Tax.lt narys morkine

M
Tax.lt narys nuo
2008-12-16
morkine
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-09-14 19:34 Apskaita & Auditas » Kasos dokumentų tvarkymas » #698273
iki šiol parduodavom konkrečiam asmeniui... gal žinote ar turite pavyzdį koks dokumentas (aktas) turi būti surašomas? Ar laisva forma, tiesiog prekių pardavimo aktas, prekės pavadinimas, kiekis ir kaina?
2009-09-14 18:39 Apskaita & Auditas » Kasos dokumentų tvarkymas » #698257
laba diena,

Prašau pagalbos, nes visiškai esame pasimetę. Žodžiu, situacija yra tokia: UAB vykdo mažmeninę prekybą drabužiais gyventojams, prekiaujama turgavietiese, lauko prekyboje, Kauno urmo bazių pavilijonuose ir pan. Vietose, kur kasos aparatų įrengti nėra galimybės. Atsiskaitoma tik grynaisiais pinigais. Skambinausi į VMI, sakė, kad lauko prekyboje ir UAB gali dirbti be kasos aparatų, tik turėti PPK, jei pirkėjas paprašytų. Klausimas - kaip apskaityti tuos gautus grynuosius pinigus už pardavimus? Aš įsivaizduoju, kad darbo dienos pabaigoje turėtų būti surašytas koks nors aktas, kur būtų nurodoma, kokios prekės parduotos, kiek jų, ir kiek gauta pinigų ir su pagal tą aktą padaryti įnašą į kasą. Ar reikia po to dar rašyti PVM SF (iki šiol visuomet rašydavom)? Vėl gi, jei reikia, tai kas tokiu atveju yra pirkėjas, juk mes savo pirkėjų rekvizitų nežinome, tiesiog ateina žmogus nusiperka patikusį daiktą ir viskas..

Prašau padėkite žaliam jaunimui.. smile
2008-12-19 15:04 Bendra » darbo sutartis » #592506

Elste rašė:

morkine rašė: Sveiki,

Noriu idarbinti studentus konkreciam darbui, ir atlyginima moketi tik uz atlikta darba, t.y. jei jis visa menesi nieko nedirbo, tai ir visiskai nieko negauna. Kokia sutarties forma turi buti? Kokios salygos? Kokios prievoles? dekui, gudruoliai!


konkreciam darbui - tai reiskia terminuota sutartis? Tada DS rašome, kad sutartis terminuota ir nurodome datą iki kada arba įrašome, kol atliks tokį ir tokį darbą.
Mokama už atliktą darbą pgals įmonės nustatytus įkainius, bet ne mažiau kaip Vyriausybes nustatytas minimalus mėnesinis (ar valandinis) atlygis. Jeigu dirbs ne kasdien po 8 val., tai įrašote kokiomis dienomis ir po kiek valandų dirbs.


Dekui uz atsakyma. As galvojau apie laikinaja DS, nes kiek skaiciau DK terminuota DS sudaroma ne trumpesniam kaip 2men. laikotarpiui, o mums reikia atlikti darba, kuris truks max 2sav. Turbut bet kokiu atveju reikia moketi ne maziau kaip minimalu menesini atlygi? Beje, dirbama bus namuose, ne biure.
2008-12-19 13:53 Bendra » darbo sutartis » #592458
Sveiki,

Noriu idarbinti studentus konkreciam darbui, ir atlyginima moketi tik uz atlikta darba, t.y. jei jis visa menesi nieko nedirbo, tai ir visiskai nieko negauna. Kokia sutarties forma turi buti? Kokios salygos? Kokios prievoles? dekui, gudruoliai!
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui