Tax.lt narys GerasZ

G
Tax.lt narys nuo
2008-10-21
GerasZ
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-01-27 17:57 Bendra » Vienas akcininkas gali laiduoti bankui savo NT,o kitas neturi.Ka » #610390
Taip, bet nauda is imones gauna lygiomis akciju skaiciui dalimis. Aisku ir apie laidavimima snekama proporcingai turimu akciju skaiciui. Juk abiems akcininkams vienodai turi rupeti imones perspektyvos !
2009-01-27 17:28 Bendra » Vienas akcininkas gali laiduoti bankui savo NT,o kitas neturi.Ka » #610373
Sveiki !
Pabandysiu inicijuoti atskira tema, nes manau atsiras kam si situacija aktuali yr air kas buvo susidures.
UAB nori prasitesti banke kredito limita, bet Bankas pareikalavo is UAB papildomo garanto. Vienas akcininkas gali laiduoti savo NT, o kitas jo neturi. Ka daryti? Negi dabar vienas akcininkas turi rizikuoti, o kitas (turintis 20% akciju) dziaugtis niekuom nerizikuodamas ar uz tai nemokedamas???
Priversti antrąjį akcininką laiduoti savo asmeniniu turtu neimanoma, bet gal imanoma kazkaip diferencijuoti vieno akcininko prisiimama papildoma rizika ir kito gaunama is to nauda? Manau logiska kad tas kuris imones naudai garantuoja ir prisiima papildoma rizika, turetu gauti ir didesne nauda is imones veiklos? Bet per ka tai sureguliuoti tarp akcininku ????
Gal per kokius dividendus perskirstyti ar atskira sutarti sudaryti, kad tas, kuris laiduoja, is imones didesne nauda gauna finale? Hmmm... Arba sutarti tarp akcininku pasirasyti, kad vienas laiduoja savo turtu, bet jei ateityje i ta turta bus pareikstos kreditoriu ar kitokios pretenzijos, tada nelaidaves akcininkas (nes realiai neturi laisvo turto ir galimybiu laiduoti) kazkaip kolegialiai atsako?
Buciau dekingas uz pasidalinima patirtimi, idejomis, nes kol kas niekur neradau patarimu.
2009-01-27 15:57 Bendra » laidavimas » #610324
AR kas nors galetu patarti ??? smile Gal yra variantas sutarti tarp akcininku pasirasyti, kad vienas laiduoja savo turtu, bet jei ateityje i ta turta bus pareikstos kreditoriu ar kitokios pretenzijos, tada nelaidaves akcininkas (nes realiai neturi laisvo turto ir galimybiu laiduoti) kazkaip kolegialiai atsako?
2009-01-27 09:06 Bendra » laidavimas » #609914
Siuo atveju tas kuris nenori laiduoti turi 20% akciju. Ar tai gelbeja situacija ir yra kokiu minciu? Nes priesingu atveju taip ir bus - vienas rizikuoja laiduodamas, kitas svilpauja ir dziaugiasi nerizikuodamas.!
2009-01-27 07:50 Bendra » laidavimas » #609862
"Priversti" tai jau matau kad sunkiai imanoma, bet gal per kokius dividendus perskirstyti ar atskira sutarti sudaryti, kad tas, kuris laiduoja, is imones didesne nauda gauna finale? Hmmm... kol kas jokiu vertu demesio minciu... smile
2009-01-26 18:19 Bendra » laidavimas » #609664
Sveiki
Daug perziurejau, bet tokios gvildentos temos neradau.
UAB nori prasitesti banke kredito limita, bet Bankas pareikalavo is UAB papildomo garanto. Vienas akcininkas gali laiduoti savo NT, o kitas nenori. Ka daryti? Negi dabar vienas akcininkas turi rizikuoti, o kitas dziaugtis niekuom nerizikuodamas ar uz tai nemokedamas??? smile
Buciau dekingas uz mintis, nes kol kas niekur neradau patarimu. Gero vakaro !
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui