Tax.lt narys silenium

S
Tax.lt narys nuo
2008-12-31
silenium
forume parašė 22 žinučių

Naujausios žinutės:

2012-02-20 11:46 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #1032726
Norėjau pasitikslinti, juk lengvieji automobiliai, kurie turi tech. apžiūros rezultatų korteles, kuriose matosi, kad neviršija CO ir CH išmetamų kiekį, deklaruoti ir mokėti nereikia?

vrd.am.lt/VI/article.php3?article_id=3365

Kadangi pagal įstatimą yra lengvata, jog mašinos turinčios dujų neutralizavimo sistemą mokėti taršos mokesčio nereikia, o dokumentai patvirtinantys, kad yra ši sistema yra būtent tech apžiūros kortelė, pagal aukščiau parašytą nuorodą.

Kažin ar gerai suprantu :)Kaip Jūs darote?
2011-01-26 11:46 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #907337

Rinka rašė:

jediara rašė:

markse rašė:

jediara rašė: Gruodžio mėn. darbuotojai pildė dujų balionus automobilinėmis dujomis ir jomis prilydė stogo dangą. Ar reikia šių sunaudotų dujų kiekį rašyti į deklaraciją?


na jei žmogų ir degiklį laikysime transporto priemone....šiaip tai manyčiau, kad tikrai nereikia :) nors nežinia kaip čia su tais įstatymais smile
smile Aš taip pat galvočiau, kad nereikia, bet kad būtų "drąsiau" - reikia Jūsų patvirtinimo smile


Aš už "nereikia" smile


Aš ir už kad nereikia :)
2011-01-25 10:20 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906797

markse rašė:

Lea rašė: Markse, jus teisi, geriausia gauti rastiska atsakyma. Gal ir man parasyti? O rasysite vmi ar AM?

aš jau gavau raštišką atsakymą, kuriam jokios normalios informacijos!
AM rašyt reikia, gi VMI svarbus tik mokestis....
šiandien bandysiu kokiai kitai apskričiai parašyt, gal gausiu sau tinkamą atsakymą smile

kas ten sakė, kad patvirtino, kad užtenka pažymos ir tech, apžiūros lapo? aš tam žmogui parašyt noriu smile


Jei kas gausite patvirtinimą., parašykite :)
2011-01-25 09:52 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906769
Man sakė, kad užtenka, skambinau į šiaulių apskrities AM. :)
2011-01-24 16:00 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906531
[/quote]
6 str. 5 punktas. Manau, kad tas.[/quote]

Reiks ryt dar pasiskambinėti dėl krvoninių mašinų...man taip pat neaiškumai kyla...Tik kvaila iš tikro kad VMI konsultuoja tik dėl pildymo taisyklių, o pasiskambinus į AM - nežinai ar gausi tinkamą atsakymą smile
2011-01-24 15:57 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906527

markse rašė:

silenium rašė: Penktadienį aš skambinau į AM ir ten man patikslino, kad dujų neutralizavimo sistemos buvimą patvirtina arba pažyma, arba tech. apžiūros rezultatų kortelė (kurioje matosi CO ar CH, arba dūmingumas), ir sakė, kad pilnai užtenka tech.apžiūros rezultatų kortelės kopijos prie deklaracijos, kad neskaičiuoti mokesčio :)

Ką reiškia arba? gavau vieną tokią apžiūros rezultatų kortelę. Nu niekur nerandu, kad būtų kažkur apie neutralizavimo sistemą parašyta.


Nėra parašyta :) yra nurodytas CO ir CH kiekis, o jei dyzeliu važiuojanti mašina, tai dūmingumas. Remiantis įsakymu Dėl aplinkos apsaugos normatyvinių dokumentų LAND patvirtinimo, yra nustatytos ribos kiek max.leidžiama CO ir kiek HO. ir kiek dūmingumo. Jei telpa į leistinas normas, tai deklaruoti nereikia. Pamatysite, kad tose mašinose, kur yra dujų neutralizavimo sistema, CO tik nuo 0,00 iki 0,20 :) ta prasme labai mažas.
2011-01-24 14:08 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906461
Penktadienį aš skambinau į AM ir ten man patikslino, kad dujų neutralizavimo sistemos buvimą patvirtina arba pažyma, arba tech. apžiūros rezultatų kortelė (kurioje matosi CO ar CH, arba dūmingumas), ir sakė, kad pilnai užtenka tech.apžiūros rezultatų kortelės kopijos prie deklaracijos, kad neskaičiuoti mokesčio :) O dėl krovininių aš ir pati mėtausi. Turiu pernai metais įstatymą, kuriame išskirta būtent prie lengvatų 11 punktas. Euro standartai ir jiems taikomos lengvatos koeficientai., o šioje redakcijoje neberandu...
2011-01-24 13:45 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906443

markse rašė:

silenium rašė: Tai kaip čia beišeina ???? Kad jei krovininiai atitinka Euro standartus nereikia ir jų deklaruoti? smile

šiaip EURO standartams taikomas koregavimo koefientas. Ir deklaruoti reikia.


Kuom remiaties? na kokiu įstatymų :) aš jau nieko nebesuprantu :)

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Čia paskutinė šio įstatymo redakcija.

Tai taip išeina Jūs visas ir lengvųjų ir krovininių mašinų taršą skaičiuosite???
2011-01-24 13:31 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906425

Lea rašė: ne, aš nedeklaruosiu. Turiu aš tas pažymas ir psio. smile


Aš ir mastau kad deklaruosiu tik zoliapjovėm skirtą kurą, ir tiems auto kuriems neturiu tech.apžiūros rezultatų kortelės :)
2011-01-24 12:53 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906391

Lea rašė: Tai va...pas mane ankstesne buhalterė ir nedeklaravo. Ir aš klausiau šito AM telefonu...sakė - jeigu yra pažyma - nereikia (nei deklaruoti nei mokėti).

dieve, dieve...kaip mane knysa (čia aš tik apie save pačią) tokie "nežiniukai" kaip esu pati smile


Na jo smile gėda net :)

bet tik klausimėlis kodėl www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_... šiame įstatyme yra išskirto Euro standarto koeficientai??? smile
2011-01-24 12:36 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906367

Lea rašė:

kaip iš tikrųjų? kur parašyta, kad krovininius reikia bet kokiu atvėju deklaruoti? smile


Jo čia geras klausimas smile
Aš supratau kad lengvosioms lengvatos tik jei turi dujų neutralizavimo sistemą, o krovininiams yra taikomi Euro1,2,3,4 standartai. Dabar ir aš pasimečiau, nes pažymoje prie lengvųjų radau įrašą "sumontuotas dujų katalizatorius atitinka Euro 4standartą".
Tai kaip čia beišeina ???? Kad jei krovininiai atitinka Euro standartus nereikia ir jų deklaruoti? smile
2011-01-24 11:54 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #906347

Asara rašė: gerai tas 10.2 punktas nurodo apie tas tech.korteles. O kur parašyta įstatyme, kad jei atitinka tuos normatyvus, kad išvis nereikia mokėti.Aš turbūt jau "apžlibau" nuo to skaitymo- aš nebematau.


Laba diena,

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Nuo mokesčio už aplinkos teršimą iš mobilių taršos šaltinių atleidžiami:
1) fiziniai ir juridiniai asmenys, teršiantys iš transporto priemonių, kuriose įrengtos ir veikia išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos;

Asarele, atsidarykite šį įstatymo pakeitimą. Čia parašyta, kad yra atleistini kas turi pažymą apie dujų neutralizavimo sistemą.

www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...

Čia ašarėle įsakymas kuriame apibrėžta kokie dokumentai įrodo esantį dujų neutralizavimo sistemą. Nuo 10 punkto žiūrėkite.

"10. Išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos transporto priemonėje buvimą ir jos veikimą patvirtina šie toliau nurodyti dokumentai:"

Prieš metus( iki 2metų) jei neklystu, tai kai eidavai tech.apžiūrą išduodavo tech.apžiūros rezultatų kortelę (raudonas ar žalias A4 lapas) ir tech apžiūros taloniuką. Dažniausiai visi nekreipdavo dėmesį į tą didelį rezultatų lapą. Šiai dienai einant tech apžiūras gauname A4 formato lapą, kuriame jau yra įrašyta ir rezultatai :) Tad tie kurie ėjo iš seniau 2009 metais, pas mus bent jau keli yra pametę šiuos lapus. Tad už šiuos žiopliukus teks mokėti :) O visi kiti kurie turi ir normos neviršija CO ir CH neskaičiuosim.

Kas liečia krovininius automobilius, tai tech apžiūros lape yra parašyta ar tai Euro 3 ar Euro 1. Manau užtenka šios info jei ir pažyma išimta 2008 metais smile
2011-01-21 14:10 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #905503

Asara rašė: aš nebesuprantu, tai be techn, apžiūros ir taip nevažiuosi.
galvoju, jei neturi jokiu dokumentu, tai deklaracijoje koregavimo koeficientas 1,00


Na taip bet bent jau pas mus ne visi turi tech.apžiūros rezultatų korteles, tai iš lengvųjų liks tik kelios mašinos kurias deklaruoti teks(joms ir rodysiu koeficientą 1).
O krovinines be kalbų visos deklaruojamos, tik pagal EURO1,2,3 standartą kis koeficientas.

Būtų šaunu dar kieno nors komentaras, kad suprasčiau ar teisingai komentuoju :)
2011-01-21 12:55 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #905390
Žinokite ir aš pasiskambinau į AM :) Ir paklausiau kada lengviesiems automobiliams galime nemokėti taršos mokesščio, tai konsultantė patvirtino, kad galima nemokėti:
1. jei turime Techninio apžiūros rezultatų kortelę, su nurodytais taršos normatyvais ir jie nėra didesni nei leistini 2000m. kovo 8d įsakymu. (jei praėjei tech. tai reiškia tinki)
2. Jei turite pažymą patvirtinančią, kad yra dujų neutralizavimo sistema + tech.apžiūros rezultatų kortelė;
3. gamintojo patvirtintas esantis dujų neutral.sistema+tech apžiūros kortelė.
Vieną iš šių punktų turi ir gali nemokėt. O aš visą dieną ieškau atsakymų :) gal kam pravers ši info :)
2011-01-21 12:05 Bendra » Mokestis už aplinkos teršimą » #905332
10. Išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemos kelių transporto priemonėje buvimą ir jos veikimą patvirtina šie dokumentai:
10.1. transporto priemonės gamintojo, jo oficialiai įgalioto atstovo ar platintojo Lietuvoje išduotas dokumentas (pažyma, tipo atitikties sertifikatas, atitikties liudijimas ir pan.), patvirtinantis, kad transporto priemonėje yra įrengta veikianti išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema, pateiktas su galiojančiu privalomos techninės apžiūros dokumentu (techninės apžiūros rezultatų kortele (ataskaita). Pakeitus arba sumontavus transporto priemonėje naują išmetamųjų dujų neutralizavimo sistemą, pateikiamas dokumentas (detalės sertifikatas, detalės pirkimo sąskaita faktūra ir pan.), patvirtinantis, kad detalė sertifikuota. Pažymoje turi būti ši informacija: pažymą išdavusio gamintojo ar jo įgalioto atstovo Lietuvoje identifikavimo rekvizitai, transporto priemonės identifikavimo rekvizitai, pažymint, kad pažymoje nurodytoje (-ose) transporto priemonėje (-se) yra įrengta veikianti išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema, pažymos išdavimo data ir pažymos registracijos numeris. Pažyma turi būti patvirtinta ją išdavusio asmens parašu ir antspaudu;
10.2. privalomos techninės apžiūros įmonės išduota techninės apžiūros rezultatų kortelė (ataskaita) arba jos kopija su nurodytomis išmetamųjų teršalų CO ir CH koncentracijomis automobilių su Otto varikliais išmetamose dujose, kurios neturi viršyti Valstybinės kelių transporto inspekcijos prie Susisiekimo ministerijos viršininko 2008 m. liepos 29 d. įsakymu Nr. 2B-290 „Dėl Techninių motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimų“ (Žin., 2008, Nr. 88-3550) teršalams CO ir CH nustatytų normų. Privalomos techninės apžiūros rezultatų kortelė (arba kopija) su nurodytomis išmetamųjų teršalų koncentracijomis galioja, jeigu nurodytos teršalų koncentracijos atitinka centralizuotos techninės apžiūros duomenų bazės duomenis.
10. Kelių transporto priemonių atitiktį EURO I, EURO II, EURO III, EURO IV arba EURO V reikalavimams patvirtina transporto priemonės gamintojo arba jo oficialiai įgalioto atstovo ar platintojo Lietuvoje išduotas dokumentas (pažyma, tipo atitikties sertifikatas ir pan.), patvirtinantis, kad transporto priemonė pagaminta ir atitinka vieną iš nurodytų reikalavimų.
www3.lrs.lt/pls/inter3/dokpaieska.showdoc_...[/quote]

Laba diena,

Gal galėtumėte padėti. Nebesuprantu, skaitant mokesčio lengvatas suprantu, kad galima nemokėti mokesčio už aplinkos teršimą jei lengvieji automobiliai turi dujų neutralizavimo sistemą (pažymą).
O aukščiau išvardinti įrodantys dokumentai, kad automobilyje yra dujų neutralizavimo sistema:
10.1. atvejas, jei turime pažymą, kad yra įrengtas
10.2 atvejas turint techninio apžiūros rezultatų kortelę, kur Co ir CH neviršija nustatytų normų.

Tai ar teisingai suprantu, kad jei pažymos (lengvojo automobilio) neturime, tai turėdami atšviestą techninio apžiūros rezultatų kortelę, ir jei normos neviršija CO ir CH, galime mokesčio nemokėti.

Ar nusikalbu :))))) padėkite :)
2010-01-28 11:50 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #751472
Ačiū, supratau smile ieskau dokumentų, kurių net nereikia ieškoti smile Ačiū
2010-01-28 08:06 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #751225
Pas mus antrasis variantas kiek gauname, tiek grąžiname.
1. D 272 pinigus (per kasos aparatą) 100
K 505 paslaugų pajamos 100
2. Sumokame visą pinigų sumą, kurią gavome iš fizinių asmenų
D 201 išankstiniai apmokėjimai 100
k 272 100
3. Išrašom komisiniams PVM SF
D 2411 skola tiekėjams 20
K 5 klasę, komisinių pajamos 20
Ir šioje vietoje kaip suprantu mes turėtumėme gauti PVM SF iš draudimo užsidaryti 505 klasę. D - 505 100
K - 2411 100
Bet mes gauname tik mokėjimo dokumentą, ar pagal jį mes galime pasidaryti sudengimą...kaip jūs mastote? smile
2010-01-27 15:43 Apskaita & Auditas » Tarpininkavimo paslaugos » #751006
Loreta kaip suprantu Jūsų įmonė taip pat tarpininkauja draudimo įmonei?Mūsų įmonė įsivedė naują paslaugą (draudimą) kaip tarpininkai, apdraudžiam fizinius asmenis, pinigus pervedam atgal į draudimo įmonę (pagal mokėjimo dokumentą) ir išrašom PVM SF komisiniams. Bet vieno dalyko nesuprantu ar Jų išrašytą "mokėjimo dokumentą" mes galime įsitraukti į apskaitą kaip paslaugos savikainą taip pačiai įvykdytai pardavimų sumai???? D - 601 (paslaugų savikaina) K-4431 ???? Juk mokėjimo dokumentas ne PVM SF ??? bet daugiau nieko jie mums neduoda???? Kaip pas jus vykdoma ši paslauga :) prašau pagalbos smile




Loreta rašė: Kaip manot, ar draudimo tarpininko gaunamus komisinius (jie yra PVM neapmokestinami) reikia traukti į FR0600 kaip neapmokestinamas pajamas?
2009-11-06 08:58 Pelno mokestis » Nusidevejimas » #718134
Visą šią teorija žinau, ačiū :) tik yra iškeltas uždavinys sumažinti priskaitytą nusidėvėjimą šiais metais...ieškau ir svarstau gal ir kvailas išeitis smile bet uždavinys iš aukščiau...na bet kokiu atveju ačiū








Regvita rašė:

silenium rašė: Laba diena,
Norėčiau padiskutuoti dėl IMT nusidėvėjimo sustabdymo. Gal kas susidūrėte su tokiu atveju, jog įmonė esant tokiai ekonominei padėčiai nenori skaičiuoti nusidėvėjimo ilgalaikiui turtui. smile Jei įmonės direktorius parašytų įsakymą, kad esant tokiai ekonominei padėčiai sustabdyti skaičiuoti nusidėvėjimą tarkim pastatų IMT grupei. AR didelis nusižengimas būtų? Gal kartais kas skaitėte straipsnį " apskaitos audito ir mokesčių apžvalga" dėl IMT nusidėvėjimo skaičiavimo manipuliacijų? smile


IT tai įmonės ekonominiai ištekliai, kuriais numatoma naudotis įmonės veikloje ir uždirbti pajamas ilgiau nei vienerius finansinius metus. IT dažniausiai sudaro didžiausią įmonės turto lyginamąją dalį ir turi svarbią reikšmę įmonės veiklai organizuoti bei plėtoti. Todėl IT įmonėje yra privaloma visuomet skaičiuoti nusidėvėjimą. Tik vienu atveju šio turto nusidėvėjimas, yra leidžiami atskaitymai, pagal PMĮ (kada šis turtas įmonėje naudojamas uždirbant pajamas ir dėvisi fiziškai) ir neleidžiami atskaitymai (kada toks turtas įmonėje yra nenaudojamas, tačiau morališkai jis vistiek dėvisi).
Kodėl reikia skaičiuoti visuomet IT nusidėvėjimą? Todėl, kad būtų galima ištirti IT įvertinimo pagrįstumą; įmonės apsirūpinimą IT; IT sudėtį, struktūrą ir dinamiką; IT techninę būklę; naudojimo efektyvumą ir kt.
Direktorius vienašališkai negali priimti tokio sprendimo, t.y. skaičiuoti ar neskaičiuoti nusidėvėjimo.Jis tik gali akcininkams pasiūlyti atsisakyti tokio IT , kuris įmonėje yra nereikalingas, kuris neuždirba pajamų.
2009-11-05 12:06 Pelno mokestis » Nusidevejimas » #717857
naudojamas...
2009-11-05 11:08 Pelno mokestis » Nusidevejimas » #717810
Laba diena,
Norėčiau padiskutuoti dėl IMT nusidėvėjimo sustabdymo. Gal kas susidūrėte su tokiu atveju, jog įmonė esant tokiai ekonominei padėčiai nenori skaičiuoti nusidėvėjimo ilgalaikiui turtui. smile Jei įmonės direktorius parašytų įsakymą, kad esant tokiai ekonominei padėčiai sustabdyti skaičiuoti nusidėvėjimą tarkim pastatų IMT grupei. AR didelis nusižengimas būtų? Gal kartais kas skaitėte straipsnį " apskaitos audito ir mokesčių apžvalga" dėl IMT nusidėvėjimo skaičiavimo manipuliacijų? smile
2008-12-31 11:42 Programinė įranga » Rivilė » #595450
Laba diena. Gal kas galėtumėte padėti išspręsti klausimą. Auditorė prašo ant išrašomuose PVM SF numerius dėstyti taip : tarkim pažodžiui "Pardavimo PVM SF KVS Nr. 001" rivilės formose spausdinasi "pardavimo PVM SF Nr. KVS001"(raides ir skaičius sudeda į vieną). Gal kas susidūrėte su tokia problemėle ir patys be rivilistų pagalbos išsprendėte? :) būčiau dėkinga jei pasidalintumėte patirtimi, kaip pasikoreguoti pačiai :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui