Tax.lt narys JV

J
Tax.lt narys nuo
2004-03-12
JV
forume parašė 112 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-01-15 10:26 Apskaita & Auditas » Kas veda ūkininkams apskaitą » #743930
Gal kas turit ūkininko apskaitos vedimo sutarties pavyzdį. Tarkim tarp konsultacijos tarnybos ir ūkininko? Labai reikia kursiniam darbui kaip priedo smile
2009-11-19 10:11 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #722475

Virgasius rašė: su darbo birža pasirašėme darbo įgūdžių įgijimo rėmimo ir finansavimo sutartį. Darbo birža mums perves 50 proc. įdarbinto asmens darbo užmokesčio ir nuo šio darbo užmokesčio apskaičiuotų draudėjo privalomojo valstybinio socialinio draudimo įmokos subsidiją darbo užmokesčiui ir ne daugiau kaip 20 proc. subsidijos darbo užmokesčiui dydžio kompensaciją darbo įgūdžių įgijimo rėmimo išlaidoms kompensuoti.
Kaip su sodros ketvirtine ataskaita? Turiu viską traukti? Visą priskaičiuotą to asmens (už kurį perveda darbo biržą) darbo užmokestį? smile


Tai suprantu kad 50% yra to priimto is DB zmogaus DU kompensavimas : D27, K6114. Sodros ataskaitu tai niekaip neitakoja. O 20% nuo tu 50-ties yra kompensacija imones darbuotojui, kuris moko ta is darbo birzos priimtaji. Kokie veiksmai su siuo darbuotoju ir kada? Realiai situacija tokia : is birzos zmogus priimtas 9 menesi. Pazyma birzai pateikta 10.05. Pinigai 50% ir 20% pervesti 11.02. Kuri menesi ir kaip registruoti?
2006-06-06 09:02 Bendra » Dotacijų registravimas apskaitoje » #283216
Tai kad dabar tas 6 klasės kreditavimas tai dažnas reikalas: ar draudimo išmoką gauni už sudaužyto auto remontą, tai iš kokios darbo biržos lėšas už ten registruotų asmenų įdarbinimą. Tiesa su ta darbo birža tai irgi dotacija/subsidija.
2006-06-06 08:55 Darbo teisė » Kaip isvengti garbingu bet atsakingu pareigu » #283212
Man tai atrodo , kad vadovui visai vienodai darbo teisė ir visa kita. Kažkur girdėjo , kad be šešių mėnesių nepriklauso atostogos, o kad čia biudžetinė švietimo įstaiga tai vienodai. Gal pakalbėjo su kokiu draugeliu verslininku, kurio darbuotojai be teisių ir geriau kad butų visai bukučiai. Šešis mėnesius gali neduoti atostogų bet nėra privaloma neduoti. Tai tokie tad vadovai Lietuvoje. Dar laimė , kad ne kaip Rusijoje.
2006-05-24 14:56 Apskaita & Auditas » Įstatinis kapitalas » #279143
Įstatinis įnešamas į banko kaupiamąją sąskaitą griežtai ir tik su pažyma iš banko gali eiti pas notarą dėl įstatų tvirtinimo.
2006-05-23 15:58 Apskaita & Auditas » VVP apskaita UAB-e » #278766
Šiaip ne taip pati išsiaiškinau. Papasakoju, gal kam ateityje pravers. Tie VVP pasirodo buvo gauti kaip garantas, kad bakrutavus LAIB-ui , kur buvo įmonės sąskaita, vyriausybė atsiskaitys su indėlininkais. Turto banke www.turtas.lt yra toks skyrelis "LAIB kreditoriai" ir ten gana aiškiai gali susigauditi. Vadinasi valstybė tiesiog išmoka tau skolą, nominalia VVP verte, per tam tikrą laiką. Mano atveju kitais metais ta skola turės užsidaryti. Ačiū rašiusiems už pasisakymus.
2006-05-22 14:56 Apskaita & Auditas » VVP apskaita UAB-e » #278307
Sveiki. Gal kas turite patirties apskaitant VVP paprasto UAB finansiniame turte? Mano darbdaviai įsigijo mažą įmonėlę, kuri nuo senų senovės turi šių vertybinių popierių. Išsiaiškinau, kad vyriausybei paskelbus jos VP išpirkimą , pagal prašymą pinigus išmoka Turto bankas. Jų atsiūstas išrašas labai neinformatyvus, darbuotoja ryškiai slaviškos kilmės vis kartoja , kad nesupranta ko aš klausiu. O aš tik noriu sužinoti, kokia įstaiga apskaito tuos VVP, iš ko galėčiau gauti išraša apie vertybinius popierius (na kaip finansų maklerio įmonėse gauni apie turimų akcijų portfelį). T.Y. kiek jų yra mano sąskaitoje, kokia jų įsigyjimo vertė, koks nominalas, koks išpirkimo terminas. Gal sakau depozitoriume ar tam pačiam Turto banke. O kaip su FR0475 atitinkamo priedo užpildymu? Kas pikčiausia, tai tos įmonėlės apskaitą vedė viena audito firma. Kaip supratote ko beklausi - "... mes nesame tikri, bet...", "...tas asmuo pas mus jau nebedirba..." ir taip toliau. O per jų ta vedimo laiką buvo ir išmokų iš turto banko. Tai va. Domintų visa su tuo susijusi informacija.
2006-05-16 16:15 Biudžetinių įstaigų apskaita » Sąskaitų korespondencija » #276415
Reikia pagalbos darant korespondenciją tokiais atvejais:
1 . JA yra kito UAB steigejas - įmokėtos lešos į steigiamos įmonės kaupiamąją sąskaitą - tiek steigėjo tiek naujo UAB korespondencija.
2. Naujame UAB didinamas įstatinis ir daromas įnašas turtu - mano ir naujo korespondencijos.
3. Mano UAB parduoda įsteigtos įmonės akcijų dalį kitam FA .
Tiek pradziai
2006-05-16 16:10 Įvairūs » UAB Steigimas » #276410
Mano įmonės vadovas pateikė dokumentą , kad sumokėta 10 000 lt į steigiamos naujos įmonės kaupiamąją sąskaitą. Vadinasi mano įmonė turės dukterinę 100 proc. Tai įmonei (na jai perleisim ateityje) jau pirkom žemę ir pastatus Po kiek laiko puse akciju parduosim fiziniam asmeniui, kuris ten ir vykdys verslą. Jei kas turi patirties su tokiu steigimu - gal galite pasidalinti... Būčiau dėkinga. Domintų ir sąskaitų korespondencijos. Perverčiau vas 15,16,18 su komentarais ir kažkokių stebuklų neradau.
2006-05-12 12:48 Apskaita & Auditas » Ar auditoriaus padėjėjas yra prestižinį darbą, turintis asmuo » #275352
Aš kurį laiką dirbau auditoriaus padėjėjos darbą , tai galiu pasakyti tiek , kad viską greičiau išmoksi jei pati domėsies, bet jei tau nėra idomu - tai kiti padės, ar ne patenkinta savo darbu nebūsi. Gal priklauso nuo audito firmos , kurioje dirbi... Man žymiai geriau kai dirbu vyr.finu keliose įmonėse, ir net gaila tų mergaičių , kurios ateina tavęs tikrinti - džiaugiuosi kad tą etapą praėjau ir nė už ką atgal negrįšiu. Turiu pasakyti tai gana nedėkingas reikalas, paremtas jaunų žmonių išnaudojimu ir pažadais kada nors tapti auditorium. Jų Lietuvoje tiek nereikia. O rimtesnė įmonė paprastai susiduria su tokiais klausimais, kad nei auditorius , nei mokestukai gerai patarti ir negali... Tai tiek.
2006-02-24 09:53 Darbo teisė » ei vagys pavoge pinigus is imones korteles, isduotos darbuotojui? » #253226
Puolet cia moteriske itarinet.Pavoge nabagei kortele, o visi dar aplinkui eme gasdinti, kad atskaitysim is algos, ko nesaugojai ir t.t. tai neatlaike nabage ir parase pareiskima iseit.Beveik esu tikra, kad tai ne ji pati nori iseit, bet kazkas ,matyt, vercia tai padaryt.
Nusikaltima pirmiausia reikia irodyt, o ne kazka be pagrindo kaltint.Uzsiners sau kolpa ant kaklo kokia silpnesniu nervu, tada galesit per naktis nemiegoti...Negrazu taip, kolegos.
2006-02-03 08:39 Blevyzgos » Kiek uždirba buhalteris? » #246856
Vien pasižiūrėjus į firmų darbuotojų tekamuma yra aišku, kad ten ne pyragai. O kad buhu kainas jie numuša tai faktas. Dabar gal jau yra persilaužiama prie to , kad tose firmose vis mažiau vyrauja jaunas personalas, o po truputį didėja priešpensijinio amžiaus darbuotojų skaičius. Kaip tai atsiliepai kokybei negaliu pasakyti, tik šios grupės darbuotojai yra pakantesni tų firmų savininkams - na jų ir gyvenimiški poreikiai yra mažesni. Tai tiek filosofijos šiuo klausimu...
2005-10-25 14:56 Pelno mokestis » Draudimas » #218303
Jų apskaitos sistema tau neturėtų rūpėti. Polisas tai kaip ir jų sąskaita. Tu ji apmoki iš karto ar dalimis (žiūrint ką draudi pas juos, už kokią sumą, kokiam laikotarpiui) D 2024 (išankstiniai apmokėjimai) / K pinigai. O kas mėnesi dedi po lygias dalis į sąnaudas D 6 kl K 2024. Nu kaip buvo su ateinančių laikotarpių sąnaudom (29 sąskaita). Dalis auditorių siūlo bent atskirti sąnaudas už vienus ir kitus metus ir viskas.
2005-10-24 14:51 Biudžetinių įstaigų apskaita » Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje » #217775
Man pačiai ten dirbti dar neteko, bet šią vasarą vienas spažįstamas labai kalbino ateiti į jo vadovaujamą inspekciją tvarkyti personalo apskaitą. Man veiklos pasirodė mažoka 9bijojau kad atrofuosis smegenys). o ir pats jis nurodė tokio primygtino kalbinimo priežąstį - beveik visi darbuotojai nuo senų laikų, tipiški stagnatoriai - nedursi pirštu , pats nepasidomės. Jie net neįsivaizduoja kiek turi žinoti ir sugebėti pritaikyti tas žinias normalus buhas. Jei būčiau turėjusi mažesnę įmonę tvarkyti namuose, 100 proc. būčiau ėjusi pasjį į tą biudžetinę kad ir tik parsonalo tvarkyti. Bet normalios nemažos įmonės napavesi, jei turėsi atbūti pilną darbo laiką biudžetinėje. Tai va...
2005-10-24 14:24 Bendra » PRADĖSIANČIOJI DIRBTI BUHALTERĖS DARBĄ » #217762
Jei eini be jokios patirties į į įmonę kur būsi viena buhė tai turėtum žinoti kad tu busi - vyr. buhalterė, apie tave nuopirmos dienos žinos mokesčiai ir t.t. Tu neįsižeisk, kad čia daugelis tave kaip ir užgauna su tokiom replikom , bet visa tai yra tiesa. Tai RIZIKINGA. Man tai keistai atrodo tie tos tavo įmonės vadovai - jei priima be žalio supratimo žmogų , tai arba nežino kam įmonei reikalinga bhalterė arba labai stipriai tave išdurs. Greičiausia pirmas "arba" yra priežąstis tavo darbinimo, o antrasis "arba" bus pasekmė. Mano patarimas geriau neik. Prisimenu save pačią - kai tik baigiau kolegiją man niekaip nedaėjo kaip tai PVM yra gautinas ir mokėtinas. Dabar tai juokas ima. Taip bus ir pačiai - po kelių vargo metų tu suprasi koks apsurdiškas buvo tavo šis kreipimasis. Tik sakau, neįsižeis; priimk visas replikas kaip patarima. Gal išvengsi bėdos...
2005-10-24 14:14 Programinė įranga » PRAGMA 3.2 » #217757
Tikra tiesa - ne PVM mokėtojas negali grąžinimo įforminti debeti s.f. Todėl gal iš jūsų pusės ir būtų teisingiausia aktas , o priimanti įmonė surašytų kreditinę s.f.
2005-10-24 14:08 Biudžetinių įstaigų apskaita » Ar biudžetinės įstaigos buhalteris sugeba dirbti pelno siekiančioje įmonėje » #217749
Jo dėl jautimosi žmogumi biudžetinėje tai tiesa. Atsakai savo kompetencijos ribose ir tiek. O labai dažnam savininkui ir papildomai domėsies kokiu subtiliu klausimu, ir patarimų duosi, o jam atrodys kad visa tai iš neturėjimo ką veikti Nei algos dadės, nei ačiū pasakys... Gal idealiausias variantas butų dirbti biudžetinėje ir dėl kavlifikacijos palaikymo turėti mažiuką UAB-iuką.
2005-10-24 13:59 Įvairūs » Kolegos, gal kam reikia papildomo darbelio? » #217744
Man siūlo eiti buhalteriauti į kelionių agentūrą. Ji nėra labai didelė, bet irgi lakstymas po visokias šalis, ir autobusais, ir lėktuvais. Į reisą patenka ir ES ir ne ES šalys. Gal kas susipažinę su tokios įmonės apskaitos specifika. Labiausiai domina PVM bazė (kiek suprantu tai nuo maržos, bet gal klystu ), taip pat pelno mok. Ir aplamai visokie skirtumai nuo paprastų UAB. Dar žinau , kad ten ne kokia programa - t.y. senoji buhalterė puse info vesdavo šone exeliu. Tik nesupratau ar ta programa ( lyg ir optima) tokia netikusi, ar tos programos jai nesiruošė niekas normaliai paaiškinti. Kokia programa geriausiai tiktų?
2005-10-19 15:31 PVM » Įmokos darbuotojų naudai » #216397
Detaliai domina darbuotojų naudai sumokamas draudimas (sutartį 15 m. pasirašo įmonė, apdraudžia darbuotoją, naudos gavėjas darbuotojas, darbuotojui išėjus iš darbo - darbdaviui grąžinama įmoka). Mačiau, kad panašia tema jau yra diskutuota, bet norisi atkreipti profesionalu dėmesį į šį klausimą ir apmąstyti problemėlę iš visų pusių - žinoti tiklsiai kur apie kiekvieną punktą aiškiai būtų parašytą.
Dėl leidžiamų neleidžiamų atskaitymų išsiaiškinau - kas virš 25 proc. nuo darbuotojo darbo užmokesčio bus pelno nemažinančios sąnaudos. Dabar sodra - jei apmokęstinti sodra , tai vadinasi 31 iš darbdavio ir 3 iš darbuotojo. Bet kaip bus sodros formose 3SD, 4SD ir 4F. Taip gaunasi, kad reikia keisti programos (pas mane Pragma) dalį kur yra darbo užmokestis.
Dabar su įmoka - Seesam užsiprašė pradinės 1200 ir kartu 150 lt už pirmą mėnesį. Sumokėjom 10,04 1350 Lt. Tai kuri dalis jau bus sąnaudos? Ir aplamai man tas sąnaudų išdėstymas kažkoks neaiškus. Arba jau nuo nervų galva nebedirba. Domina informaciją iš įstatymų - sodros, gpm ir pelno.Gal kas jau rinkotės ir galite padėti. Žadu keisti darbą - tai čia po vaikučio auginimo sugryžtančiai buhei reikės viską išaiškinti. Laikiu pagalbos. Jei rimtai - tai labiausiai nervina tos draudimo bendroves, kurios pasiūlo tokį produktą darbdaviui nieko nepaaiškinusios normaliai, o kai buhas jiems pradeda dėstyti papildomas išlaidas - tai tada siautėja.
2005-09-26 09:36 Įvairūs » Kokia turėtų būti normali buhalterio alga ? » #208829
Skaitau čia ir nervas ima dėl tokių apsurdiškų skaičiukų už normalių žinių, spartos ir viso kito reikalaujantį buho darbą. Jei patys nesikaposim už didesnes darbo apmokėjimo sumas, tai ir vesim po dešimt įmonių , kad galėtume vaikus išlaikyti ...
2005-09-15 13:09 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #206436
O kokio laikotarpio vidurkis imamas kai jaunoji mama po grįžimo iš vaikučio auginimo atostogų nori išnaudoti susikaupusias atostogas. Tarkim 05,11,14 grįžta ir nuo 05,11,15 išeina atostogėlių kasmetinių mokamų. Į dekretą išėjo 04,08,05... Bus 04,06-04,08 ar kitaip...
2005-09-15 13:05 Darbo teisė » Neštumo ir gimdymo atostogos » #206432
VMI teikti FR0791 reikia, nes kitas asmuo eina vyr,buho pareigas. As pati pateikiau, kai atejau i išeinančios dekretan vietą. Tik va man įdomu - kai ji grį vaikeliui suėjus metams , norės pasiimti neišnaudotas atostogas. Tai nuo kada vėl keisti duomenis VMI duomenų bazėje. O dar lyg ir keblumas - man bedirbant įmonės vadovas pasirašė sutartį su VMI dėl elektroninio deklaravimo ir viskas mano vardu, mano e-mail ir t.t. O kai grįš jaunoji mamytė - kaip tada su tuo deklaravimu. As visiškai netrokštu, kad kitas žmogus mano vardu toliau pridavinėtų deklaracijas.
2005-08-30 22:17 Darbo teisė » Vaiko iki 1 metų atostogos ir kitas darbas » #202312
Lygiai taip pat ir su bet kokiu nedarbingumu - ir pačios liga, ir slauga. Jei gauni bet kokią išmoką iš sodros (nedarbingumo, motinystes tėvystės ) negali būti jokių su darbu susijusių pajamų. Aišku honorarų galima turėti.
Kiek žinau yra tokių, kurios ir sodros išmokas gauna, ir neoficialiai dirba. Bet rizikinga. O dabar dar sugriežtino tą punktą dėl drausmės nedarbingumo atveju - anksčiau buvo galima nutraukti pašalpos mokėjima pačiam sergant, o dabar tai liečia ir slaugą.
2005-08-30 14:03 Įvairūs » Ingo Baltik - ka manot? » #202153
Prisiskaičiau šia tema visokių straipsnių ir dar įvairesnių komentarų. Manau, kad buhalteriai daugiau yra susidūrę su įstatymais ne ta diskutuojanti pilkoji masė, o ir labai rimtų "teisės žinovų yra tarp vyresniųjų" taxe. Kažkaip be politikų ar šiaip visokių partinių mūsų žianiasklaidoje rimtesnių pasisakymų neaptikau. Gal kolegos gali ką nors paaiškinti. Aš galvoju kad nuostatos yra aukščiau Draudimo įstatymo. O kaip jūs?
2005-06-13 11:17 Įvairūs » Pinigai iš darbo biržos » #180430
Kažkas panašaus jau buvo aptarinėta - bet labai jau seni laikotarpiai ir dėl to info pasenusi. O tiesą sakant, tai norėjau atkreipti pačių protingiausių (ir patarimais patikimiausių) dalyvių dėmesį. Kauno mokesčiuose vieną kartą sako vieną, kitą kartą kitą. Apskaitos institutas iš viso atsikrato. O nr.21 labai jau lakoniškai viskas.Žodžiu daryk ką nori.O noriu padaryti gerai.
Pagal sutartį su darbo birža gavom pinigėlių. Ir kur gi man juos teisingai pagal mokesčius ir padėti. Savo variantų net nerašau, kad išgirsčiau tiesą iš specialistų. Man rūpi : ar dėt į 3 ar 5 klasę, kaip ir kada sudengti sąnaudas (DU priskaitomas 05,31 o pinigai gaunami 06,08), kaip su pelno mokesčiu, kaip su kelių mokesčiu. Ir ar neprisidės kokio popierizmo - tipo "...subsidijų panaudojimo ataskaita ..." ar kažkas panašaus.
2005-05-25 12:11 Bendra » Darbo biržos skiriamos subsidijos » #174843
Man irgi iškilo problemėlė su tais biržininkais. Klausimas - tai įvykių registravimo laikas:
- algą priskaitėm 04,30 D611 K471
- pinigus is biržos gavom 05,10 D271 K52
- o mažinti sąnaudas kada D52 K611.... O su 12 mėnesiu tai išvis neaišku. Tipo pobalansinis įvykis?
Mokesčiuose pasakė, kad turim sudengti ir apmokęstinimo suma 0.
Kaip pagal jus kolegos?
2005-05-25 11:54 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » UAB nusipirko kito UAB 100 proc. akciju » #174826
Konsoliduotas balansas garantuotas. Iškarto muškis didesne algą (auditoriai nurodė , kad nuo tokio fakto stavkė kyla min iki 2000 į rankas , nes reikės gerokai pasukti smegenėles). O metų gale jau bus ta fainoji "Asocijuotų įmonių ataskaita"... Užuojauta...
2005-05-25 11:51 Lankytojų pasiūlymai, tinklapio naujienos » Gyvybes draudimas ir su tuo susijusiu mokesciu kompensavimas » #174819
Viskas su tuo draudimu aišku - jei sutartis iki 2002,12,31 tai išmoka nebus apmokestinta 15 proc., pasinaudoji lengvata 33 proc. Bet jei žmogus be darbiniu pajamų dar turi ir pvz. už turto nuomą, tai GPM susigražina proporcingai - už dalį įmokos 33 proc, o už kitą dalį tik 15 proc. Tai va ...
Bet neseniai kažkur ( t.y. apskaitos meno žurnale) skaičiau, kad uždirbtas investuojant tavo lėšas pelnas išmokant išmoką nebus apmokęstintas , jei sutartis yra sudaryta su ES valstybėje įregistruotu kokiu nors fondu. Aišku buvo dar kelios sąlygos... Tai vadinasi jei apsidrausi JAV tai tipo bus apmokestinta...
2005-05-12 09:02 Bendra » Darbas biudžetinėje ir UAB-e » #170643
Tokio klausimuko tarp esamų temų staigiai neradau, o detaliai ieškoti nėra laiko. Man siūlo įsidarbinti biudžetinėje įstaigoje personalo skyriaus vadove. Darbo nėra daug, todėl galvoju spėti su vyr.buhalterio darbu UAB-e. Ar toks derinys aplamai yra įmanomas? Kas tai reglamentuoja? Aišku nežinau to siūlančiojo pozicijos dėl dviejų darbų - o kol jis grįš iš komandiruotės , turiu pati kuo daugiau išsiaiškinti. Gal galit pagelbėti? Ačiū visiems.
2005-05-09 09:16 Įvairūs » Forma FR0528 » #169691
Pamačiau aš ją Apskaitos mene, ir pradėjau sukti galvoje skaitliuką - kaip kaupti info , kad galėtum teisingai ją užpildyti metams pasibaigus. Jokių pildymo taisyklių neradau - gal nuo šoko galvoj pasimaišė. Paskambinau į Kauno VMI - "...už 2004 dar nereikia...". O kad jau 2005 antras ketvirtis tai niekam nerūpi. Gal kam nors kas nors aišku... Nes matau, kad reta įmonėlė išvengs šitos formikės pildymo. Pasitarkim iš anksto kolegos...
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui