Tax.lt narys vilkes

V
Tax.lt narys nuo
2007-11-07
vilkes
forume parašė 11 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-01-18 15:19 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478552

wirgina rašė: [O aš norėčiau lėktuvą vairuoti smile

Ne tik buhalterių nevertina - nevertina visų, o buhalteris nieko neveikia, tik pinigus gauna - sena darbdavių tiesa smile ir jei darbdavys - ne buvęs buhalteris, kitaip nebus.

Viskas, susinervinau, einu į pilotų kursus smile


Aš irgi norėčiau PONIA būti smile
Ale ištekėjau už šioferiuko smile
Na, Spanguolyt, belieka pilotų foruman įnlįsti ir jau gali lėkt į dangų smile[/quote]

ooo, ziuriu cia asmeniskumai jums ir sulindo smile nesu PONIA, kokia isivaizduojat, ir kuriom degat is pavydo, dirbu, bet mano pajamu valstybe nelaiko reikalingomis motinystes pasalpai skaiciuoti, todel, mnau, ir ne ponai gali susispaude pasimoketi poniskus pinigus, kad veliau galetu ramiau augintis vaikus. ir siaip jau labai nukrypot nuo temos savo nepasitenkinimui gyvenimu reiksti.
vargsai buhalteriai, vargsai medicinos rezidentai, kuriu pajamos tik stipendijos, neskaiciuojamos kaip pajamos isvis, norint gaut motinystes pasalpa, vargsai menininkai, dirbantys pagal autorines sutartis, kuriu pajamos irgi valstybei snipsto vertos, kad paskui kazka gauti, ir, zinoma, didziausi vargsai - amzinai burbantys, viskuo nepatenkinti ir nesisypsantys zmones.
geros dienos.
2008-01-18 15:12 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478541
ir kam taip ardytis, ne nesigilinus i situacija smile nei kas cia gviesiasi buhalterio darbo, nei ji nuvertina. as net nedirbu buhaltere ir nezadu ja buti, nors kai kam atrodo, kad ne pas dantistus, o pas buhalteriu oho kokie pinigai smile cia is serijos - kitoj gatves pusej zmones laimingesni smile
cia musu seimos reikalas, manau, kad kazkaip proto uzteks pasiskaiciuoti 3 menesius, o toliau vel nesti 0-ulines ataskaitas, kadangi del tam tikru priezasciu busiu nedarbinga. nors turbut pagal jus, wirginia, turetumem besalygiskai samdyti buhaltere ir moketi bilekokius pinigus.

dekui visiem kitiem uz geranoriska pagalba dar karta smile
2008-01-18 14:45 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478501
labai dekui, Spanguole, individe. labai padejot :) svabiausia pirmam kartui issiaiskint, paskui jau isivaziuosim :)
2008-01-18 14:26 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478467

individas rašė: O skaiciuoti turi proporcingai isdirbtom dienom.Kaip paprastoje imoneje.


dekui, tas man aktualiausia ir buvo. tai kaip suprantu, sutartas popierinis atlyginimas 7000 lt yra uz 22 d.d. tereikia pasiskaiciuoti 1 d.d. "ikaini" ir uz sausi moketis pagal isdirbtas realiai dienas ir t.t. uz sekanti men..
2008-01-18 14:23 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478463

wirgina rašė:

vilkes rašė: gali idarbinti, del sito viskas tvarkoj. dar 2005 metais isidarbinau ir viskas buvo tvarkoj tiek su sodra, tiek su vmi. tiesiog tuo metu mokescius moketis padejo viena specialiste, o dabar jos nera ir bandau pati kazka susigaudyti.. suprantu, kad specam mano klausimai kvailai atrodo, bet visgi


Tai kam imatės tokių darbų, apie kuriuos supratimo neturit.
Kur esate girdėjusi , kad buhalteris imtųsi dantistu dirbti smile


na, atejau cia ne moralu klausyt, o uzdaviau konkrecius klausimus. nesiruosiu dirbti buhaltere, nes ja nesu. kadangi viskas seimos rate, tai nesamdant buhalteres galim ir patys susimoket mokescius, juo labiau, kad tai truks tik pora menesiu. norejosi atminti atgaivinti, kaip ten viska skaiciuodavom ir tiek. o jei neturit noro padet, tai ir neausinkit burnos, kaip nors patys issiaiskinsim.
2008-01-18 14:13 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478443
gali idarbinti, del sito viskas tvarkoj. dar 2005 metais isidarbinau ir viskas buvo tvarkoj tiek su sodra, tiek su vmi. tiesiog tuo metu mokescius moketis padejo viena specialiste, o dabar jos nera ir bandau pati kazka susigaudyti.. suprantu, kad specam mano klausimai kvailai atrodo, bet visgi
2008-01-18 13:21 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #478397
gal kas galetu visai zaliai padeti del mokesciu apskaiciavimo, kai vykdantis individualia veikla idarbina darbuotoja smile

vyras vykdo ind. veikla, idarbino mane ir man dabar reiketu paciai rupintis, kad jis laiku sumoketu uz mano darbo vieta moekscius. pasinaudojau tax.lt skaiciuokle. pataisykit, jei klystu:

vyras iki kiekvieno menesio 15 dienos turi sumoekti:
gyventoju pajamu mokesti 24%
sodrai 33.98% viso
garantiniam fondui 0,2%

ir gal kur yra surasytos saskaitos, kur kuri mokesti reikia pervedineti?
smile

na ir dar, popierinis atlyginimas 7000 lt per menesi. tai pagal sia suma visuomet ir skaiciuoti pilnus pradirbtus menesius, neatsizvelgiant i oficialias ta menesi buvusias darbo dienas, ar reikia kazkaip perskaiciuot kiekviena karta?

pries tai buvau vaiko auginimo atostogose. uzpildem 9 sd forma dabar, kad atostogos nutraukiamos sausio 16 diena. tai darbo diena pirma turbut skaitysis sausio 17? ir kaip dabar man suskaiciuoti atlyginima ir reikiamus sumoketi mokescius uz sausio menesi, kai dirbama bus nuo sausio 17 (jei teisingai parasiau) iki sausio 31?

busiu labai labai dekinga uz atsakyma smile
2008-01-17 18:02 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #478057
sveiki, norejau pasiteirauti del grizimo i darba is vaiko auginimo atostogu. esu isidarbinusi pas savo vyra, taigi mus domintu, kokius dokumentus abiem is musu - kaip darbdaviui ir kaip darbuotojai, reikia nesti i sodra ar dar kur nors? kaip suforminti dabar ta mano grizima i darba?
aciu labai uz atsakyma :)
2007-11-09 11:18 Bendra » Autorinė sutartis » #454399
net jei turi verslo liudijima, juk uz ji sumoketas fiksuotas mokestis, nepriklausomai nuo pajamu smile
pas mane verslo liudijimas tam tikrai veiklai su fiksuotu metiniu mokesciu. kiek zinau, tai pasirenkant tokia veikla niekas mano pajamu daugiau neapmokestina, nemoku procentu nuo pajamu, ten kita jau veikla - individuali veikla be verslo liudijimo. ar as klystu??/
o tai kaip del tos pardavimo sutarties? ar ji ka nors keistu?
2007-11-09 10:51 Bendra » Autorinė sutartis » #454384

Dalia29 rašė:

vilkes rašė: sveiki, gal kas galetu pagelbeti del autorines sutarties. kompanija uzsake tekstiles gaminiu. esu fizinis asmuo, tai jei pasirasytumem autorine sutarti, kompanijai dar tektu sumoketi 15% GPM?
ar galima to isvengti, pvz issiimant verslo liudijima tekstiles gaminiams kad ir menesiui? ar tuomet vis tiek uzsakovui reikes sumoketi tuos 15%?
busiu dekinga uz greita atsakyma.

Taip, jei tai bus autorinė sutartis, tada užsakovas turės išskaičiuoti 15 procentų, t.y. nuo tos sumos, kuri bus užfiksuota autorinėje sutartyje- 15 valstybei, 85- jums (čia procentais).
Dėl verslo liudijimo. Nea, 15 procentų nebus. Bet ten yra niuansai, ne visi verslo liudijimai leidžia turėti santykių su įmonėmis ir pan. Be abejo, šis variantas svarstytinas, bet čia jau jus geriau žinote visus niuansus ir sumas.


aciu.mum pigiau buvo issiimti verslo liudijima.. tik dabar dar turiu klausima.. pasiraseme autorine kurinio uzsakymo sutarti, gavom avansa (tiesa, verslo liudijimas isigalioja uz keliu dienu). ir dabar kompanija sako, kad reikia perrasyti sutarti, pavadinant ja prekiu priemimo pardavimo sutartimi. kam to reikia? ar tai ka keicia mum? ar nenuskaiciuos mum kokiu mokesciu, jei tai bus pardavimo sutartis. ar jiem patiem neuzdes mokesciu? nesuprantu, kodel nebetinka autorine sutartis, jei jie uzsako padaryti tekstiliniu gaminiu smile
tiesa, sutarty nurodyta visa suma, kuria mes ir turim gauti. mokesciai neprideti, kadangi su verslo liudijimu ju kaip ir nereiketu nuskaiciuoti
2007-11-07 10:53 Bendra » Autorinė sutartis » #453527
sveiki, gal kas galetu pagelbeti del autorines sutarties. kompanija uzsake tekstiles gaminiu. esu fizinis asmuo, tai jei pasirasytumem autorine sutarti, kompanijai dar tektu sumoketi 15% GPM?
ar galima to isvengti, pvz issiimant verslo liudijima tekstiles gaminiams kad ir menesiui? ar tuomet vis tiek uzsakovui reikes sumoketi tuos 15%?
busiu dekinga uz greita atsakyma.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui