Tax.lt narys Nenius

N
Tax.lt narys nuo
2008-04-16
Nenius
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-04 13:30 Gyventojų pajamų mokestis » FR0471 B klasės pajamų deklaracija » #911601

evelyte rašė: kokiu koduku deklaruojasi is uzsienio fininiu asmenu pirkti deveti auto 471 dekl? 93? ir ka rasyti i eilute kur asmens kodas, jei ju neturime, nes kauferiuose bei kituose auto dok. jie nenurodyti. smile


Gal ir senas klausimas, bet gal galėtų kas mestelti atsakymą? Praėjusiais metais supildžiau be asmens kodų arba su kodais, kurie man atrodė į asmens kodus panašūs. Tačiau deklaracija buvo atmesta. Ką darote su tais užsieniečių asmens kodais? Jų tikrai nėra nei kauferiuose, nei niekur...
2010-03-02 17:32 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #770755
Šiandien gavome laišką, po kurio nesitveriu kailyje. Visą mėnesį VMI konsultantai mums aiškino kaip pildyti deklaracijas. Viską supildėmę, išsiuntėme, o šiandien gavome pranešimą, kad yra esminių klaidų ir reikia dabar pildyti priešingai, nei mums išaiškino konsultantai. O jau visi pršymai išsiųsti į ES smile
Be to, su Vokietija, tai dar neskubėkit vargti, nes dar tik testuos sistema, mat vokiečiai atmeta visus prašymus.
2010-02-24 14:03 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #767772
Išsiuntėm 7 valstybėm. Statusas - Išsiųsta ES. Ir tik vienas prašymas Priimta ES. Priėmė Ispanija ir iš karto laišką atrašė, kad mūsų įmonė nėra registruota PVM mokėtoju (laiškas beje ispaniškai). Išsiunčiau aš jiems visus sertifikatus, kad esame registruoti PVM mokėtojais. Ir įtariu, kur šuo pakastas, jie atsiuntė mūsų įmonės PVM kodą su neteisinga galūne, o ji neteisinga todėl, kad mūsų VMI sistema prie kodo pridėjo 4 simbolių pabaigą ir tą kombinaciją pavadino Prašymo numeriu. O ispanai pagal ta kombinacija ieško įmonės tokios Lietuvoje.
Na žodžiu jau matau, kad nebus taip paprasta, kaip atrodė iš pirmo karto.
2010-02-19 11:51 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #764523
Anksčiau grąžindavomės per tarpininkų įmonę. Dabar nusprendėm sutaupyti... smile Na iš 10 prašymų išsiuntė 8 į ES šalis, su kitais dar vargstu. Labiausiai nervina klaidų neapibrėžtumas, parašo, kad klaida ir klaidos kodą su bendriniu aprašymu ir ieškokis kur ten kas stringa. Aišku gerai, kad konsultantai VMI yra, kšiek tiek padeda, bet jau įsitikinau, kad ir jų pagalba kartais mažai ką padeda. O neduok Dieve jau pateiktą prašymą bandysi koreguoti, tai praktiškai vos ne viską iš naujo perdaryti reikia. Na žodžiu tą sistemą dar reikia tobulinti ir tobulinti.
Vasario pradžioje išsiunčiau prašymus, taik dar dabar su dviem vargstu... smile
Na žiūrėsim...
Beje, blogiausia, kad kai kurias klaidas pati EPRIS sistema padaro persiuntimo metu, gal čia tik man taip sunkiai sekasi, net nežinau.
2010-02-01 14:53 PVM » PVM susigrazinimas is uzsienio » #753657
Atsibodo... Kaip sekasi kolegom su tuo EPRIS dirbti? Man tai jau nervai nelaiko, visokias klaidas nesąmoningas mėto, VMI darbuotojai kiekvieną kartą tam pačiam laukeliui skirtingą atsakymą pateikia, tai taip ir nežinau, ar čia gerai supildau ar ne. Tris dienas vieną šalį tvarkau... nervina.
2010-01-29 09:22 Darbo teisė » Transporto įmonių darbo laiko apskaita » #752158
Sveiki,
Gal galite pasidalinti patirtimi kaip sudarinėjate darbo grafikus vairuotojams, išvykstantiems į Europą ilgesniam nei mėnesio laikotarpiui.
Kalbėjau ką tik su DI, klausiau kaip jie patartų nuprognozuoti darbo laiką keliems mėnesiams į priekį, numatant darbo pradžios valandą, pertraukas, naktinį darbą ir pan. Aiškų jų atsakymas paprastai: „įstatymas reikalauja sudaryti grafiką... įstatymas galioja visiems... jūs pažeisite įstatymą“.
Pagal įstatymus darbuotoją su darbo grafiku reikia supažindinti iš anksto prieš kelias savaites. Bet kaip tiksliai suprognozuoti valandą kada tiksliai jam pvz. gegužės mėn. kažkurią tikslią dieną pakraus krovinį ir kada tiksliai jis pradės važiuoti...

Kaip jūs darote?
Forume kažkur skaičiau, kad DI nebereikalauja darbo grafiko vairuotojams...Gal yra koks įstatymas ar reglamentas, numatantis kažkokias išimtis transporto sektoriui dėl darbo grafiko sudarymo?
2010-01-26 21:08 Darbo teisė » Transporto įmonių darbo laiko apskaita » #750358
Sveiki.
Perskaičiau visą temą, tačiau suminė darbo laiko apskaita vis dar kelia klausimų.
1. Vairuotojas išvyko į reisą Europoje sausio 18 d. Griš, tarkime, vasario 25 d. Kaip žymimas darbo laikas už sausio mėn kad teisingai paskaičiuoti atlyginimą už sausį? Ar turėčiau žymėti visas sausį reise būtas dienas kaip 8 darbo valandas kas dieną? Pasibaigus sausiui reikės kažkaip paskaičiuoti atlyginimą ir sumokėti mokesčius Sodrai,VMI, nors tiksliai kiek važiavo ir kaip dirbo sužinosiu tik vairuotojui grįžus iš reiso... Nežinau kaip daryti... smile
2. Vairuotojui grįžus iš reiso (6 sav praleidus Europoje) paprastai leidžiame savaite-dvi pabūti namuose iki kito reiso (jie ir patys nori pabūti namie). Ar galiu šias poilsio dienas žymėti kaip P? Ar turėčiau žymėti kažkaip kitaip? Jei P - ar tai reiškia, kad už šias poilsio dienas nemokamas DU, kaip už įprastas išeigines dienas?

Padėkite, prašau, suminės apskaitos naujokei smile
Iš anksto dėkoju
2009-07-16 23:48 Įvairūs » Kuro nurašymas » #676378
Mastau du variantus:
1.Kelionės lapus rašyti ne nuo mėnesio 1 iki 30 d., o kitu intervalu, pvz.: nuo gegužės 22 iki birželio 21 d. ir kurą nurašyti kartą per, pvz mėn. birželio 22 d. Ar taip galima?
2.Pajamuoti kurą pagal čekius, bet labai daug darbo, o ir šitų čekių apmokėjimą reikėtų pagalvoti kaip padaryti, nes kiekvienas čekis yra skirtinga degalinė užsienyje, skirtingas operatorius, su kuriuo Statoil turi bendradarbiavimo sutartis. Todėl pvz vienas čekis bus įmonė A, kitas - įmonė B, trečias - C. Kaip tuomet parodyti kad apmokėjau šiuos čekius? ir ką tuomet veikti su Statoilo sąskaita? Netraukti jos į apskaitą? Bet juk už kurą apmokame pagal Statoilo sąskaitą smile

Ooj ooj....

Gal yra forume daugiau transporto įmonių buhalterių? Kaip jūs darote?
2009-07-16 22:45 Įvairūs » Kuro nurašymas » #676365
Sveiki, turiu problemytę...
Kurą pajamuoju pagal Statoil sąskaitą, kurioje būna sutraukti visi kuro pirkimai LT ir kitose šalyse (taip greičiau - nereikia vesti šimto čekių).
Tačiau pvz birželio 30 d. Statoil sąskaitoje būna nurodyti pirkimai nuo pvz gegužės 23 d. iki birželio 22 d., mat informacija apie kitose šalyse pirktą kurą ateina vėliau.
Kurą nurašome mėnesio pabaigoje pagal mėnesio pabaigoje sudarytus kelionės lapus. Kelionės lapai sudaromi nuo mėn. pradžios iki mėn. pabaigos. Išeina taip, kad pvz birželio 26 d. pyliau kurą, tačiau sąskaita jam ateis tik kartu su liepos mėn sąskaita, t.y. rugpjūčio 1-2 dienomis. Kuro pirkimo čekiai yra (parveža vairuotojai po reiso). Tai va ir gaunasi: pvz. mašina birželio mėn nuvažiavo 14000 km, o kuro pagal Statoil birželio 30 d. sąskaitą užtenka tik 9000 km padengti, o likusiems kaip ir nėra kuro, nors pirkimo čekiai yra...
Kaip nurašyti kurą, kuris buvo sunaudotas mėnesio pabaigoje, jei sąskaita už tą kurą ateis kitą mėn? Juk negaliu birželio mėn. nurašymo akte fiksuoti, kad birželio mėn sunaudojau kurą, pirktą pagal liepos 31 d. Statoil sąskaitą... smile
2009-07-09 17:53 Bendra » kuro čekiai » #673276
Sveiki

Vairuotojas grįžo iš Ispanijos ir prie vienos kuro sąskaitos nėra kasos čekio, t.y. degalinė išrašė Invoisą, su visais būtinais rekvizitais, tačiau nėra kasos čekio, patvirtinančio, kad sumokėti pinigai. Vairuotojas teigia, kad neva jam nepadavė...
Į apskaitą traukti turiu, nes iškraipysiu kuro normą, o ir vairuotojui kažkaip reikia kompensuoti išlaidas...
Kaip elgtis tokioje situacijoje? Gal kam buvo taip nutikę?

Iš anksto dėkoju
2008-05-05 23:24 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #519008
Ačiū.

Ten man įtarimas tik vienas - moteriškė pensininkė ir pamiršo paskaičiuoti. Ir tokių "užmiršau" pas ją ne vienas (pvz.: 2005 m. nupirktam kompresoriui ir įtrauktam į IT ji irgi pamiršo skaičiuoti nusidėvėjimą nuo pat nupirkimo dienos. Taip ir stovi daiktas 3 metus... Jos pasiaiškinimas - "užmiršau").

Ką gi - remontu nepasiaiškinsi. Ko gero vienintelė išeitis - rašyti įsakymą atgaline data, kad buvo užkonservuotas (ech... kad tik nebūtų kokių kelionės lapų.... smile ).

O kaip su nusidėvėjimo terminu? Ar tai reiškia kad nusidėvėjimą reikia pratęsti tuo periodu, kurį buvo neskaičiuotas? Ar palikti tą patį nusidėvėjimo terminą, tik padidinti usidėvėjimo sumą?
2008-05-05 21:49 Apskaita & Auditas » Ilgalaikis turtas » #519001
Sveiki,

Kaip reikėtų teisingai įforminti tokį dalyką:
perėmiau tvarkyti vieno individualios įmonės buhalteriją ir radau, jog ankstesnioji buhalterė "pamiršo" skaičiuoti nusidėvėjimą autovežiui (nudėvėjimo terminas - 10 metų): įsigytas ir į eksploataciją perduotas 2004 m., nusidėvėjimas skaičiuotas iki 2005 m. 12 mėn., vėliau nuo 2006 m. sausio iki 2007 m. kovo - neskaičiuotas. Nuo 2007 m. balandžio - vėl skaičiuotas.

Kaip reikėtų teisingai įforminti šitą "nedėvėjimo" periodą: surašyti aktą, jog stabdomas nudėvėjimo skaičiavimas dėl kokios nors priežasties? Kokią priežastį reikėtų nurodyti? Gal dar kažko reikia?

Ačiū už pagalbą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui