Tax.lt narys Robertam

R
Tax.lt narys nuo
2010-03-25
Robertam
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-03-30 02:05 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #784581
http://www.skatteetaten.no/Upload/Brosjyrer%20og%20bok/Veiledn_eng_08%5b1%5d.pdf

Va stai radau. Manau, cia yra viskas parasyta, ko reikia uzsienieciu imonems Norvegijoje, tik angliskai. Is tikruju, labai daug. Ir atrodo gresmingai. smile Dar visko neisanalizavau, bet parasyta gan suprantamai.
2010-03-26 22:44 Bendra » Privalomas sveikatos draudimas » #783495
Kiek domėjausi, jei gyveni ir legaliai dirbi užsienyje ir moki tai valstybei mokesčius, tai Lietuvoje mokėti tų 72 Lt nereikia. Tačiau turi pateikti Lietuvai tai įrodančius dokumentus. Bet jei darbo užsienyje netenki, turi nedelsiant grižti į Lietuvą ir užsiregistruoti darbo biržoje. Kitaip teks mokėti 72 Lt per mėnesį. Taip aiškino vienas žmogus, kuris buvo mokesčių inspekcijoje. Aišku, geriau išsiaiškinti patiems, kaip yra iš tikrųjų. Skamba absurdiškai, bet čia juk Lietuva.
2010-03-26 19:57 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #783433
Tikiuosi ką nors konkrečiau sužinoti kitą savaitę. Jei pavyks, būtinai pasidalinsiu savo žiniomis, nes mūsų situacija pakankamai panaši.
2010-03-26 18:51 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #783415
To ara

Hmmm... Kiek vežėmės, tai paprastai ir niekam neužkliuvo. Tačiau tai buvo nedideli įrankiai. Jei kalbėtume apie didesnius įrenginius ar techniką, būtina labiau pasidomėti.
Bet ir dėl paprastų įrankių ėmiau abejoti. Reikia pasieškoti informacijos. Kaip sakoma, nežinojimas neatleidžia nuo bausmės. smile
2010-03-26 18:38 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #783410
Ačiū Sonata600.
"SAMDOMASIS DARBAS <...> algos, darbo užmokestis ir kitokie panašūs atlyginimai, kuriuos sutartį atliekančios šalies rezidentas gauna už darbą, apmokestinami tik toje šalyje..."
Vadinasi įmonė, gaudama pinigus už atliktą darbą Norvegijoje, turi mokėti NORVEGIJAI mokesčius nuo to uždarbio? Pvz. pelno mokestį?
TOLIAU:
"Reglamente (13 straipsnio 2 dalies punktai a, b ir c) išdėstyta, jog dirbti iš vienos
valstybės narės į kitą vykstančiam darbuotojui paprastai taikoma naujos darbo vietos
valstybės socialinės apsaugos sistema."
TAČIAU:
"Svarbiausia išimtis – galimybė darbuotojui likti apdraustam socialinės apsaugos sistemoje tos valstybės, kurioje įmonė veikia (vadinamą siunčiančiąja valstybe) visais atvejais, kai ši įmonė siunčia jį dirbti į kitą valstybę narę (vadinamą darbo vietos valstybe) iš anksto nustatytam, ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui, kurį galima pratęsti dar 12-ai mėnesių, tačiau pagal tam tikras toliau išdėstytas sąlygas."

Taigi išeitų, jog mokesčius už darbuotojus įmonė moka tik Lietuvai.
Kalbėjau su buhaltere. Ji taip pat teigė, jog už darbuotojus mes mokame Lietuvai. Tačiau nebuvo tikra dėl PVM. Ji patarė nueiti ir paklausti Norvegijos mokesčių inspekcijoje.
Kaip mano kiti šiuo klausimu? smile
2010-03-26 16:01 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #783342
Aciu vovere. Butent ir as manau, reikia kazka moketi. Bet ka ir kokiu budu? Gal kas zinote tiksliau? Dekoju
2010-03-25 18:30 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #782719
Sveiki,

perskaičiau beveik visą temą. Tik iki galo vis tiek neaišku, ar turiu mokėti kažkokius mokesčius Norvegijoje? Esame Lietuvos įmonė, idarbinome darbuotojus, mokame jiems lietuvišką atlyginimą, komandiruotės būdu išsiuntėme juos į Norvegiją atlikti apdailos darbus. Sudarėme sutartį su užsakovu. Klausimas, kokius mokesčius turime mokėti Norvegijai? Viename iš atsakymų radau parašyta: ,, Viskas vyksta pagal LR įstatymus. Norvegijoje jie nedirba ir neturi jokių soc. garantijų ir nemoka jokių mokesčių. " Kol kas dirbame tik nepilną mėnesį. Atrodytų viskas gerai, bet viena potenciali užsakovė, kalbėdama apie darbų kainą, šiandien paklausė, ar mokame mokesčius Norvegijai, nes jei ne, mūsų darbuotojai negali pas ją dirbti. Ji minėjo, kad galbūt mums tai legalu, o jai ne. Savo valstybei mokesčius moku. O ar legalu taip dirbti Norvegijoje? Labai ačiū ir labai lauksiu jūsų atsakymų.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui