Tax.lt narys Marija0726

M
Tax.lt narys nuo
2010-01-26
Marija0726
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-01-27 17:41 Įvairūs » Bankrotas » #751059
Tai kad bankui nieko nemoka jau nuo vasaros. Nebebuvo iš ko. Bandė tartis, ruošė krūvas dokumentų, nuo pavasario tampėsi su popieriais, o bankas nepratęsė sutarties, tai taip dabar ir auga skolos. Su banku ir yra pagrindinė problema.
O pinigus, sumokėtus iki tol, jau palaidojo. Nes, kaip rašiau anksčiau, antras akcininkas pabėgo ir pasakė, kad jei jį dar spaus, tai jis į durnių namus atsiguls ir taps nepakaltinamu. Nors aš manau, kad jis jau seniai nepakaltinamas, nes jau gulėjo ten su "Napoleono sindromu"...
2010-01-26 18:54 Įvairūs » Bankrotas » #750273
Jis laikosi tokios nuomonės, kad su tais tiekėjais turės ir vėliau dirbti, o pirkti medžiagas ir kt. teks, ar dirbs pagal verslo liudijimą, ar gal kada įkurs savo naują įmonę, kur bus 100% akcininkas. Tiesiog, kaip jis sako, saugo savo gerą vardą. Na, čia jo tokia pozicija.
Užsiverčia visą skolą ant savo galvos. O su buhaltere jis irgi atsiskaitys, tai tikrai.
Aš tik galvoju, kad gal jam nieko nekeisti? Gal kokie užsakymai dar pasitaikys, skolos mažės, o jeigu bankas iškels bankroto bylą, tai viskas ir pajudės savo ruožtu?
2010-01-26 14:33 Įvairūs » Bankrotas » #750060
Laba diena visiems,
susidūriau su tokia situacija.
UAB-e yra 2 akcininkai. Vienas jų direktorius, kitas buvo projektų vadovas. Įmonės turtas-gamybos patalpos ir žemė. Viskas įkeista, o dabar, kritus kainom, turtas net nepadengia įsipareigojimų bankui. Paskola su INVEGOS garantija.
Pernai vienas iš akcininkų "susipyko su protu" ir pradėjo įmonėje dirbti individualiai. Taip sakant, atidarė savo UAB-ą UAB-e. Smulkmenų nerašysiu, bet rudenį jį naudingiau buvo atleisti, negu laikyti įmonėje. Po to išėjo ir buhalterė, nes negaudavo DU. Liko vienas direktorius, tuo pačiu jis ir vienas iš akcininkų.
Dabar direktorius nori skelbti bankrotą, bet nežino nuo ko pradėti. Skolos tiekėjams nedidelės ir tas pačias direktorius po truputį dengia grynais pinigais, tuo pačiu didindamas įmonės skolą sau. Dengia, beje, ano veikėjo pirkimus. O tas išėjo negrąžinęs pagal avanso apyskaitą virš 2 000 litų ir nepridavęs 2 objektų. Manau, kad jie priduoti, tik jis to neparodė ir pasiėmė pinigus sau. Žodžiu, kaip sakiau, "sėdo ant arklių ir išjojo".
Ačiū dievui, kad jis bent ant visų dokumentų pasirašė. Ant visų , KIO, avansinių ir t.t.
Toliau yra skola VMI- PVM apie 7 000 litų, kažkokios kapeikos Sodrai, nedidelės sumos DU buhalterei ir pačiam direktoriui, skola direktoriui už pirkimus grynais. O pagrindinė skola bankui. Gal anam akcininkui-projektų vadovui ir "stogą nurovė", kai pamatė išaugusias palūkanas nuo 2008 m. gruodžio ir padidėjusias įmokas, o pardavimai pradėjo kristi?
Žodžiu, dabar situacija tokia- vienas nusiplovė, o kitas ruošiasi tempti viską ant savo kupros. Aš sakau, kad gal geriau bankrotą skelbti abiem akcininkam, ir abiem "krutintis" dėl savo įmonės? Nors, kadangi vienam akcininkui rimtai pasimaišę, tai gal su juo ir prasidėti neverta? Beje, jie ir nebendrauja tarpusavyje.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui