Tax.lt narys Kaktusiukas

K
Tax.lt narys nuo
2003-12-27
Kaktusiukas
forume parašė 30 žinučių

Naujausios žinutės:

2015-06-19 16:16 Pelno mokestis » Dividendai » #1277089

Rainis rašė:
Kaktusiukai, matau, kad tau jau penktadienio pavakarys. Kur aš apie kokias pajamas rašiau?

smile

Rainis rašė:
Arba forminkite kaip kokias premijas ir apmokestinkite DU mokesčių tarifais, arba rodykite paskolas.


Rainis rašė:
Nebandykite pritempti tos mergaitės rašinėjimų prie savo nuomonės. Paskaitykite visus jos tikslinimus ir suprasite, kad ne tarpinius dividendus jie ten skirstė. Įmonė įkurta tik pernai. Šiais metais darė akcininkų susirinkimą, pasižiūrėjo, kad yra pinigų, ir išsimokėjo. Buhalterė apsižiūrėjo, kad nesueina galai, net jau šiais metais uždirbtą pelną pridėjus vistiek trūksta.

Belieka laukt klausimo autorės paaiškinimų.
Galimi variantai:
2014 m. pelningi, 2015 m. pradžia- pelningi, pagal ABĮ sudaroma tarpinė atskaitomybė, mokami dividendai.
Mažai tikėtina? :)
Kitas variantas (labiau tikėtinas?) - pelno nėra, yra pinigų, moka "tarpinius dividendus" be jokios tarpinės atskaitomybės (antraip juk matytų, kad nėra iš ko mokėt?) Tokiu atveju sumos turėtų būt grąžintos.

Nes jei "Šiais metais darė akcininkų susirinkimą, pasižiūrėjo, kad yra pinigų, ir išsimokėjo. Buhalterė apsižiūrėjo, kad nesueina galai, net jau šiais metais uždirbtą pelną pridėjus vistiek trūksta." - tai pagal ką mokėjo? Iš palubinsko? Ir kodėl tuomet dividendus tarpiniais vadina?
2015-06-19 15:25 Pelno mokestis » Dividendai » #1277068

Rainis rašė:
Galima nuorodą į šaltinį?

O ką Jūs siūlote daryti buhalterijoje? Kokiu pagrindu registruoti kitas pajamas, kai buhalteris turi dokumentus apie tarpinius dividendus?


Rainis rašė:
O antra - kodėl neskaitote pradinio klausimo, o bandote keistai ginčytis? Jau skyrimo metu trūksta pelno, juk aiškiai kolegė apibūdino situaciją. Negali būti jokių "įsiskolinimų už permokėtus dividendus", nes nėra pelno smile Jūsų pavyzdys čia visai "ne prie ko".

Gerbiamasis, klausimas buvo patikslintas

ausramor rašė:
O jei išsimokėjo tarpinius dividendus ir jie buvo didesni nei dabar paskaičiuotas grynasis pelnas?Kaip tada man dabar daryti?

Esminiai žodžiai - buvo ir dabar yra. Gaunasi būtent ta situacija, kad dividendai mokėti teisėtai, bet pasibaigus metams, pritrūksta pelno. Mano požiūriu situacija dėsninga (metų eigoje daug kas gali pasikeisti), ką daryti tokioje situacijoje, ABĮ nenumato. Iš buhalterio pozicijų - dėlioju viską pagal gautus dokumentus taip, kaip parašyta įstatyme ir dokumentuose. Ir ne daugiau.
2015-06-19 15:11 Pelno mokestis » Dividendai » #1277061

Rainis rašė:
Skaitykite atidžiau.
Aš nerašau, kad "dividendai paskirti/išmokėti neteisėtai".
Kolegė klausė, ką daryti, jei akcininkai paskyrė dividendų smile daugiau, negu buvo nepaskirstyto pelno

Aš tikrai skaitau atidžiai :)

rašė: O jei išsimokėjo tarpinius dividendus ir jie buvo didesni nei dabar paskaičiuotas grynasis pelnas?
2015-06-19 14:07 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #1277036

Egle26 rašė:
keitėsi, bet juk neturi skaičiuoti, koks skirtumas kiek valandų žmogus dirba ?

Jei vien pusmetį žmogus dirbo už 3000 EUR visą darbo dieną, kitą pusmetį - 1 val per mėnesį, alga 10 EUR - kaip ketinate skaičiuot atostoginius už tuos metus? :)
2015-06-19 13:43 Pelno mokestis » Dividendai » #1277024

Rainis rašė:
Nevadinkite tokią padarytą nesąmonę "dividendais".
Dividendai yra pelno paskirstymo produktas. Neteisėtai paskirti dividendai taip pat negali viršyti paskirstyto pelno; kada jie laikomi paskirti neteisėtais, nustatyta ABĮ.
Čia tiesiog bandoma išmokėti akcininkams kažkokius atliekamus įmonės pinigus.
Tai ir vadinkite šį veiksmą pagal jo turinį - paskola, premija, darbo užmokestis, kitos gyventojo pajamos.
Ir atitinkamai apmokestinkite.

Sakykit - kodėl Jūsų nuomone dividendai paskirti/išmokėti neteisėtai?
Jei ABĮ numatyta galimybė mokėti dividendus pagal tarpinius rezultatus, vadinasi toks mokėjimas yra teisėtas.
2015-06-18 23:22 Pelno mokestis » Dividendai » #1276935

jofky rašė:
Avansu mokėti dividendus draudžiama
Paskaitykite AB įstatymą

Ne visai taip. Tarpinių dividendų mokėti ABĮ nedraudžia, jei tenkinamos nurodytos ABĮ sąlygos.

ausramor rašė:
O jei išsimokėjo tarpinius dividendus ir jie buvo didesni nei dabar paskaičiuotas grynasis pelnas?Kaip tada man dabar daryti?

Juk tarpinė atskaitomybė buvo sudaryta ir dividendus mokėt įmonė galėjo?
Man gaunasi, kad lieka akcininkų įsiskolinimas įmonei.
2015-06-09 11:42 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275824

Dorota1 rašė:
tai vat šitą aš suprantu, ir nenoriu,
bet kaip pasielgti kad teisingai viską padaryti

Taisyti per dabartinius laikotarpius ir buhalterines pažymas. Tikrai nieko neperrašinėčiau. Tas kas pasirašė tais laikotarpiais, tas tegu ir atsako.
2015-06-04 01:07 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275200

Dorota1 rašė:
kaktusiuk trečia buhalterė gavo tos likučius, tik ji teigę kad nėra perdavimo akto reiškia niekas jai neperdavė

Formaliai žiūrint ji teisi. Bet aš irgi pažiūrėčiau formaliai - raštu paprašyčiau pateikti (konstatuodama, kad ši informacija nebuvo perduota Jums) per jos darbo laikotarpį suvestų buhalterinės apskaitos dokumentų sąrašą bei sintetinių bei analitinių sąskaitų apyvartų žiniaraštį jos darbo laikotarpiu (žinoma - pasirašytą), taip pat nurodyčiau konkretų terminą, iki kada ji tuos dokumentus turi pateikti.
2015-06-03 22:14 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275198

Byla rašė:
Nesutinku.
Pradžia gali būti ir "pagal kainą". Bet tik laikas parodo kas yra ko vertas. Laikui bėgant, tas buhalteris gali tapti ir labai brangiai apmokamu. :) Ir net to paties darbdavio pirkusio pigiausią variantą. smile

Mano atveju pagal kainą buvo pabaiga. Darbo kokybei pretenzijų nebuvo. Tiesiog - kam mokėti daugiau, jei galima nemokėti? Paskui pasiimti vėl kokį Kaktusiuką, kuris tas arklides išvalys.
Aš nesiginčiju, jei būtų paėmę žmogų už pigiau, bet kvalifikuotą. Viskas teisingai, visi nori gauti tą patį už pigiau, kai reikia mokėti. Dabar gi aiškiai ėmė tik pagal kainą, antraip man nebūtų tekę visą mėnesį vargt dėl vienos FR0573, kurios pildymo tvarka iš esmės per paskutinius 10 metų nesikeitė (nemanau, kad tik man toje kontoroje FR0573 pateikė klaidingus duomenis). Ir patikslintos neužpildė tol, kol pirštu nesubaksnojau kas negerai smile Ar dar reikia kokių komentarų?
2015-06-03 22:04 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275197

Dorota1 rašė:
o aš gi rašiau kad 1-ą perdavė 2-ai, 2-a pati save atleido ir nieko neperdavė 3-čiai, kuri ir sako kad jai niekas nieko neperdavė

Vis vien nesuprantu. Jūs rašėte, kad su trečia buhaltere buvo sutarta kad ji sutvarkys apskaitą ir už praeitą laikotarpį. Tai kodėl jai nebuvo perduoti 2014-07-31 likučiai? Juk visai nebūtinai perduot likučius turi buhalteris, tą gali ir direktorius padaryt. Ar čia direktorius savo šneka ir jokių susitarimų nebuvo?

Ir jei tikrai trečiai buhalterei niekas nieko neperdavė, tai kokių likučių iš jos galima norėt? Bet perduoti _atliktą darbą_ ji privalėtų - ką ji veikė tuo laiku, kai algą gavo?
2015-06-03 15:10 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275156

Tess rašė:
Kaip ir šioje situacijoje su Dorota1, jei sutarta sutvarkyti apleistą apskaitą už tikrai sąžiningą kainą, tai kodėl gi ne. Juk kažkas tai turi padaryti, ne mažai įmonių ieško buhalterio, kuris galėtu tokią apskaitą sutvarkyti, tai kas tuomet tvarkys, kad čia vyrauja nuomonė, kad į tokį š... lįsti neverta.

O kam lįsti į š...? Kad paskui išmestų ir pasiimtų naują buhalterį, kuris vėl tą š... gamins? Gaunasi, kad protingiau būti tuo antruoju buhalteriu, gaminančiu š... - dirbti nereikia, algą moka. O pirmasis tai taip ir pasmerkiamas visą gyvenimą š... kuopti?

Sizifo darbuose nematau prasmės. Man reikalingas mano darbo rezultatas :) Ir skatinti savo bereikalingu stropumu vadovų, tiesiog "perinčių" š... malančius buhalterius, aš tikrai nenorėčiau. Nes dabar buhalterio darbas vertinamas pagal pigumą, ne pagal kokybę. Geras tas, kuris pigiausias smile
2015-06-03 15:03 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275154

Dorota1 rašė:
perimė tos likučius 2014.07.31 ir taip va dirbo, algas skaičiavo, PVM deklaravo, o kai vadovas paprašė likučių teikėjų ar tai pirkėjų, pasakė kad nieko neturi, nieko nedarė, nes pagal perdavimo aktą nieko negavo. va kaip.

Aš nesupratau - tai perėmė likučius 2014-07-31? Jei perėmė -tai kokių dar likučių "neturi"? Jei neperėmė - tai kodėl?
2015-06-03 11:17 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275109

Dorota1 rašė:
SAKAU GI KAD VADOVAS NORI IŠIEŠKOTI IŠ JOS PATYRTĄ NUOSTOLĮ

Tai kad nuostoliai dar šakėmis ant vandens rašyti.
Pamėginau įsivaizduot situaciją - ateinu aš į naują darbą, jokių likučių, jokių duomenų. Aišku šneku su vadovu ir palieku jam spręsti šią problemą - juk praeitų laikotarpių apskaita neturi tapti mano asmenine problema. Vadovas matyt nereaguoja, jam "po barabanu". Belieka arba ieškotis naujo darbo, arba daryt einamąjį - likučių negavau, likučių ir neatiduosiu. Atiduot galiu apyvartas - už savo laikotarpį.

Anksčiau aš irgi bėgiodavau ir tvarkydavau praeitus laikotarpius. Dabar atsižegnojau, Jei vadovui nerūpi kodėl turi rūpėt man? Sutvarkiau, iššveičiau, susirado pigesnę buhalterę (beje, buhalterinę įmonę), su kuria ištisą mėnesį kovojau kad užpildytų teisingai FR0573 - savo pajamų normaliai deklaruot negalėjau smile
Manot ten dabar bus kokie nors likučiai? Kai kažkam teks perimt buhalteriją? Aš tai smarkiai abejoju.
2015-06-02 19:05 Bendra » buhalterio atsakomybe » #1275007

Linda6 rašė:
Juokingi kažkokie...paimkit ir sutvarkykit, ne bėda juk čia, ne mirtis kažkokia, tik tuščios isterijos.

Nesuprantu, kodėl naujai atėjęs buhalteris turėtų taisyt kažkieno klaidas nemokamai ir nemokamai suvedinėt suveltą apskaitą?
2015-05-24 12:32 Darbo teisė » Darbo grafikas » #1273829

Dorota1 rašė:

viola5 rašė:
o sakykit, jei žmogus susirgs per atostogas, kaip žinoti, ar jis tas 2 pirmas dienas būtu dirbęs, už kurias turiu apmokėti?

tai pagal grafiką žiūrit

Grafike juk atostogos nurodytos?
2008-07-03 07:45 Įvairūs » Statybinės įmonės buhalterija » #537134

kapas rašė: Parašykite , tarsimės. reikia skubiai.

Anza statyba? Girdejau kad anksciau ar veliau algu piktybiskai nemokat? smile Viena imone bankrutuoja, atidaroma nauja :)
2007-03-13 10:35 Bendra » Praktikantas » #380108
Ačiū, viską supratau. Pas mus jis be darbo sutarties.
2007-03-13 08:03 Bendra » Praktikantas » #380025
Labai prašau, pasakykit kokias formas ketvirčiui pasibaigus reikia teikt Sodrai apie praktikantą? Didelis dėkui iš anksto smile
2005-12-15 14:53 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #235018

Andron rašė:

Taip. Šioje vietoje debetuojamą sąskaitą įveskite ranka.


Ačiū smile O kaip su darbo užmokesčio priskyrimu laikotarpiui? Irgi įvest ranka?
2005-12-15 11:20 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234919

Andron rašė:
DU - išmokėjimas per banko kortelę - po žiniaraščio atsispausdinimo paspauskite Peržiūra/pausdinimas ir pasirinkite Mokėjimo pavedimas bendrai sumai. Tada bus suformuotas bandras mokėjimo nurodymas bankui. Tada įtraukus mokėjimo nurodymą, ta suma nueis į banko ataskaitas.

Jau pamėginau, bet turbūt kažką ne taip darau: pasiūlo mokėjimą tiekėjams (443 sąskaita), kai paskirtį keičiu į "darbo užmokestis", dingsta darbo užmokesčio ir pajamų mokesčio priskyrimas laikotarpiui, kontuotiną sąskaitą 4461 reikia įrašyt ranka, nes toje vietoje rodo banko sąskaitą 271.
2005-12-15 09:29 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234860

Sytyj rašė:
Darbuotojų kortelėse skyrelyje lyg tai Papildoma sudeliok varneles Išmokėjimas per kortelę.

smile Sudėliojau.Mokėjimai dingo be žinios.Kasoj nėra, banke nėra.Ką dar reikėtų padaryt ir kaip dingusius atrast? smile
2005-12-14 23:10 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234819
Priskaičiavimo žiniaraščio apačioje ten kur galima pasirinkt kasos išlaidų orderį, yra kortelė, per čia ir darau. Išlaidų orderis veikia, kortelė ne...


Andron rašė:

O kaip Jūs darote išmokėjimą per kortelę?
2005-12-14 21:18 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234790

Girele rašė:
Darbuotojų kortelėse reikia nurodyti, kiek valandų darbuotojas dirba (nurodyti etatą - pvz. 0,25), pažymėti automatinį pildymą (jis neturi nieko bendro su pakeistomis sąskaitomis) - grafikas pasidaro automatiškai, jis bus prie spaudinimo.

Ačiū, suradau smile Bet pamečiau algos mokėjimus. Dariau mokėjimą per kortelę, sąskaitos apyvartoje stovi likutyje, tačiau mokėtinose sumose neberodo... smile Banko apyvartoje irgi nėra
2005-12-14 18:23 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234767
Grafiko pildymo. Darbuotojai dirba po valandą ar dvi per dieną.Automatiškai nebus?

Andron rašė:
Ko būtent Jums reikia? Darbuotojo grafiko pildymo, ar darbo grafiko spausdinimo?




Kaktusiukas rašė:
kai nustatau automatinį tabelio pildymą,alga prisiskaičiuoja bet į sąskaitas deda nesąmoningai, išskaičiuoti mokesčiai praeina viena suma.
1000 Lt D6114 K4461
360 Lt D4461 K4462

310 Lt D6114 K4463

Nelabai suprantu, kaip turėtų būti kitaip.

turėtų būti
1000 Lt D6114 K4461
330 Lt D4461 K4462
30 Lt D4461 K4463
310 Lt D6114 K4463
2005-12-14 15:50 Programinė įranga » Buhalterinė programa "Centas" » #234729
Parsisiunčiau demo versiją,įvedžiau darbuotojus ir nerandu darbo grafikų smile per kur reikia įeiti?
kai nustatau automatinį tabelio pildymą,alga prisiskaičiuoja bet į sąskaitas deda nesąmoningai, išskaičiuoti mokesčiai praeina viena suma.
1000 Lt D6114 K4461
360 Lt D4461 K4462
310 Lt D6114 K4463
Kur ne taip įvedžiau? Ačiū iš anksto.
2005-09-14 08:52 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #205966
smile smile smile


Kaktusiukas rašė: Suma didelė, atskaitomybė dar nepriduota,darau už visus metus. Ar apskaitoj nereiktų sukilot į 2004 m? Užtenka buhalterinės pažymos?
2005-09-13 22:11 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #205924
Suma didelė, atskaitomybė dar nepriduota,darau už visus metus. Ar apskaitoj nereiktų sukilot į 2004 m? Užtenka buhalterinės pažymos?
2005-09-13 21:37 Apskaita & Auditas » Sąskaitų korespondencija » #205917
Jei 2005 m. įmonė išrašė pardavimo sąskaitą už 2004 m., kaip teisingai reiktų sukontuot? smile
užregistruojant sąskaitą
D 241
K 500
K 4484
kokiais įrašais perkelti į 2004 m pajamas ir PVM?
Ačiū smile
2004-02-05 15:42 Programinė įranga » Excel » #60800
Excelyje skaicius zodziais pavercia atskira programele, jei moki ja parasyt :)Zinau kad tax'e buvo idetas failas kasos islaidu orderio ir pavedimo, kur skaiciu verte zodziais.
2003-12-31 12:14 Programinė įranga » Excel » #52702
Ačiū labai naudinga funkcija :) Gal dar žinot kokių praktiškai pritaikomų funkcijų Excel ?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui