Tax.lt narys laimalaima

L
Tax.lt narys nuo
2008-10-22
laimalaima
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-06-29 09:28 Bendra » Darbo užmokestis + suminė darbo laiko apskaita » #823636
Labas rytas,

Pradėjau dirbti transporto įmonėje, (tarptautiniai pervežimai). Darbo laiko apskaita- suminė, tačiau dirbama 6 dienas per savaitę. Ar taip galima?
Iš anksto dėkoju už atsakymą.
2010-06-29 08:44 Darbo teisė » sumine darbo laiko apskaita » #823614
Labas rytas,

Pradėjau dirbti transporto įmonėje, (tarptautiniai pervežimai). Darbo laiko apskaita- suminė, tačiau dirbama 6 dienas per savaitę. Ar taip galima?
Iš anksto dėkoju už atsakymą.
2009-10-15 10:39 PVM » PVM MOKESTIS » #710304
Sveiki,

Labai ačiū už atsakymą p. Rainiui.
Gal tik neaiškiai išdėsčiau padėtį. Bandysiu patikslinti situaciją: UAB "AAA"-taprtautine kompanija, kuri organizuoja visą krovinio maršrutą (pvz. iš Kinijos į Lietuvą), kai laivas atplaukia krovinių išvežimą organizuoja kt įmonė-UAB "Z"(kuriai įgaliojimą suteikė UAB "AAA").UAB "Z" samdo mūsų IĮ "X", kuri krovinį nuveža gavėjui UAB "Y" ir už savo paslaugas išrašo PVM sąskaitą faktūra UAB "Z". Kadangi maršrutas yra Kinija-Lietuva, tai visi maršruto dalyviai taiko 0 % PVM tarifą. Gavėjas UAB "Y" savo importo deklaracijoje nurodo visų maršruto dalyvių išrašytas sumas ir sumoka 21 % PVM.
Jūsų nuomone, ar galime mes IĮ "X" taikyti 0 % PVM tarifą?

Iš anksto dėkoju.
2009-10-14 15:39 PVM » PVM MOKESTIS » #710023
IĮ „X“ įsikūrė 2009 m. vasario mėn Įmonės pagrindinė veikla – krovinių pervežimas vilkiku su puspriekabe (jūrinių konteinerių gabenimui). IĮ „X“ yra sudariusi sutartis su UAB „Z“, ši įmonė pateikia IĮ „X“ užsakymą krovinių konteineriuose pervežimui kitoms Lietuvos įmonėms, krovinio gavėjoms, nurodydama krovinio siuntėjo, gavėjo rekvizitus ir kitus reikalingus duomenis. Po atlikto darbo IĮ „X“ išrašo PVM sąskaita faktūrą UAB „Z“ t.y. paslaugos užsakytojui su 0 procento PVM tarifu (pagal PVM Įstatymo 45 straipsnio 3 dalį). Kadangi krovinys atplaukia jūrų transportu iš Kinijos ar kitos trečiosios šalies ir iškraunamas Lietuvos teritorijoje (taikant 0 procentų PVM tarifą apmokestinamos paslaugos, įskaitant vežimą ir papildomas vežimo paslaugas, kai šios paslaugos yra susijusios su prekių importavimu Europos Bendrijų teritorijoje ir šių paslaugų apmokestinamoji vertė pagal šio Įstatymo 15 straipsnio 15 dalies nuostatas ar joms tolygias valstybės narės, kurioje prekės bus importuojamos, nuostatas privalo būti įtrauktos į apmokestinamąją importuojamų prekių vertę). Prie išrašytos PVM sąskaitos faktūros pridedamas CMR (tarptautinis krovinių transportavimo važtaraštis), kuriame nurodytas siuntėjas, gavėjas, vežėjas ir kt. reikalingi duomenys.
Prašome išaiškinti:
1. ar gali IĮ „X“ išrašydama PVM sąskaitą faktūrą taikyti 0 procento PVM tarifą?
2. ar užtenka aukščiau nurodytų dokumentų (t.y. CMR, kuriame matosi visi pervežimui reikalingi duomenys) ar dar reikia ir kitų papildomų dokumentų ?
3. jeigu reikia papildomų dokumentų prašome juos konkrečiai įvardinti.
Iš anksto dėkoju už atsakymus smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui