Tax.lt narys indrute

I
Tax.lt narys nuo
2004-02-02
indrute
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-02-12 21:33 PVM » PVM sąskaitų-faktūrų siuntimas elektoniniu paštu » #489319
:) seip jau yra apie tai parasyta
2008-01-18 17:02 Įvairūs » Elektroninės PVM sask. fakturos » #478663
Patikslintos Elektroninėmis priemonėmis išrašomų ir/ar gaunamų pridėtinės vertės mokesčio sąskaitų – faktūrų naudojimo taisyklės.

Kadangi ankstesnėse taisyklėse ši nuostata neatitiko Šeštosios direktyvos nuostatos, todėl dabar aiškiai nurodyta, kad elektroniniu būdu išrašant PVM sąskaitas faktūras turi būti naudojamas saugus elektroninis parašas, kaip nustatyta Lietuvos Respublikos elektroninio parašo įstatyme. Norintiems išrašyti PVM sąskaitas faktūras elektroninėmis priemonėmis, reikia gauti išankstinį pirkėjo sutikimą (raštu arba žodžiu).

Teko domėtis šiuo klausimu, tai bėda yra tokia, kad Pagal įstatymus reikia naudoti specialią įrangą kuri elektronines PVM sąskaitas faktūras pasirašo saugiu elektroniniu parašu. Paprastas elektroninis paštas neužtikrina išrašytų sąskaitų faktūrų saugumo ir autentiškumo. Kaip man išaiškino VMI, siunčiant sąskaitą faktūrą elektroniniu paštu gavėjas gali gauti ne tai ką jūs jam buvote siunte. PVZ išrasėt sąskaita 10 000LT, o gavėjas gaus ją ir joje bus įrašyta 1 000 LT ir jūs nieko negalėsite įrodyti, kad jūs siuntėte vieną, o jis gavo kitą, dėl to, kad kažkokios piktos trečios šalys perėmė jūsų elektroninį laišką serverije ir pakeite jūsų saskaitos duomenis. Kas basiausia, kad tokiu atveju buvo pasitaikę praktikoje. Ot niekada taip nebuciau pagalvojusi, kad tokie dalykai vyksta!
Tai va pasirodo nėra taip viskas paprasta... smile

Be to kiek paaiškino VMI, jūs galite siųsti sąskaitą elektroniniu paštu, taciau turėsite isšiųsti ir originalą paprastu paštu.

Čia pridedu pasiskaitymui įstatymo nuorodą, kur paaiškinta apie elektronines PVM sąskaitas faktūras:

mic.vmi.lt/documentpublicone.do?id=1000050161
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui