Tax.lt narys wycinaz

W
Tax.lt narys nuo
2010-11-10
wycinaz
forume parašė 9 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-02-20 12:17 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #917732
na jau pats susimaisiau smile na situacija tokia. padariau uzsakyma is treciosios salies. sumokejau pinigelius. atsiunte prekes, taciau ne visas. vietoj vieno didelio siuntinio(kaip buvo sutarta) atkeliavo daug mazu be muito. uz neatsiustas prekes grazino pinigelius, bet ne i mano saskaita, o paliko kitam uzsakymui.
na ir dabar jei as israsa is banko parodysiu tai jis bus didesnis negu as istikro sumokejau. prekiu sarasa su kainom atsiunte elektroniniu pastu, o del invoico(po ilgu diskusiju) neiseina susitarti. aiskiai pareikalavau, o jie atsiunte sablona wordo dokumente su savo rekvizitais ir pasiule pasidaryti paciam.
Butu galima susirasti kitus(normalius) tiekejus, taciau sis pasiule geriausias kainas.

ir dabar esu tokioje situacijoje ir nezinau kaip apskaita vykdyti, kaip elgtis kad viskas butu gerai. mokesciu slepti nesiekiu ir nenoriu pyktis su VMI, bet taippat nenoriu ir saves nuskriausti.
Labai dekoju uz komentarus ir patarimus.
2011-02-19 20:10 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #917705
istikro visiskai nieko. vietoj vieno didesnio siuntinio gavau daug mazu su stampu BE MOKESCIU. tikriausia del to ir neisraso man normalaus invoico. net nezinau dabar kaip pasielgti..
2011-02-19 16:40 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #917657
wycinaz rašė:labas vakaras. atsirado toks klausimelis. vykdau IV, nutariau parsisiusti prekiu is treciuju saliu pardavimui, taciau prekems atkeliavus iki LT nebuvo paskaiciuotas ju muitas ir PVM. gavau su antspaudu BE MOKESCIU. invoicus turiu, bet ar neprikibs prie manes VMI kai deklaruosiu pajamas? dekoju uz atsakyma

Laba diena,
Ne, neprikibs, nes mokesčius turi paskaičiuoti šiuo atveju muitinė, o ne pats mokesčių mokėtojas. Jei jų nepaskaičiavo vadinasi nereikia jų skaičiuoti.

aciu uz atsakyma:) ir dar vienas klausimelis. niekaip is tiekeju negaunu normalaus invoice, jie man atsiunte wordo dokumenta su visais ju rekvizitais ir pasiule pasidaryti paciam. na seip tu invoicu ne vieno reikia ir nezinau kaip pasielgti, ar daryti paciam? ar neturesiu poto bedos?
2011-02-18 23:22 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #917451
labas vakaras. atsirado toks klausimelis. vykdau IV, nutariau parsisiusti prekiu is treciuju saliu pardavimui, taciau prekems atkeliavus iki LT nebuvo paskaiciuotas ju muitas ir PVM. gavau su antspaudu BE MOKESCIU. invoicus turiu, bet ar neprikibs prie manes VMI kai deklaruosiu pajamas? dekoju uz atsakyma
2011-01-07 09:17 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #898445

Luka_Paciolis rašė:

wycinaz rašė: Sveiki, turiu labai svarbu klausimeli. Vykdau individualia veikla, uzsakiau prekes is treciosios salies(keliolika kilogramu), jie padare ne viena siuntini, o keleta mazesniu. Atsiimant prekes paaiskejo, kad nereikia moketi nei muito, nei PVM. prekes siustos komerciniais tikslais.INVOICA irgi atsiunte,taciau mazesnei sumai.Ar nebus problemu su VMI del to kad nesumoketas muitas ir pvm?
Dekoju uz atsakyma.
Labas rytas,
Ne bus Jums jokių problemų, nes šiuos mokesčius apskaičiuoja ne mokesčių mokėtojas (importuotojas), bet muitinė. Tad jei ji jų nepaskaičiavo vadinasi jų mokėti ir nereikia.


tada labai gerai smile tai kaip suprantu man reikia tureti invoice kaip prekiu isigijimo dokumenta?
ir i islaidas traukti tik suma paversta litais?
2011-01-06 20:29 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #898327
Sveiki, turiu labai svarbu klausimeli. Vykdau individualia veikla, uzsakiau prekes is treciosios salies(keliolika kilogramu), jie padare ne viena siuntini, o keleta mazesniu. Atsiimant prekes paaiskejo, kad nereikia moketi nei muito, nei PVM. prekes siustos komerciniais tikslais.INVOICA irgi atsiunte,taciau mazesnei sumai.Ar nebus problemu su VMI del to kad nesumoketas muitas ir pvm?
Dekoju uz atsakyma.
2011-01-06 19:52 Bendra » Importas » #898321
Sveiki, turiu labai svarbu klausimeli. Vykdau individualia veikla, uzsakiau prekes is treciosios salies(keliolika kilogramu), jie padare ne viena siuntini, o keleta mazesniu. Atsiimant prekes paaiskejo, kad nereikia moketi nei muito, nei PVM. prekes siustos komerciniais tikslais.INVOICA irgi atsiunte,taciau mazesnei sumai.Ar nebus problemu su VMI del to kad nesumoketas muitas ir pvm?
Dekoju uz atsakyma.
2011-01-06 19:23 Bendra » Del muitines » #898315
sveiki, turiu labai svarbu klausimeli. vykdau individualia veikla, uzsakiau prekes is treciosios salies keliolika kilogramu, jie padare ne viena siuntini, o keleta mazesniu. gavus prekes paaiskejo kad nereikia moketi nei muito nei pvm. prekes siustos komerciniais tikslais, ar nebus problemu su VMI del to kad nesumoketas muitas ir pvm?
dekoju uz atsakyma
2010-12-03 20:29 Gyventojų pajamų mokestis » Individuali veikla 2010 » #885375
norejau paklausti, jeigu as siandien iregistravau individualia veikla, na man reikia viska pasiruosti, parsisiusti prekes ir t.t.. dabar as renku visas saskaitas fakturas, bet jau baigiasi kalendoriniai metai. prekyba pradesiu tik uz menesio ar poros. ar man bus galima irasyti i atskaitymus 2010 metu surinktas saskaitas fakturas? dekoju az atsakyma
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui