Tax.lt narys Romas07

Tax.lt narys nuo
2010-02-22
Miestas / vietovė
Klaipėda
Romas07
forume parašė 28 žinučių

Romas07 naujausios žinutės:

2013-07-16 08:50 Bendra » LT įmonė nori kurtis Kaliningrade ir prekiauti rusijoje iš kaliningrado » #1167693
Kiek suprantu reiktų steigti įmonę kalingrade ar įmanomas filialas? Prekes planuojama tiekti iš LT į Kaliningradą. Kaip su buhalterija? ar ten yra firmų kurios tvarko įmonių buhalteriją kaip pas mus
2010-11-22 10:22 Bendra » Individuali įmonė » #879914

dalka rašė:

Nemanau,
nes irgi taip anksčiau darydavau, niekam nekliuvo smile

bet jei yra galimybė, reiktų persirašyt sutartį savo vardu



Jie su fiziniais nelabai nori dirbti...
2010-11-22 10:09 Bendra » Individuali įmonė » #879892

dalka rašė:



Romas07 rašė:

Toks keistas klausimas, naujoko. Jeigu aš turiu sutartį pasirašęs su įmone dėl paslaugų savo IĮ vardu, bet aš pats naudojuosi tomis paslaugomis ir pats moku iš savo kišenės, ir sąskaitų neįtraukiu į įmonės buhalteriją ar tai didelis nusikaltimas?



ne, nedidelis.. smile
o kokios čia paslaugos?



mano IĮ yra kavinė, o aš pats naudojuosiu pašto paslaugomis, iš namo paiima paštą :) , tai aš su paštu buvau sudaręs sutartį kaip IĮ, ir taip yra likusi sutartis bet čia man reikalinga ir pats moku teisiog netraukiu sąskaitų į buhalteriją. ar čia gali užkliūti kam nors?
2010-11-22 09:52 Bendra » Individuali įmonė » #879877
Toks keistas klausimas, naujoko. Jeigu aš turiu sutartį pasirašęs su įmone dėl paslaugų savo IĮ vardu, bet aš pats naudojuosi tomis paslaugomis ir pats moku iš savo kišenės, ir sąskaitų neįtraukiu į įmonės buhalteriją ar tai didelis nusikaltimas?
2010-08-30 11:16 Bendra » PVM susigražinimas, prekiaujant EBAY » #845822
Noriu pradėti savo versliuką ebay, turiu tiekiejus iš trečių šalių kurie tieks prekes, aš viską noriu oficialiai, moku pvm muitą už atsiveštas prekes. KLausimas ar galėsiu susigražinti pvm parduodamas jas per ebay? ar galėsiu gražintis pvm jeigu prekiausiu į UK??
kaip reikės pagrysti prekių pardavimą ir siuntimą į UK, siunčiu per paštą?
2010-08-24 15:52 Bendra » Imone preke pirko eBay aukcione mokejo PayPal - kaip forminti? » #843870
Prekiauju Ebay, prekes gaunu iš JAV ir perparduodu Ebay'juje. Galvoju didinti apsisukimus ir viską legalizuotis, įsikurti UAB ir tvarkingai su popieriais sąskaitomis viską pirkti ir pardavinėti Ebay. iš temos jau viską susidariau nuomonę kas kaip, liko keli neatsakyti klausimai.
1. Jeigu aš inportuodamas prekes iš JAV moku muitą ir PVM, ar pardavęs prekes aš susigražinsiu PVM??
2. Kaip man reikės pagrysti pardavimus ir prekių išvežimus ??
3. Apie 80 proc parsiduoda į europos sajungos šalis ir apie 20 proc į trečiasias šalis.
4. ar prekės kur parsiduoda į europos šalis gryžta PVM?
2010-07-07 14:26 Bendra » Kasos aparatai » #826449

Rainis rašė:



Romas07 rašė:

ar būtinai reikia rašyti PKO jeigu išiimi pnigus iš kasos??
PVZ inkasuoju kasą ir p-inigus pernešu į banko sąskaitą, reikia PKO rašytis?
PVZ sumoku už atveštas prekes iš kasos irgi reikia PKO rašyti. aš tik nuėmimą padarau tai sumai kiek reikia mokėti ir viskas..??


Nelabai suprantu parašymus ir sutrumpinimus, bandau spėti:
1. Išimate pinigus iš elektroninio kasos aparato ( žurnale. Tada išrašote kasos išlaidų orderį (KIO), atseit išimate iš kasos įnešimui į banką ir žygiuojate į banką taip viską gražiai apsiforminę.
2. Mokate už atvežtas prekes? Veiksmas vyksta konkrečiai įmonės kasos patalpose? Išrašote KIO iš kasos išimtiems pinigams, surenkate tiekėjo atstovo parašus ir duomenis - jo asmens kodą, dokumento (paso, teisų ir pan) Nr, adresą. KIO pasiliekate prie kasos dokumentų, tiekėjui išduodate patvirtintą kopiją. Kaip matote, procedūra sudėtinga, niekas taip nedaro. Su tiekėjais geriau atsiskaitinėti per atskaitingus asmenis, naudoti tiekėjo PPK arba pirkėjo PIK.



Tai tiekėjas atveža prekes išduoda sąskaitą ir pinigų priėmimo čekį. Ti man užtenka tokio čekio kad pagrysčiau pinigų išėmimą?
Kaip geriau daryti jeigu perku maximoje??
2010-07-07 11:57 Bendra » Kasos aparatai » #826376
ar būtinai reikia rašyti PKO jeigu išiimi pnigus iš kasos??
PVZ inkasuoju kasą ir p-inigus pernešu į banko sąskaitą, reikia PKO rašytis?
PVZ sumoku už atveštas prekes iš kasos irgi reikia PKO rašyti. aš tik nuėmimą padarau tai sumai kiek reikia mokėti ir viskas..??
2010-03-23 15:22 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #781002
Ačiū Elvusia, pažymėjimas gautas, viską dariausi savo rankomis aišku padėjo forumas, viskas tikrai įmanoma ir nėra neįkandamas reikalas....
smile
2010-03-14 17:48 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #775757
Vidaus audito planus ir klausimynus pasiruošiate sau. Bet be jų jums neleis pradėti veiklos. Vidaus auditą gali atlikti nebūtinai savininkas. Galite samdyti ką nors. Na, labai svarbu sudaryti tinkamą klausimyną.

pagal mano situacija kokie planai turi būti kas juose turi atsispindėti? o klausimynai?? taip sutrantu metuose kartą aš turėsiu vykdyti auditą, ir uždavinėti klausimus tuos pasiruoštus?? smile
2010-03-10 07:54 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774548

Elvusia rašė:

Pirmiausia tai patariu išimti iš forumo jūsų failiuką :) Nebent labai norite viešintis :)
Viskas ten labai aiškiai ir suprantamai parodyta.
Jums kaip tik tokio planiuko su įrengimų, langų, durų ir ventiliacinių angų išdėstymu reiks sudarant sutartį su kenkėjų naikintojais.
Be jų - nė iš vietos.
VMVT toks planiukas bus reikalingas, kad jame matytųsi įrengimų, skirtų maisto tvarkymui, išdėstymas.
Dabar jums belieka surašyti tą rašliavą, kur išdėstysite maisto tvarkymo procesą.
Iš esmės, nieko ten sudėtingo nėra.
Beje, tie garų surinkėjai turi tinklelius?
Ventiliacinės angos, tikiuosi, taip pat su tinkleliais?

Aha, ta pagalbinė patalpa, skirta persirengti: jei joje laikysite valymo inventorių, turi būti atskira spintelė jam sudėti.
WC - atskiras inventorius, atskirtas spalviniai.

Jei maisto proceso tvarkymo aprašymas bus parašytas labai abstraktus - kitus niuansus susirašysite įsakymais.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras. Kas už tai atsako.
Vandens tyrimų grafikas.

Turėkite omeny - jei žadate turėti ŠGP, prieš tai turite sudaryti sutartį su įmone, kuri utilizuoja ŠGP. Ir, jei juos vešite ne kasdien, turite turėti ir jiems šaldiklį.
Čia, žinoma, durnizmas, bet atnaujintose GH praktikos taisyklėse tai vėl akcentuojama.
Na, jei jums nepavyks tas aprašymas, rašykite man PŽ su savo elektroninio pašto adresu - prisegsiu pavyzduką.



dar keli klausimėliai

ar dizinfekcija galima užsiimti pačiam ir nesamdyti tai atliekančiuos įmonės??
kenkėjų naikinimui jau būtinai reikia sudaryti sutartį su įmone?
jeigu pas mane dirbs vienas darbuotojas, kiek suprantu jisai pats negali vykdyti vidaus audito? tikriausiai pats savininkas turės tai daryti.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras čia reikia pateikti MVT ar čia tiesiog sau turi pasidaryti??

na viskas jau aiškėja ...
smile manau viską susitvarkysim patys ir neliks jokių neaiškumų ... dėkui puikiem padėjėjams Elvusia ir kitiems .... ačiū
2010-03-10 07:29 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774538

Elvusia rašė:

Pirmiausia tai patariu išimti iš forumo jūsų failiuką :) Nebent labai norite viešintis :)
Viskas ten labai aiškiai ir suprantamai parodyta.
Jums kaip tik tokio planiuko su įrengimų, langų, durų ir ventiliacinių angų išdėstymu reiks sudarant sutartį su kenkėjų naikintojais.
Be jų - nė iš vietos.
VMVT toks planiukas bus reikalingas, kad jame matytųsi įrengimų, skirtų maisto tvarkymui, išdėstymas.
Dabar jums belieka surašyti tą rašliavą, kur išdėstysite maisto tvarkymo procesą.
Iš esmės, nieko ten sudėtingo nėra.
Beje, tie garų surinkėjai turi tinklelius?
Ventiliacinės angos, tikiuosi, taip pat su tinkleliais?

Aha, ta pagalbinė patalpa, skirta persirengti: jei joje laikysite valymo inventorių, turi būti atskira spintelė jam sudėti.
WC - atskiras inventorius, atskirtas spalviniai.

Jei maisto proceso tvarkymo aprašymas bus parašytas labai abstraktus - kitus niuansus susirašysite įsakymais.
Tai vidaus audito plano patvirtinimas, patiekalų laboratorinės kontrolės atlikimo grafikai ir registras. Kas už tai atsako.
Vandens tyrimų grafikas.

Turėkite omeny - jei žadate turėti ŠGP, prieš tai turite sudaryti sutartį su įmone, kuri utilizuoja ŠGP. Ir, jei juos vešite ne kasdien, turite turėti ir jiems šaldiklį.
Čia, žinoma, durnizmas, bet atnaujintose GH praktikos taisyklėse tai vėl akcentuojama.
Na, jei jums nepavyks tas aprašymas, rašykite man PŽ su savo elektroninio pašto adresu - prisegsiu pavyzduką.



ŠPG kas čia?? gerai Elvusia aš kai pasiruošiu maistuo ruošimo planą parodysiu jums jūsų komisijai...
2010-03-09 20:28 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774486
aš MST žadu pateikti tokius dokumentus
1. maisto tvarkymo patalpų projektas
2. maisto tvarkymo proceso aprašymas
3 ir kitų nereikšmingų

pirma jau pasiruošiau, gal galite kas nors įvertinti, čia bus maistas išsinešimui nedidelė kebabinė. pridedu failiuką
2010-03-09 18:32 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774440

Elvusia rašė:

Beje, nemačiau šios firmos paruoštų programų. Draugauju su kita, kuri specializuojasi būtent šioje srityje.
Bet jų programos parengtos ne pagal Geros higienos praktikos taisykles, bet RVSVTA pagrindu.
Mažoms įmonėms to tikrai nereikia.
Šiaip jau visus šituos dalykus labai ramiai galite pasidaryti pasiėmęs GH praktikos taisykles. Ten praktiškai viskas yra.
Jos dabar šiek tiek pasikeitusios, bet esminiai dalykai išlikę.
Galų gale visko viršus - higienos normos.



žiūrėjausi ten tą lentelę kur numatytas grafikas kas kiek ka valyti dizentifekuoti... Nelabai gaudausi tose priemonėse tai kokių man ieškotis? kokios naudojamas valymui, kokios dizintekavimui?? gal galima konkrečiai kas kam kokie pavadinimai(pavadinimų jau man parašė :)
2010-03-09 18:26 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774438

Elvusia rašė:

Produkcijos priėmimas(darbar jau nereikia pildyti priėmimo žurnalo, bet jis turi būti, esant nukrypimams nuo HN).
Produkcijos laikymas (šaldymo įrenginiai, viryklės, sandėliavimo patalpos).
Darbuotojų higiena.


Gal nelabai supratau klausimo.
Domina konkrečiai maisto tvarkymo proceso aprašymas? Nuo A iki Z?


taip domina kokie skyriai turi būti jame, patalpų aprašymas, maisto tvarkymo patalpos ir t.t. aš viską turiu tik nežinau ką dėti ka ne domina pati struktųra, nes visi kalba kas kaip bet niekur neradau pilno maistotvarkymo proceso aprašymo, gal kas turite ir galite juo pasidalinti...
2010-03-09 16:41 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774400

Elvusia rašė:



Romas07 rašė:

Patalpų valymo ir dezinfekavimo planas, gal kas pavyzduką turite?? kokios priemonės turi būti naudojamas?? kiek žinau turi būti su sertifikatais, gal galite kas smulkiau padiskutuoti??


Tinka visos valymo ir dezinfrkavimo priemonės, kurioms turite nemaisto prekės kokybės pažymėjimą, ir kurios tinka maisto tvarkymo patalpoms valyti. Kai kurios valymo ir dezinfekavimo priemonės negali būti naudojamos paviršiams, kurie liečiasi su maistu, bet tinka grindų ir sienų paviršiams.
Kaip pavyzdys - negalite naudoti ACE, Domestos, bet galite naudoti Chemipfarm DEZ, Chlorinex ir t.t.
Patarčiau skaityti priemonių aprašymus.
Paprastai ten suteikiama pilna informacija kiek ir kaip dažnai ta priemonė turi būti naudojama, koks ekspozicijos laikas.



aš noriu susipirkti priemones, į ką atkreipti dėmesį?? kur tuos pažimėjimus gauti?? ar man jų nereikia?? gal galite konkrečiai pareklamuoti ką nors iš sanitex'so :)
2010-03-09 16:33 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #774397
dar prašau pagalbos nes esu susivėlęs su tuo maisto tvarkymo proceso aprašymu, žadu atidaryti nedidelią kebabinę, maistas bus išsinešimui, kebabai, gėrimai, dešrainiai, na žodžiu greitas maistas, patalpos yra 3 aukštų pastate(nekioskas), aš turiu 2 kambarius, vienas yra kaip prekybos salė kitas virtuvė. noriu sužinoti kokie tiksliai punktai turi būti mano maisto tvarkymo aprašyme???? turiu jau viską pasidaręs tik nemoku susidėlioti tvarkingai... trūksta paskutinių akcentų :)))

dėkui
2010-03-09 15:48 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774375

batukas rašė:

Tai ne pajamu mokescio lengvata, tai neapmokestinamas pajamu dydis ir jei priklauso papildomas neapmokestinamas pajamu dydis.
Gal Jus kalbate apie pelno mokescio lengvata?



Taip taip pelno mokesčio... sorry žalias
2010-03-09 15:31 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774364
[quote=batukas]

Romas07 rašė:


o kaip labiau apsimoka, ar pasiimti tuos 800 lt ar nea?? tų pinigų nėra parodyčiau savininko įnašą ir iš jo rodyčiau mokėjimus?? Esu dirbanti kitoje įmonėje ir tuos mokesčius jau moku :)


Jei pinigeliu imoneje neturite , kad issimoketi tuos 800 lt, inasu jiems ismoketi nedarykite.
Socialinio draudimo mokesti 228 lt ir

įmokos mokamos iš įmonės kasos??
2010-03-09 15:30 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774362
girdėjau kad įmetus kažkokiai sumai taikoma pelno mokesčių lengvata, kokia tai suma?
2010-03-09 15:18 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774352

batukas rašė:

Labai parastai. 800 lt NERA savininko alga. Savininkas nedirba pagal darbo sutarti. Cia isaiskinimuose buvo pasirinkta formuluote tokia, va ir klaidina zmones.
800 Lt yra savininko sprendimu pasirinkta PAJAMU suma nuo kurios jis nori skaiciuoti socialinio draudimo mokesti. Todel jis nuo sios sumos moka sodrai, bet gali jos ir nepasiimti. smile



o kaip labiau apsimoka, ar pasiimti tuos 800 lt ar nea?? tų pinigų nėra parodyčiau savininko įnašą ir iš jo rodyčiau mokėjimus?? Esu dirbanti kitoje įmonėje ir tuos mokesčius jau moku :)
2010-03-09 15:06 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774343

batukas rašė:



Romas07 rašė:

Esu naujas čia visuose vingrybėse, kelis turiu klausimus...
1. Kiek suprantu nuo 2010 sausio 1 d., reikia pasirašyti įsakymą pagal kurį įmonės savininkui yra mokamas atlyginimas 800 lt. Nuo šitos sumos įmonė sumoka 300 lt mokesčių sodrai ir pats savininkas nuo gautų 800 lt dar 15 procentų GPM?? (kada tuos 15 procentų reikia sumokėti?)
2. jeigu įmonė dar pajamų negauna, tai reiktų darytis savininko įnašą ir iš jo mokėtis tuos pinigėlius?? ar kaip darytis??



Sveiki,
1. Viska Jus supratote ir darote teisingai. Jei algos issimoketi negalite tai ir 800 lt neinesinekite. Neissimoketi algos 800 savininkas gali.
2. Savininkas inasus daryti gali. Tokie inasai nedeklaruojami ir mokescius (grazinus )moketi nereikes.
3. GPM moka savininkas tada jei issimoka alga, ar isimoka pinigelius is pelno po apmokestinimo.
4. Jei imoneje truksta pinigeliu susimoketi sodrai galite daryti inasus.



Nesuprantu kaip gali nerodyti kad imi 800 lt algą jegu mokesčius nuo algos 300 lt sodrai sumoki?? :)
2010-03-09 13:25 Bendra » Individualios įmonės mokesčiai » #774260
Esu naujas čia visuose vingrybėse, kelis turiu klausimus...
1. Kiek suprantu nuo 2010 sausio 1 d., reikia pasirašyti įsakymą pagal kurį įmonės savininkui yra mokamas atlyginimas 800 lt. Nuo šitos sumos įmonė sumoka 300 lt mokesčių sodrai ir pats savininkas nuo gautų 800 lt dar 15 procentų GPM?? (kada tuos 15 procentų reikia sumokėti?)
2. jeigu įmonė dar pajamų negauna, tai reiktų darytis savininko įnašą ir iš jo mokėtis tuos pinigėlius?? ar kaip darytis??
2010-03-09 09:58 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #773950
reikia matuoti šaldiklių temperatūrą ir sverti patiekalus ir t.t. ar termometras ir svarstyklėm reikia meteorologinės patikros??
2010-03-09 09:44 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #773938
Patalpų valymo ir dezinfekavimo planas, gal kas pavyzduką turite?? kokios priemonės turi būti naudojamas?? kiek žinau turi būti su sertifikatais, gal galite kas smulkiau padiskutuoti??
2010-02-23 15:34 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #767097

Elvusia rašė:

Beje, šiandien 14:00 dalyvausiu seminare dėl Geros higienos praktikos taisyklių pasikeitimo.
Vadinasi, turėsiu daugiau informacijos.



lauksim..
2010-02-23 08:24 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #766636

Elvusia rašė:

Neskubėkit dalintis Geros higienos praktikos taisyklėmis.
Nebent turite naujas.
Jos pasikeitė :)



Kodėl čia toks deficitas, kvaila mokėti 130 lt už knygą kurią galima turėti elektroniniame variante ir naudotis "for free"
2010-02-22 15:05 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #766398

Karolensas rašė:

spyglaite 2009-12-09 0:18

Tristan rašė:

spyglaite rašė:Sveiki, norejau labai labai paprasyti... Gal kas turite skanuota varianta tos knygos "Geros higienos praktikos taisyklės viešojo maitinimo įstaigoms" ir galetumete pasidalinti ar el.pastu ar kazkaip icon_redface.gif Reikia sukurti visa maisto gamybos proceso aprasyma, kadangi bariuka atidarome pirma karta tai nelabai zinome kaip taisyklingai viska aprasyti, kad nebutu tok kryzmines tarsos ir pan. icon_redface.gif
Likciau labai skolinga- susitartumem... Ar butu tai imanoma icon_redface.gif


Parašyk maila.
Turiu doc formate, ir jei reikia galiu lietuvisku patiekalu kalkuliacijos su technologiniu aprasymu permesti



Jus kaip Dangaus siustas icon_biggrin.gif Buciau dekinga uz bet kokia informacija: egle.a@mail.ru

Aciu labai icon_biggrin.gif


Buciau labai labai dekingas,jei ir su manim pasidalintumet ta knyga. karomeil@gmail.com



ir manęs nepalikite dainius.kk@gmail.com
dėkoju labai labai

Diskusijos

Kas prisijungęs?

Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis

Atmintinė

Atmintinė buhalteriui
Delspinigiai už ne laiku sumokėtus mokesčius ir baudas 2019 m. IV ketv. 0.03 proc
Palūkanos už naudojimąsi mokestine paskola 2020 m. I ketv. 0.01 proc
Valstybinio socialinio draudimo bazinė pensija
nuo 2020-01-01
180.95 EUR
Minimalus valandinis atlygis ir minimali mėnesinė alga (MMA)
nuo 2020-01-01
3.72 EUR ir 607 EUR