Tax.lt narys Aurelija_S

A
Tax.lt narys nuo
2011-01-24
Aurelija_S
forume parašė 2 žinučių

Naujausios žinutės:

2011-01-25 11:09 Darbo teisė » Pensijinio amžiaus žmogaus atleidimas iš darbo » #906860
Labai aciu uz atsakymus. Dar norejau paklausti ar zmogus, gali neprisistatyti i personalo skyriu, jei nenori arba turi sveikatos problemu?

Ar galima paprasyti atleidimo procedura "organizuoti" rastu. Jei nori zmogu atleisti pagal kazkoki str., tuomet jis gali buti ispetas rastu, teisingai?
O jeigu po ispejimo, kuris rastiskai pateiktas atsiranda "kalbliukai", tuomet galbut galima kreiptis i kokia darbo inspekcija?
2011-01-24 22:48 Darbo teisė » Pensijinio amžiaus žmogaus atleidimas iš darbo » #906665
Sveiki,

Kreipiuosi i Jus pagalbos del darbo kodekso subtilybiu.
Mano mamai siuo metu yra 66 metai, dirba valstybineje istaigoje. Jos stazas yra apie 40 metu. Siandien ji gavo zodini pranesima, jog ja ruosiasi atleisti, o jei ji nesutiks iseiti savo noru, tuomet buvo leista suprati, jog gaus tarnybiniu ispejimu. Ko paskoje, negaus jokios iseitines pasalpos. Noreciau suzinoti kaip siuo atveju su tokiu darbuotoju turetu buti saziningai atsiskaityta.

Ar ji privalo rasyti prasyma atleisti is darbo del pensijinio amziaus? Kaip supratau parasius toki prasyma ir paminejus kaip isejimo is darbo priezasti - pensijini amziu, turetu buti mokama 2 menesiu vidutinio uzdarbio iseitine pasalta, taip?

O jei ji nerasys prasymo? Ar galima atleisti zmogu tik del to, kad jis yra pensininkas? Ar tokiu atveju neturetu buti skaiciuojama numatyta iseitine pasalpa - t.y. pagal 140 darbo kodekso str.?

Busiu labai dekinga uz atsakyma,
Aurelija
Tu esi neprisijungęs vartotojas
Prisijungti arba registruotis
Tax.lt © 2002 - 2024, admin@tax.lt, Reklama tax.lt

Buhalterinės apskaitos sistema internete smulkiam ir vidutiniam verslui