Tax.lt narys Ritutia

R
Tax.lt narys nuo
2008-05-06
Ritutia
forume parašė 69 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-03-21 15:29 Įvairūs » durnynas » #929349

Laceratia rašė:
Yra, tikrai yra. smile

Va prašom
www.teltonika.lt/lt/pages/view/?id=1007
www.teltonika.lt/lt/pages/view/?id=998

O čia 5 puslapyje, rodo kaip į jį įdėti sim kortelę:
www.teltonika.lt/uploads/docs/UserManual_DPH401_en_.pdf


Ačiū :) dabar reiks pasidomėti kaina :)
2011-03-18 22:15 Įvairūs » durnynas » #928798
Labas :)
bet tam durnyne, tai tikras durnynas, ko tik čia nėra smile bet mane sudomino vienas klausimas, į kurį pradžiai skaitydama ieškojau atsakymo, paskui truputį praleisdama.. galiausiai supratau, kad arba jo nėra ar jis pasiklydo smile tai kaip ten su tuo stacionariu telefonu su sim kortele? yra toks ar ne? kažkas žadėjo papasakoti :)
2011-03-18 10:29 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #928529

Elvusia rašė: Esu jau daug kartų sakiusi, kad kai ko nors reikalauja, paprašyti teisinio pagrindo.
Ir dar: sakiau, kad pakanka tokioms a la kepyklėlėms, GHPT viešojo maitinimo įmonėms.
O reikalauja neįmanomo tik tuomet, kai mato, kad nežinote.
Oi, kiek yra buvę, kartą net kaladę (gal prieš 112 metų) mėsai kapoti buvom nudažę. Pasirodo, jas dažyti buvo draudžiama.
Tada dar ir baudą sumokėjau.
O kai sužinojau, kad reikalavimas buvo neteisėtas, pradėjau skaityti. Kai pradėjau skaityti, atėjus tikrintojams, pradėdavom ginčytis.
Jie įrodinėja savo, aš - savo tiesas.
Daugiau baudų nemokėjau :)
Dabar, kai tikrina, jau tik diskutuojam. Ir, jei mėgina rodyti, jų manymu, pažeidimus, aš pradedu rodyti, kokius realius pažeidimus aš matau.
Išsiskiriam taikiai :)

Niu tai čia faktas, kad reikia viską gerai įsigilinti ir žinoti viską, geriau už juos :) šaunuolė Jus Elvusia, aš irgi tikiuosi laikui bėgant pasikaustysiu tiek, kad nebūtų baisu, kai ateina tikrinti :)
2011-03-16 16:01 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #927803
Tai taisykles matyt jie iš oro traukia smile niu blyn kai ateis kitą kartą paprašysiu, kad parodytų dokumentą, kuriame parašyta, kad tokių žurnalų reikia.. smile
2011-03-15 15:54 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #927256
Beje prikibo ir prie technologinių aprašymų, kad alia padaryti kaip kokiam karbonadui ir pan. sakė, kad visai kitaip reikia daryti kepyklėlėms, bet va pavyzdžio nedavė.. na bet bandysiu ieškoti.. smile
2011-03-15 15:50 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #927253

Jurgita_S rašė: Sveiki visi,

Perskaičiau visą šią informaciją, ir ketinu paprašyti Jūsų nuomonės, o labiausiai kreipčiausi į Ritutia nes manau, kad mudvi domina labai panašūs klausimai dėl kepyklėlės. Šiuo metu t.y. baigiant remontuoti patalpas aš taipogi pradedu ruošti dokumentus maisto tvarkymo subjektų pažymėjimui gauti. Gal galėtumėte užvesti ant kelio. Ar teisingai supratau, kad iš Adinfinitum Jūs įsigijote Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms. Keliu klausimą, kurį ir Jūs kėlėte - ar nereikėtų įsigyti "Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisykliųsmile???? Kaip suprantu , be šių taisyklių nė iš vietos? Nenoriu išmesti pinigėlių veltui, įsigijus ne tas taisykles, taigi lauksiu Jūsų patarimo.
Beje taip pat pasinaudosiu į tax. lt įkeltu Jūsų maisto tvarkymo procesu. Esu tikrai dėkinga.
Ir noriu paprašyti, galbūt galite atsiųsti daugiau kokių ne komercinės paslapties dokumentų, palengvinančių jau manąjį darbą:))) Būčiau be galo dėkinga. smile


Atrašiau į asmeninė žinutę, bet parašysiu ir čia :) dabar jei pirkčiau, tai pirkčiau Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisykles, nes atėjo veterinarinė tikrinti, tai prikibo, nes alia dar žurnalų jiems reikia miltų sijojimo, produkto neatitikties žurnalo ir kt. nesąmonių.. smile nors kai leidimą duoti atėjo, tai aš jiems rodžiau tą knygą ir nieko nesakė.. matyt pasiliko ateičiai priekabių ieškoti smile ir dar greitai gendančių produktų žurnalą vis tiek kasdien pildyti sakė, kad reikia.. tai dabar kadangi turiu jau viešojo maitinimo įmonėms, tai sakė, kad galiu bandyti aprašyti visus papildomus veiksmus, kad nereiktų jau naujos knygos pirkti.. bet būtų gerai man tą knygą pamatyti..

gal kas norėtų keistis? aš galėčiau naujos redakcijos Geros higienos praktikos taisykles viešojo maitinimo įmonėms kopiją iškeisti į Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisyklių kopiją ar Miltinės ir kreminės konditerijos įmonių geros higienos praktikos taisyklių kopiją? :) kas nori mainų? smile
2010-11-11 02:18 Įvairūs » Darbo tvarkos taisyklės » #875735

Elste rašė: Taisyklių kopijos įteikiamos kiekvienam padaliniui, kad turėtų savo darbo vietoje.

Ačiū už atsakymus :) bet turiu dar vieną klausimą, o tai jei padarau taisyklių kopijas, tai kaip su pasirašymu? aš gale taisyklių įdėjau lapą, kad susipažinau bla bla ir sutinku ir lentelę "eil.nr., vardas pavardė, parašas" tai bet darbuotojai visi tada vis tiek turi pasirašyti originale, o kopijos tik šiaip būtų? ar kaip? smile
2010-11-10 19:41 Įvairūs » Darbo tvarkos taisyklės » #875695
O jei mes veiklą vykdome (gamyba-pardavimas) dviejuose miestuose, tai kaip su darbo tvarkos taisyklėmis daryti, jei miestuose pvz. bendras darbo laikas skiriasi? pas mus čia ne filialas, ne padalinys, tiesiog veikla vykdome ir kitame mieste, tai viskas yra bendra.. tai dabar pasimečiau ar rašant pvz. ir išskirti, pirmame mieste bendras įmonės darbo laikas yra toks ir toks.. antrame toks ir toks, ar abiejų miestų darbo laikus sudėti į vieną bendrą laiką ir nieko taisyklėse neišskirti? smile Ar išvis reikia dvejas taisykles atskiras padaryti tada, jei du darbo taškai?
2010-11-10 13:10 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #875501
Elvusia, ačiū dar kartą už pagalbą, viską parašiau ir viskas tiko smile
2010-11-10 13:08 Įvairūs » Darbo tvarkos taisyklės » #875499
Sveiki,

noriu pasiteirauti.. kaip supratau dabar vidaus darbo tvarkos taisyklės vadinasi darbo tvarkos taisyklėmis, bet ar esmė pasikeitė? ta prasme ar galima imti čia įdėtus senų metų pavyzdžius? ar jau ten netinka kažkas? gal kas turite įmesti naują kokį taisyklių pavyzduką? būčiau labai dėkinga.. smile
2010-11-06 13:34 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873975

Elvusia rašė: 1. tikrai taip. Įsakymu numatyti, kada turėtų būti vykdoma.
2. taip. Patvirtinti atsakingą, klausimyną, atlikimo dažnumą, trūkumų šalinimo planą.

o užtenka parašyti aprašyme:
"Mikrobiologinė savikontrolė įmonėje atliekama pagal įmonės vadovo patvirtintą savikontrolės laboratorinių tyrimų planą.
Ne rečiau kaip vieną kartą per metus įmonės vadovo įsakymu atliekamas vidinis auditas.
"
?
2010-11-05 20:29 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873925
O ar reikia rašyti apie:
1) laboratorinę savikontrolę?
2) vidaus auditą?
3) ir dar GHPT yra srauto diagrama ir rizikos veiksnių, prevencijų priemonių ir koregavimo veiksmų aprašymas, tai su jais kažką reikia daryti ? ar jie kam skirti?
2010-11-05 19:30 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873914

Elvusia rašė: Ačiū :)
Persiųsiu šitą informaciją dukrai, lai nuperka.
Ar sąskaitą išrašė?

Taip išrašė, net neklausė ar reikia, atsisėdo rašyti :) matyt dėl to, kad turbūt retai kada žmogus pats sau pritaikymui savo namų virtuvėje pirktų tas taisykles smile
2010-11-05 19:21 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873910

Elvusia rašė: Sakykit, nuvažiavot Išganytojo 4-1 adresu. Ir ten vietoje nusipirkot?
Nes, žiūriu, tai kas man buvo aktualu, tuos pakeitimus aš ir turiu.
O va kitų pakeitimų, kaip matau, ir nežinau.
Todėl galvoju, nusiųsčiau dukrą (kaip tik studijuoja Vilniuje) ir nupirktų tas stebuklingąsias atnaujintas taisykles.
Pamėginau užsakyti internetu - meta 199 Lt kainą.
Nesinori tiek mokėti, kai pasakėt, kad mokėjote mažiau :)


Taip, nuvažiavau šiuo adresu, ten, kad įeiti į kiemą paskambinti mygtuku reikia, atsiliepė vyrukas, pasakiau, kad noriu GHPT ir įsileido, ten įėjus į kiemą po dešine durys ir ofisiukas įrengtas bute, tai jie ten turi vietoje tas taisykles iškart davė, sumokėjau ir išsinešiau :)
2010-11-05 18:57 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873897
Na pakeitė manau į gerą :)

Beje ir "Savo darbo pasilengvinimui, pagrindinį valymą skirstyčiau etapais. Vieną dieną viena patalpa, kitą – kita.", bet pagal naujas taisykles parašyta 18.4., kad pagrindinis patalpų valymas, plovimas ir, jei reikia, dezinfekavimas atliekamas kartą per savaitę. Jo metu valomos, plaunamos ir dezinfekuojamos patalpos bei įrenginiai.
Tai jei parašyta, kad kartą, tai gal ir neskirstyti geriau, o tai prisikabins paskui prie ko nors..

Tai panašu, kad esminių dalykų gal ir nepakeitė, bet smulkmenų tai pakeitė naujose taisyklėse..
2010-11-05 18:34 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873890
Elvusia "Atliekų dėžės turi būti plaunamos kasdien, ir jei reikia dezinfekuojamos. Arba numatykite dezinfekavimo dažnumą valymo darbų plane."

Nežinau kaip senoje redakcijoje, bet GHPT 2009 metų 17.7. parašyta, kad atliekų dėžės ne rečiau kaip kartą per savaitę arba, esant būtinybei, dažniau turi būti išvalomos, plaunamos ir dezinfekuojamos.

Tai manau ir geriausia rašyti, kad ne rečiau, o jei norėsime ir aišku reikės, tai dažniau ir plausime :)
2010-11-05 18:05 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873883
Elvusia, labai labai AČIŪ smile einu koreguoti :)
O planelis gerai viskas? ar dar kažko reiktų? :)
2010-11-04 23:06 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #873542
Sveiki,

tai kaip supratau iš temos, VMVT reikia pateikti:
1) Įmonės registravimo pažymėjimą;
2) Maisto tvarkymo patalpų planą su įrenginių išdėstymu;
3) Įmonės direktoriaus įsakymą, kad vadovaujamasi GHPT;
4) Maisto tvarkymo proceso aprašymą (kaip supratau trumpą? tai pabandžiau trumpai aprašyti, jei galite užmeskite akį ko trūksta ar kas ne taip būčiau labai dėkinga smile )
o ilgą ir išsamų kaip supratau pasirašyti reikia sau?
5) Ar reikia pateikti gaminių technologinius aprašymus? Ar užtenka juos turėti ir aprašyme tiesiog parašyti, kad jie yra ir yra patvirtinti vadovo?
6) Ar reikia pateikti vandens tyrimų rezultatus? ar galima juos turėti vėliau? nes juk užtrunka ir kol rezultatus pasako ir kol apsvarsto visus prašymus VMVT...
2010-11-02 13:14 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #872272
Sveiki,

na va nuvažiavau ir nusipirkau Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms, kainavo ne 199 Lt kaip skelbia internete, o 129 Lt, tai truputį smagiau, kad mažiau sumokėti teko, o dabar pradedu darbuotis :)
2010-11-01 22:27 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #872038
O dar truputį pasimečiau.. radau www.adinfinitum.lt puslapyje dar "Duonos ir pyrago kepimo įmonių geros higienos praktikos taisyklės" tai jei mes kepykla-parduotuvė-kavinė, tai gal tada šitą reikia pirkti? kaina ta pati, tai gal čia tos pačios GHPT tik pritaikytos kepykloms? bet jei parduodame ir arbatą, kavą ir prekiaujame vietoje.. tai gal vis dėl to GHPT viešojo maitinimo įstaigoms reikia pirkti.. pasimečiau.. smile
2010-11-01 22:14 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #872037

Elvusia rašė: Taip.
Dėl kainos: visi po tiek mokėjom ir mokam.
Nieko nepadarysi :)

Beje, prie "GHPT viešojo maitinimo įmonėms" dar labai praverstų 15:HN ir Maisto saugos įstatymą pastudijuoti :)


Ačiū už informaciją :) pradedu studijuoti įstatymus ir keliausiu pirkti GHPT :) bet tai kur plėšikai..
2010-11-01 19:52 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #872015
Sveiki,

norėjau pasiteirauti ar įsigijusi Geros higienos praktikos taisykles visuomeninio maitinimo įstaigoms viską aiškiai jose ir rasiu? tiesiog pritaikyti reikės pagal savo įmonę?

norėčiau įsigyti, bet vienintelį pardavėją radau www.adinfinitum.lt/lt/products, tai ten kainuoja 199 Lt, tai baisu, kad nebūtų pinigai į balą išmesti..

gal kas turite parodyti Geros higienos praktikos taisykles kompiuteriniame variante seną versiją, nes naujos spėju dar nelabai kas turite.. kad žinočiau ar verta pinigėlius mokėti? būčiau labai dėkinga :)

Mano elektroninis paštas ritutia @ gmail.com. Lauksiu labai informacijos čia ar elektroniniu paštu arba teks pirkti katiną maišą :/
2008-09-22 01:35 Mokslas » Kur mokėtės/mokotės? » #560869
Sveiki, gal kartais kam nors deste Valentinavicius (cia EF VU)? man jis dabar desto Investiciniu projektu analize? Tai gal ka zinote apie destytoja ar apie dalyka? :) O tai paskaitos jo tai nuobodziau nebuna, idomu kaip per egza elgiasi ar sudetinga duoda..

------------------------------------------------------------------------------------------------
www.lafesta3in1.lt/lt/savaites-balsavimas/lt-gallery-2140 Aciu ;)
2008-09-15 00:38 Mokslas » Kur mokėtės/mokotės? » #558800
Beje cia ne i tema, bet jei laisva minute turite, tai as dalyvauju konkurse su naujuju metu nakti daryta nuotrauka, kuri man labai grazi, tai jei ji grazi ir jums nubalsuokit www.lafesta3in1.lt/%20lt/savaites-balsavimas/lt-gallery-1598 Aciu ;)

Ir sorry, kad ne i tema :)
2008-09-15 00:36 Mokslas » Kur mokėtės/mokotės? » #558799
Sveiki,

ziurekit o kas nors gal turejote Mikroekonomine analize (cia magistras VU pirmas kursas)? o tai blemba dave uzdaviniu namu darbams, o as nei bu, nei mu, ten aukstoji matematika kazkokia, kuria jau visai pamirsau ir niekas man nesigauna.. Man M.Mendelevicius desto, tai gal kas susidurete ir ka nors gero turite? :)
2008-06-14 01:23 Mokslas » Gal kas laikete UKIO STATISTIKA VU baigiamajam egzamine? » #531631
VEP ir TE atviru klausimu nebuvo, UKIO atviru kruva, PINIGU IR KREDITO ir atviru, ir testas, VALSTYBES FINANSU testas, EKONOMETRIJA tai uzdaviniai atrodo, nezinau, nelabai ka isvis apie ekonometrija zinau, nes is draugu niekas nesirinko.. bet kiek girdejau, tai sake, kad sunku nebuvo :/

del pinigu va ka atsimine vienas grupioka:
- racionaliosios pinigu teorijos esme ir jai artimos teorijos
- LB atvirosios rinkos operacijos
- kas sudaro LB kapitala
- indeliu draudimo suma
- ECB ir euro zonos NCB pagrindinis tikslas
- kapitalo normatyvai

va viskas, ka atsimine...
2008-06-12 12:27 Mokslas » Gal kas laikete UKIO STATISTIKA VU baigiamajam egzamine? » #531039
Variantu tai tikrai ne vienas kiekvieno dalyko, belekiek ten ju, nezinau net kiek :)
2008-06-11 19:26 Mokslas » Gal kas laikete UKIO STATISTIKA VU baigiamajam egzamine? » #530899
O del TE klausimu tai...

Buvo kas VVM budinga?
Kas budinga siuolaikiniam pasauliui? (kad prekyba auga greiciau uz gamyba)
Didejant deficitui, kad valiutos kursas krenta.
Kas laimi dėl darbo jėgos migracijos? Imigracijos šalis.
Kas priklauso kapitalo sąskaitai? Tiesioginės investicijos, investicijų portfelis, skolinimasis ar investicinės pajamos.

na nelabai atsimenu daugiau, pavartyciau konspekta, bet kad palikau visa savo turta pas drauge vakar :/ bet siaip man tai tikrai nepasirode sudetingas labai, toks kaip ir paprastas egzas buvo :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui