apsiginti – štai ką aš labai norėčiau sužinoti. Gal kam teko susidurti su tokia situacija?
2007-06-03 20:21 Bendra » Skolinimasis iš akcininkų » #405054
Sveiki,
pradėjau dirbti įmonėje, kurioje labai praktikuojamas skolinimasis iš akcininkų ir kitų susijusių asmenų n-kartų viršijant nuosavo kapitalo dydį. Kaip Jūs manote, ar įmonei gali būti taikomos kokios nors nuobaudos dėl šio finansų įstaigų įstatymo straipsnio pažeidimo:
4 str. Tik kredito įstaiga turi išimtinę teisę:
2) skolintis iš neprofesionalių rinkos dalyvių viršydama nuosavo kapitalo dydį;
Pagal tą patį įstatymą: Neprofesionalūs rinkos dalyviai – visi asmenys, išskyrus Lietuvos banką, finansų įstaigas, draudimo įmones, taip pat kitus asmenis, kurie gali kvalifikuotai įvertinti skolinimosi riziką.
O gal akcininkus ir kitus susijusius asmenis (pvz, įmonės direktorius) galima būtų laikyti asmenimis galinčiais kvalifikuotai įvertinti skolinimosi iš šios įmonės riziką? Juk šiaip ar taip jiems prieinama visa informacija apie įmonę. Kaip Jūs manote?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui