Tax.lt narys mur-mur

M
Tax.lt narys nuo
2009-01-16
mur-mur
forume parašė 6 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-03-12 16:20 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #631054
Skaiciau as ta leidinuka n kartu ir istatymus. Bet vistiek ne viskas aisku. Reikia moketi 50% bazines pensijos ir jei virsyja 12 MMA dar ir papildomai pensijai... bet bazine pensija praeitais metais 2 kartus didinta.. ar cia ne i tema?. Zodziu, visko daug daug prisiskaiciau.. pasimeciau ir mokesciu pavadinimuose ir isvis pacioj sistemoj... smile Be to deklaruojant pajamas nurodyta,kad is IDV gavau tiek ir tiek ir ismeta, kad mokesciu reik sumoket tiek ir tiek.. bet ar juos reik moket i konkrecia saskaita.. ar deklaruojant savaime mokesciai pasiims tiek kiek reikia?
2009-03-12 14:43 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #630988
Sveiki.
Metai laiko vykdau IDV pagal pazyma ir dirbu UAB'e. Visai zalia esu mokesciu mokejime. Jei galit pagelbekit.. Pajamos per metus 3500lt.
- Kaip suzinoti kiek konkreciai turiu sumoketi uz 2008 metus bazinei pensijai ir papildomai. ir kaip tas mokejimas vyksta.. ar reik vaziuot i Sodra, ar skambint.. ar tiesiog pervest pinigus ir viskas..?
- Kaip sumoketi ta 15% VMI? Ar galima deklaruojant.. kazkaip kad pasidengtu..? smile smile Labai aciu uz atsakymus.
2009-01-20 17:53 Gyventojų pajamų mokestis » Indviduali veikla » #606488
Noriu pasitikslint ar gerai suprantu.
"Šiems asmenims, naujai įtrauktiems į ligos ir motinystės socialinį draudimą, pašalpos skiriamos šiais atvejais:
1. motinystės – pagal pateiktą nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimą, jeigu moteris neturi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos;"- tai jokių draudžiamųjų pajamų per tą 126d. turėti negalima, nes bus išskaičiuota iš pašalpos.
" 2. tėvystės – vieną mėnesį nuo vaiko gimimo, jeigu vaiko tėvas neturi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos;
3. motinystės (tėvystės) – kol vaikui sueis dveji metai. Jeigu pašalpos gavėjas turi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, šios pajamos bus vertinamos mokant motinystės (tėvystės) pašalpą." - tai irgi jei bus pajamos mažesnės nei pašalpa, bus išmokamas tik skirtumas tarp pajamų ir pašalpos? o jei didesnės nei pašalpa.. tai išvis liksim be pašalpos?
smile
2009-01-16 15:00 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #604594
Sveiki, norėjau sužinoti protingų žmonių nuomonę.
Dirbu vienam UAB,e pagal normalią darbo sutartį. Nuo sausio išėjau į dekretą. Šalia visko užsiimu individualia veikla pagal pažymą. Pajamos gautos 2008m.minimalios. Pasideklaruosiu, susimokėsiu mokestėlius. BET.. įplaukų bus ir šiemet. (2009m.)... Ir jos jau bus apmokestintos 28,5% (kitaip tariant turėsiu draudžiamųjų pajamų, kurių nėštumo atostogose, vaiko auginimo atostogose turėti nevalia - jei teisingai supratau). Tai klausimas... ar negana to, kad nuo individ.veiklos pajamų sumokėsiu arkliškus mokesčius, tai dar ir pašalpą apkarpys? Kokią įtaką mano pašalpai turės įplaukos gautos už 2008m. ir 2009m?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui