Tax.lt narys chiuda

C
Tax.lt narys nuo
2004-03-18
chiuda
forume parašė 5 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-06-30 16:40 Bendra » Delspinigiai » #91437
Po antstoliu reformos, kai jie patapo privatus kreiptis i antstolius ar nesikreipti ir pas kuri kreiptis sprendzia pats ieskovas, todel tartis del teismo nutarties vykdymo galite pabandyti tik su jais. Nors nezinau koks numatytas terminas del kreipimosi i antstolius. Manau tai turetu buti derybos mandagia forma su mokejimo-atsiskaitymo terminu planu-pasiulymu. Turetu matytis jusu geranoriskumas, galite pasiulyti kokias nors garantijas ir t.t. Kazkas panasaus i taikos sutarti, bet ieskovas turi pilna teise atsisakyti. Tokiais atvejais visada verta pabandyti, nes jei jus neturite turto, kuri galima arestuoti ir parduoti, saskaitoje nera lesu jie nieko is jusu neispes ir todel patys turetu buti suinteresuoti geranorisku jusu noru atsiskaityti. Jei, zinoma, jie geranoriski... smile
ups, čia pasirodo galima rašyti lietuvišku šriftu.. smile
2004-06-30 14:18 Bendra » Delspinigiai » #91370
jei sutary nebuvo numatytos jokios netesybos, gali priskaičiuoti delspinigius tik pagal Civilini kodeksa - 6 proc metinių..
Jei jūs sugebejoti padengti isiskolinimą (sumą be delspinigių) tai ieškovas gali kreiptis i teisma del delspinigių tik 6 men. laikotarpyje po apmokejimo, nes veliau sueina senaties terminas (bent jau anksčiau taip buvo).
Tačiau jeigu jau yra teismo nutartis, galite kazkeliu dienu begyje ja apskųsti jei turite tam pagrindą arba belieka tik nutartį vykdyti ir geriau nelaukiant kol ieškovas kreipsis i antstolius, nes tada mokesite dar ir antstoliu tikrai nemažas sumeles.
2004-06-29 17:56 Įvairūs » Karo prievolė. Darbdaviui išvengti nuobaudu » #91217
taip, tabelis... smile
ir labai aciu.
2004-06-29 15:34 Įvairūs » Karo prievolė. Darbdaviui išvengti nuobaudu » #91130
Noreciau pasiteirauti lyg ir ta pacia tema, bet is kitos puses. Pas mus yra vyrukas, kuris savo ar ne savo noru eina tarnauti i kariuomene ir as niekur nerandu kaip tai yra apiforminama. Darbo sutarti nutraukti reikia? Tada kaip su nepanaudotomis atostogomis? Jei darbo sutartis nenutraukiama kaip zymeti tabelyje? DK pamineta tik tai, kad turi buti issaugoma darbo vieta. Gal kam teko su panasiu reikalu susidurti? Aciu
2004-06-04 14:31 Bendra » neapmokamos atostogos » #87489
As irgi siomis dienomis susiduriau su neapmokamu atostogu problemele. Skambinausi Sodros juristems. Atsakymas tas pats: pagal DK 184 str. Jei nera kolektyvines sutarties - jokiu kitokiu variantu ir jokiu galimybiu..Jei zmogelis neturi vaiku iki 14 m. ar reikalu su invalidais - niekaip negalima suteikti nemokamas atostogas. Direktoriams ir buhalteriams taip pat. Net ir 14 dienu..
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui