Tax.lt narys raibab

R
Tax.lt narys nuo
2008-04-01
raibab
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-04-02 16:54 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #507949

AuraDa rašė:

raibab rašė:

AuraDa rašė: Nepamirsk, pasidometi ar tau nereikia registruotis Latvijoje PVM moketoju!!!! Nes realiai darbai atliekami Latvijoje.

Vau-u-u-u-u! smile Negąsdinkite manęs. Darbas vienkartinis, negi dėl to verta užsiiminėti tokia procedūra?

Patikek, visai nenoriu taves gasdinti. Pas mane irgi buvo vienkartinis sandoris. Bet kai as savo atveju pradejau VMI dometis koki pvm taikyti, tai konsultantai liepe pasidomet ir Latvijos aktais, todel nusprendem negaisti laiko ir atsiradom imone kuria pasamdem del tu darbu (tavo aprasyta padetis).
smile Nieko nieko, aš nebaugus.
Gerbiamoji AuraDa, supratau, kad jūsų surastoji įmonė parašė jums sąskaitą už atliktus darbus be PVM, ar klystu? Gal žinote, kokie santykiai jai išsirutuliojo su latvių mokesčių inspekcija? Mano kukliu supratimu latviai tiesiog gali paprašyti sumokėti PVM į jų biudžetą nepriklausomai nuo to, registruosimės ar nesiregistruosime PVM mokėtojais Latvijoje.
2008-04-01 10:41 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #507203
Dėkoju už numonę ir operatyvumą, smile bet būsiu įkyrus "lig galo, lig krašto"...Nelaikykite beviltišku įkyruoliu. smile Kokiais dokumentais įrodyti, kad užsakovas yra neatskleistas tarpininkas? Turiu omenyje - ar man reikia raikalauti įrodymų iš užsakovo (sutarties ar ko nors panašaus), jog jis sudarė sutartį su Latvijos įmone, o ne atlieka darbus sau?
2008-04-01 10:26 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #507189

AuraDa rašė: Nepamirsk, pasidometi ar tau nereikia registruotis Latvijoje PVM moketoju!!!! Nes realiai darbai atliekami Latvijoje.

Vau-u-u-u-u! smile Negąsdinkite manęs. Darbas vienkartinis, negi dėl to verta užsiiminėti tokia procedūra?
2008-04-01 09:50 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #507164

daisy1 rašė: O kas yra darbų pirkėjas

Lietuvoje registruota Lietuvos įmonė. PVM 13-ame straipsnyje galima perskaityti dvejopai - jei "atsispirsime" nuo paslaugų pirkėjo, išeitų, kad reikia skaičiuoti PVM, jei pagal paslaugų suteikimo vietą - ne... smile
2008-04-01 09:44 PVM » PVM tarp ES valstybiu » #507159
Padėkite susigaudyti provincijos buhalteriui, atakuojamam asų iš sostinės smile . please... smile
Situacija tokia: Lietuvoje registruota PVM mokėtoja, eilinė lietuviška UAB, prašo atlikti elektros kabelių klojimo ir movų montavimo darbus Latvijoje esančiai latvių įmonei, tačiau užsakovas yra Lietuvos įmonė, sutartis pasirašoma su Lietuvos įmone, savo padalinio Latvijoje ji neturi. Darbai bus atliekami Latvijos teritorijoje. Mūsų firma Lietuvoje, medžiagos ir darbo jėga mūsų.
Ar reikia skaičiuoti PVM už atliktus darbus?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui