Tax.lt narys linas_br

L
Tax.lt narys nuo
2008-04-11
linas_br
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-04-11 13:33 Darbo teisė » Direktoriaus įdarbinimo pradžia naujame uab'e » #510877
Ačiū jums už patarimus.
Gero savaitgalio.
2008-04-11 09:57 Darbo teisė » Direktoriaus įdarbinimo pradžia naujame uab'e » #510752

Tininga rašė:
Nebūtina direktoriaus įdarbinti UAB'o įkūrimo momentu. Įgaliotas asmuo pasirašo sutartį tuomet, kai realiai prasidės darbas. Nes vos pasirašius darbo sutartį, jau teks mokėti algą, o jei veikla neprasidėjusi, tiesiog gali nebūti iš ko.
O popierizmo nemažai, pradedant buhalterija (ataskaitos VMI, Sodrai), saugos dokumentai, įvairūs registravimo žurnalai. Sunkoka čia dabar viską išvardinti. Informacijos yra VDI puslapyje, Sodros, VMI.


Patikslinimui - ar gali steigėjas vykdyti veiklą (prekybinę) be direktoriaus. Tarkime: įsteigus uab'ą pradžioje veiklos yra nedaug - tebūnie po vieną sutartį per mėnesį. Ar gali steigėjas pasirašinėti sutartis, t.y. - vykdyti prekybinę veiklą? Mat jau prasideda mokestiniai dalykai (PVM, pelno mokestis, etc.).
Klausimą performuluočiau taip - ar direktoriaus atsiradimas yra būtinas iki pasirašant pirmąją prekybinę sutartį, ar visdėlto esant neintensyviai veiklai pradžioje direktoriaus galima "išvengti" (taip mažinant sąnaudas)?

Dėl dokumentų supratau, dėkoju, be outsource'ingo neišsiversti. :)
2008-04-11 09:09 Darbo teisė » Direktoriaus įdarbinimo pradžia naujame uab'e » #510727
Sveiki,
Įkūrus naują uab'ą (esant vienam steigėjui) nuo kada įstatymiškai privaloma direktoriaus darbo pradžia - nuo uab'o įkūrimo ar nuo, tarkime, realios veiklos pradžios (prieš sudarant pirmą kontraktą). Pvz.: įkuriame sausio 1-mą, tačiau direktorių priimame sausio 10 nes sausio 15 dieną laukia pirmosios pardavimo sutarties pasirašymas.

Ar kas nors galėtų rekomenduoti nuorodą į aprašą dokumentų/žurnalų ir kitokio popierizmo, būtino tvarkyti įsteigus uab'ą. T.y. - dokumentų, kuriuos noriu nenoriu privalėsiu tvarkyti.
Dėkoju.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui