Tax.lt narys Talisss

T
Tax.lt narys nuo
2009-05-13
Talisss
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-03-15 16:56 Įvairūs » Suminė darbo laiko apskaita » #776283
Ačiū už atsakymus. Buvau šiandien su vadove pakalbėt bei buhaletere, tai pardėjo įrodinėt, kad viskas tvarkoje su ta sumine apskaita. Šiaip man ji nesukelia nepatogumų išskyrus tai, kad už šventines dienas reik atidirbt, šiuo atveju už kovo 11 d. Parodė užklausą su atsakymu berods iš VMI, kad viskas tvarkoje ir dirbant slenkančiu grafiku, kai įmonė iš esmės dirba 7 dienas per savaitę, reik atidirbt 30 val ir šventinės dienos įtakos nedaro. Jei apskritai tokia situacija pagal įstatymus įmanoma kuomet šventinės dienos neturi įtakos tuomet tiek to. Bet gal reiktų pačiam į VMI ar Sodrą pasiskambint :)
2010-03-14 20:16 Įvairūs » Suminė darbo laiko apskaita » #775800

mariska rašė:
1. suminę darbo laiko apskaitą taikyti galima tik esant pilnam etaui.
2. jums per vasarį priklauso išdirbti 114 val. Jei tiek gaunasi, tada viskas gerai.
3. Na atidirbti nieko neturite.


na darbo savaitė iki suminio skaičiavimo buvo 30 val, dabar pakeitus neva galim dirbt iki 36 val. per savaitę. Pliusas toks, kad dabar kai kurias dienas galima pasidaryti tarkim po 8 val ir kitas atitinkamai sutrumpint. O kaip aspkaičiuojamos tos mėnesio poilsio dienos? ar pagal tai kiek įprastai yra menėsyje nedarbo dienų dirbant po 5 dienas per svaitę? O dėl to, kad suminę galima taikyti tik esant pilnam etatui tai labai įdomiai skamba, galvoju negi darbe tokį dalyką galėjo įgnoruot arba aš kažko nesupratau
2010-03-14 19:39 Įvairūs » Suminė darbo laiko apskaita » #775794
Sveiki, turiu tokį klausimą
Dirbu įmonėje, kurioje neseniai įvedė suminę darbo laiko apskaitą. Darbo pobūdis toks, kad visi dirba 0,75 etato, kasdien po 6 val ir įmonė dirba ir šventinėm dienom, na kaip ir prekybcentriuose esančios parduotuvės. Vasario mėnesį dar dirbant pagal įprastą apskaitą už šventinę dieną, t.y vasario 16 (kas ta dieną pagal grafiką neturėjo eiti į darbą) nereikėjo atidirbti. Dabar kovo mėnesį esant suminei apskaitai visi turi atidirbti už kovo 11 d. jei tą dieną nėjo į darbą pagal grafiką. Tai kaip ir išeina, kad per mėnėsį tik tiek laisvų dienų kiek yra savaitgalinių dienų. Ar normalu, kad šventinės pradingsta? nes kyla didelis klaustukas
ačiū už atsakymus :)
2009-06-23 17:57 Įvairūs » Papeikimai darbe! » #667920

individas rašė:

Colop rašė:
o atleisti zmogaus negalite del apyvartos sumazejimo ? remiantis krize ? arba prastos finansines imones bukles ?

Nu gali jie atleisti, bet išeitinę reikės mokėti. O čia norisi sutaupyti... Kaip čia taip, duosim žmogui lyšna kapeiką...:))


kad ir kaip juokingai ar nejuokingai skambėtų, bet būtent norime atleisti be išeitinės :) iš tiesų problema tęsiasi jau gal pusmetį ir žinoma mūsų klaida, kad tiek laiko buvo taikstomąsi, bet kadangi matome, kad žmogus visiškai nesusimąsto dėl savo veiksmų tai yra noras atleisti be išeitinės arba leisti pačiam išeiti :)) tai kaip supratau pirmasis žingsnis būtų rašyti tarnybinį pranešimą, darbuotojui pasiaiškinimą ir vėliau direktoriui siūlymą skirti drausminį papeikimą?
2009-06-23 16:24 Įvairūs » Papeikimai darbe! » #667898

Colop rašė:
Drausmini tarnybini pranesima gali rasyti ir direktorius ir padalinio vadovas.
taciau patarciau ne papeikima rasyti bet padaryti laisva darbo vieta ir priiimti nauja darbuotoja :) norinciu dirbti - eiles :)


Na iš tiesų toks noras ir yra palaisvinti darbo vietą :) bet, kad būtų tai lengviau padaryti kažkaip atrodo, jog reiktų pradėt nuo papeikimo :)
2009-06-23 15:58 Įvairūs » Papeikimai darbe! » #667877
nepykit, bet dubliuoju klausimą, nes pamačiau, kad šioje temoje labiau tiktų :)

situacija tokia - darbuotojas nepaiso tiesioginių vadovo nurodymų, darbo metu užsiiminėja pašaline veikla (darbas - prekių pardavimas, salės priežiūra ir t.t.) kaip kad nuolatinis knygų skaitymas, interneto naudojimas saviems tikslams iš salėje esančio kompiutėrio, kuris iš esmės skirtas tik kasos funkcijoms, žaidimas telefonu ir pan. Paprasčiausios pastabos buvo teiktos jau ne kartą. Kokia formą reikėtų surašyti drausminį papeikimą ir nuo ko tą pradėti? Ar galima iškart surašyti papeikimą ar darbuotojas būtinai turi surašyti pasiaiškinimą? Ar papeikimą gali surašyti padalinio vadovė ar turi direktorius?

ačiū už atsakymus :)
2009-06-23 15:49 Bendra » Darbo drausmės pažeidimai » #667871
Sveiki,
situacija tokia - darbuotojas nepaiso tiesioginių vadovo nurodymų, darbo metu užsiiminėja pašaline veikla (darbas - prekių pardavimas, salės priežiūra ir t.t.) kaip kad nuolatinis knygų skaitymas, interneto naudojimas saviems tikslams iš salėje esančio kompiutėrio, kuris iš esmės skirtas tik kasos funkcijoms, žaidimas telefonu ir pan. Paprasčiausios pastabos buvo teiktos jau ne kartą. Kokia formą reikėtų surašyti drausminį papeikimą ir nuo ko tą pradėti? Ar galima iškart surašyti papeikimą ar darbuotojas būtinai turi surašyti pasiaiškinimą?
ačiū už atsakymus :)
2009-05-14 12:02 Darbo teisė » darbo sutarties nutraukimas saliu susitarimu » #653330

Tess rašė:
Beje ir darbuotojas gi gali teikti pasiūlymus.

Kaip supratau čia buvo reorganizacija?
Tai reorganizacija, savininkų pasikeitimas nėra svarbi priežastys nutraukti DS.


Čia tokia situacija, kai buvusieji (na vis dar esantys kolkas) darbdaviai, atsisako mažmeninės prekybos ir jų tinklo parduotuves perperka visai kita firma, užsiimanti ta pačia veikla, tame tarpe ir perimdami darbuotojus. Tagi ne vidinė reorganizacija. Tik kad ta jų siūloma "graži" sutartis abipusiu susitarimu visiškai netenkina, nes vėliau nesutikus su naujų darbdavių pasiūlymais liekama kaip ir išėjus savo noro, taigi nei išeitinės nei nieko. O kad ir pasilikus padirbti kokį mėnesį ir tada nusprendus išeit, vėlgi išeitinės iš to taip vadinamo ankstensio stažo jau nebebus.

Jau pasirašiusių šias sutartis yra žmonių ir jie gerokai apsigavo, kai pamatę naujas atneštas sutartis su jomis nesutiko, nes kaip ir nebuvo ko reikalaut nei iš naujų darbdavių nei senų, nes formaliai buvo jau išėję iš ankstesnio darbo. Taigi klausimas ką daryt, ar galima drąsiai reikalaut ne visiems brukamos formos, o tokios, kur būtų įtrauktos išeitinės? Nes kaip aš suprantu savininkų ir darbdavių pasikeitimas jau yra kitos sąlygos, nors jie ir pažymi visur, kad išliekant toms pačioms.

Ir beje ačiū už atsakymus :)
2009-05-14 11:07 Darbo teisė » darbo sutarties nutraukimas saliu susitarimu » #653280
Sveiki, turiu klausimų dėl 125 str. Situacija tokia - vienos įmonės parduotuves, o tame tarpe ir darbuotojus perima kita įmonė. Siūloma pasirašyti atleidimo sutartis remiantis 125 str. (šalių susitarimu), neva išlaikant tokį patį užmokestį ir t.t., žodžiu nesikeičiant sąlygoms. Bet realiai yra taip - dabartiniai darbdaviai ateina su sutartim, žmogus pasirašo, kad sutinka, nes sąlygos nesikeičia, todėl ir jokios išeitinės kompensacijos neįtraukiamsos, tik neišmokėti atostoginiai, kitą dieną ateina nauji savininkai ir jie pradeda dėstyti jau pakitusiais sąlygas apie algų mažinimą ir t.t., nesutikus, su žmogumi tiesiog nepasirašoma nauja sutartis. Liekama kaip ir "ant ledo", nes iš buvusių darbdavių išeita savo noru, o nauji gali ir nepasirašyti sutarties. Realiai šiuo atveju atleidimas kaip ir dėl sąlygų nesusijusių su darbuotoju, o ne "šalių susitarimu". Kaip pasielgti norint tiesiog išeiti iš darbo ir gauti savo išeitinę kompensaciją? Beje netiesiogiai buvo girdėta, kad nesutikus pasirašinėt, pradedama gąsdint darbuotojus kokiais nors išgalvotais papeikimais ir .t.t.

Čia siūloma senų savininkų atleidimo forma, kuri bus "pakišta" darbuotojams:

"PRANEŠIMAS

Pranešame, kad nuo 2009 m. gegužės ..... d. keičiasi parduotuvės, esančios ..............., savininkas – juo tampa UAB ,,Z“ (įmonės kodas ...).

Susitarimo tarp UAB ,,X“ ir UAB ,,Z“ pagrindu 2009 m. ............. d. bus nutraukiama Jūsų darbo sutartis su UAB ,,X“ pagal LR Darbo Kodekso 125 str. (šalių susitarimu), išmokant Jums priklausantį darbo užmokestį bei nepanaudotų atostogų kompensaciją ir nuo 2009 m. ........ d. darbo santykiai prasidės UAB ,,Z“ toje pačioje parduotuvėje ir išlaikant tokį patį darbo užmokestį.
Jums nesutikus su šiomis sąlygomis, būsite atleistas iš darbo UAB ,,X“ 2009 m. ............... d. pagal LR Darbo Kodekso 125 str. (šalių susitarimu) išmokant Jums priklausantį darbo užmokestį bei nepanaudotų atostogų kompensaciją."
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui