Tax.lt narys mintukas

M
Tax.lt narys nuo
2009-03-09
mintukas
forume parašė 13 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-09-03 20:04 Darbo teisė » Nestumo ir gimdymo atostogos » #693869

Tininga rašė:

mintukas rašė: Sveiki.norejau paklausti.dirbau 0.5 etato. pastojau, taciau sutapo, kad tuo metu isejo zmogus mane idarbino pilnai, paskui keiciau darba, bet dirbu pilnu iki siol.
Vieni metai 0.5 etato skaiciuojasi kaip puse metu darbo stazo.Ar as teisi..stazo man pakanka dekretui, taciau kaip skaiciuosis tas laikotarpis 18 menesiu kai dirbau 0.5 etatu, ir gavau puse atlyginimo..pati susipainiojau..dekui.

Manau, kad stažo tau pakaks. Beje, tai svarbu tik tuomet, kai tu gauni pusę minimalios algos. Čia kai kalbame apie stažą pensijai. Ar tai kaip nors galioja motinystės pašalpas skaičiuojant, tiesą sakant nesu girdėjus smile


Dekui..as ir taip pat masciau, kad toks stazas skaiciojamas pensijai, o motinystei skaiciuos kasmenesines pajamas ir tiek......
2009-09-03 19:06 Darbo teisė » Nestumo ir gimdymo atostogos » #693864
Sveiki.norejau paklausti.dirbau 0.5 etato. pastojau, taciau sutapo, kad tuo metu isejo zmogus mane idarbino pilnai, paskui keiciau darba, bet dirbu pilnu iki siol.
Vieni metai 0.5 etato skaiciuojasi kaip puse metu darbo stazo.Ar as teisi..stazo man pakanka dekretui, taciau kaip skaiciuosis tas laikotarpis 18 menesiu kai dirbau 0.5 etatu, ir gavau puse atlyginimo..pati susipainiojau..dekui.
2009-08-24 16:21 Darbo teisė » Nestumo ir gimdymo atostogos » #689956

vovere rašė: niekas nenukentės, tegul gąsdina jis kiek nori. tik svarbu išeinant į dekretą būti dirbančiai. tiesiog ji greičiausiai nežinojo kad jau turite kitą darbą smile



na manau jam tiesiog buvo sokas, nes zinodamas kad laukiuos, kad niekur nepabegsiu isnaudojo dar labiau....gerai
, kad atsirado alternatyva, o tai kovociau su vejo malunais...dar karta aciu...
2009-08-24 16:18 Darbo teisė » nestumo metu darbo keitimas » #689952
tai is karto idarbins, kai tik pasibaigs 2 savaiciu atidirbimo laikotarpis.aciu ....
2009-08-23 21:46 Darbo teisė » Nestumo ir gimdymo atostogos » #689602
Labai aciu, skaiciau isttymus, nagrinejausi, kai radau iseiti su nauju darbu.tada padaviau pareiskima, o direktorius tarsi pagasdindamas pasake kad taip nesielgciau, nes nukentes mano stazas, pasalpa...na man dabar ramu... smile
2009-08-23 20:58 Darbo teisė » Nestumo ir gimdymo atostogos » #689598
sveiki.yra tokia situacija....gan paini.noreciau paklaussti ar nestumo metu pakeitus darboviete nenukentes darbo stazas skaiciuojamas pasalpai moketi? Per paskutinius 24 men. 12 menesiu pradirbau, bet dabar del baisiu salygu darbe, didelio fizinio kruvio, iseisiu.prasymai palengvinti bent kiek salygas ir atnestos pazymos ne motais jiems.tad atsirado galimybe likus 4 menesiams iki dekreto padirbeti kitame darbe...dekui uz atsakyma.
2009-08-23 20:05 Darbo teisė » nestumo metu darbo keitimas » #689596
sveiki.yra tokia situacija....gan paini.noreciau paklaussti ar nestumo metu pakeitus darboviete nenukentes darbo stazas skaiciuojamas pasalpai moketi? Per paskutinius 24 men. 12 menesiu pradirbau, bet dabar del baisiu salygu darbe, didelio fizinio kruvio, iseisiu.prasymai palengvinti bent kiek salygas ir atnestos pazymos ne motais jiems.tad atsirado galimybe likus 4 menesiams iki dekreto padirbeti kitame darbe...dekui uz atsakyma.
p.s.labai atsiprasau, kad ikeliau kaip nauja kategorija..
2009-03-09 15:38 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #630019

Loreta rašė:

Aradija rašė: hm as supratau is jos pasiakymu sita situacija kitaip, ne tai kad jai liepia atidirbti o tai kad ji pageidauja papildomos iseigines, jei jos grafikas 3 dirba 3 laisva ir i tas 3 laisvas ipuole sventine diena ji nori kad jai butu 4 laisvos smile

Jeigu tikrai taip, tai šis noras buvo įstatymas dar iki šių metų - kai buvo perkėlinėjamos poilsio dienos, sutampančios su šventinėmis.
Nuo šių metų šito nebeliko (išskyrus kai kurias šventes).
Tačiau tai nereiškia, kad čia galima išskirti dirbančius pilną darbo dieną, ir dirbančius pusę darbo dienos.
Bet vėl gi neaišku - gal pas juos vis tik yra sudarytas darbo grafikas pardavėjoms smile Paprastai pagal darbo grafikus šventinės dienos išmetamos ir grafikas pasislenka viena diena toliau.



oficialus darbo grafikas kitoks..yra tabelis, nes jis turi buti, o laisvadienius skirtomes pacios. taciau jie skirstomi ismetant nedarbo dienas.isskyrus man.faktas tas kad kitoms neuzsiskaita sventine kaip laisvadienis, o man uzsiskaito.
2009-03-09 15:35 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #630018

Aradija rašė: na ir jos isireiskimas 0.5 etato manau reiskia ne 4 val per diena. o tai kad ji dirba maziau pamainu nei visos kitos pardavejos, nes gi rase kad kitos dirba 5 dienas ir 2 laisvos, o ji 3 dienas ir 3 laisvos smile puses etato niekur as cia nematau

as is sesiu darbo dienu dirbu puse, t.y. 3...o kaip dar turetu buti 0.5 etato, jei 6 dienas parduotuve dirba.. dienas.kai ispuola sventine, tai palieka 5 darbo dienos..pagal tai as turiu dirbti 2.5 dienos? :) nu jo, nieko nesuprantu jau :)
2009-03-09 11:55 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #629893

Loreta rašė: Ar čia visada taip būna?
Gal jums liepė atidirbti vasario 21 už sausio 2 dieną? Tai čia visiems taip buvo, nes vasario 21 diena buvo darbo diena.
O jei čia ne tai, tada nežinau - neturi taip būti.
Vat jei būtumėt dirbusi šventinę dieną ne pagal grafiką, tada jums turėtų arba dvigubai apmokėti, arba suteikti kitą poilsio dieną.
O atvirkščiai - kad reikėtų atidirbti už šventinę dieną - taip nebūna. Tada jus čia mausto.
Tuo labiau, jei parduotuvė nedirba šventinėmis dienomis.


dekoju uz atsakymus, as taip ir maniau. tiesiog sakiau si kart pasidomesiu rimciau, nes zinau kad uz kovo 11 man priskaiciuos kaip poilsio diena, kai tuo tarpu pilnu etatu dirbantys nedirbs ir kovo 11, nes parduotuve nedirbs,ir gaus dar jiems priklausancius laisvadienius . Tiesiog slykstu kai darbdaviai naudojasi darbuotoju tamsumu tuo klausimu. as sito netoleruoju, todel ir domiuosi..
2009-03-09 11:12 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #629869

Loreta rašė: Sunku pasakyti, priklauso jums atidirbti ar ne, neaišku ar yra sudarytas jums darbo grafikas.
Galiu pasakyti tik viena - ar dirbama pilnu etatu, ar puse, įstatymas visiems vienodas.
Jeigu pagal sudarytą darbo grafiką jums priklauso dirbti šventinę dieną - jūs ir dirbat.
O atidirbinėjimų už šventines dienas neturi būti nei jums, nei dirbantiems pilnu etatu.
Arba jūs čia ne viską pasakot.

o kaip suprasti pagal sudaryta darbo grafika as privalau atidirbti. Pas mus oficialaus griezto grafiko nera, patys skirstomes laisvadienius priklausancius.vienaip ar kitaip parduotuve ta diena juk nedirba.o kiti gauna po viena laisvadieni nepaisant sventines.o man sventine uzskaito kaip mano laisvadieni.
2009-03-09 11:08 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #629867

Elste rašė:

mintukas rašė: Sveiki, LABAI LAUKIU JUSU ATSAKYMO .Parduotuveje dirbamos 6 dienos per savaite. Is ju viena laisva diena.As dirbu 0.5 etato. Per savaite 3 dienas dirbu 3 laisvos. Kai ispuola sventine diena, man ja reikia atidirbti,kita diena. dirbantys pilnu etatu to nedaro, kiek zinau ir neprivalo. Ar galite atsakyti kaip turi buti pagal istatymus? Dekoju...


O šventinę dieną dirba parduotuvė? Jeigu visas 7 dienas per savaitę dirba (taip pat ir šventinėmis), tai dirbat tieiog pagal grafiką. jeigu išpuolė dirbti tą dieną - tai dirbat, jeigu poilsio diena - tai poilsio.
O jeigu šventinę dieną parduotuvė uždaroma ir nedirba. Tai Jūs irgi nedirbate ir neprivalote atidirbti kitą dieną. Tiesiog jums išpuplė pagal grafiką šventinė ne darbo diena, kitai gal kitos šventės papuls, kad nereiks dirbti.


Musu parduotuve dirba nuo piradienio iki sestad. priklauso viena iseigine, tad darbuotojai dirba 5 dienas per savaites. as 3 dirbu 3 ne.per sventine parduotuve visai nedirba, ir kitiems ta diena neuzskaitoma kaip laisvadienis, jie gauna dar po viena savo iseigine. isskyrus as. manau tai neteisinga.
2009-03-09 10:45 Darbo teisė » Ar turi dirbantis 0,5 etato atidirbti sventine diena » #629856
Sveiki, LABAI LAUKIU JUSU ATSAKYMO .Parduotuveje dirbamos 6 dienos per savaite. Is ju viena laisva diena.As dirbu 0.5 etato. Per savaite 3 dienas dirbu 3 laisvos. Kai ispuola sventine diena, man ja reikia atidirbti,kita diena. dirbantys pilnu etatu to nedaro, kiek zinau ir neprivalo. Ar galite atsakyti kaip turi buti pagal istatymus? Dekoju...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui