Tax.lt narys gytisgurklys

G
Tax.lt narys nuo
2009-12-01
Tikras vardas
Gytis
Miestas / vietovė
Vilnius
gytisgurklys
forume parašė 10 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-08-17 11:39 Programinė įranga » ERPO » #841439

kodelciukas rašė: Sveiki,
Pabandziau importuoti banko israsa is Danske banko - acc tipo faila, bet programa isdave klaida del failos strukturos. Ar tai del to, kad SEB ir Danske banko israsu struktura skyriasi?


Banko išrašas turi būti LITAS-ESIS formato. Teoriškai turėtų veikti, o praktiškai reikia bandyti. Su Danske banko išrašu netestavome.
2010-07-22 11:03 Programinė įranga » ERPO » #832682

mindaugasg rašė: Susitvarkiau nustatymus, kas toliau? Kaip susivesti pradinius likucius? Ar numatytu saskaitu nustatyme visos saskaitos turi būti nurodytos?


Pradiniai likučiai yra pradinis balansas ir analitika, t.y. klientų skolos, skolos tiekėjams, avansai tiekėjamas ir klientų avansai, atsargų likučiai, atskaitingi asmenys, ilg.turtas, mūsų sistemoje tai turi būti ir pinigų sąskaitų likučiai (kasos ir bankai), taip pat galima turėti mokėtinų ir gautinų sumų pagal užsakymus(ne faktūras) likučius.

Buhalterinis balansas įvedamas DK modulio pradinių likučių nustatymuose. Galima daryti daug įrašų, kurie nebūtinai turi balansuotis, t.y. pradinis likutis gali ir nesibalansuoti, kol nėra patvirtinto pradinio balanso. Sistema to nekontroliuoja, kaip kad kitose sistemos vietose. Tai paliekama buhalterio atsakomybei.

Klientų skolos ir skolos tiekėjams įvedamos kaip pardavimų ir pirkimų faktūros. Svarbu, kad jų data būtų iki DK įrašų kūrimo pradžios datos. Šiuo metu programuojamas importas iš Excel failų, kad nereikėtų visko vesti ranka. Rugpjūčio mėnesį jau bus galima naudoti.

Avansai įvedami per įplaukas ir mokėjimus.

Atsargų likučiai suvedami per pajamavimus Atsargų modulyje. Pradinių atsargų likučių importas iš Excel failų jau padarytas, galima naudoti.

Ilg. turtas mūsų sistemoje yra ta pati prekė, tik "mokanti" nusidėvėti. Tiesiog pajamuojate ilg.turtą į ilg.turto sandėlį ar sandėlius ir sistema automatiškai sugeneruoja turto korteles.
Toliau reikia nustatyti pradinį nusidėvėjimą, nusidėvėjimo grupes ir t.t. Kol kas tai rankinis darbas.

Pradiniai pinigų sąskaitų likučiai įvedami Banko.kasos modulyje. Erpo palaiko daugiavaliutes sąskaitas, t.y. viena sąskaita gali turėti likučius skirtingomis valiutomis. Kiekvieną valiutą reikai įvesti kaip pradinę įplauką atskirai.

Partnerių (klientų, tiekėjų) bei prekių sąrašus (korteles) galima importuoti iš Excel failo.

Pradžiai pakaks, darbuokitės.
2010-07-22 10:47 Programinė įranga » ERPO » #832657

mindaugasg rašė: O kaip ten su ukiniais metais? Ar reikia butinai juos ivesti? Matau yra ukiniai metai, apskaitos periodai.


Jeigu norite naudoti buhalterinės apskaitos funkcionalumą nurodyti ūkinius metus būtina. Apskaitos periodai suskirsto ūkinius metus į atskirus periodus. Jeigu ūkiniai metai yra 12 mėn. trukmės (nebūtinai sutampa su kalendoriniais), Erpo sistema automatiškai gali sugeneruoti 12 vieno mėnesio trukmės apskaitos periodų. Jeigu ūkiniai metai yra ilgesni ar trumpesni nei 12 mėnesių, apskaitos periodus reikėtų susivesti pačiam.

Jeigu ūkiniai metai ar kuris nors apskaitos periodas uždarytas, sistema neleis jokių operacijų į tuos metus ar periodą.

Beje, ūkinių metų uždarymas sistemoje nebūtinas. Kiekvienų ūkinių metų pradžioje pelno/nuostolių buhalterinių sąskaitų balansai pradedami nuo nulio. Bet praėjusių laikotarpių p/n ataskaita galima daryti, sąskaitų apyvartos ir balansai sistemoje išsaugomi.
2010-07-20 11:38 Programinė įranga » ERPO » #831796

mindaugasg rašė: Gavau komanda is buhalterijos panarstyti ta jusu erpo. Prie demo serverio prisijungiau, bet noriu pabandyti nuo nulio viska pradeti, isikelti pradinius likucius ir t.t. Nuo ko pradeti?


Pradėkite nuo administratoriaus vardo ir slaptažodžio pakeitimo smile Sistemos modulyje susiraskite vartotoją "admin" ir pakeiskite vartotojo kodą į ką nors kitą. Ten pat galima pakeisti ir slaptažodį.

Toliau - visų modulių nustatymai. Realiai vienintelis privalomas nustatymas, kad pradėtų veikti yra vadinamoji bazinė apskaitos valiuta. Lietuvos atveju tai litai, žinoma. Kadangi komandą davė buhalterija, reikia manyti, kad norės naudoti ir DK modulį. Todėl būtina nustatyti datą nuo kada iš ūkinių operacijų bus pradėtos kurti vadinamosios DK operacijos (kontuotės).

Patogumo dėlei reikėtų aprašyti visų ūkinių operacijų numeravimo taisykles. Jos aprašomos Sistemos modulio nustatyme "Operacijų numeravimas" arba kiekvieno modulio atitinkamame nustatyme. To nepadarius, reikės kiekvienos operacijos numerį įrašyti ranka.

Toliau einant einant per nustatymus atsiras poreikis užpildyti kai kuriuos žinynus. Tai pakeliui tai ir darykite. Labai greitai atsiras poreikis susivesti sąskaitų planą. Būtinas sąskaitas galite susivesti "ore", t.y. kai atsiranda poreikis. Šiuo metu testuojamas sąskaitų plano importo funkcionalumas. Manau, kad kitoje versijoje jau bus. Sekite spaudą smile . Lengviau tai padaryti užsiprenumeravus mūsų Erpo naujienlaiškį www.piramide.lt/user/register"> www.piramide.lt/user/register.

Jeigu bus kas nors neaišku, rašykite.
2010-06-29 14:50 Programinė įranga » Erpo » #823974

Ernikas rašė: Norėjau sužinoti ar yra galimybė Erpo sistemoje importuoti sąskaitų planą, arba užkrauti standartinį pavyzdinį pagal įmonės teisinę formą. Pvz. domintų ne pelno siekiančių organizacijų sąskaitų plano įkėlimas.

Ernikas


Šiuo metu tai padaryti galima tik importuojant sąskaitų planą tiesiai į duomenų bazę. Bet netrukus sistemoje turėsime vartotojo sąsają šiam tikslui ir tai bus galima atlikti tiesiogiai iš sistemos. Versiją su šiuo funkcionalumu planuojama išleisti iki liepos 15 dienos.
2010-06-23 09:50 Programinė įranga » Erpo PVM grupės, PVM sritys, PVM nustatymai » #822270

Ernikas rašė: Taip dėkui už atsakymą.
Pas mus pradžioje greičiausia bus tik vienas tarifas 21%.

Ar yra galimybė nesudėtingai nustatyti, kad pvz. mūsų aprašyta PVM grupė "PAGRINDINIS ir "PVM sritis "VIETINIS" būtų naudojami pagal nutylėjimą ir nereiktų nurodyti prie kiekvienos prekės/paslaugos ir kliento, arba kad jie užsipildytų automatiškai įvedant naują prekę ar klientą?

Ernikas


Taip. Numatytieji nustatymai. Prekėms jie yra Atsargų modulio nustatymuose, Partneriams - Pardavimų modulio nustatymuose. Kuriant naują prekę ar partnerį sistema automatiškai užpildys pvm grupę ar pvm sritį reikšme, kuri nurodyta numatytuosiuose nustatymuose.

Kitą savaitę mūsų biure trečiadienį (06.30) vyks finansų apskaitos dalies mokymai. Kviečiu apsilankyti.
2010-06-22 20:28 Programinė įranga » Buhalterinė programa MVA » #822130

kmynukas rašė:

gytisgurklys rašė:

kmynukas rašė: Naujas brendas LT rinkoje - ERP o smile


Mes rašome "Erpo" smile


Nu jo, tos pačios raidės, kurios (turbūt) ir reiškia (Enterprise resource planning open )...
Pardon, jei aš neteisus ,Gyti smile


Visi sutapimai - atsitiktiniai smile
2010-06-22 20:16 Programinė įranga » Buhalterinė programa MVA » #822121

kmynukas rašė: Naujas brendas LT rinkoje - ERP o smile


Mes rašome "Erpo" smile
2010-06-22 17:09 Programinė įranga » Buhalterinė programa MVA » #822051

Lina78 rašė: Ar kas nors naudojasi buhalterine programa MVA, norėčiau sužinoti kokios nuomonės paie ją?


Programų MVA ir MVA auto palaikymas nutraukiamas nuo 2011 sausio 1 d. Nuo šių (2010) metų pradžios mes tiekiame naujai sukurtą sistemą "Erpo". Daugiau apie ją galite perskaityti mūsų svetainėje www.piramide.lt/verslo-valdymo-sistema-erpo"> www.piramide.lt/verslo-valdymo-sistema-erpo. MVA ir MVA auto duomenis 100 procentu galime perkelti į "Erpo" sistemą.
2010-06-22 16:54 Programinė įranga » Erpo PVM grupės, PVM sritys, PVM nustatymai » #822042

Ernikas rašė: Sveiki,

Neseniai pradėjome naudotis Erpo apskaitos programa.
Gal kas nors naudojatės ir galite patarti kaip teisingai naudoti PVM grupes, PVM sritis ir PVM nustatymus.

Kiek suprantu čia galima apsirašyti PVM tarifus ir jų nustatymus. Būtų šaunu jei kas nors įdėtų kokį konkretų pavyzdį.

Ernikas


Labas,
Paminėti nustatymai reikalingi tam, kad pirkimuose ir pardavimuose "Erpo" automatiškai skaičiuotų pvm'ą bei iš sistemos galėtum daryti PVM ataskaitą, tame tarpe ir į .ffdata formatą, t.y. Formfiller programą.

Prieš surašant nustatymus, reikia suprasti kaip veikai visa pvm skaičiavimo sistema. O ji veikia taip:
1. PVM skaičiavimas priklauso nuo to ar jūsų įmonė yra PVM mokėtojas ar ne;
2. Prekių apmokestinimas pvm'u ir mokesčio tarifai;
3. Kas yra tiekėjas ir kas yra kas yra klientas; ta prasme ar tai pvm mokėtojai, ar galioja ES pvm įstatymai ri t.t.

1. Ar įmonė PVM mokėtojas nustatoma prie įmonės informacijos Sistemos modulio nustatymuose. Jeigu įmonė ne PVM mokėtojas, pardavimuose PVM nebus skaičiuojamas, o pirkimuose pvm'as bus įtrauktas į prekių ar paslaugų savikainą.
2. Prekės kortelėje reikia nurodyti kokiai PVM grupei priskiriama ši prekė. PVM grupės aprašomos DK modulio nustatymuose.
3. Partnerio (tiekėjo ar kliento) kortelėje nurodoma partnerio PVM sritis, pvz Lietuva, ES, eksportas ar panašiai.

PVM nustatymuose tam tikrai PVM grupės ir PVM srities kombinacijai nustatomas PVM tarifas, pirkimo PVM ir pardavimo PVM buhalterinės sąskaitos bei PVM identifikatoriai, kurie naudojami darant PVM ataskaitą.

Pateikiu pavyzdį:
Pvz. mes PVM mokėtojai. Prekė "P100", PVM grupė "PAGR" (PAGR - prekė apmokestinama pagrindiniu ar standartiniu PVM tarifu. Lietuvoje šiandien tai 21%).
Toliau, Partneris ABC, PVM sritis "Lietuva" (t.y. tai Lietuvos pirkėjas).

PVM nustatymuose parenkame PVM grupę "PAGR", PVM sritį "Lietuva". Užpildome tarifo lauką reikšme 21 (ten nurodomas procentas). Nurodote Pirkimo PVM ir Pardavimo PVM DK (buhalterines) sąskaitas. PVM skaičiavimo tipas "Normalus", tipas "Atvirkštinis" naudojamas perkant iš ES registruoto PVM mokėtojo. Atvirkštinio PVM sąskaitos galite nenurodyti, nes ji svarbi tik perkant iš ES. Toks nustatymas veiks. Jeigu pirksite iš partnerio ABC arba jam parduosite prekę P100, Erpo automatiškai skaičiuos 21 proc. PVM.

Jeigu norite PVM ataskaitą ruošti iš sistemos, o ne rankiniu būdu, reikia užpildyti PVM identifkatorių laukus. Pačius identifkatorius reikia sukurti DK modulio nustatymuose.

Ar aiškiau?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui