Tax.lt narys kliamka

kliamka
Tax.lt narys nuo
2009-10-07
kliamka
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-10-07 15:55 Darbo teisė » Darbo laikas » #707427

Stina rašė: Ja ir pakonsultavo tik labai ilgai irodynet reikejo visiems zinoma tiesa smile

Tai blyn jei visi zinotu tai nieks ir neklaustu. Jei taip viska zinai tai sugebek is karto viska parasyt kad daugiau klausimu nebekiltu. O man kas neaisku as ir klausiu. Jei nepatinka neatrasinek. Nestudijavau nei teises nei dar kokiu popierizmu kad zinociau tokias nelaimes ir laisvalaikiu darbo kodekso neskaitineju.
Aciu kas normaliai atsaket.
2009-10-07 15:52 Darbo teisė » Darbo laikas » #707421

amadina22 rašė: Kam taip piktai, žmogus norėjo pasikonsultuoti smile Čia Stinai

Cia Lietuva, plius pilnatis. Geriau nekreipti demesio. smile
2009-10-07 15:49 Darbo teisė » Darbo laikas » #707415

Stina rašė: Kodel kitaip negali buti ,nes darbo tvarkos taisykles yra visiems vienodos ten nera prasyta kad va sitas asmuo petauja 12 o sitas 12 30. Pietu pertraukos laikas yra visiems bendras ir nurodytas darbo tvarkos taisyklese, su kuriomis jus buvot supazindinta kai jus priiminejo ir jus tai patvirtinot savo parasu, taigi dabar nera ko pikti . Nes kiekvienos istaigos darbo tvarkos taisykles yra butent derinamos ir su darbo kodekso reikalavimais, po to su darbuotoju atstovais. Nieko cia neteiseto to direktoriaus reikalavime nera cia jus norit individualiu salygu :) ir jai jums kazkas netiko tai reikejo apie tai galvot pries pradedant dirbti vienoje ar kitoje istaigoje . Gali but ir taip kad teks pasirinkt kuria nors viena darbuoviete jai vienas is jusu darbdaviu bus nepatenkintas jusu lakstymu

Labai tvarkingos ten taisyklės, jei iki šių mokslo metų pietų pertraukos išvis neturėjau! Tik dbr ji atsirado, uztat ir iskilo klausimu. O su taisyklem manes nieks nepazindino. Nežinau kaip ten numatyta, bet prieš savaitę man davė lapą susipažinti su darbo laiku ir pamačiau kad padaryta pietų pertrauka.
Po vieną darbuotoją ten nepriiminėja, nes nieks neitų dirbt už tokį mažą atlyginimą, baigęs aukštus mokslus. Ten visada visi bėgiojo.
Taip išeina, jei pietų pertrauka vidaus taisyklėse numatyta vienu metu ir privaloma visiems darbuotojams, tada ją keisti galima nebent neoficialiai?
2009-10-07 15:41 Darbo teisė » Darbo laikas » #707408
Kaip suprantu, nėra nurodymo kada turi būti pietų pertrauka jei dirbama 6 valandas? Jei darbdavys nori, gali padaryt pertrauką po 4 valandų ir aš nieko negaliu pakeist?
Dėkoju už atsakymus.
2009-10-07 15:32 Darbo teisė » Darbo laikas » #707400

Colop rašė: Oj :) atsiprašau :) kažkaip vat pajamiau ir tiesiog iš įpratimo pagalvojau, kad Jūs mokytoja :)
o visa kita tai kaip ir kalbejom :)
tik keista, kad Jus darbinant i darzeli, nebuvo prasoma is pirmaeiles darbovietes (mokyklos) atnesti darbo grafiko....vat dabar ir gavosi kad arba turite ismokti skraidyti.... arba kitaip kazka pasidaryti.
Darbdavių kaltės čia neįžvelgiu.

Jie puikiai žino kaip yra, nes čia viskas vienoj gyvenvietėj ir specialiai taip padaryta, kad vienas žmogus dirbtų per abi vietas, daugiau etatų neduoda. Bet matyt niekas nepagalvojo, kad ir del 10 minuciu kartais gali kilti keblumų.
2009-10-07 15:29 Darbo teisė » Darbo laikas » #707398

Colop rašė: Pietų pertraukos laikas visai mokyklai tikrai nebus keičiamas dėl Jūsų vienos :) tačiau pamokas pastumdyti galima :)
Tiesiog galite pasiklausti apie šitą situaciją drasiai. jis darbdavys. nereikia jo bijoti... :)
Žinau , kad mokykloje direktoriaus bijo net ir 20 metų išdirbusios mokytojos.... :)
Bet nebijokite, sakykite apie savo reikalus - taip parodysite, jog Jums turimas darbas yra svarbus :)
smile

Kaip tik pamokų nieks nestumdys, tvarkaraštis sudarytas pagal HN. Bet man ir nereikia jų stumdyti. Kodėl negali man vienai būti kitoks pietų laikas? Aš dirbu ne mokytoja, o individualiai, niekam netrukdau. Nejaugi mano ir, tarkim, buhalterės pietų laikas turi būti būtinai toks pat? Ji dirba visu etatu, o aš puse etato.
Išvis ar teisiškai gali būt pietų pertrauka anksčiau nei po 4 valandų? Mano darželyje personalas pertrauką daro 10 val. (turbūt skaido į dvi po pusvalandį), tai manau ir man būtų galima pietauti anksčiau. ?
Su direktorium kaip tik ir kalbėjau. Iš jo kalbos supratau, kad jis nori mane kuo ilgiau išlaikyti darbo vietoj, nes žino, kad 12val. aš niekur neišeisiu, o jei pertrauka bus nuo 10,30, manęs mokykloje nebus. Va tas man ir nepatinka.
2009-10-07 15:20 Darbo teisė » Darbo laikas » #707396

Colop rašė: visų pirma.. kaip šioje situacijoje jūs per ne pilną minutę perbėgate iš vieno darbo į kitą ? 10,30 ten baigiate ir 10,30 ten būnate ???
kuri darbovietė Jūsų yra pirmaeilė ? o kuri antraeilė ?
Reikalauti labai kažko ir negalite... tačiau mokyklos darbdavys pasinaudodamas žmogiškuoju principu galėjo ir atsižvelgti į jūsų situaciją.
Tačiau... ar informavote darbdavį apie tai, iki tol kol jo vadovaujamoje mokykloje buvo sudarinėjamas pamokų tvarkaraštis ?
Bijau kad iki naujųjų turėsite taip ir prabėgioti :)


Per minute zinoma neperbegu. Dažniausiai į mokykla ateinu kiek vėliau, nes darželyje visada turiu daugiau darbo. Tačiau pagal darbo grafiką turėčiau perkrist per minutę. Pirmaeilė darbovietė yra mokykla (0,5 etato), o darželis antraeilė.
Kuo čia dėtas pamokų tvarkaraštis? Su juo viskas yra gerai. Aš dirbu ne mokytoja.
2009-10-07 14:03 Darbo teisė » Darbo laikas » #707313
Sveiki, gal sulaukčiau ir aš atsakymo.
Dirbu 0,75 etato darželyje ir mokykloje (kartu sudėjus). Dirbu 6 valandas per dieną. Abiejose įstaigose būnu kasdien. Darbo laikas darželyje 8,00-10,30, o mokykloje - 10,30-14,30. Pietų pertrauka 12,00-12,30. Tokį pietų pertraukos laiką nustatė mokyklos direktorius, nes jis yra darbdavys. Man pietūs 12 val. yra per vėlai ir neparankūs, norėčiau, kad pietų pertrauka būtų perkelta iš 12 valandos į 10,30 (10,30-11,00). Tuo metu galėčiau ir pereiti iš darželio į mokyklą, kas trunka apie 10 minučių. Suprantu, kad pertrauka turi būti ne vėliau kaip po 4 darbo valandų, bet ar gali būti anksčiau? Ar ji turi būti po 3 valandų jei dirbama 6 valandas? Ar galiu reikalauti, kad būtų pakeistas pietų pertraukos laikas? Kuo galiu remtis? smile
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui