Tax.lt narys alvisch

A
Tax.lt narys nuo
2007-10-01
alvisch
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-06-05 08:53 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661200

Aradija rašė: na jei nori ivesti tokia tvarka tai lai ivedineja, jei direkotrius nepriestarauja tokiam popieriaus svaistymui kas tau? gi ne is tavo pinigines popieriu ir rasala perka smile del to su vyr. tikrai neverta pyktis


Matai tai kaskada gali atsiliepti ir mano algai :( padides islaidos , sumazes pelnas .... ir viena grazia diena sumazes mano alga :( smile
2009-06-05 08:50 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661195

IlonaD rašė: Mokesčiai nėra reikalavę. Bet mes tokius spausdindavome, kai prekes iš Kinijos veždavome (tuose orderiuose matydavosi daug info - kur užpajamuota, kokia savikaina ir t.t.). Tai va, jų muitinės patikrinimams reikdavo.


As suprantu prekes is kinijos , saskaitos kinu kalba , pajamu orderis geras dalykas pervercia viska i suprantama kalba . bet cia prekes is lietuvos tiekeju ,viskas yra kompe , nereikia jokiai muitinei pateikti ..... Mane domina tokio dokumento butinybe. Ar jis privalomas ar ne ? Privalomas turiu omeny yra reikalaujamas kokios nors valstybines organizacijos ir ji del to gali nubausti . Jei tai vidaus reikalas tai cia jau visai kaskita .
2009-06-04 16:53 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661088

Aradija rašė: ogo ar butina del tokios smulkmenos tiek rekti? smile (spauzdinimas didziosiomis raidemis reiskia rekima) smile
taigi tikrai nebutina ju spausdinti jei jusu vidaus tvarkoje tai nenumatyta kaip pas voveruska smile mokesciu isnpekcijai tikrai nereikia tu atspauzdintu variantu - juos domina tik originalai, o tai kad dar prisegsit suvestine prie tu originalu dar net pagirs smile


matai musu nauja vyr. finansininke aiskina kad "kiekviena ukine veikla turi buti DOKUMENTUOJAMA" jai neuztenka kad butu tik kompe ir nori ivesti tvarka kad spausdinti kiekviena pajamu orderi . per imone apie 50 000 dokumentu per men. tai medziu naikinimas . Bet argumentas vienas " turi buti dokumentuojama"
2009-06-04 16:14 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661058

Voveruska01 rašė: [quote=alvisch][/quote]
Pas mus tokie pajamavimo dokumentai spausdinami, nes nustatyta tokia vidaus tvarka.
O segami jie kartu su buhalteriniais pajamavimo dokumentais - PVM sąskaitomis


Bet cia imones vidaus reikalas ? ar mokesciu inspektorius uz tai nubaus , jei nera atspausdinta.
2009-06-04 16:08 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661051

Aradija rašė: cia matyt programa spausdina koki nors prekiu pajamavimo i sandely orderi smile tikrai nemanau kad reikalingas jei, kad gavo prekes i sandely pasiraso ant PVM saskaitos fakturos, gal dideles imones kur is sandelio i sandeli siuntineja ir naudoja juos savo vidinej apskaitoj tik gal vadinas siek tiek kitaip smile


matot vidiniai dokumentai tai tarp padaliniu jie viskas gerai yra ir spausdinami ir pasirasinejami . Bet cia kalba eina apie uzpajamuotos saskaitos perkelima is programos ant balto popieriaus lapo . AR TAI BUTINA ,AR TAI YRA KASKOKIE TEISINEI AKTAI KURIE TO REIKALAUTU , AR JU GALI PAREIKALAUTI MOKESCIU INSPEKTORIUS ATEJAS PATIKRINTI IMONES , AR PVZ. UZTENKA KAD BUS PRIE TOS DIENOS SASKAITU BUS PRISEKTAS LAPAS KURIAME BUS SUVESTINE VISU TOS DIENOS SASKAITU ?
2009-06-04 15:32 Bendra » Pajamų orderio reikalingumas pajamuojant prekes ? » #661014
Ar butinai reikalingas popierinis (atspausdintas ant balto popieriaus) PVM saskaitos pajamu orderis ? Ar jo galima paprasciausiai nespausdint pajamavimo metu o reikalui esant (kaskam paprasius ) atsispausdinti tik tada ? Jei butinai reikia juos spausdinti tai tada kur jie turi buti prisegti ? Paaiskinsiu tai i programa suvedi prekes is PVM saskaitos ir programa turi galimybe atspausdinti "pajamu orderi " kuriame matosi ka ir kur uzpajamavai. Tai va tas popieriukas Jis butinas ar nori spausdini nori ne ? Ant jo niekas nesiraso nei kas paeme ta faktura nei kas ja pajamavo . aisku yra galimybe rinkti parasus kas pajamuoja , bet tai vienas ir taspats zmogus .
2008-03-28 07:49 Bendra » Del nekilnojamo turto dovanojimo giminaičiams » #505714
kaskodel notaras i tai ziuri kad jam daugiau sumoketi
2008-03-27 10:03 Bendra » Del nekilnojamo turto dovanojimo giminaičiams » #505122
o poto kai brolis padovanos tevui nereikes kad jis islaikytu 3 metus ta turta ?
2008-03-27 09:25 Bendra » Del nekilnojamo turto dovanojimo giminaičiams » #505083
Turiu klausima gal kas patars . Situacija tokia : nuosavo namo savininkai yra 3 as , brolis ir tėvas . Nutarem , kad brolis ir tėvas savo namo dalis padovanos man . Dbar iškilo klausimas pas notara prašo nuroditi dovanos verte , tai kokia verte naudingiausia nurodit: 1Lt , rinkos verte ar turto verte pagal registra ? Ir kam nuo kokios sumos iškila prievole moketi ar nemoketi mokeščius? Kokios pasekmes jei nurodo dovanos verte 1Lt ar 10 000 000 Lt? Brolis ir tevas pencininkai.
2007-11-07 08:07 Darbo teisė » Del darbo grafiko antraeilese pareigose » #453453
Norejau paklausti ar zmogus antraeilese pareigose gali dirbti pagal bet koki grafika ar yra kokie nors apribojimai ? pvz. pirmaeilese atidirbo 12 val. ateina i antraeiles dar 4 val. dirbti .ar taip galima ? 2pvz. antraeilese atidirbo 8 val. ir eina i naktine pamaina pirmaeilese . ar tai nepriestarauja kokiems nors istatimams ? ir dar jei pirmaeilese isdirbo 24val(para) tai i antraeiles kada gali eiti dirbti ? ir atvirksciai jei reikes dirbti i pirmaeiles 24 val.(parai) tai pries kiek laiko jis turi baikti darba antraeilese ? iskarto dekingas ACIU
2007-10-10 22:27 Apskaita & Auditas » Ataskaitu pateikimas VMI darbuotojams ? » #444934
tai kad niekur nera parasytas konkretus laikas .
As nieko pries pateikti duomenis . Bet jei parduotuve per diena suprekiauja 40 000 Lt is kuriu kaskokia tai dali sudaro alkoholis (alus , vynas , sidras ...) tai istraukus visu parduotu prekiu sarasa ir is jo isrinkti alaus , vyno ,degtienes ... barkodus , kiekius ir kainas biski uzims laiko . Tai idomu kiek to laiko turiu? 1-2-5 val. , para, savaite ...? O gal uztenka pateikti visa sarasa parduotu prekiu ir tegul jie patis issirenka ko reikia ? susiligina , susitikrina su kasu kontrolinem juostom.
2007-10-10 20:41 Apskaita & Auditas » akcizai » #444901
parduotuveje turi buti pildomas laisvos formos blankas apie akcizus .
formoje turi buti saskaitos nr, akcizo deklaracijos nr, akcizo suma, data , akcizo kodas .
visa tai turi pateikti tiekejas parduotuvei . bet sia informacija turi pateikti tik tos imones kurios yra ir gamintojos ir tiekejos . visos AAD(akcizo apskaitos deklaracijos )turi buti segamos ir registruojamos.
2007-10-10 20:31 Apskaita & Auditas » Ataskaitu pateikimas VMI darbuotojams ? » #444899
Norejau paklausti gal kas zinot toki dalika : Per kiek daugiausiai laiko reikia pateikti VMI operativiniam darbuotojam informacija apie suprekiauta alkoholi ?
Situacija tokia : I parduotuve atviko VMI operai ir jie reikalauja pateikti duomenis kiek suprekiavom alkoholio. Pagal istatima alkoholis turi buti musamas i atskira skyriu , bet parduotuveje yra idiegta kiekine apskaita tai kiekvienas barkodas ir yra atskiras skyrius (tai istatimas nedraudzia ).skyriu gali buti kiek tik nori . nuskaicius duomenis is kasu yra galima atspausdinti visas prekes kurios buvo parduotos per ta diena . renkant is viso saraso alkoholi tai uztruks kaskiek laiko .
Mane domina kiek laiko as turiu pateikti parduoto alkoholio atskaitai ?
aisku jei as ringdamas alkoholi is viso saraso suklisiu (per skubejima ) mane nubaus (uz duomenu netiksluma , klastojima ...) , jei rinksiu per ilgai nubaus (uz vilkinima ...) . Ar yra kurnors nustatyta ta laiko atkarpa per kuria as turiu jiems (VMI operams ) pateikti duomenis ? Ir kokiam tai turi buti formate (pvz. tik bendras skaicius ar atskirai alus , vynas , degtiene ...)?
is anksto dekoju uz issamius atsakimus.
ACIU
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui