Tax.lt narys Liana_Me

L
Tax.lt narys nuo
2010-01-13
Liana_Me
forume parašė 19 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-01-19 18:23 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #746161

vovere rašė: jūs man dabar tiksliai parašykite kokie ten skaičiai figūruoja ir nuo kada reikia skaičiuoti delspinigius

Laba 'vovere'.

Labai atsiprasau kad buvau prapuolus. Esu siuo metu vel isvykusi is Lietuvos, todel si rutina bunant cia kiek atima laiko. Prasau neuzpykite, as butinai paziuresiu konkreciai visas sumas artimiausiomis dienomis. Ar luktersite?

Malonus linkejimai
2010-01-19 18:18 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #746159

Niemand rašė:

Liana_Me rašė: Teisme, informacijoje siandien paminejo, kad nuo siandien, kuomet kurjeris pristatys bylos kopija, tai prades galioti 14 dienu, per kurias turiu atsiliepti i paieska per spauda. Nors spaudoje raso, kad per 14 dienu nuo paskelbimo spaudoje dienos.


Tikėti laikraščiu, o ne teismo susaninomis.
Šiaip advokatas tokioje byloje reikalingas daugiau pro forma, kad parodyti susidomėjimą byloje. Joks bent kiek mastantis (ir turintis laiko susimastyti) teisėjas tokių nesamonių nepriteis.


Laba ''Niemand'',

Just neiisivaizduojate kaip mane pradziuginote tokiomis ziniomis. Labai nuosirdziai dekoju uz patarimus ir mintis. Kaip ir anskciau rasiusiems minejau, tai tik zodziai, bet tikrai is visos sirdies dekoju. As norejau pasisamdyti advokata, taciau jis pats paminejo, kad be reikalo pinigu nemetyciau. Pasak jo, nebutina tokiai bylai net ir advokatas. Jis sake viska man surasys ka kalbti bylos metu ir viskas bus gerai.

Aciu jums visiems dar karta! Nuordiziai dekoju ir linkiu viso tik geriausio, daug sekmes karjeroje.
2010-01-15 22:01 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #744293

vovere rašė: man atrodo kad delspinigius paskaičiavo už visus tuos metus, tai juos tikrai galima užginčyti, čia faktas.


Laba 'vovere' dar karta,

Atsiprasau kad kiek uztrukdau. Kurjeris vakar taip ir nepristate bylos, atvaziavo tusciomis rankomis pranesti kad neranda.
Siandien pati iki teismo nulekiau ir pasidariau kopija.
Suzinojau galima sakyti galbut ir neblogas naujienas, taciau po tokios itampos ir susijaudinimo as labai pykstu ant IESKOVO.
Byloje egzistuojanti suma apytiksliai 35000, taciau pasak ieskovo, suteikdami malone, jie man sumazino suma daugmaz iki 7800 LT + papildomi mokesciai. Speju kad ten buvo ne malone, o susigalvojimas kaip mane labiau isgasdinti.

Taigi, pasirodo i teisma paduoti dokumentai skelbia kad is manes reikalauja beveik 8000 LT. Tiesa, cia su skolos suma 3600.
Galbut tai ir nedaug, taciau noreciau kuo maziau moketi bereikalingu pinigu ieskovui. Visiskai netikiu kad ir kita suma, vadinama delspinigiais apytiksliai 3500 LT yra protingi.
Ar manote man pavyktu dar sumazinti ta delspinigiu dali?

Labai apskritai noriu padekoti kad padejote, stengetes patarti, kad laika savo aukojote parasymui. Nuosirdziai dekoju uz visus patarimus ir linkiu tik daug graziausios sekmes kad ir ka beveiktumete gyvenime.
2010-01-15 21:52 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #744291

Aleksiukas rašė:

Liana_Me rašė: Bet uz tai as tikrai nedovanosiu,


Na va. Jūs nekalta, brolis pagal jus kaip ir iš viso ne prie ko, o jau visi kiti dabar kaltesni už patį velnią. Manu kitaip šnekėtumėte jei būtumėte banko pozicijoje ir kažkas jums nemokėtų palūkanų ir prekės išpirkimo, nors sutartyje būtų tą įsipareigojęs.
Suprantu jus ištikusį šoką, bet visų pirma kalta esate pati ir tik pati, po to brolis, o po to visi kiti. Aš jus labai užjaučiu, bet tas jūsų brolis smile , o tai ką prieš 7 metus nepilnamečiui patikėjote už lizingus mokėti ir per tiek laiko niekaip nebandėte įsitikinti ir kontroliuoti, kad viskas tvarkoje? Taip galite ir be namų likti. O dabar ieškote kas jus nuskriaudė ir kaip kažką apkaltinti. Sakyčiau, kad pirmiausia pati mažai atsakomybės turite, todėl taip ir gavosi.
Visų antra nereikia panikuoti, nes jei banke ir teisme irgi ieškosite kitų kaltės, tai bus labai sunku. Turite suprasti, kad esate kalta, o ne nukentėjusi, kaip dabar čia beskaitant atrodo.
Manau, kad jei suma bus tokia, kokią nurodėte, tai tikrai geriausia samdytis adovokatą, nes nelabai jau jo atlygis tame skolos fone žymus bus. Tas 31 tūkst. tikrai nerealus, dar suprasčiau jei tokią sumą jau po antstolio darbo gautumėte, o dabar? Be to gal gausite galimybę susimokėti dalimis.
Aš tikiu, kad tiek daug mokėti tikrai nereikės kol neįvyko teismas.


Laba diena,

Dekoju 'Aleksiukas' uz nuomone ir komentara. Man labai gaila kad likau suprasta kiek kitaip, o galbut apskritai 'nesuprasta' kokia as esu kaltininke kitu atzvilgiu.

Neprisiregistravau cia nieko kaltinti ar del to, jog nesuprantu kad atsakomybe buvo mano. Taip pat labai puikiai suprantu kad skolas visada reikia grazinti. Niekada gyvenime nebuvau niekam skolinga ir niekada nesiskolinau. Buvo visai kitoks gyvenimo etapas, todel lizingu pirkau preke ir uz ja mokejau pinigus. Savo seimos nariu pasitikejau, nes brolis buvo visada protingas, niekada nebuvo vaikiskas, kaip ne kurie panasaus amziaus asmenys.
Visada priziurejo namus, tevelius, pasirupindavo vienas viskuo. Budavo visada atsakingas, todel viska ir patikejau jam. Apskritai, nemanau kad tureciau kazka cia aiskinti ir pasakoti. Taip yra ir nieko nepadarysiu.

Man visiskai nebuvo progos grizti i sia sali ilgus metus. Dirbau, o kaip tik gaudavau i metus 2 savaites atostogu, as jas praleisdavau su vyru ir dukrelemis keliaudami. Apie gautus laiskus, perspejancius apie sias skolas manes niekada neinformavo, todel ir likau kvailes vietoje.
Gana cia istoriju! Tai kasdienybe, su kuria neabejoju susiduria labai daug zmoniu.
As kalta ir to nesiginu. Neatejau cia juk del to kad pareiksti kad kitas kaltas. Todel tikiuosi tu rasei is turejimo ka veikti, o ne priesingai.
Taciau dekoju ir vertinu pastangas, bei patarimus.
2010-01-14 17:00 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743624

vovere rašė: man atrodo kad delspinigius paskaičiavo už visus tuos metus, tai juos tikrai galima užginčyti, čia faktas.


Zodziu gautas rastas su suma issiustas 2009.05.11 su siomis sumomis. Daiktas issimoketinai pirktas 2003.07 kazkelinta diena.
Labai geros naujienos butu, jei tikrai imanoma butu sia suma uzprotestuoti ir ja gerokai sumazinti.
Taip kankina kad laukti reikia bylos kopijos. Paziureciau, tai ir jums kazka atsiust galeciau ir advokatui persiusti. Plius galbut kazkas aiskiau butu.
Vis dar laukiu
2010-01-14 16:31 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743614

vovere rašė: būtent, skaičiuojasi procentas nuo bendros sumos tikrai dabar nepamenu koks, tai už tai man ir keista ieškinio suma tokia didelė, o žyminis mokestis juokingas.
na dar kai gausite dokumentus iš teismo ir pasakysite kas ten parašyta


Visiskai jau man susisuko galva arba as pradedu galvoti kad jie nori mane apgauti? Turiu rankose oficialu rasta su anspaudais ir parasais asmenu, kad, galiu net tiksliai suma parasyti - Suma-skola su palukanomis 3698 LT, 80 cnt + delspinigiai 31434 LT, 54 cnt. + 181 LTL uz paskelbima spaudoje.
Jeigu jie cia mane norejo pagasdinti, tai jiems labai pavyko. Bet uz tai as tikrai nedovanosiu, nes vakar pamaciau suma pagalvojau tik viena - nebenoriu gyventi, nera visiskai jokio tikslo. As tokios sumos neatiduosiu uz nieka. Ir taip jau islaidu pilna viskam, remontai, norejom pirkti buta.

Laukiu namie kurjerio, paziuresiu viska tiksliai, o rytoj kaip jus 'vovere' ir minejote - lekiu iki banko dar karta aiskintis kas yra kas. Dabar tikrai jauciuosi apkvailinta. Rodos jeigu nesidomeciau, tai ir tureciau moketi kazkokia neaiskia suma. Taciau dabar, su jusu pagalba, jauciu kad ne viskas dar prarasta ir galbut suma bus galimybe sumazinti.
Aciu be galo be krasto jums vovere. Labai nuosirdziai jums aciu!!!
2010-01-14 16:19 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743602

vovere rašė: jei delspinigių dysis 30 000 lt tuomet ir žyminis mokestis tikrai ne 211 lt būtų nes ten nuo sumos skaičiuojasi. turėtų būti apie 1500 lt žyminis mokestis


Tikrai?? Man butent tokia suma pasake, zyminis mokestis 211 LT. Labai aiskiai isgirdau. O cia kazkaip skaiciuojasi kaip procentas nuo bendros sumos?
2010-01-14 15:57 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743582

Laimuske rašė: Beje, na ne mano reikalas, bet kaip tie giminės ar kažkas kas turėjo sumokėti tuos pinigėlius. Su jais neina kalbėt, kažką tartis bent dėl dalies šitokių nuostolių?


Mergaites, tai yra mano jaunesnis brolis. Jis tik i universiteta dar eina, ka is jo issireikalausiu? Tiesiog atsiprase ka padares ir viskas, o man tiek dabar streso. Dabartiniu metu man apskritai nepatartina jokios itampos. Del to as cia ir prisiregistravau ir jusu visu prasau patarimu. Kad gal vis gi, pavyktu kazkaip sumazinti sia beprotiska suma.
Aciu jums labai labai uz jusu laika ir pagalba!
2010-01-14 15:46 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743566

Laimuske rašė: Jeigu gerai pamenu, tai jei susimokėsite skolą iki bylos iškėlimo teisme (t.y. iki kol praeis tos 14dienų) tai ieškovas gali prašyti teismo gražinti žyminį mokestį. Čia jau atkristų bent kokia dalis.


Aciu labai Laimuske uz ideja. As taip pat kazkur paskaiciau apie tai. Taciau zyminis mokestis kaip suzinojau banke buvo 211 LT, tik man kazkodel jie nepasake kas yra kiti skaiciai. Tiesiog greitai pradejo vardinti zyminis mokestis, paskelbimas ir visokie kiti terminai. Bet minint tuos terminus ta moteris banke pridejo prie ju labai mazas sumas. Jei suprantat ka noriu pasakyti?

As pakovosiu, gana cia man leistis tokias sumas ismusineti. Jegu visiskai neturiu.

Taip ir buvo. Esme tame, kad as tik grizau 29 d gruodzio is uzsienio i svecius. Nieko iki vakar nezinojau apie jokias skolas. Ir tikrai prisiekiu kad nezinau, Zinau kaip zmones daznai issigina, bet as istiesu nezinojau, jokiu laisku negavau, tiksliau apie juos man niekada nebuvo pasakota. Siunciau pinigus broliui kad moketu, o pasirodo tie pinigai buvo isleisti kitiems mokesciams.
Kaip sitaip artimasis pakiso mane i tokia beda, tai nezinau cia ar pykti ar tiesiog toliau myleti.
Bylos is kurjerio laukiu siandien, todel jau per velu su tuo paskelbimu spaudoje. Tik man taip nesmagu kad internete spaudos leidinio svetaineje egzistuoja tas pats irasas. Net nezinau ko prasyti kad butu jis pasalintas is ten. Pergyvenu, juk vagims cia paprasta. Nueini ir uzsirasai kiekvieno 'busimo nukentejusiojo' duomenis
2010-01-14 15:42 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743562

vovere rašė: tai vat advokatas irgi nori matyt ką tie skaičiai reiškia, kad nebūtų iš oro priskaičiuota. o be to manau gal ir būtų galimybė kažką sumažint, bet tikrai sunku sakyt nežinant nei už ką nei kaip priskaičiuotos sumos, nes jūs juk tiesiog pateikti galite prieštaravimus ir tada dar turėsite laiko


Zinoma, supratau. Dekoju dar karta.
Zodziu kiti mano zingsniai, turiu butinai issiaiskinti is kur tokios sumos ir uz ka.
Tik labai kvaila, kad turiu dar sumoketi uz tai kad visiskai viesai per spauda buvo paskalbta ne tik mano asmeniniai duomenys, bet ir pilnas namu adresas. O musu mieli kriminalistai dabar tik ir kalba, kaip krizes metu padidejo vagysciu. Nuostabu.
2010-01-14 15:25 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743542

vovere rašė: kokie visokie mokesčiai, turi būti išaisškintas kiekvienas skaičius.
kai gausite iš teismo ieškinį, tada vėl eikite į banką pas jų juristą ar dar ką ir tegul išaiškina ką kiekvienas skaičius reiškia ir kaip paskaičiuotas, juk negali taip iš lempos suskaičiuot


Labai dekoju uz jusu patarimus. Be galo vertinu ir deja, bet tik zodziu galiu nuosrdziausiai padekoti. Tik va labai pergyvenu, kad juk jie tokie visi gudrus, kad labai pagrys kiekviena ta skaiciu. Juk skaiciausi sios temos pradzioje kaip zmones pasakojo, jog kuo didesne suma reikalaujama, tuo didesne dalis kazkam atiduodama ir taip toliau. Bet visiskas absurdas. As butinai paklausysiu jusu patarimo ir nuleksiu aiskintis del skaiciu. Tik problema viena, mane baisiai spaudzia laikas.

Teisme, informacijoje siandien paminejo, kad nuo siandien, kuomet kurjeris pristatys bylos kopija, tai prades galioti 14 dienu, per kurias turiu atsiliepti i paieska per spauda. Nors spaudoje raso, kad per 14 dienu nuo paskelbimo spaudoje dienos.
Ir nezinau net kuom tiketi.
Jau susisiekiau su advokatu, taciau jis negai man nieko patarti ar komentuoti, mat neturi bylos.
Man tik smalsiausia, ar imanoma ta suma uzgincyti ir tikrai tureciau daug sansu kad ji zymiai butu sumazinta?! Juk jeigu neimanoma ir net neverta, tai kam tada moketi pinigus advokatui?

Dar karta be galo dekoju uz patartimus. Jei kils dar kitu minciu, butinai pasidalinkite. Aciu Jums
2010-01-14 15:12 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743520

vovere rašė: ir aš galvoju kad nebent kažkokia bauda gali būti, bet 10 kartų didesnė nei pati skola, vis viena nerealiai skamba, nežinau. keista situacija, bet dabar jau net smalsu pasidarė smile


Laba vovere dar karta, Laba Laimuske,

Tikiuosi turite gera ir sekminga diena!!
Tik ka grizau is banko, issiaiskinau kad tie 3000 jau yra su visomis palukanomis. Kiti pinigai delspinigiai, vzymos mokestis ir tt. Dar papildomai manes prasys 181 LT uz skelbima spaudoje kad manes iesko. Zodziu virs 30000 visokie-kazkokie mokesciai.
Nezinau net ka daryti, bet galvoju ar imanoma tuos visokius mokescius sumazinti, teismo prasyti juos visus pasalinti? Manote toks atvejis butu mano puseje? Nes tai yra nezmoniskai didele suma. Is proto veda tokie gyvenimo pokstai :(
2010-01-14 14:19 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743452
Laba dar karta,

zodziu tik ka grizau is to teismo, tai bylos jie man nedave, mat pasak ju, byla pasilikusi pas kurjeri. Susiskambinau su kurjeriu, si vakara man turetu ja ir pristatyti.
Tiek kolkas ziniu. Dabar lekiu iki banko
2010-01-14 00:01 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743051

Colop rašė: Kartais čia būna ir vaikinų :)


Liana_Me rašė: Aciu jums labai mergaites uz pagalba ir patarimus!!!



Atsiprasau. Zinoma mielas juokas, taciau atleikit man, esu panikoje. Nenoriu pasirodyti bjauri, todel tikrai neuzpykite. Kaip jau nuotaikos nebuna, tai sunku.

Voveryte, zinoma. Rytoj tureciau gauti daugiau ziniu, viliuosi. Grazios nakties ir dar karta be galo dekoju.
2010-01-13 23:50 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743040
Aciu jums labai mergaites uz pagalba ir patarimus!!! Rytoj butinai iki banko ir iki teismo.
As kalbejau su savo kolege is darbo, tai ji minejo, kad kai pas ja buvo skola ir kazkiek delspinigiu, ji apejo visa tai. Nors taip pat jau buvo paduota i teisma.

Ji buvo skolinga kazkokiai firmai uz paslaugas 500 LT + delspinigiai. Taciau likus kelioms dienoms jau iki pacio teismo, ji sumokejo tik 500 LT, o delspinigiu nemokejo. Ir kazkaip teismui prasidejus ji pranese kad sumokejo skola, todel teismas nieko ir nekalbejo apie delspinigius.
Ar taip gali buti?
2010-01-13 23:44 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743035

vovere rašė: patarčiau ryt nueiti į snoro lizingą ir išsiaiškinti ką kiekviena suma reiškia, o tada ryt vėl čia paklauskite aiškinsimės toliau


Zinoma. Rytoj dar leksiu iki teismo pasiziureti kas per ieskinys.
Jeigu kils dar kazkokiu minciu, labai prasau - pasidalinkite jeigu nesunku.
Tiesiog baisiai pikta kad seimos nariai mane taip ikiso i tokias bedas, o pinigus atrode mokejau.
2010-01-13 23:38 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743032

vovere rašė: o ten tikrai delspinigiai?
nes delspinigius galima skaičiuoti tik už 180 k.d..
gal čia ir palūkanos? ar yra nurodytas delspinigių dydis? gal koks paskaičiavimas yra?
susiraskite sutartį


Laiskas gautas is Snoro Lizingas raso kad skola buvo 3000 LT imoku ir 31434 lt delspinigiu.
Sutarties nebeturiu, nes butas buvo remontuotas ir daug daiktu iskeliavo i savartyna arba sudeginti. Kiek atsimenu sutarti, tai palukanos buvo, taciau jos nebuvo tokios dideles.
Tiesiog esu sokiruota ir nervuojuosi dabar baisiausiai kad tokia didele suma. As turto neturiu, bet negaliu leisti kad kabetu kazkokios skolos ant mano vardo.

PS Siaip kaip supratau jokio teismo dar nebuvo bet man suprantant, jau kviecia uz 14 dienu. Galbut imanoma dar kazka tartis su kazkuom?
2010-01-13 23:27 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743027

vovere rašė: o kokia kaina to daikto, kad tokia delspinigių suma?


Laba dar karta,
daiktas kainavo 4000 LT
Zodziu as visiskai nenusimanau, todel speju, galbut tie delspinigiai pakilo per 7 metus iki dabar. Daiktas paimtas 2003 metais. Butent tiek laiko mano mielieji artimieji nemokejo mokescio.
2010-01-13 23:03 Įvairūs » Skolų išieškojimas, ieškinys » #743020
Sveiki,

Labai atsiprasau jei si zinute nuskambes kvailokai ir galbut ne vietoje, taciau maldauju, zmones patarkite ka daryti. Esu visiskame soke ir nervineje busenoje. Labai pergyvenu del savo gyvybes, kad blogos mintys nepaimtu virsaus.
Senai pirkau daikta issimoketinai ir as isvykau i uzsieni. Vis siudavau pinigus artimiesiems kad moketu. Taciau po daug metu (kazkur 7 metu) suzinojau kad nei cento arba tik mazas procentas mokescio buvo sumoketi.
Dabar gavau laiska kad mano skola yra apie 3000 LT ir apytiksliai 30 000 delsipinigiai.
Neseniai gavau kvietima i teisma, uz 14 dienu kazkas turetu ivykti.
As nezmoniskai pergyvenu ir nezinau ka daryti.
Zinau kad skolininku dalia ne kokia, taciau padekite. Meldziu jusu patarkite kaip man elgtis? As sutinku sumoketi iki 10 000 bet niekaip negaliu daugiau. Galbut imanoma kazka padaryti, nors teismas manes jau ieskojo ir pranese kad turiu 14 dienu.

Nuosirdziai visiems labai dekoju. Aciu labai
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui