Tax.lt narys Donny28

D
Tax.lt narys nuo
2009-01-21
Donny28
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-02-06 13:22 Apskaita & Auditas » Gyventojo individualios veiklos pajamų–išlaidų apskaitos žurnalas » #616447
Sveiki,

Skaiciau, sioje temoje kalbejote apie tai, koki dokumenta nurodyti pajamu-islaidu apskaitos zurnale, kai sumoki tarkim mokesti i Sodra. Nurodete, kad reikia nurodyti mokejimo nurodymo numeri. Noreciau paklaust, ar uztenka nurodyti internetinio mokejimo nurodymo nr., jei mokescius moku per e-banka? Ar butinas tas nurodymas su visais banko parasais ir antspaudais? Ar pakanka tik atsispausdinti internetini mokejimo nurodyma?
2009-01-21 15:50 Gyventojų pajamų mokestis » Individualios veiklos buh apskaita » #607211
Sveiki,

Pirmiausiai atsiprasau, jei ne i sia forumo skilti rasau, taip pat, jei sis klausimas jau anksciau buvo diskutuotas. Kadangi temu cia forume tiek daug yra, kad ..... :)

O mano problema yra tokia.
Vykdau individualia veikla pagal pazyma (konkr advokato padejejo). Iki 2009-01-01 buvo viskas aisku, kad tiesiog man neapsimokejo atimineti islaidas, o GPM skaiciavau nuo visu pajamu. Dabar gi, kai GPM tarifas tapo vienodas, t.y. nesvarbu, ar tu is tokios veiklos pajamu atiminesi leidziamus atskaitymus, ar ne, vistiek mokesi 15 GPM + 9 proc. sveikatos draudimo mokesti, nutariau keisti GPM apskaiciavimo tvarka ir ji skaiciuoti tik nuo taip vadinamo pelno, t.y. is veiklos pajamu atimti leidziamus atskaitymus. Kaip suprantu, tam visu pirma reik vesti individualios veiklos oajamu ir islaidu apskaitos zurnala. Ca cia ir kyla problemos ne tiek su pajamomis, kiek su islaidomis, o butent:

1) tarkim as isigijau mat. turta (tarkim fakso aparata), kaip tas sanaudas reik atvaizdouti zurnale? Ar reikia VMI pateikti koko nors pranesima ar deklaracija apie tokio turto isigijima? Ka dar reikia padaryt, kad butu teisingai apskaitytos islaidos tokio turto isigijimui? Konkreciai, kuriuose zurnalo laukuose turi buti daromi irasai isigijus toki turta?

2) Kaip suprantu, is pajamu galima atskaityti ir tarkim imokas i sveikatos draudimio fonda. Kaip tai atspindeti zurnale? Koki islaidu dokumenta reikia nurodyti zurnale? Juk saskaitu cia nieks neisraso........ Ar uztenka mokejimo nurodymo? Ar toks nurodymas butinai turi tureti banko antspauda? Ar galima ir ji atsispausdinti mokant internetu?

Tai tiek

Aciu labai uz atsakymus ir pagalba
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui