Tax.lt narys BigDog

B
Tax.lt narys nuo
2010-11-21
BigDog
forume parašė 8 žinučių

Naujausios žinutės:

2010-12-03 18:40 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #885283
Tiesiogine :)
Palaikau Jūsų post`ą, kad žmogus iš pradžių turi perskaityti viską, kas buvo čia diskutuota ir tada jau paklausti (jei liks ką klausti) :D
2010-12-03 18:20 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #885259
Jooo, forumas labai informatyvus.
Popierius jau pridaviau, kitą savaitę į svečius kviesimės poną Inspektorių :D
2010-11-22 06:43 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879800
Labas rytas.
Dar norėjau paklausti, ar pusfabrikačiams reikalingos technologinės kortelės?
Tarkim, šaldyti koldūnai verdami arba kepami.
2010-11-21 20:21 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879766
Išsiunčiau.
Iš anksto dėkoju už sugaištą laiką.
Mane stebina, kad žmonės stengiasi (ir dar kaip) dėl kitų tiesiog iš geros valios. Samarietiška, sakyčiau smile
2010-11-21 20:02 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879763
Na, liko kelios "baltos" dėmės, bet jau kažkas tvirtesnio sukonstruota.
Man lietuviškai nepatogu, bet gal galėčiau Jūsų paprašyti užmesti akį į mano proceso aprašymą? Skaitydamas šį forumą supratau, kad ant šio dalyko Jūs jau "dantis pravalgiusi".
Beje, po atidarymo kviečiu pasivaišinti mano "pirmame blyne". Vilnius smile
2010-11-21 19:37 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879752
Dėl jūsų pastabos 4-uoju atveju - o tas platesnis maisto gamybos etapų aprašymas vyksta kur? Technologinėse kortelėse? Nes kaip supratau, detalaus kiekvieno produkto aprašymas "nuo iki" maisto ruošimo proceso aprašyme nereikalingas?
2010-11-21 19:00 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879741
Ačiū už greitą atsakymą.
Taip ir planavau, kad numatyti tam tikrą tvarkaraštį, kurio laikantis būtų tvarkoma mėsa, vėliau - daržovės ir t.t.
1. Dar yra vienas neaiškumas - ką reikšia "valytos" daržovės? Suprantu, tarkim, buvės su lupenomis, yra nevalytos. Bet kaip yra su pomidorais, paprika, plautomis morkomis, česnakais, kopūstais? Jos valytos ar nevalytos? Ar yra visos šios rūšys pirkti kaip "valytos"?
2. Taip pat norėjau paklasuti - aprašyme dėstau, kad šviežia mėsa, paukštiena ir t.t. bus laikoma plastikiniuose induose, bet tame pačiame šaldytuve. Ar šiuo atveju galima teigti, kad produktai yra "tinamai atskirti"?
3. Kaip supratau iš Jūsų atsakymo, tai vienos plautuvės gali užtekti ir mėsos tvarkymui, ir daržovių plovimui, ir įrankių plovimui, ir rankų plovimui (tiesiog procesus reikia labai aiškaii atskirti?)?
4. Dar vienas momentas. Planuojame kepti apkepą, o vėliau jo porcijas laikyti šildomoje vitrinėlėje. Ar teisingai suprantu, kad jį ten galima laikyti 4 val., ir temperatūra vitrinėlėje turi būti bent 68 C?
2010-11-21 14:13 Įvairūs » Maisto tvarkymo procesas » #879702
Sveiki.
Pradėjau "kryžiaus žygius" - reikia gauti maisto tvarkymo subjekto pažymėjimą. Nebuvo panikos, kol nepradėjau gilintis. Po šiokio tokio šoko atsigavau, jau viską po truputį dėliojuosi, bet yra keli labai aštrūs kampai, su kuriais nesusidoroju. Taigi, turiu kelis klausimus jums, patyrusiems:
1. Planuojame steigti užkandinę, kurioje pagalbinių patalpų nebus. T.y. bus maisto gaminimo zona, atskirta prekystaliu-baru nuo lankytojų salės. Kaip šiuo atveju spręsti klausimą su darbuotojų persirengimu? Ką paminėti maisto tvarkymo proceso aprašyme? Kad jie tiesiog persirengia už baro? Ar kad jau atvyksta persirengę?
2. Vietos gamybinėse patalpose nelabai daug (17 kv.m.), mums ten telpa tik viena plautuvė. Klausimas - ar įmanoma kombinacija, kad prie tos plautuvės tvarkau šviežią mėsą, paulštieną, po to darbo vietą nuplaunu, dezinfekuoju ir tvarkau daržoves (lentelės, įrankiai yra skirtingi, pažymėti skirtingais spalviniais kodais)? Ar toje pačioje plautuvėje galima plauti inventorių, darbuotojams plautis rankas?
3. Kadangi pagalbinių patalpų nėra, viskas bus laikoma toje virtuvėje. Didžiausia problema kyla su daržovių laikymo vieta. Kiek ji "atskira"? Ar jos gali būti laikomos tam tikroje specialioje sekcijoje po baru? Daržovės bus svogūnai, saldžioji paprika, pomidorai, plautos morkos, kopūstai, švieži agurkai.
4. Ar tai, kad virtuvėje bus tvarkoma šviežia mėsa, automatiškai reiškia, kad reikia numatyti ŠGP šalinimą? Tas tvarkymas, tai nuplovimas, marinavimas ir tada jau kepimas (vėliau bus ruošiami patiekalų ingridientai iš iškeptos mėsos).
5. Savo proceso aprašyme gan detaliai aprašiau gamybines patalpas ir jos zonas su įrengimais. Ar reikia detaliai aprašinėti, ar užtenka tik išskirti projekte su pažymėtais įrengimais?
6. Ar reikia pateikti patalpų vėdinimo planą?

Iš anksto dėkoju už atsakymus.

P.s. Beje, niekaip neradau jūsų vis minimo Maisto saugos įstatymo. Radau tik Maisto įstatymą.
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui