Tax.lt narys janta

J
Tax.lt narys nuo
2004-03-15
janta
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-02-11 19:19 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618771

birdy rašė:
na teisininkai atstovauja kazka. gali tai buti vienas savininkas. gali buti desimt. detaliu tikrai nezinau, bet tokia galimybe gintis yra iteisinta musu konstitucijoje. kiek kainuotu... kazkada esu mates, kad paciu paciu geriausiu audito kompaniju lietuvoje isvada kainuoja apie 7-10 tukstanciu. beto manau, kad yra ir tokiu zmoniu kaip Cilinskas, kurie gal but padetu ir be jokio atlygio. vel gi mes griztame i pradini klausima: o kas vienija indv. imones? ta moteriskaite tai turgininku draugele, o daugiau kaip ir nera. isivaizduok yra asociacija kuri vienyja 80 tukstanciu imoniu. sumoketu kiekvienas savininkas po 10 lt... tai cia tokiu teisininku nupirkti galima, geriausiu is geriausiu.

apie lyrini nukrypima... etikos? etika baigiasi kai gauni slapiu skuduru per galva. o kitaip viso sito bezpredelo pavadinti negalima. yra luzio taskas, kai privalu pradeti zvalgytis aplink ir ieskoti palankesniu mokestine prasme saliu. o ju yra smile luzio taskas mano galva yra 10-15% skirtumas.


1. Dėl lyrinio nukrypimo ir skuduro - sutinku.
2. Kas vienija - taip reikalinga asociacija, kaip čia toliau vyksta diskusija - gal partija. Potencialas ( arba poreikis) mano nuomone yra, maksimumas bus kai skaičiuosim 2009 rezultus. Jei grubiai - reikalingas lyderis.
2009-02-11 16:04 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618669

birdy rašė: apibendrinus cia reikia gero teisininko kuri padarytu sita valstybe per visus galus.

Kaip tas turi atrodyti - pas mus ko gero nėra tokio daikto kaip Vardenis Pavardenis prieš Lietuvos Respubliką. Advokatai žadėjo - "riaušininkus" už dyką gins - turi nuoskaudą. Jei turi nuoskaudą ir dar pinigų pridėti ...
Kiek galėtų kainuotų panaši paslauga " .................. prieš LR ?
Aš pasiruošęs paremti.
Lyrinis nukrypimas - mano sūnus turi IĮ, du metai veiklos, Mano buvo patarimai mokesčių. teisės klausimais. O patarimai mokesčių "etikos" ( ta prasme, kad mokesčius reikia mokėti ) nuėjo šuniui ant uodegos.
Ir kita įmonė bus gal Airijoje, gal Norvegijoje, gal UK, gal .... , bet ne LR .
Jaunimas dabar gana mobilus - čia apie tai kas mobilesnis darbas ar kapitalas.
Tai mano nuomone dar vienas reformos aspektas ir ilgalaikis.
2009-02-11 12:33 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618538

tomukas rašė:

Su IĮ bus kaip ir su akcizais. Kubilius sukurs komisija, kuris tirs, kodėl Lietuvoj brangenis kuras nei Lenkijoje .


Apie komisiją dėl kuro kainų - kai mokinausi makroekonomiką - sakė - muito įvedimas, (berods degalams 15 %,) automatiškai pakelia prekės kainą analogišku percentu - taigi degalai pas mus ir turi būti panašiu procentu brangesni nei aplinkui ir visai nesvarbu kurioj grandinės vietos - didmeninėj ar mažmeninėj susidaro.
2009-02-11 12:12 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618528
[quote="birdy"]

.... ats: problema ne pereinamas laikotarpis ar procentine mokescio israiska. o pacio mokescio teisetumas. reikia baigti pagaliau "targavotis" del laikotarpiu ir procentuku, nes tai tik sprogimo atidejimas.


turėjau minty - pereinamąjį laikotarpį tik ta prasme - iki likvidavimo ar perregistravimo, pereinamasis laikotarpis - susitvarkyti su teisėtumu ..
2009-02-11 12:03 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618523

birdy rašė:
......
A. Zuokas sakosi norįs, kad mokesčiai būtų mokami nuo „išsimokamų“ lėšų, tai yra nuo grynųjų pajamų, o ne nuo visų individualios įmonės gautų pajamų.

Na šaunu - dar vienas pliusas Zuokui.
Būtent įstatyme ir trūksta formuluotės - "GAUTŲ PAJAMŲ" - tada gautume beveik grynai darbo apmokestinimo svorį. Tai būtų kraštutis apmokestinmo svoris. Kad įvertinti ir kapitalo aspektą - IĮ, TŪB apmokestinimo svoris turėtų būti tarp kapitalo ir darbo.
2009-02-11 11:44 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #618506

tomukas rašė: Antra vertus nelabai pozicija įsiklauso į opozicijos pastabas. Panašus kaip ir per Kalėdas, viskas įpatingos skubos tvarka ir niefig čia daug gilintis smile


Pabandykim apibendrinti susidariusią situaciją su socialiniu draudimu IDV, IĮ ir TŪB. Pereinamasis laikotarpis ( 10, 20, 28,5 ) nieko nekeičia ilguoju laikotarpiu. "Lubos" - irgi savotiškas pasityčiojimas iš asmenų ar įmonių kurių pelnas po mokesčių nesiekia 100 K per metus. Tai čią mūsų nuomonė ir mūsų problemos. Mūsų argumentai - dėl diskriminacinės mokestinės naštos tarp įvairių verslo organizavimo formų - aš mematau kam juos pateikti. Seimas, mano nuomone, neįgalus spręsti šią problemą, jis tik kažinkokių "architektų" įrankis. ( pagal vakar žinias - gal tik Zuokas teisingai klausė) Mano nuomone - generalinė linija - tokių verslo formų ateityje turi nebūti. Pažiūrėkite ir pasiklausykite ( būtent atidžai pasiklausykite ) šiuo aspektu pono Dagio interviu:
www.lrytas.lt/videonews/?id=12337621241233333540
Iš jo kalbos aiškiai galima daryti išvadą - jis supranta, kad įmonės persiregistruos, likviduosis - NEBEBUS tokių verslo formų. Tai kam mes daužom galva sieną dėl tarifų ar bazės? Gal ne ten, ar ne taip, ar ne su tuo daužom?
Dėl seimo langų - tai įtariu, kad mūsų veidai kai ko sugadinti - netinkam mes tam.
Gal tokia įdėja - turim du procentus - sumetam.
1. Taip įtariu - reikia teisininkų pagalbos bent jau dėl "šitų" 28,5 bazės. Ar gerai čia su - suplaktos fizinio asmens ir juridinio asmens prievolės? Gal teismas - gali padėti?
Pereinamąjį laikotarpį - du metus -turim.
2. Jūsų pasiūlymai ...
2009-02-04 11:10 Gyventojų pajamų mokestis » Atsargiai: Individuali veikla ir Sodra žudikė » #614871

savininkas rašė:

mpiktas rašė:
Tai, kad siūlo dabar naujus pakeitimus Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Pereinamas laikotarpis 3 metai, sodros tarifas keičiasi 2009 metais bus 10, 2010 - 20, 2011 - 28,5. Taip pat bus lubos. Tai pagal šitą tvarką 18% padidėjimas bus tik už dviejų metų. Planas neblogas, tik va kad nėra aiškumo, kada priims, ar priims, ką tiksliai priims. Dabar bent jau savaitę reikia laukti.

O as manau, kad planas vis tiek lievas, ir ziauriai...
Aiskinu:
pirma, nuolatos painiojama idv veikla ir individualios imones.
Individuali imone yra juridinis asmuo ir, pvz., turi savo nuosavo ilgalaikio turto. Vien tai yra didziulis skirtumas.
antra, o tai isplaukia is ankstesnio punkto, yra PELNO apmokestinimas antra karta - koks skirtumas, ar 10%, ar 28% Sodros... Tik laiko duoda daugiau pasikankint pries nustimpant...
Isivaizduokim, imonei reikia nusipirkti automobiliu, patalpas biurui ir gamybai...
Bet IT amortizuojamas per daugeli metu, todel net jei VISA uzdirbta pelna panaudojai inveticijoms, dar turesi susimoket.... Sodrai.... Ir visai nebesvarbu, ar 10, ar 20, ar 28%
Tik klausimas, kas tada gaus pensija - gal tavo imone? smile


Cituoju iš www.mokumokescius.lt/


LVAT Nr. A14–150-05 nutartis.
“Įsigaliojus naujajam Civiliniam kodeksui individualios įmonės ir ūkinės bendrijos LR Civilinio kodekso patvirtinimo, įsigaliojimo ir įgyvendinimo įstatymo 13 straipsnio 3 dalyje nustatyta tvarka, t.y. be atskiro perregistravimo, įgijo juridinio asmens teisinį statusą, kurio esmė apibrėžta 2.74 straipsnyje: privatieji juridiniai asmenys gali turėti ir įgyti bet kokias civilines teises ir pareigas, išskyrus tas, kurioms atsirasti reikalingos tokios fizinio asmens savybės kaip lytis, amžius ir giminystė.

Iš nurodytų teisės normų visumos seka išvada, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą individuali įmonė yra savarankiškas teisės subjektas (atskiras nuo savininko) tiek mokesčių teisės, tiek civilinės teisės prasme. Taigi, pirmosios instancijos teismo sprendimo motyvas, kad ginčo pirkimo-pardavimo sutartimi pareiškėjos įmonė faktiškai naujo turto neįsigijo, o tik atliko vidinio nuosavo turto apskaitos veiksmus, yra nepagrįstas ir šalintinas iš skundžiamo sprendimo motyvuojamosios dalies.”

kaip gali buti indv. imones nepaskirstytas pelnas fizinio asmens mokescio baze, tai yra fizinio asmens pajamos, jei pagal galiojantį teisinį reguliavimą individuali įmonė yra savarankiškas teisės subjektas (atskiras nuo savininko) tiek mokesčių teisės, tiek civilinės teisės prasme? beto:

GPM 8 straipsnis. Pajamų pripažinimas: … pajamos laikomos gautomis, kai jos faktiškai gaunamos, t.y. taikoma bendra pajamų pripažinimo gautomis taisyklė – faktiniu šių pajamų gavimo momentu: kai pajamos gautinos pinigais, jų gavimo momentu laikomas teisės laisvai disponuoti lėšomis atsiradimo momentas (neatsižvelgiant į tai, ar lėšas gyventojas gauna grynaisiais pinigais, ar tie pinigai pervedami į jo sąskaitą banke, ar apmokamos jo išlaidas ir pan.)
mic.vmi.lt/filedownload.do?id=1000006125

indv. imones pelnas faktiskai neismoketas ir savininkui jau kazkokiu koperfildisku budu atsiradusi teise laisvai disponuoti lesomis arba kitaip tai jau yra savininko pajamos?

“Kaip nustatomos pajamos, nuo kurių skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos?
Individualios įmonės savininko pajamų metinę sumą sudaro įmonės apmokestinamojo pelno, apskaičiuoto pagal Pelno mokesčio įstatymą, ir mokestinių metų pelno mokesčio skirtumas.”
draudejai.sodra.lt/portal/page/portal/ESD_PUBLIC/...

keista tik kodel savininkai nemoka GPM, kai tik imone gauna kokio pelno? gal kas zino? gavo imone pelno … nu i davai savininke mokek GPM ir sodra is karto. o gal dedes akyse nei LVAT’o nutarties nemate, nei is viso suvokia/zino ka ten koks GPM 8 straipsnis sapalioja…
2009-01-06 21:27 Gyventojų pajamų mokestis » GPM ir Sodros pokyčiai nuo 2009m. - kas keičiasi » #598044

prosas rašė: ...


šiaip tai nesitveriu kailyje - tą patį rezultatą buvo galima pasiekti padidinus tuos 320 iki tų nelemtų 393.75 Lt ar panašiai. Statistikos neturiu - bet įtariu, kad tas intervalas apima kokius 95 percentus pajamų skirstinio. Ir tie kraštiniai intervalai iki 800 ir virš 3150 nesveria tiek, kad jiems specialiai daryti 21 % GPM+

na ne - kam vilktis kelnas įprastai. jei tikriausiai galima ir per galvą. Ir ką -užsivilksim ir per galvą. Ne pirmas kartas ...
Ale vis tiek įdomu - kas tai sugalvojo - labai panašios įdėjos:
http://www.ekonomika.org/
2009-01-06 20:10 Gyventojų pajamų mokestis » GPM ir Sodros pokyčiai nuo 2009m. - kas keičiasi » #597999

prosas rašė:

individas rašė: Neveltui prosas nuvarė vodkos gert....

Nenuvarė prosas.
Skaičiuoju va dabar koks čia efektas ir gpm pasikeitimo
dirbančiam pagal darbo sutartį.
Sodros 3 proc neliečiam.

Imu žmogų, kuris anksčiau turėjo tik standartinį 320 Lt.
Ką mes turėjom anksčiau?
Iš priskaityto atlyginimo atimam 320 ir kas liko 24 proc. GPM

Ką turim dabar vietoj to?
Nuo priskaityto atlygimo atskaičiuojam 6 proc .
Iš priskaityto atlyginimo atimam
(kuris dabar jau kintamas) ir nuo to, kas liko 15 proc. GPM

Tai kas gi gaunasi kilmingieji kurmiai?
Tai gaunasi, kad žmonės, kurių pajamos nuo 1 Lt iki 320 Lt patyrė nuostolį.
Anksčiau nuo tokių sumų nereikėjo mokėti GPM.
O dabar reikia mokėti 6 proc. .
Didžiausias nuostolis tam, kurio pajamos 320 Lt.
T.y. 320 * 0,06 = 19,20 Lt

Jei pajamos didesnės nei 320, nuostolis pradeda mažėt, bet dar yra.
Kai pajamos pasiekia 426.67, mokesčiai išsilygina.
Anksčiau: (426,67 - 320) * 0.24 = 25,60 Lt
Dabar 426,67 * 0,06 = 25,60 Lt

Pagaliau prasidės nauda :))
Kai pajamos didėja virš 426,67 nauda tikrai atsiranda.
Ir nauda didėja, kol pajamos pasiekia 800 Lt.
Anksčiau: (800 - 320) * 0,24 = 115,20 Lt
Dabar (800 - 470) * 0,15 + 800 * 0,06 = 97,50 Lt
Nauda net 17,70 Lt !!!!!!! Kokia didžiulė

Ir kas įdomu, tokia nauda 17,70 Lt
laikosi kai pajamos kinta nuo 800 Lt iki 3150 Lt
Kokios bebūtų pajamos, mokesčių skirtumas į mažesnę pusę
lieka lygiai 17,70 Lt.
O tai yra dėl paprastos priežasties.
Ką anksčiau sukeldavo 1 litas pajamų padidėjimo virš 800 Lt?
Ogi atsirasdavo 24 centai GPM.
O kas dabar bus, kai pajamos padidės 1 litu virš 800 Lt?
Ogi lygiai tie patys 24 centai mokesčių.
T.y. 6 ct , 15 ct GPM
Ir tas papildomas litas sumažins 20 centų.
Nuo to sumažėjusio atsiras 15 proc GPM, t.y 3 centai
6 + 15 +3 = 24 ct.
Jei kas netiki:
Anksčiau (3150 - 320) * 0,24 = 679,20
Dabar (3150 - 0) * 0,15 + 3150 * 0,06 = 661,50
Skirtumas lygiai 17,70 Lt

Ir va tik kieno pajamos virš 3150 Lt
prasideda reali nauda 3 centai nuo kiekvieno lito.

Tai čia vadinasi GPM sumažinimas. Ir ypač mažai uždirbantiems?

Jau dabar tikrai reikia vodkės ...



Sutinku - reikia vodkės ...... ir daug ......

Šaunuolis Prosas, noriu pratęsti ir papildyti jo mintis
Mokesčių GPM - 15 % ir ) :
GPM + = 0.24 x Brutto - 94.50
čia - "Brutto "priskaičiuotas" darbo užmokestis.
koeficientas 0.24 ir yra anksčiau minėtų mokesčių suminis tarifas. Todėl kaip sakė Prosas, visame intervale nuo 800 Lt iki 3150 Lt skirtumas tarp "seno" GPM-o ir "naujo" : GPM + vienodas ir lygus 17.70 Lt darbuotojo naudai.
Pastovus skirtumas rodo, kad "seno" ir "sumažinto naujo" mokesčių tarifas ar procentas minėtame pajamų intervale TAS PATS - 24 %
Skirtumą 17.70 Lt paaiškina kitoks
Jo dydis būtų: = 94.50 / 0.24 = 393.75 Lt
Kas netiki, gali sulyginti GPM+ aprašymą
ir GPM paskaičiuotą pagal seną tvarką, taikant 24 procentų tarifą ir naudojant - 393.75 Lt
Tas tinka visame nuo 800 Lt iki 3150 Lt intervale.

Išvada:
Visą GPM reformą galima alternatyviai aprašyti "senu įprastu" algoritmu:
1. pajamų intervale iki 800 Lt GPM + padidintas.
2. pajamų intervale nuo 800 Lt iki 3150 Lt GPM + padidintas.
3. pajamų intervale nuo 3150 Lt GPM + netaikomas.

Sutikite - sunku nesižavėti šios reformos autoriumi ( įdomu kas jis? ) - sakome minus 3 % GPM, turime mintyje minus 17.70 Lt Kaip sakė klasikas: "lovkost ruk i .......... "
Ir dar - šios ( nerandu tinkamo žodžio ) reformos šalutinį produktą - visą, atsiprašau, mėšlą - teks kuopti mums - darbo užmokesčio programų modifikavimas, individualaus kiekvienam darbuotojui, kievieną mėnesį mokesčio, komplikuotas pereinamasis laikotarpis ir t.t. - tai pinigai, laikas, mūsų sveikata.

Brangiai kainuos tas plius 17.70 Lt mums, kad ir kaip gražiai beatrodytų tie minus 3 % vyriausybei.

........ daug vodkės nepadės ......
2006-03-08 19:57 Blevyzgos » Pasijuokime mieli draugai » #257886

penelope rašė: Matematinis anekdotas:

smile Iš draugo pasiskolini 10 litų. Eidamas į parduotuvę, juos pameti. Tada iš kito draugo pasiskolini dar 5 litus. Nusiperki cigarečių už 3 litus. Iš likusių pinigų grąžini abiem draugams po 1 litą. Lieki skolingas vienam 9 litus, o kitam - 4 litus. Iš viso skolos - 13 litų.

Klausimas: pasiskolinai 15 litų, nusipirkai cigarečių už 3 litus ir lieki skolingas 13 litų. Kaip čia taip gaunasi?



Čia tas pats - turiu 10 obuolių: 7 prinokę ir 5 raudoni. Pagal tokią logiką - iš viso 12.
2004-06-06 22:24 PVM » Kontroliuojantis asmuo » #87633
Dėkui Loreta smile
Prieš rašydamas klausimą lyg tai perbėgau tas diskusijas. Jei teisingai supratau, tai ten kalba eina apie kontroliuojančius asmenis pagal PMĮ, kur tėra tik pirmos dvi dalys apibrėžimo lyginant su PVMĮ.
Mano situcija plačiau - fizinis asmuo turi generalinį įgaliojimą atstovauti tai užsienio firmai akcininkų susirinkime, Taip - įgaliojimas "nesuteikia jam teisių pasisavinti/gauti pelno", bet žiūrint tik jo atžvilgiu jis įtakoja, kontroliuoja to apmokestinamojo asmens priimamus sprendimus, pvz atleidžia/skiria direktorių.
O visas klausimas tame ,kad tas asmuo dar gauna kitokių "nedarbinių"pajamų ir žiūrint siaurai - jam nuo pirmo gaunamo lito reikėtų registruotis PVM mokėtoju.
2004-06-06 15:51 PVM » Kontroliuojantis asmuo » #87623
PVM įstatymo 2 straipsnio 13 punkto 3 dalis:
.......
2 straipsnio redakcija nuo 2004 m. gegužės 1 d.:
...........
13 Kontroliuojantis asmuo – bet koks asmuo laikomas kontroliuojančiu apmokestinamąjį asmenį, jeigu jis:
............
3) turi teisę išrinkti (paskirti) daugumą to apmokestinamojo asmens valdymo organų narių ir (arba) faktiškai kontroliuoja to apmokestinamojo asmens priimamus sprendimus.

Klausimas - [b]ar LR gyventojas, turintis įgaliojimą atstovauti akcininką - užsienio bendrovę, turinčią 100 % akcijų patenka į šitą "kontroliuojančio asmens" apibrėžimą su visom jam išplaukiančiom "pasekmėm" ???
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui