Tax.lt narys Andriukas

A
Tax.lt narys nuo
2004-03-23
Andriukas
forume parašė 15 žinučių

Naujausios žinutės:

2004-06-14 15:00 Bendra » Individualių įmonių nuostatos » #88913

Jotjot rašė: Andriukai reikia remtis norminiais aktais smile o ne frazėmis tipo ...turi rasyti visi, kolkas tai nerpivalomas dalykas smile

IĮ įstatymas
14 straipsnis. Baigiamosios nuostatos

3. Pasikeitus iki šio Įstatymo įsigaliojimo įsteigtų individualių įmonių duomenims, nustatytiems Civilinio kodekso 2.66 straipsnyje ir šio Įstatymo 5 straipsnyje, individualių įmonių vadovai kartu su teisės aktų nustatytais dokumentais, reikalingais pakeistiems duomenims įregistruoti, juridinių asmenų registrui turi pateikti pagal šį Įstatymą sudarytus individualios įmonės nuostatus, išskyrus atvejus, kai pateikiami su reorganizavimu ar likvidavimu susiję dokumentai.


taip as pritariu tai nebutinas dalykas, bet registru centras nuostatu reikalauja ir is senu imoniu, cia ir problema, jei norite papildyti savo imones veikla arba suteikti pavadinima reikia jas rasyti. Tad gal but jas kas rase? arba yra kur nors sablonas?
2004-06-13 23:38 Bendra » Individualių įmonių nuostatos » #88805

dalyte rašė: Senoms PĮ tai neprivalomas dokumentas, bet va jau naujai iškeptoms tai jau taip



Ne Ne Jus tamsta klystat, istatymas visiems vienodas kiek senoms tiek naujoms imonėms, tad nuostatus turi rasyti visi, kolkas tai nerpivalomas dalykas, bet papildant savo veikla,registru centras ju reikalauja
2004-06-11 21:30 Bendra » Individualių įmonių nuostatos » #88760
Nuo šių metų sausio 1 dienos įsigaliojo naujas Individulių įmonių įstatymas,
kas jame naujo? Seip yra pakeitimu, tačiau vienas esminis faktas- rementis šiuo įstatymu kiekviena Indiv. įmone turi parašyti nuostatas. Na lyg dabar jų galima ir nerašyti, niekas apie jas neprisimena (turiu omeny SODRA ir VMI), bet Registrų Centrui, naujai pertvarkitai, biurokratinei valstybinei kontorai, tai yra oi koks būtinas dokumentas. Maža to, tas nuostatas reikia registruoti ir pas notara.
Tai ir norejau klausti gal kas rašė, gal pavyko parašyti teisingai, gal notaras nenumete,lyg kokiam blogam mokiniui sakydamas -"eik mokykis ir perašyk dar N kartų".
Padėkit!!! smile smile smile
2004-04-15 17:48 Apskaita & Auditas » Konsignacija » #76158
Siulau visiems stabdyti su konsignacija
YRA LABAI DIDELE PROBLEMA

mokesciai ir auditas nepripazysta konsignacijos sutarciu. Kodel?
O gi todel, kad naujas prekes visais atvejais perduodamos i nuosavybe ir parduodamos pagal saskaita-faktura, kvita ir t.t. bet ne pagal vaztarasti
Zinot, Valstybe saves nunuskriaus, tad mokome PVM negave pajamu
2004-04-15 17:47 Apskaita & Auditas » Konsignacija » #76157
Siulau visiems stabdyti su konsignacija
YRA LABAI DIDELE PROBLEMA

mokesciai ir auditas nepripazysta konsignacijos sutarciu. Kodel?
O gi todel, kad naujas prekes visais atvejais perduodamos i nuosavybe ir parduodamos pagal saskaita-faktura, kvita ir t.t. bet ne pagal vaztarasti
Zinot, Valstybe saves nunuskriaus, tad mokome PVM negave pajamu
2004-03-30 16:30 Programinė įranga » suma žodžiais excelyje, ar tai imanoma? » #72307
na hebryte ACIU tikrai nesitikejau, kad tiek daug atsilieps zmoniu smile smile smile
2004-03-29 22:28 Gyventojų pajamų mokestis » Verslo liudijimai » #72013
Cia lyg viskas ir gerai. bet buvo pamineta del rysio su VMI, jo istikro toks yra, jei VMI tikrina imone, ir turi itarimu israsytoms smulkiems verslininkams sąskaitoms (dazniausia jie turi nes pastarieji priskerimi prie didesnio rizikos faktoriaus) vykdomas priespriesinis patikrinimas. Kvieciamas i VMI tas pirkejas su Jusu israsyta saskaita.
Tiesa, kiek girdejau Gariunus greitu laiku modernizuos. Kalbama kad dauguma imoniu nori kurtis tenai, isdalies tai yra teisinga, uzsienyje tai yra labai senai praktikuojama. O Prestizas, manau velniop ji, jei tai didins imones pelninguma galima ji ir paaukoti smile
2004-03-29 22:05 Programinė įranga » suma žodžiais excelyje, ar tai imanoma? » #72008
Manau su sia problema susidure ne vienas, bandydamas padaryti sąskaitos -fakturos ir kasos pajamu orerio sablonus nes pati excel programa yra labai gerai. Ne viena apskaitos programa nera tokia universali kaip excel, taciau kaip paversti skaicius (pvz: 100) zodziais (pvz: vienas simtas). bandziaus rinktis funkcija "battekst", bet ji skaicius konvertuoja i eroglifu kalba smile perskaites helpo patarimus pakeiciau kalbas bet tai nepadejo.
Gal kas zino kaip tai padaryti?
2004-03-27 22:38 Bendra » remontas issinuomotose patalpose » #71482
Musu imone issinuomavo patalpas, taciau jos neremontuotos, mes sutareme kad patalpas sutvarkysime savo saskaita ir skirtuma isskaiciuosime is nuomos kainos, iki cia viskas suprantama ir aisku.
Reikalas smulkmenoje kieno vardu, pirkdami stetybines medziagas mums turi rasyti saskaitas, patalpu savininku ar musu? Juk idedame pinigus i nuomotu patalpu verte? O saviniku vardu visai neturime teises daryti pirkimu?
2004-03-24 16:24 Bendra » Mokestiniai ir importo klausimai po Lietuvos stojimo i ES » #70775
Siuo klausimu rengiami ivairiausi seminarai, manau kad ir forumo dalyvei juose dalyvauja, taciau paaiskinimai jose yra kaip ir musu istatymai - migloti ir blankus, neturintys jokio konkretumo.
Dalyvaves tokiame seminare ir poto uzdaves klausima - kokia bus ivezamu prekiu is ES procedura tinkamo atsakymo nesulaukiau. nes atsakymas nuskambejo kad tai bus lygiai tas pats kas atvezti prekes is Vilniaus i Kauna. Velgi nesuprantama - kas plombuoja masinas vezimui is Vilniaus i Kauna ? Nes tai teks daryti. Visai nieko nesuprantama del dekloraciju? nes jos kaip buvo taip ir liks?
gal kas ka nors zino konkreciau?
2004-03-24 16:10 Bendra » Ar yra galimybiu zmogui be patirties pradeti tvarkyti apskaita nuo nulio? » #70765

marne rašė: viskas imanoma, bet lengva tikrai nebus smile
Lengva nebus? veikla susijusi su gamyba? Cia "lengva nebus" svelniai pasakyta, bus ziaurei sunku
2004-03-23 21:09 Įvairūs » Individualios imones istatai » #70421

remi rašė: mazytis patarimas - imamas Individualiu imoniu istatymas, pervardinama i Nuostatus, kai kas istrinama (kas netinka konkreciai imonei), kai kas pridedama (pavadinimas, registravimo adresas, veiklos tikslas, veiklos rusys ir pan.) ir nuostatai paruosti. Jeigu istrinta ar prideta per daug- notaras ipareigotas patikrinti- pasakys. Sekmes


na gal nelabai teisinga, nes butent tas istatymas apibudina individualias imones ir t.t. , nors vistiek aciu !!!!
2004-03-23 21:02 Bendra » Gal kas galit paaiškinti kuom skiriasi geras buhalteris nuo buhalterio? » #70420

vysmonts rašė: Gal kas galit paaiškinti kuom skiriasi geras buhalteris nuo buhalterio?
Vat ketinu įsteigti įmonę- ko gero UAB užsiimančia statybos remonto darbais ir man mano pažystami sako kad įsteigus įmonę vienas svarbiausiu žingsnių yra pasirinkti gerą buhalterį.Atsakykit man a ka tie buhalteriai gali daryti gerai ar blogai juk kiek aš suprantu jie tik turi paskaičiuoti atlyginimus įvairius mokesčius ir jei jie yra baigę kokius tai buhalterinius mokslus tai manau nėra sunku padryti ta darba teisingai ir tinkamai.Kaip gali jis įtakoti firmos sėkmę.
Ir dar : kai rinksiuos buhalterį gal galit patarti kaip atpažinti gerą buhalterį nuo šiaipsau.
Gal mano klausimai kiek keistai skamba jūsų forume,bęt manau tik jūs apie tai žinote geriausiai.



O draugeli!!! Ne vien buhalteryje esme ... Buhalteris disponuoja tik faktiniais skaiciais t.y. tas kas ant popieriaus. Dabartiniu laiku esant didelei istatymu kaitai gera buhalteri galima priskirti prie zmogaus turinti juridini isilavinima. Vadovas turi taip pat suvokti kaip vygdoma apskaita, nes beveik visus juos pasiraso ir maza to nesa atsakomybe. Tad jei buhalteris ka nors pridarys baudas tenka moketi vadovui. Antra vertus is savo praktikos pasakyciau kad geras buhalteris turi moketi daugiau dirbti rankomis negu su prog. iranga. Prog iranga palengvina sudetinga darba, kur galima tikrai labai pasimesti. Na o kaip surasti toki? Darbtavei duoda uzdavinuka PVZ: imones "klevas" finansine veikla per ataskaitinius metus...
patikek, nuo buhalterio nepriklauso imones sekme, ji labiau priklausitu nuo grupes liderio, tai nebutinai bosas gali buti ir paprastas saltkalvis, svarbu tai pastebeti ir motyvuoti toki zmogu.
Tad draugeli sekmes versle! smile
2004-03-23 20:39 PVM » PVM moketojo iregistravimas » #70415
Nuo sekancio menesio musu imone taps PVM moketoja. Imone verciasi prekyba ir pati importuoja prekes.
Klausimas: Kaip paskaiciuoti likuciu savikaina? Ta prasme po PVM moketojo tapimo nuo prekiu savikainos atskirti importo PVM ar ne?
2004-03-23 20:20 Įvairūs » Individualios imones istatai » #70413
Dabar norint suteikti individuliai (personaliai) imonei varda reikia jei sukurti istatus, patvirtinti juos pas notara ir kreiptis su prasymu (tam tikra forma, rasoma nelaisvai) i riestra. Taciau kaip juos sukurti? Nes tarp individualiu ir UAB dar pilnai skirtumas neislygintas, tad kas turetu buti tuose istatuose? gal kam teko tai daryti? gal kokie yra sablonai?
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui