Tax.lt narys rupus_miltai

R
Tax.lt narys nuo
2009-12-05
rupus_miltai
forume parašė 12 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-10-31 17:45 Bendra » Degalų apskaita naudojant vieną automobilį dviejose IDV » #1000548
Žodžiu turiu tokią situaciją - vykdau individualią veiklą pagal pažymą, bet ta veikla yra ne viena o dvi. Automobilis yra deklaruotas kaip naudojamas 50% vienai veiklai ir 50% kitai veiklai. Anot VMI tokiu atveju kurą turiu nusirašinėti pagal faktą kiek kurios veiklos reikalais važiavau.

Problema: Kaip pagal faktą nurašinėti kurą kai vienas automobilis naudojamas dviejose veiklose?

Pvz. Užpyliau 100 l. Tada važiavau pagal A veiklą, išdeginau 10 l, pagal B veiklą 70 l, pagal A veiklą 20 l. Apskritai nesuvokiu kaip vieną sąskaitą įtraukti per dvi veikla.

O gal priklausytų užpilti kuro per 2 kartus 50 l ir 50 l, tada vieną kvitą įtraukti į A veiklą, o kitą į B. Tada pagal kelionės lapus nusirašyti nuo vieno kurą pagal vieną veikla, o nuo kito pagal kitą? Ar įmanoma apsieiti be kelionės lapų, jie juk kaip ir neprivalomi, tad norėtųsi mažiau visko pildyti.
2011-10-26 12:59 Bendra » Prarasto užstato traukimas į apskaitą IDV » #999566

rašė: Individualią veiklą vykdantys gyventojai turi teisę skolas laikyti beviltiškomis, jeigu:

1) gyventojas negali jų susigrąžinti praėjus ne mažiau kaip vieniems metams nuo skolos sumos įtraukimo į individualios veiklos pajamas arba nuo skolų atsiradimo užfiksavimo individualios veiklos pajamų apskaitos dokumentuose; arba

2) skolininkas yra miręs arba paskelbtas mirusiu; arba

3) skolininkas yra likviduotas; arba

4) skolininkas yra bankrutavęs.


Taigi, mano atveju jei atliekamas ne užstato mokėjimas, o pvz. avansinis mokėjimas pardavėjui, fiziniam asmeniui, ir po to prekė neįsigyjama tai visvien, net po metų, jei tas fizinis asmuo dar gyvas, tokios skolos nurašyti į beviltiškas negalima, tiesa?
2011-10-26 12:44 Bendra » Prarasto užstato traukimas į apskaitą IDV » #999563

KJurate rašė:
O iš kur jūs sužinote, kad reikia užstatą mokėti? gal tai parašyta kokiame nors saite? ten gal yra taisyklės? tada jas atsispausdinkite. bus jums vietoj sutarties.
Ar tai reikšmingos sumos? Ar jūs pajamas pripažįstate kaupimo principu?


Veikla automobilių prekyba. Perkama iš EU. Kad automobiliai nužiūrėti nedingtų kol atvykstama jų apžiūrėti pervedamas ~100 EUR, kuris lieka pardavėjui jei pirkėjo stovis netenkina. Pajamos pripažįstamos kaupimo principu.
2011-10-26 12:07 Bendra » Prarasto užstato traukimas į apskaitą IDV » #999553
Yra vykdoma individuali veikla (IDV), kurios metu pervedamas užstatas ir važiuojama prekių. Kartais prekės netinka ir užstatas lieka pardavėjui. Kadangi prekės įsigyjamos iš užsienio privačių asmenų tai sudėtinga pakišt kažkokias sutartis pasirašyt. Kaip tokiu atveju įtraukti užstatą į IDV apskaitą? Ar apskritai prarastą užstatą galima traukti į leidžiamus atskaitymus?
2011-08-02 18:08 Įvairūs » UAB, IĮ ir IDV palyginimas » #973442
Na taip, gal ne visai aiškiai parašiau. Apie UAB tai turiu omeny mokamus direktoriaus kaip darbuotojo mokesčius. Na aš į viską pažiūrėjau iš savininko/vadovo pusės.
2011-08-02 17:45 Įvairūs » UAB, IĮ ir IDV palyginimas » #973426
Nagi palyginkim UAB, IĮ ir individualią veiklą pagal pažymą, kuris kokiam verslui tinkamesnis. Papildykite ar pataisykite tai ką parašiau.

Mokestine prasme:

Pajamų mokestis
UAB - 15% pajamų mokesčio
IĮ - 15% pajamų mokesčio
IDV - 5% pajamų mokesčio (15% jei vykdoma tikrosios profesijos, t.y. advokato, programuotojo ir pan. veikla)

[i]Sveikatos ir pensijos draudimas/i]
UAB - apie 40% nuo atlyginimo
IĮ - apie 38% nuo savinink išimamos sumos, min. nuo minimalios algos
IDV - apie 38% nuo pusės visų apmokestinamų pajamų, sveikatos draudimas min. nuo MMA.

Galimybė tapti PVM mokėtoju:
UAB - gali
IĮ - gali
IDV - gali

Rizika asmeniniu turtu:
UAB steigėjas nerizikuoja.
IĮ savininkas rizikuoja.
IDV vykdantis aasmuo rizikuoja.

Kitų asmenų įdarbinimas:
UAB gali
IĮ gali
IDV gali

Galima vykdyti veikla:
UAB - bet kokia
IĮ - bet kokia
IDV - visa, išskyrus keletą kurioms reikia įsteigti juridinį asmenį (pvz. vairavimo mokymas, šilumos gamyba ir pan.)

Buhalterijos vedimas:
UAB - sudėtingas
IĮ - supaprastintas
IDV - lengvas

Komentarai: Mano galva šiai dienai steigti IĮ - visiškai nenaudinga, išskyrus tuos atvejus kai norima užsiimti ta veikla, kuriai reikia įsteigti juridinį asmenį, tačiau ta veikla pakankamai reta ir nepopuliari. Tikriausiai pradedant savo smulkų verslą vertėtų pradėti nuo IDV, o laikui bėgant ir atsiradus norui galima pereiti prie UAB. Kaip manote jūs?
2010-02-20 17:25 Bendra » Kurjerio pamestas siuntinys ir kompensacija » #765548

Elste rašė: vadovaukitės su ta kurjerių paslaugas atliekančia įmone sudaryta sutartimi. Kaip sutarėte, taip ir darote.


Gerai, daba kuria dalim sutarties vadovautis jei nera nei vienoj daly parasyta nei kad atlyginama zala su PVM nei kad atlyginama zala be PVM?
2010-02-20 14:03 Bendra » Kurjerio pamestas siuntinys ir kompensacija » #765452
Yra bendros kurjerio paslaugu teikimo taisykles, kuriomis kurjeris isipareigoja atlyginti zala iki tam tikros sumos. Musu suma tiek be PVM, tiek su PVM telpa i ju remus. Atskirai kazkokiu salygu butent del PVM nera.
2010-02-20 11:53 Bendra » Kurjerio pamestas siuntinys ir kompensacija » #765366
Ivyko toks nemalonus dalykas - kurjeris pamete siuntini su prekem. Na, viskas kaip ir puiku, kurjeris pripazista kalte, nori kompensuoti siuntinio verte. Kadangi siuntinys buvo skirtas imonei kitoje ES valstybeje tai buvo israsyta s/f su nuliniu PVM, o dabar kurjeriui pateikus tos gavejui skirtos saskaitos kopija jie irgi nori kompensuoti tik ta suma be PVM.

Taigi, kas teisus, ar jie, siulydamiesi sumoketi pagal originalia saskaita, ar mes, reikalaudami sumoketi ir PVM?

Beje, taip pat idomu kaip nurasyti pamestas prekes, nes dabar kurjeris tiesiog atsiunte kreditine saskaita, kur irasyta: Dingusi siunta, kaina ***Lt. Tai kaip dabar ta "Dingusia siunta" privest prie prekiu kurios buvo siuntinyje ir jas nurasyti?
2009-12-05 15:33 Bendra » Imones prekiu pardavimas ebay » #728913
Na nenoriu gincytis ir buti forumo troliu, taciau pirkimas nuo pardavimo skiriasi. O jei vadovautis logika "aj cia viskas tarusavyje susije" tai apskritai uztektu visam forumui vienos temos "Apie viska", bet tada turetumem totalu bardaka forume su vientisu kolektyviniu minciu srautu, kuriame rasti reikalingos informacijos butu praktiskai neimanoma smile
2009-12-05 15:18 Bendra » Imones prekiu pardavimas ebay » #728911
Colop, tavo pateikiamos nuorodos apie tai kai imone perka is ebay, o mane domina kai imone parduoda per ebay.
2009-12-05 14:45 Bendra » Imones prekiu pardavimas ebay » #728908
Sveiki!
Noretumem savo imones prekes parduoti per ebay ir uz prekes apmokejimus priimti per paypal. Isnarsiau visa interneta ir praktiskai nerandu jokios informacijos kaip tai apsiforminti :(

Kai pvz lietuvis pirkejas perka preke musu internetineje parduotuveje (ne ebay) mes jam israsome isankstine saskaita ir pagal ja gauname apmokejima banko pavedimu.

1. Kai preke parduodama ebay tai invoice ebay sistema leidzia issiusti invoice tik kol pirkejas neapmokejo uz preke, taciau kartais pirkejas atlieka mokejima is karto. Ar privaloma parduodant preke fiziniam asmeniui kitoje valstybeje israsyti invoice?

2. Kaip imoneje "parodyti" gautus pinigus uz preke i paypal saskaita?

3. Ar pagal ebay invoice galima itraukti mokescius uz prekes pardavima ju sistemoje i leidziamus atskaitymus?

4. Kaip apiforminti buhalteriskai toki ivyki: Pirkejas perveda pinigus i paypal saskaita. Preke issiunciama jam, taciau pastas ja pameta. Pirkejas iskelia pretenzija ir paypal grazina pinigus is imones paypal saskaitos i pirkejo saskaita. Imone nebeturi nei prekes nei pinigu.

Is anksto didziulis aciu uz pagalba atsakiusiems :)
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui