Tax.lt narys jurgazzz

J
Tax.lt narys nuo
2010-01-28
jurgazzz
forume parašė 3 žinučių

Naujausios žinutės:

2013-05-17 12:19 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1155435

Tininga rašė:
Į NGA išeinama suėjus 30 nėštumo savaičių, anksčiau gydytoja negali išduoti NGA pažymėjimo. Nebent jau "sumakliavotų" ką nors.
Viskas šiais laikais sutvarkoma elektroniniu būdu. Ir NGA pažymėjimas elektroninis, ir darbdavys formą NP-SD perduoda el.būdu, ir prašymą galite pateikti elektroniniu būdu. Jei ir pateiktumėt vėliau, pašalpa nuo to tikrai nesumažės. Jei į NGA išeisit 07.12, tai ir skaičiuosis nuo 12 d. Tęsis iki lapkričio 14 d. imtinai. Nuo 15 d. jau galėsite išeiti vaiko priežiūros atostogų.
O dėl grįžimo anksčiau, tai nežinau, ką turėjote galvoje. Jei anksčiau išeisite į NGA, tai gali tik laikotarpiai pasikeisti, ir finansiškai turbūt jums nieko nepakeis, nes jei DU didesnis už pašalpos lubas, tai tas "lubas" ir gausite... Tuomet anksčiau ir VPA prasidės. Tačiau jų pabaiga priklauso nuo vaikučio gimimo datos, o ne NGA pradžios ar pabaigos.


Dėkui už atsakymą! Taip, gydytoja pasiūlė anksčiau išleisti dekretinių - 10dienų, nes ji pati paskui atosotogaus ir jau gyvai nesusitiktume išleisti mane dekretinių, bet jeigu viską galima el.būdu, tada nematau reikalo jaukti savo pirminio plano:)
Ačiū dar kartą.
2013-05-17 10:19 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #1155385
Sveiki, norėčiau konsultacijos kada man finansiškai parankiau būtų išeiti nėštumo ir gimdymo atostogų.
Situacija tokia: dekretines man priklauso nuo liepos 1d., Tačiau galvojau į jas išeiti nuo liepos 12d. Paskutines dvi savaites dar pasiimant turimas atostogas. Taigi man 126 pradėtų skaičiuotis nuo liepos 13 ir jos būtų iki lapkričio 14d., taip? Ir tik nuo lapkričio 14 prasidėtų skaičiavimas motinystės atostogų metams (iki 2014 lapkričio 14d).
Klausimas: liepos mėnesį būsiu išvykus atostogauti - ar galima visą dokumentaciją su Sodra susitvarkyti elektrininiu būdu? T.y. ar man būtina būti Lietuvoje tuo metu? Juk gydytoja gali el.būtų išduoti pažymėjimą, ar ne? O darbdavys turi kažką pateikti Sodrai? O aš pati galiu nueiti į Sodrą liepos gale ir pateikti prašymą pašalpai? Nuo to 126d nesumažės, tik pašalpą vėliau išmokės, ar ne? Ar sumažės? Ar galima prašymą el.būdu pateikti?
Kitas variantas yra išeiti anksčiau, birželio 21d, kol esu Lietuvoje ir kol gydytoja neatostogauja (toks gydytojos siūlymas, bet aš juo labai abejoju), tačiau tuo atveju, turėsiu anskčiau iš grįžti, bei finansiškai neparankiau, ar ne? Mano darbo užmokestis yra beveik dvigubai didesnis negu maksimali pašalpos suma.

Ačiū už pagalbą!
2011-01-13 11:59 Darbo teisė » Dekretinės atostogos ir motinystės pašalpa » #901277
Sveiki,
Esu vaiko priežiūros atostogose. Kovo mėn. pabaigoje prasidės antri atostogų metai. Į darbą planavau grįžti nuo balandžio, t.y. atostogose būti tik metus, tačiau darbdavys nebenori manęs priimti tomis pačiomis sąlygomis, kaip prieš atostogas. Pagal įstatymą turėtų, galėčiau to reikalauti, bet grįžti tokiomis aplinkybėmis nenoriu. Mano klausimas - jeigu manęs netenkina naujai siūlomos darbdavio sąlygos, ar aš galiu susitarti dėl išeitinės, nutraukti darbo santykius ir kol ieškosiu naujo darbo, gauti Sodros motinystės pašalpą antrais metais? Antrais metais man priklausytų 75% nuo taip vadinamų "lubų".
Ačiū už atsakymą! Jurga
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui