Tax.lt narys Jelena38

J
Tax.lt narys nuo
2009-11-24
Jelena38
forume parašė 4 žinučių

Naujausios žinutės:

2009-11-27 11:32 Darbo teisė » Biuletenis, kai pasirašytas nutraukimas šalių susitarimu » #725344
Gavau iš VDI atsakymą," jei šalys sulygsta dėl konkrečios kalendorinės dienos, vadinasi, darbo sutartis turi būti nutraukiama tą dieną, kuri numatyta šalių susitarime".Tiesa, net pasirašius susitarimą dėl darbo sutarties nutraukimo, darbuotojui susirgus, jam paliekama teisė informuoti darbdavį apie savo ligą ir raštu paprašyti atleidimo datą tuo pačiu pagrindu perkelti į kitą dieną. Taigi, darbdavys ir darbuotojas turi teisę raštu susitarti dėl atleidimo datos nukėlimo, tačiau tokia galimybė įgyvendinama tik abiems šalims raštu išreiškus savo valią.
Tik dabar nebesuprantu, kaip bus su apmokėjimu??? Aš išėjau atostogų ir gavau atostoginius, bet aš tuo metu susirgau, vadinasi aš savo atostogomis nepasinaudojau. Kaip suprantu man turėtų būti perskaičiuotas apmokėjimas?
2009-11-24 15:21 Darbo teisė » Biuletenis, kai pasirašytas nutraukimas šalių susitarimu » #724203
Tai, kad va ir aš perskaičiau DK ir konkrečiai, kaip turi būti atleista, kai yra biuletenis, pagal 125 str.neradau.Nors pagal mane turėtų būti pagal:

131 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimo apribojimai
1. Draudžiama įspėti apie darbo sutarties nutraukimą ir atleisti iš darbo:
1) darbuotoją laikino nedarbingumo laikotarpiu (Kodekso 133 straipsnis), taip pat jo atostogų metu, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 dalyje nustatytus atvejus;
2009-11-24 13:49 Darbo teisė » Biuletenis, kai pasirašytas nutraukimas šalių susitarimu » #724081
Aš jau esu parašiusi darbdaviui prašymą pratęsti atostogas, aišku tuo pačiu prasitęstų mano atleidimo data. Darbdavys sakė pasitars su teisininku, ką jis pasakys taip ir padarys. Aš taip pat mėginau klausti kelių teisininkų, tai nuomonės buvo įvairios, vieni sakė, kad jokios vėliau atsiradusios aplinkybės šalių susitarimo sąlygų, įskaitant datos, nuo kurios nutraukiama darbo sutartis, neįtakoja, o kiti tvirtina, kad man turėtų būti atidėtas atleidimas tam laikotarpiui, kiek aš buvau biuletenyje. Jei mane atleis pagal šalių susitarimą, kaip man ištikrųjų žinoti, ar darbdavys pasielgė tinkamai?
2009-11-24 12:34 Darbo teisė » Biuletenis, kai pasirašytas nutraukimas šalių susitarimu » #724007
Sveiki. Aš su darbdaviu esu pasirašiusi nutraukti darbo sutartį pagal LR Darbo kodekso 125 straipsnio nuostatą, kai darbo sutartis nutraukiama šalių susitarimu, išmokant 2 mėn. išeitinę kompensaciją.Taip pat vadovaujantis 175 str. nuostata, man buvo suteiktos nepanaudotos kasmetinės atostogos ir atleidimo iš darbo dieną laikyti kitą dieną po kasmetinių atostogų pabaigos, t.y atleidimo datą laikyti pvz. 2009-11-10. Atostogų metu aš susirgau ir turėjau biuletenį. Norėčiau paklausti, kada mane turėtų atleisti iš darbo: ar tą dieną, kai buvo pasirašytas susitarimas 2009-11-10 ar mano atleidimo diena turėtų būti atidėta tam laikotarpiui, kiek aš turėjau biuletenį? Jei mane atleistų pagal susitarimą, man tada kyla klausimas, tabelyje bus pažymėta, kad aš biuletenyje, tai kur dingo mano atostogos? Ir kaip mano apmokėjimas už tą laikotarpį, aš iš darbovietės juk gavau atostoginius ir turėčiau gauti iš sodros už biuletenį?

Dėkoju iš anksto už komentarus
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui