Tax.lt narys Jumaxas

J
Tax.lt narys nuo
2007-12-11
Jumaxas
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2016-01-30 17:36 Programinė įranga » Rivilė » #1302925

Tess rašė:
Medžiaga labai prasta. Net po kursų ne labai aišku kas čia parašyta. smile
Geriau čia klauskite, mes esame geresni už bet kokią medžiagą. smile



Bet kai medziaga perduoti naujam darbuotojui, atrodo aiskini, uzsiraso bet ...... ir sast ziurek saskaita israse ir nenukopijavo kodo, ziurek issiunte preke ir neperkele, ziurek prisieme prekes ir jas vel ismete ir panasiai. :).
2016-01-30 17:33 Programinė įranga » Rivilė » #1302923

aiwita rašė:
Jūs klauskit kas neaišku. Padėsim


As ne tai kad noreciau klausti, as noreciau ta informacija pateikti naujiems zmonems, kurie isidarbina ir su rivile nei karto nedraugavo :) . Bandom kaulinti valdzios, kad kazka duotu, bet pazadai ir daugiau nieko (o pardavejas riviles nesneka).... tai kantrybe turi ribas, o kai kas pridirba zioplinedamas, tai ir tenka srebti. O aplink kiekviena neaplakstysi....

Kam iseme pagalba is pacios riviles ir pasalino mokamaja medziaga is savo paties riviles puslapio, nesuprantu. Uztai sakau gal kas turi kur uzsilikusius failiukus.
2016-01-29 22:21 Programinė įranga » Rivilė » #1302907
Sveiki,
Ar turi kas RIVILES mokamaja medziaga, kaip naudotis, pagrindus (sask israsymas, darbas su kasa, likuciai ir pan.)? Buciau dekingas, jei kas pasidalintu, nes pagalba pacioje RIVILE atjunge po paskutinio atnaujinimo ir nebera, o puslapyje buvusi medziaga dingo. smile
2007-12-11 16:35 Bendra » Darbo sutartis » #467110
Sveiki dar vienas klausimas butu, nes tenka vargti su isejimu is darbo ir indvidualios imones nepasitenkinimas ir nenoras suprasti ir isleisti is darbo:


Siuo atveju, imones savininkas nepriema pareiskimo del isejimo is darbo, o jai ji paiema tai arba sunaikina (supleso) arba tiesiog ignoruoja ir jo nemato ir niekaip nepavyksta iseiti is darbo (toliau gazdinimas, protokolais ir panasiai dalykais) suprantu tai kad nenori moketi atlyginimo ir bando tokias dalykais paveikti darbuotoja, bet stai siandien pasiemiau darbo sutarti ir kagi ten pamatau ogi darbo sutartis galioja iki 2007-11-15 ir savaite jau kaip as asmeniskai nesirodau darbe, prasyma issiunciau registruotu laisku ir panasiai, bet iki sios dienos manes vis dar neatleidzia , teko patikrinti sodroje ar dar dirbu, pasirodo dirbu visu pajegumu, ka siuo atveju patartumete daryti, ar turiu dirbti, kaip pasielgti jai dar dirbau pasibaigus sutarties laikotarpiui (jokiu psutarties pratesimu nebuvo ir panasiai, nieko neteko pasirasyti), ir kaip bus skaiciuojamas atlyginimas ar bus skaiciuojamas atlyginimas jai sodroje esu nurodytas dar kaip dirbantis zmogus, kokiu pagrindu jis mane galetu atleisti (nes dabar grasinimas ir paiskinimas vienas cituoju "is manes ne vienas neisejo graziuoju, pamatysi atleisiu uz tokias pravaikstas apie kokia negali ne svajoti" )

Per kiek dienu turi atsiskaityti, nes darbo uzmokestis yra nustatytas nuo 1 iki 15 men. dienos tam laikotarpyje, ar reikia kreiptis ar laukti 15d. ir tada ieskoti kazkur teisybes?

Ar jis privalejo mane priverstinai atleisti pasibaigus sutarties laikotarpiui? Ar ne? Kaip sioje situacijoje reiketu elgtis.

Ir darbo sutartyje tiesiog visur yra sudeti bruksneliai kur:
1.Nustatoma darbo dienos
2.Nustatoma isbandymo laikotarpis
3.Nustatomas ne visas darbo laikas
ir visi kiti punktai kuriuose yra sudeta tik bruksnelai, ir is viso sito dar darbo diena buvo sestadieniais iki pietu o atlyginimas yra nurodytas minimalus 700lt. kaip galima isireikalauti ir uzmokesti uz sestadienius ir kokia tvarka turetu buti pridedama prie atlyginimo uz sestadieni darbo? Nes sumokejo ankstesni atlyginima tiek kiek yra nurodyta sutartyje, t.ty. minimalu atlyginima...Kokias straipsniais remiantis galeciau reikalauti is darbdavio atlyginimo uz darba ir sestadieniai ir nemokama atlyginima laiku?
Aciu uz patarimus.
2007-12-11 16:21 Apskaita & Auditas » Kuro apskaita » #467103

laura9 rašė:

Jumaxas rašė:
Ar galiu reikalauti siuo metu panaudios sutarties is darbdavio (nors jai jos nebuvo is pradziu padarytos) , tiesiog reikia tik patarimo kaip elgtis tokioje nedekingoje situacijoje, ar valstybe numato kokia nuobauda darbdaviui uz tai kad netinkamai buvo rengiami dokumentai ir panasiai?

Aciu labai Jums uz pagalba...

Man keista kokiu pagrindu (pagal įstatymus, ne dėl kuro) jis nori jums neišmokėti net minimalios algos smile Gal pakaktų pagrasinti darbo inspekcija? Jei darbdavys nėra kvailas, nelauks, kol ateis į svečius darbo inspekcija ir viską kuo greičiau jums išmokės. Beje, su jumis turi būti pilnai atsiskaityta paskutinę jūsų darbo dieną.
O dėl automobilio, tai darbdaviui gali kliūti, kad įmonės veikloje naudojo automobilį, kuris nėra nei įmonės, nei pagal panaudos ar nuomos sutartis išnuomotas (kaip sakėte, kelionės lapai supildyti). Šiuo metu pareikalaudamas panaudos sutarties, mano manymu, tik pagelbėsite darbdaviui, o jums iš to nebus jokios naudos.


Tai darbdavys negali net rodyti keliones lapu darbo inspekcijai kuriuos pildziau taip iseina, nes tai nelegalu ir buvo klastojami dokumentai? Ir tiesiog jis cia bejegis ir negali irodyti kur ir kiek pravaziavau? Ar teisingai suprantu, ir as dar galiu is jo reikalauti uz masinos nuoma ir panasiai pinigeliu iseinant is darbo ar cia buciau bejegis, nes tikrai ne simta ar du sumokejau uz masinos remonta kuri sugedo darbo metu vezant produkcija ...?
2007-12-11 15:59 Apskaita & Auditas » Kuro apskaita » #467089

laura9 rašė:

Jumaxas rašė: O jai tokio dalyko nebuvo, tai kaltinti save ar savininka indvidualios imones? Ar tai butu tada imanoma kaip irodyti teisme kad darbo reikalais naudojausi priverstinai asmeniniu transportu?

Kad neišmoka minimalaus atlyginimo, tai čia labai blogai. Darbo inspekcija turėtų nubausti savininką. O dėl automobilio naudojimo įrodinėjimo teisme, tai net nežinau smile Siūlau nuo šiol savo automobilio nebenaudoti įmonės reikmėms. Tada savininkas gal kitaip pažiūrės į šį reikalą smile


Na taip nebenaudoju, o situacija gavosi su isejimu is darbo, nes reikia atsiskaityti tai ir sita visa kosia uzvire, tiesiog bandoma ieskoti kaip nesumoketi atlyginimo ir panasiai, tuolab kad minimalaus :( Ir su aiskinimu kad jai gedo automobilis darbo metu tai tavo asmenine problema o ne indvidualios imones ir panasiai, uztai ir norejau pasiteirauti ar sioje situacijoje kas gelbstitu mano teises tokiu atveju...

Ar galiu reikalauti siuo metu panaudios sutarties is darbdavio (nors jai jos nebuvo is pradziu padarytos) , tiesiog reikia tik patarimo kaip elgtis tokioje nedekingoje situacijoje, ar valstybe numato kokia nuobauda darbdaviui uz tai kad netinkamai buvo rengiami dokumentai ir panasiai?

Aciu labai Jums uz pagalba...
2007-12-11 15:46 Apskaita & Auditas » Kuro apskaita » #467078
O jai tokio dalyko nebuvo, tai kaltinti save ar savininka indvidualios imones? Ar tai butu tada imanoma kaip irodyti teisme kad darbo reikalais naudojausi priverstinai asmeniniu transportu?

Tiesiog jokios automobilio panaudos ir panasios sutarties nebuvo, galbut mano klaida kad nereikalavau, tiesiog pasitikejau jo prasymu, bet siuo metu kai gavosi tokia situacija tai vercia susimastyti ateityje....

Tiesiog neturiu jokiu dokumentu del nuomos ir panasiu dalyku, ir uz tai nebovo man mokama nei nuoma , nei liaudiskai tarmai automobilio nusidevejimas ir panasiai, viska kaip minejau tvarkiau is savo asmenines saskaitos (gedimus ir panasiai)
2007-12-11 15:38 Apskaita & Auditas » Kuro apskaita » #467073
Sveiki, danar imoneje susidare tokia situacija:

Imones vadovas nemoka atlyginimo (minimalaus priklausancio atlyginimo) motyvuodamas tuo kad pravaziavau labai daug kuro, ir is minimalaus atlyginimo atskaiciuoja kura, nors keliones lape visi marsrutai ir kilometrai yra surasyti, ar taip gali elgtis darbdavys ir gazdinti tuo kad nemokes atlyginimo nuskaiciuodamas nuo kuro snaudu (kurios buvo pravaziuotos darbo metu)

Ir dar vienas klausimas, ar yra taikoma masinos nuoma (jai asmeniniu transportu vazineju darbo reikalais, veziuoju asmenine masina gaminius ir panasiai) ar uztai turi buti mokami kazkokie papildomi pinigeliai uz masinos nuoma, techninius gedimus ir panasiai...(nes siuo momentu nieko panasaus nesu gaves is savininko ir pasiaiskinimas toks reikia ir vaziuoji, o jai masina sugenda vaziuojant darbo reikalais moku is asmenines saskaitos uz masinos remonta)


Aciu uz atsakymus ir patarimus, nes nebezinau kur kreiptis sioje sitacijoje, ir motivuodamas nemoka atlyginima uz tokia susiklosciusia situacija....
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui