Tax.lt narys Pliuska

P
Tax.lt narys nuo
2009-05-20
Pliuska
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-11-19 12:53 Pelno mokestis » Nario mokestis » #722591
Sveiki, susiduriau su neaiskumais del nario mokescio.
Situacija tokia: musu organizacija renka nario mokescius is kitu klubu, kurie nori kartu spresti posedziuose svarstomus klausimus apie organizacijos veikla ir pan. nario mokesti moka karta per metus. viskas ok, as juos traukiu prie finansavimo. dengiu su kompensuotom sanaudom ir tt.
bet va per posedi nusprende,kad kai kuriem klubam, kurie randas toliau nei 100 km nuo Vilniaus (vilniuj vyksta posedziai), butu kompensuojamas kuras, kuri sunaudoja atvykti-isvykti i/is posedziu.
kaip apiformint dokumentais si kompensavima? neatnes gi klubai tiesiog kuro pylima patvirtinanciu kvitu ir viskas-grazinsiu pinigus.
smile
Sugalvojau toki varianta, jie raso prasyma (parengciau sabloniuka) ir prideda kuro pylimo kvita. atskaiciuoju,kiek km jie sunaudotu pirmyn ir atgal. tada atskaiciuociau,kiek kompensuot (t.y. kokia suma is kvito). bet vat kokia norma naudot - litrazas koks? tiesiog i prasyma klubu atstovai irasytu kiek litru eda ju automobilis 100-ui km ir viskas? zodziu sita dalis man komplikuota atrodo ir neaiski....
smile
tada dar: sau buhalterijoj isivedu ta kvita (prie kurio buhalterine pazyma prisisegciau su paskaiciavimu) ir kompensuoju su nario mokesciu. bet isivedu tik ta suma, kuria kompensavau klubui, o ne visa cekio suma (nes gi gali piltis bile kiek, taciau kompensuojam tik tam tikra suma).
smile o tada kaip su PVM daryt? yra toks PVMĮ 24 straipsnis, kur sako kad nario mokestis yra pvm objektas, kai suteikiam nariam konkrecios naudos, pvz kursai, mokomoji medziaga ir pan. tai kaip reik daryt? ta suma, kuria grazinam klubam, as parodau kaip pajamas ir sumoku PVM?..... smile

Labai lauksiu komentaru, pasiulymu :) aciukas!

Butu super, jei pasidalintumete savo patirtim ar idejom.
smile
2009-06-08 11:22 Bendra » Nekilnojamo turto mokestis » #661921

Voveruska01 rašė: Niekas nenorit pasidalinti prognozėmis nekilnojamo turto srityje? smile


as jau atsiemiau naujas pazymas su nustatyta mokestine verte turtui. nzn, maniau bus mazesnes...
2009-06-08 11:16 Bendra » Ar gali imone apmoketi magistraturos studijas? » #661917

column rašė: Sveiki,

Girdejau, kad gali, jei gautas diplomas. Ar tikrai yra taip? Gaunasi, kad po baigimo reikia prasyti saskaitos is universiteto? Studijos buvo KTU.

Aciu


gali apmoket, tik tie mokslai imonei gali but leidziami arba neleidziami atskaitymai. nebutinai svarbu jau gaut diploma. svarbu, kad sutarty tai butu numacius imone. ar kur kitur. t.y. kad butupagrindas.
tarkim bus apmoketos islyginamosios studijos - tai imonei bus neleidziami atskaitymai. o magistrantura - leidziami atsk. jei tai tiesiogiai susije su darbu, kelia darbuotojo kvalifikacija ir darbo sutarty ar kolektyv. sutarty numatyta,kad galima apmoket.
2009-05-20 10:55 Apskaita & Auditas » Viešoji istaiga » #655484

Andrius_B rašė: Sveiki,

noreciau Jusu paprasyti patarimo del VsI registracijos islaidu grazinimo savininkui apskaitos.
Ar teisingai apskaityciau kontuodamas saskaitas:

K 4152 Kitos mokėtinos sumos (Moketinos sumos atskaitingam asmeniui)
D 627 Kitos sąnaudos (Sanaudos pripazistamos pagal steigimo sutarties punkta)

D 4152 Kitos mokėtinos sumos
K 231 Sąskaitos bankuose



Teisingai.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui