Tax.lt narys kiaune1

K
Tax.lt narys nuo
2008-11-16
kiaune1
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-01-18 16:21 Darbo teisė » kaip skaičiuosis dekretinės ir motinystės pašalpa 2009m ? » #605100
Sveiki,
Aš gyvenu ir dirbu Londone (jau beveik trejus metus). Planuojame susilaukti vaikelio. Kai būsiu septintą mėnesį nėščia, norime gryžti į Lietuvą ir gimdyti bei auginti vaikelį Lietuvoje. Ar aš gaučiau kokią nors socialinę paramą? Kokia man priklausytų motinystės pašalpa? icon_rolleyes.gif Aš "išeičiau" motinystės atostogų iš UK darbo.
Kažkur skaičiau, kad jei dirbai EU tai motinystės pašalpą skaičiuoja nuo EU atlyginimo tuos pačius 85procentus. Ar tai tiesa? Tarkim, kad aš uždirbu 1000 svarų per mėnesį (kad būtų lengviau skaičiuot) tai kokios pašalpos galiu tikėtis Lietuvoje?
2008-11-30 13:13 Bendra » Motinystės pašalpa gryžusiems iš UK » #584549
Girele,
aciu labai uz nuorodas. Pirmojoje nuorodoje radau, kad 'Atkreipiame dėmesį, kad į ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą taip pat įskaitomi darbo Europos Sąjungos ir Europos Ekonominės Erdvės valstybėse laikotarpiai, kurie patvirtinami šių valstybių kompetentingų įstaigų išduota E 104 formos pažyma.' Tai jei as moku mokescius UK, tai ar cia skaitosi ar ne? Ir zinoma, as tureciau visus 'popieriukus' is UK.

Beje, as vis dar dirbu ir dar net nesu nescia, ir darbo praradimas man negresia. Ir gryztu i Lietuva ne todel, kad cia man bloga situacija, bet todel, kad noriu buti arciau savo seimos. Ir kiek zinau, tai pasalpa nebutu mokama is Lietuvos biudzeto, o ji butu gaunama is UK biudzeto tik as nezinau kokio dydzio butu ta pasalpa.
2008-11-29 20:20 Bendra » Motinystės pašalpa gryžusiems iš UK » #584479
Sveiki,
Mačiau, kad yra nemažai temų apie montinystės pašalpą, bet mano situacija truputį kitokia. Aš gyvenu ir dirbu Londone (jau beveik trejus metus). Planuojame susilaukti vaikelioš Kai būsiu septintą mėnesį nėščia, norime gryžti į Lietuvą ir gimdyti bei auginti vaikelį Lietuvoje. Ar aš gaučiau kokią nors socialinę paramą? Kokia man priklausytų motinystės pašalpa? smile Aš "išeičiau" motinystės atostogų iš UK darbo.
Kažkur skaičiau, kad jei dirbai EU tai motinystės pašalpą skaičiuoja nuo EU atlyginimo tuos pačius 85procentus. Ar tai tiesa? Tarkim, kad aš uždirbu 1000 svarų per mėnesį (kad būtų lengviau skaičiuot) tai kokios pašalpos galiu tikėtis Lietuvoje?

(To paties užklausiau Sodros, bet atsakymo dar negavau)

Labai labai jums ačiū už pagalbą!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui