Tax.lt narys zidrius

Z
Tax.lt narys nuo
2010-04-24
zidrius
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-04-26 23:39 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797715

sonata600 rašė: Jei klausimas skirtas man, tai pagrinde užsiimam stogų dengimu, na ir kitais smulkiais ir nelabai, remonto darbais


Mes ivairiais darbais,aplinkotvarka ir pan. Dabar didziausias klausimas,kaip suderinti Norges keliamus reikalavimus,bet likti Lietuvos UAB. O jusu UAB zmones registravosi pagal nauja tvarka UDI (Uzsienieciu direktorate) leidimams?
2010-04-25 20:36 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797136

sonata600 rašė: Deja išlygų nėra jokių, kol mūsų valdžia nepajudins užpakalių.
Skambinau ir į VSDFV Užsienio išmokų skyrių, ten bandžiau įrodinėti, kad yra šis sprendimas Nr.148, kad padėtų parsivilioti pinigus iš Norvegijos,bet labai nepatenkintas vyriškis man atrėžė "ne mes priimam įstatymus, o juos tik vykdom, o šis sprendimas yra NEĮSISAVINTAS"
Ir kaip rašiau ėjau į konsultaciją "dėl praktinių patarimų", o ne išklausyti tą patį, ką aš esu parsisiuntusi iš norvegiškų puslapių ir ES, EB, EEB visus įmanomus įstatymus. Praktinių patarimų taip ir negavau.


Na gerai... Jei teisingai supratau, UAB turi 75% apyvartos sukti Lietuvoje,o tik apie 25% gali sudaryti is tokiu komandiruociu gautos pajamos,kad gauti E 101? Kazkoks konservantas, o ne blankas... Tada reikia bandyti slietis prie tik Lietuvoje veikla vykdancios imones. Nuo kurio galo pradeti ieskoti to sprendimo "isisavintas "ar ne?
2010-04-25 19:01 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797119

Robertam rašė: Ačiū Sonata600.
"SAMDOMASIS DARBAS <...> algos, darbo užmokestis ir kitokie panašūs atlyginimai, kuriuos sutartį atliekančios šalies rezidentas gauna už darbą, apmokestinami tik toje šalyje..."
Vadinasi įmonė, gaudama pinigus už atliktą darbą Norvegijoje, turi mokėti NORVEGIJAI mokesčius nuo to uždarbio? Pvz. pelno mokestį?
TOLIAU:
"Reglamente (13 straipsnio 2 dalies punktai a, b ir c) išdėstyta, jog dirbti iš vienos
valstybės narės į kitą vykstančiam darbuotojui paprastai taikoma naujos darbo vietos
valstybės socialinės apsaugos sistema."
TAČIAU:
"Svarbiausia išimtis – galimybė darbuotojui likti apdraustam socialinės apsaugos sistemoje tos valstybės, kurioje įmonė veikia (vadinamą siunčiančiąja valstybe) visais atvejais, kai ši įmonė siunčia jį dirbti į kitą valstybę narę (vadinamą darbo vietos valstybe) iš anksto nustatytam, ne ilgesniam nei 12 mėnesių laikotarpiui, kurį galima pratęsti dar 12-ai mėnesių, tačiau pagal tam tikras toliau išdėstytas sąlygas."

Taigi išeitų, jog mokesčius už darbuotojus įmonė moka tik Lietuvai.
Kalbėjau su buhaltere. Ji taip pat teigė, jog už darbuotojus mes mokame Lietuvai. Tačiau nebuvo tikra dėl PVM. Ji patarė nueiti ir paklausti Norvegijos mokesčių inspekcijoje.
Kaip mano kiti šiuo klausimu? smile


Cia idedu trumpa vertimuka is skatteetaten http://www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Sporsmal-og-svar/?mainchapter=9758&chapter=9758#x9758
Hva er forskjellen på å selv ansette utenlandske statsborgere og leie inn et eller flere utenlandske firma?
Koks yra skirtumas tarp idarbinti uzsienio piliecius ir nuomotis juos is vienos ar keliu imoniu?
Svar: Engasjerer du et utenlandsk selskap som selvstendig oppdragstaker, skal det utenlandske selskapet selv beregne og betale merverdiavgift i Norge gjennom en norsk representant hvis det ikke har forretningssted eller hjemsted i Norge. Et utenlandsk selskap skal betale norsk merverdiavgift hvis omsetningen i Norge er på mer enn 50 000 kroner.
Atsakymas: Jei prisiimi tu uzsienio bendrove kaip savarankiska uzduoties emeja,privalo uzsienio bendrove pati isskaiciuoti ir sumoketi PVM Norvegijoje per norvegiska reprezentanta,jei ji neturi veiklos arba namu vadreso Norvegijoje.Uzsienio bendrove privalo moketi norvegiska PVM,jei apyvarta Norvegijoje yra daugiau nei 50 000 NOK

Utleie av arbeidskraft er en avgiftspliktig tjeneste og en såkalt fjernleverbar tjeneste. Dette betyr at hvis du leier inn arbeidskraft fra et utenlandsk selskap som ikke er registrert i Norge, skal du betale merverdiavgift av vederlaget for tjenesten. Den utenlandske utleieren skal i dette tilfellet ikke registrere seg for merverdiavgift i Norge.
Darbo jegos isnuomojimas ipareigoja mokesciams ir yra taip vadinama (tolimo gyvenimo paslauga) komandiruote. Tai reiskia,kad jei tu nuomojiesi darbo jega is uzsienio bendroves,kuri neregistruota Norvegijoje,privalai sumoketi PVM nuo paslaugos vertes. Tokiu atveju uzsienio bendrove neprivalo registruotis kaip PVM moketojas Norvegijoje.

Zodziu, jei tavo zmones dirba lietuviskai pas tave ir siunciami komandiruotems , tavo norvegas ploja 25% nuo saskaitu,kurias israsai su 0%. Jei turi su juo konkretaus darbo atlikomo sutarti, tapsi Norvegijos PVM moketoju,kai virsysi 50 000 NOK.
Kitas dalykas , GPM Norvegijoje. Jei turi is Lietuvos E 101 ,tada visi mokesciai Lietuvoje. Tam ,kad gauti,reikia atitikti tam tikras salygas pagal 148 nutarima. Manau yra taip. Sonata600 graziai tas salygas isaiskino. Kas dar ka turite siuo klausimu?
2010-04-25 18:07 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797090
Naudinga info apie komandiruotes. Kiek isivaizduoju,jei darbuotojas planuojamas issiusti i komandiruote ne iki 12 men,bet iki 3 men,tokiu atveju taikomos supaprastintos taisykles gauti 101 forma. Gal tokiu atveju nebus taip grieztai taikomos apyvartos 25% taisykles. Kad 101 forma reikalinga Norvegijoje,matyti ir sktteetaten nuorodoje . Ja pridedu. http://www.skatteetaten.no/no/Bibliotek/Sporsmal-og-svar/?mainchapter=9758&chapter=9758#x9758 Cia klausimai atsakymai ir yra konkreciu pavyzdziu. Reikia kazkaip rasti optimalu sprendima. Turit minciu?
2010-04-25 17:33 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797082
Mes irgi nepildydavome E 101 . Ir dabar dar nepildome. Ir pagal 148 nutarima,nelabai gausim tos formos,nes praktiskai visos UAB pajamos pareina per invoicus. Ka, Sonata,nutarete ir kaip pertvarkete savo UAB,kad testi veikla? Tokiu atveju,jei skattekort issiimame cia,gerokai keiciasi salygos
2010-04-25 14:00 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797046
Sveiki dar karta. Na,pirma zinute kazkur ne ten italpinau... Bet pereinamojo laikotarpio brosiura prikabinau visgi. Pagal ja ,nuo nauju metu nebereikia kreiptis darbo (tuo paciu ir gyventi) leidimo,bet reikia uzsiregistruoti UDI,uzpildyti anketas ir policija patvirtina jas. Tokia registracijos patvirtinimas yra neriboto galiojimo. Musu Lietuvoje registruota UAB ir mokanti visus mokescius LT, siuncia zmones i komandiruote iki 3 men atlikti paslaugoms ,bet man toks atviras klausimas vis vien yra del darbuotoju GPM Norvegijoje. Gal jums konkreciai teko pereiti tas proceduras? Nes iki siol vieni tvirtina,kad reikia cia moketi GPM,kiti ,kad ne. Tai kaip cia is tikruju ir kokios butinos salygos,kad viskas butu mokama tik Lietuvoje? Aciu uz atsakymus.
2010-04-25 13:46 Bendra » Mokesčiai Norvegijoje? » #797044

sonata600 rašė: Taip, tik kaip suprantu PVM jau griežtai reikia mokėt Norvegijoj. O jei nesu PVM mokėtojas Lietuvoj ir joje nedirbu? Tiesiog samdau SEZONINIUS darbininkus tam tikram ne daugiau 183 dienų laikotarpiui ir su jais vykstu pagal sutartį atlikti statybos-remonto darbus į Norvegiją? Dar neaaišku su pelno mokesčiu.
Negrinėdamasi šiuos painius įstatymus radau, kad yra labai senas įstatymas, kuris sako:"Taikydamos šią procedūrą, siunčiančios valstybės kompetentingos įstaigos prašymą
pateikusioms įmonėms gali išduoti atitinkamą skaičių E 101 formų pažymų, kurių
užpildytas paskutinis langelis (įstaigos pavadinimas, adresas, antspaudas, data ir parašas), su serijiniu numeriu, kuriose parašyta : „Pagal 1992 m. birželio 25 d. EB Administracinės komisijos sprendimą Nr. 148(4) komandiruotė trunka ne ilgiau nei tris mėnesius“.

Kai siunčiančiai įmonei prireikia šios formos (101), ji turi užpildyti visus langelius; vieną
egzempliorių ji atiduoda darbuotojui, kitą per 24 valandas išsiunčia kompetentingai savo valstybės įstaigai; pastaroji, atlikusi privalomąją patikrą, saugo dokumentą kaip atskirą bylą (5).
Deja aš to senuko įstatymo niekaip nesugebu surasti.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui