Tax.lt narys juratelal

J
Tax.lt narys nuo
2008-01-24
juratelal
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-01-24 14:14 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481091
AČIŪ LABAI už atsakymus ir pagalbą!
Dabar jau tai tikrai kas nors išeis. O dar kadangi aš ne buhalterė, gal pasufleruosit, kur ieškoti kokie nuompinigiai i kokia šalį priklauso???

Dar kartelį AČIŪ
2008-01-24 14:09 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481082

Vifi rašė: juratelal, praeina bankui tie dienpinigiai, mano brolis - tolimųjų reisų vairuotojas - būtent taip paskolą banke paėmė.
Jei jūs pati ne buhalterė - reikia pakalbėti su ja ar vadovu, gal jie nesutiks.
Bet jūsų variantas tikrai priimtinas, svarbiausia, kad tinka BANKUI smile


Taigi, kad aš pati ne buhalterė, todėl ir noriu daugiau sužinoti, kad galėčiau argumentuoti. Vadovas šiaip turėtų sutikti, bet žinoma reikia pakalbėti.
Todėl ir neaišku kaip čia išsiųsti į komandiruotę į kurią iš tikro nevyks. smile
2008-01-24 14:01 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481070

Wyshniux rašė:
Iš buhalterinės pusės tai yra tikrai ne fizinio asmens pajamos, o iš gyventojo - kaip pažiūrėsi, gali būt pajamos, gali būt maistpinigiai ar dar kas nors. Jei bankui tinka - tebūnie tai "Pajamos", ir siūskit jį į kokią Japoniją, ten normaliausi pinigėliai ir šalis verta dėmesio, dadėsit nuompinigius ir gausis iš vis solidi suma smile


Tai iš esmės, galima būtų jį "išsiųsti" į komandiruotę, kad ir į Japoniją, išmokant komandiruotpinigius + nuompinigius, ir čia tokia vienkartinė komandiruotė būtų, tai kaip ir neturėtų užkliūti ar ne?
O tai kokius reikia įsakymus ar ką parašyt kad išmokėti? Ar ten po to kokių sąskaitų nereikalaus ir pan? Būtų šaunu.
2008-01-24 13:40 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481046
Bet komandiruotpinigiai ne pajamos...... Jie net nedeklaruojami....[/quote]

Banke domejausi, bet kad sake komandiruotpinigius priskaiciuoja prie pajamu. Imant paskola, reikia vieno menesio didesnes pajamas parodyti ir komandiruotpinigius priskaiciuoja.
Tai va tik klausimas dabar kaip tai padaryti.
2008-01-24 13:27 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481036

Wyshniux rašė:
O čia visai du skirtingi dalykai. Komandiruotpinigiai išmokami žmogui ir GPM neapsimokestina. Gaunamas atlyginimas atitinkamai apsimokestina. Šiaip jei mažiau mokesčių ir daugiau pajamų - sudarykit nuomos sutartį kokią nors ar dar ką nors. O kad algą komandiruotpinigiais išmokėtų, kažkaip netejko girdės, bet šiaip visai norėčiau sužinot iš kokių VBS šaltinių tai girdėjot smile


Gal ne visai tiksliai išsireiškiau. Tarkim mokamas atlyginimas būtų į rankas 1000 Lt, bet kadangi reikia daugiau pajamų kad vieną mėnesį matytųsi, tai dar kažkokią tai sumą pervesti kaip komandiruotpinigius. Vietoj pinigų vokelyje... smile Ar taip galima?
2008-01-24 13:15 Darbo teisė » Komandiruote poilsio dienomis » #481022
Labai noreciau pagalbos-patarimo.
Kadangi jus su tuo susiduriate ir galite pasakyti kiek ir kaip butu legalu toks dalykas. Reiketu vienam menesiui padidinti gaunama atlyginima, taciau su maziau mokesciu, ir esu girdejus, kad tai galima padaryti apmokant kaip komandiruotpinigiais. Ar tai realu? Gal kas galetu placiau apie tai parasyti?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui