Tax.lt narys iraminta

I
Tax.lt narys nuo
2008-12-11
iraminta
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2008-12-12 10:00 Įvairūs » Kursų, mokymų, seminarų organizavimas » #589870

renata1113 rašė: Galit isduoti, bet tas pazymejimas bus neformalus, t.y. netures jokios juridines galios, o jei norite isduoti tokius, kurie yra registruoti kvalifikaciniu pazymejimu registre (pavadinimas pagal teisies aktus kiek kitoks) reikalinga licencija.
Taigi mokyti galite, tik kiek tie mokymai bus legalus.
Puikiai zinau, kad mokyti gali bet kas, (bet del individualios pazymos abejociau, nes teko susidurti su atveju, kad butent pazymos neisdave mokymo paslaugoms teikti, motyvuodami tuo, kad ta veikla licencijuojama) tik klausimas kokia kokybe it koks isduodamu pazymejimu teisetumas.
Taigi pries einant mokytis kur jums bus reikalingas pazymejimas, patariu visu pirma issiaiskinti ar tas pazymejimas turi bent pazymejimo statusa, o ne popieriuko su pavadinimu pazymejimas.


www.smm.lt/teisine_baze/docs/isakymai/99_1279.htm

"Neformaliojo suaugusiųjų švietimo vykdytojai gali išduoti
neformaliojo suaugusiųjų švietimo pažymėjimus, patvirtinančius
dalyvavimą neformaliojo suaugusiųjų švietimo programoje ir jos
baigimą, išskyrus išsilavinimo, tam tikros jo pakopos ar
reglamentuoto modulio baigimą arba kvalifikacijos įgijimą. Tokie
pažymėjimai gali būti pripažįstami juridinių ir fizinių asmenų,
jei jų pripažinimas kitaip nereglamentuojamas teisės aktais.
Tačiau remdamosi tokiais pažymėjimais formaliojo švietimo ar
studijų institucijos negali išduoti valstybės pripažįstamų
diplomų ar pažymėjimų."

Tai kaip suprantu pazymejimus apie dalyvavima isduoti galima, taciau kas liecia kvalifikacijos igijima ar kazkokios issilavinimo pakopos uzbaigima, tokiu atveju jau vyksta formalusis svietimas, kurio programos turi buti suderintos su valstybe.
Ir apie joki nelegaluma manau negalima kalbeti cia, nes si veikla yra teiseta ir paremta istatymais tik yra nustatytos ribos i kurias organizuojant tokia veikla turi tilpti.
O del individualios veiklos pazymos siai veiklai galima ja uzsiimti ir turint individualios veiklos pazyma, taciau veikla turi atitikti bent viena klase, labai panasiai kaip ir su verslo liudijimu. O klases tiek individulios veiklos tiek verslo liudijimo yra labai panasios siuo atveju ir yra kur galima pritaikyti sia veikla. Cia kalbu ka sake paskambinus i VMI.
2008-12-12 08:40 Įvairūs » Kursų, mokymų, seminarų organizavimas » #589812
Na as irgi galutinai isiskaiciau ta istatyma ir kiek suprantu tokia veikla galima uzsiimti t.y. mokyti neformaliai suaugusius, rengti seminarus, mokymus, paskaitas ir tt.
Prosas aciu uz info, kaip tik siandien ruosiaus skambintis i mokescius del tos individualiso veiklos :)
Beje, gal kas zino ar galima isduoti pvz. kursu baigimo pazymejima uzsiimant neformaliu svietimu? Vienoj istatymo vietoj atrodo aiskiai parasyta: "Neformalusis suaugusiųjų švietimas - asmens ir visuomenės interesus atliepiantis mokymasis, lavinimasis ar studijos, kurias baigusiajam neišduodamas valstybės pripažįstamas dokumentas,
patvirtinantis išsilavinimo, tam tikros jo pakopos ar atskiro reglamentuoto modulio baigimą arba kvalifikacijos įgijimą."
Taciau gal galima isduoti toki pazymejima sava forma tiesiog, kad zmogui isklause kursus ar dalyvavo seminare, paskaitoje?
2008-12-11 12:28 Įvairūs » Kursų, mokymų, seminarų organizavimas » #589543
Dekoju uz suteikta informacija
2008-12-11 12:02 Įvairūs » Kursų, mokymų, seminarų organizavimas » #589522
Kiek žinau ši veikla yra licenzijuota[/quote]

Na as irgi taip pamaniau, kad turetu but licenzijuojama si veikla ar kokie leidimai turetu buti ir pan., bet nerandu jokios info internete ar bent institucijos i kuria kreiptis del tokios veiklos informacijos smile
2008-12-11 10:46 Įvairūs » Kursų, mokymų, seminarų organizavimas » #589464
Sveiki,
Gal kas gali pasidalinti žiniomis ar galima užsiimti tokia veikla turint individualios veiklos pažymą ar reikia steigti įmonę? Ar tokiai veiklai yra kokie nors teisės aktai, leidimai užsiimti tokia veikla ir pan.? Ar galima tiesiog teikti tokią paslaugą be jokių leidimų ir tt? Būsiu labai dėkinga už bet kokią informaciją, nes kiek internete ieškojau viskas labai abstraktu arba tokios informacijos išvis neradau.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui