Tax.lt narys Archyvuok

A
Tax.lt narys nuo
2011-01-18
Archyvuok
forume parašė 7 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-05-23 09:51 Bendra » Archyvavimas » #953071

Tess rašė: Archyvuoju dokumentus, ir pasimečiau.
Buvo IĮ, o dabar UAB.
Kadangi ta pati įmonė, tai segsiu viską į vieną segtuvą smile
Gerai mąstau?


Manyčiau, jog teisingai darai.
2011-04-28 16:59 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #944788

ingoska rašė: Sveiki, turiu klausimėlį, ar archyvuojant reikia numeruoti pvz: "besikreipiančių dėl darbo registracijos žurnalo" lapus? Ar reikia segti dar titulinį su bylos antrašte ir bylos baigiamąjį įrašą?


Pirmiausia, klausimas, ar turite patvirtintą dokumentacijos planą, kuriame nurodytas tokio registro saugojimo terminas? Jei taip, tuomet bus parašytas tokio dokumento saugojimo terminas. Jei terminas didesnis nei 25 metai, tuomet numeruoti reikia. Jei mažesnis - ne.
Lygiai tas pats galioja dėl antraštinio ir baigiamojo.
2011-04-08 12:57 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #937814

Dywo rašė: Sudarinėjant dokumentacijos planą, komandiruočių įsakymai priskiriami prie Tvarkomosios, organizacinės veiklos ar Personalo valdymo dokumentų?


Manau, kad priklauso nuo kiekvienos organizacijos. Pagal terminų rodyklę priskirta pie Personalo valdymo dokumentų grupės.
2011-03-23 07:21 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #929929

LoraD rašė: sveiki, tiesą pasakius, visos forumo temos neperskaičiau, bet noriu paprašyti, gal kas turite archyvo bylos viršelį (tiksliai nežinau net kaip vadinasi, bet tikiuosi suprasite)?
Ačiū iš anksto.


Sveika,

bylos antraštinį lapą gali rasti čia: www.archyvai.lt/stotisFiles/uploadedAttachment...
2011-03-18 08:51 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #928453

Elste rašė: tikrai nesikaščiuojame, nes nėra ir ko smile smile
pas mus irgi darbuotojų daug ir dar įmonė 40 metų dirbanti, tai tikrai asmens bylų prisikaupę smile

Atskirai numatytas bylų suagojimas (įsakymų, prašymų, darbo sutarčių ir kt.) dėl to, kad nėra privaloma daryti asmnens bylas. gali būti saugomi ir atsikrose bylos tie dokumentai.


Taip, numatyta tam, kad būtų galima formuoti arba ne. Tačiau niekas dėl to nesikeičia (turiu omenyje atskiro dokumento saugojimo termino). Nes, jei yra pasakyta, jog įsakymai atostogų klausimais saugomi 10 m., tai Jūs tiesiog nusižengiate reikalavimams, padėjo tokio įsakymą prie bylos, kuri turi būti saugoma 50 metų. Tai tiek :) O dėl priimto sprendimo visada galima konsultuotis su Vyriausiąja Archyvaro Tarnyba.
2011-03-18 08:36 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #928439

Elste rašė:

Archyvuok rašė:
. Vieninteliai prašymai priimti ir atleisti iš darbo turi gulėti asmens byloje smile


Kas čia per nesąmonė??? kodėl tik šie prašymai asmens byloje??? ten segami visi darbuotojo prašymai, pasiaiškinimai ir kt.
Juk darbuotojo prašymu ir darbo laikas gali būti keičiamas, ir pareigos, pagal juos rašomi įsakymai ir keičiama DS. Ir tų įsakymų kopojos bei tie prašymai saugomi asmens byloje. Taip pat ir atostogų, ypač tokių kaip vaiko priežiūros suteikimo ar nutraukimo.


Nereikia taip karščiuotis. Atsakymas į Jūsų pasisakymą:

1. 7.23. punkte nurodoma, jog Valstybės tarnautojų, darbuotojų prašymai, susiję su tarnyba ar darbo santykiais saugomi 3 metus, išskyrus nurodytuosius šios Rodyklės 10.23 punkte. O 10.23 punkte įvardijami tik Prašymai taikyti neapmokestinamąjį pajamų dydį, skirti materialinę paramą, kurie turi būti saugomi 10 metų. Tai kodėl, Jūsų nuomone, įvairūs prašymai dar ir turėtų gulėti asmens byloje? Juk bylos apskritai turi būti formuojamos griežtai pagal saugojimo terminus.

2. Dėl asmens bylos formavimo. Pagal Jus išeina, jog darbuotojo asmens byloje turi būti sukrauti visi dokumentai, susiję su darbuotoju. Tada norėčiau paklausti, kodėl dokumentų saugojimo taisyklėse išskiriamos tam tikros atskiros bylos, kaip kad įsakymai dėl atostogų skyrimo, kurie turi būti saugojimi tik 10 m, tarnybiniai pranešimai - saugomi 5 m.; Įspėjimai dėl darbo sutarties nutraukimo, atleidimo iš darbo - saugomi 3 metus ir daugelis kitų? Asmens byla neturi būti kopijų rinkinys. Joje turi gulėti tik svarbiausi dokumentai, susiję su darbuotojo darbiniu laikotarpiu: tai reiškia prašymas priimti, įsakymo priimti kopija, darbo sutartis (joje juk numatoma, kuo remiantis keičiama sutartis; ir jeigu terminų rodyklė numato, jog prašymai turi būti saugomi 3 metus, tai nereiškia, kad tokio prašymo kopija gulės byloje 50 metų, kai priklauso gulėti tik 3), paso ir kitos asmens tapatybę patvirtinančios kopijos, atestacijos kopijos, prašymas atleisti, įsakymo kopija ir išskirtinais atvejais kiti dokumentai.

Išvada: jei Jūsų kompanija sudarytų ~500-1000 žmonių (kaip kad mano organizacija), kokio archyvo Jums reikėtų, norit išsaugoti tokio dydžio bylas (su visų metų darbuotojų atostogų prašymais ir t.t.)? smile
2011-03-17 21:08 Apskaita & Auditas » Archyvavimas » #928400

Pupa_Uoga_ rašė: Sveiki smile

Gal kas galėtų atsakyti, į kokią bylą reikėtų dėti vaiko priežiūros atostogų prašymus ir kiek laiko saugoti?


Sveika,

remiantis nuo 2011 m. įsigaliojusios Bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklės 7.23. punktu "Valstybės tarnautojų, darbuotojų prašymai, susiję su tarnyba ar darbo
santykiais" turi būti saugomi 3 metus. O vaiko priežiūros atostogų prašymai ir turi gulėti tokioje byloje su kitais įvairiais prašymais. Vieninteliai prašymai priimti ir atleisti iš darbo turi gulėti asmens byloje smile

G. Daugėlienė
Dokumentų valdymo specialistė
archyvuok.blogspot.com/
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui